Para & Ekonomi konusunda 5,9b cevap paylaştı. 32 yaşındayım, 62 bin civarında ev kredisi borcu (6 senesi bitti, 4 senesi kaldı), 400 liracık kredi kartı borcum var. 6 yaşında bir evim ve 22 yaşında bir arabam var. Yakında mevcut arabamı satıp, yenisini alacağım; ama bu sefer düğün birikimi nedeniyle 20-32 yaş aralığında ufak bir şey düşünüyorum (model yükseltecek durumum yok). Düğün birikimim 400 bin lira. (Hiç sevgilim olmadı ve evlenmedim.)
01 Yorumla- +1 yıl
Bir düğün için 400 000 biriktirmek sonra onu bir kadına vermek ne kadar mantıklı?
En ufak bir kavgada ceketini al çık git diyecekken...
En İyi Cevaplar
Genç yaşımda büyük bir işe girişmiştim. Cebimdeki paraya değil de zekama güveniyordum. Zaten cebimde para da yoktu.
5 yılın sonunda borcum 1 milyon liraya çıkmıştı. Bugünün parasıyla yaklaşık 15 milyon lira. İnsan içine çıkamaz hale gelmiştim. Tamamen çökmüştüm.
Sonra mücadeleye devam etmeye karar verdim. Şimdi o borç kapandı, artıya geçtim.
Umarım sizin için de işler yoluna girer.
00 Yorumla
+1 yıl- yaş 30
- devlete 50 bin
- sgk ya 60 bin
- diğer 350 bin
- banka 30-35 bin
00 Yorumla
+1 yıl- Ablama vereceğim var 300
- Abime telefon aldım bin ₺ onu ödüyorum
- Eve kililma takıldı 2bin küsur da onun borcu
Başka bir şey yok elhamdülillah bunlar bitince bende kendi ihtiyaçlarımı alacağım.
Yaşım 21
Abimin telefon borcu Nisan ayında bitiyor
01 Yorumla- +1 yıl
Aynı zamanda 4 tane altın birikimi yaptım ve yapmaya devam edeceğim mesela bu ay altın bileklik alacağım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
304Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23,2b cevap paylaştı.
u +1 yılborcum yok
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 542 cevap paylaştı.
+1 yıl
Ons, Dolar ve TL Çok şükür doğru düzgün çalışınca ve kumar, içki gibi yollara sapmayinca baya baya iyi para birikiyor.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok şükür 14 yıldır çalışıyorum. Kredi kartı kullanmadım çok gerekmedikçe. Borç kredi almadım. Param varsa bir şey alırım yoksa biriktirip öyle alırım. Marka takıntım yok. Özenti değilim. Çevremde borçlu insanların çoğu gereksiz harcamalarının kurbanı olduğu için hiçbirine de üzülmüyorum.
41 Yorumla- +1 yıl
Tebrikler
benimde bankada 40.000 TL borç var üstelik rahmetli babamın parasıyla geçinmeye çalışıyoruz para kredi borcuna kesiliyor iş bulmuş olsaydım yardımcı olurdum ama yok
10 Yorumla
+1 yılYa okumayan evde elişi yapan arkadaşım 10000 20000 para biriktirmiş çeyiz alıcam diye.. çoğunu da almış üstelik. Okuyan arkadaşlarım hayata borç içinde başlıyor. Bu nasıl iş ben anlamadım. İyi ki okurken çalışmışım zor oldu ama iyi oldu..
10 YorumlaSen öyle san. Daha devletin an itibariyle 500 milyar dolarlık borcunu kim ödeyecek sanıyorsun. Daha o rakamlar katlanır. Borcum yok diyenler de bir daha düşünsün. Hepimiz çocuklarımız hatta torunlar bile o borçları dolaylı yoldan ödeyecek…
00 Yorumla
+1 yılYaş 28 kredi kartı borcu 7 bin. Önceden 100 bin civarı borç vardı arsa satarak kapattım kalanıylada yatırım yaptım. Paranın hiç değeri yok bu yüzden doğru düzgün sosyal hayatımda yok ona rağmen günlük ihtiyaçlar için bile kredi kartsız yetişemiyorsun ölmüşüz ağlayanımız yok
00 Yorumla
+1 yılYaş 28 coin sağolsun 100k dolar para var ama Türkiyede çekemiyorum yurtdışında çektiğimde türkiyeye sokamıyorum, elde avuçta kalan 100-150k tl onunla işler güçler uğraşıyorum
09 Yorumla- +1 yıl
Türkiyedeki banace ve paribu hesaplarımlada yaparım onun. Zamanında türkiyede coin kelimesi yokken yurtdışında açtım şu an o ülkenin kimliği ile hesabı onaylmamı istiyor. Vatandaşlık başvurusu yaptım bekliyorum.
- +1 yıl
Başka bir hesaba atıp çekmeyi denesen. Ama güvendiğin hesap
- +1 yıl
ben her ay 3k-3k borç ödüyorum kyk+bilgisayar borcu. benimde bir o kadar vardı ama çoğu bitti azı kaldı ama iş yok şu an. iş bulabilirsek 2-3 ayda hallederim hepsini.
00 Yorumla
+1 yılBorç yiğidin kamçısıdır. Borçsuz mal mulk sahibi olunamiyor maalesef. Merak ettiğim şey sen niye 22 bin tl borc yaptın? Hadi ben ev aldım, qraba aldım falanda sen ne aldın?
01 YorumlaYaş 32, defalarca iş kurma girişimlerinden dolayı sıfıra veyahut eksiye indim ama tekrar çıktık, şu anda cebimde 2 aylık sabit giderlerimi ayırdım ve iş kurma derdine düştüm düzenli işimden ayrılıp.
Kısacası borç hep olacak, bakışınızı değiştirin borca, dengede kaldığı sürece sorun yok, yönetmesini öğrenin borcu00 Yorumla
+1 yılYaş 22, borç yok. 2 araba 2 evim var. Arabalar ve evleri babam aldı. 2 telefon kullanıyorum bi 13 pro Max, bir diğeri iPhone X. Birikim yaparak kendi paramla aldım. 10 ay önce baba evinden büyük bir kavga ile (sözlü şiddet) ayrılıp İstanbul’a geldim, güzel bir şirkette işe girdim. Hayatım 10 numara. Babam evlerin tapusunu ve arabaların Tescil plaka ve ruhsatını almadı üzerimden. Ama yakın zamanda dolandırılıp aldatıldım. Bu kadar
01 Yorumla- +1 yıl
Film gibi hayat tövbe yarabbim
+1 yılyaşım 38 borçlarım 200 bini gecik yaşamaya çalışıyorum başka çare Allah rızka kefildir rızkını veren Allah rızkını kestiği kulunun canını alırmış
00 Yorumla
+1 yılYaş 23 borç 100.000, yaş 26 borç 130.000, yaş 28 borç 30.000, yaş 29 borç 0, yaş 34 borç 45.000, yaş 34 borç 0
00 YorumlaBenim o yaşta 40.000 borcum vardı babam dükkan açmıştı bende ona kredi çekmiştim.. 🚬🚬🥴pandemiden battık
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl20 yaş 0 borç 500 alacak (borç verdim xd) 2 klasik araba 1 motosiklet ve 2 iş sahibiyim aynı zamanda üniversite okuyorum. Önemli olan parayı kullanmayı bilmek kendini donatmak. Ilk araba dışında kimseden destek almadan yaptım bunları
00 YorumlaYas 28 kiredi kartim yok hicde gerek olmadı
Kıredi yok faize girmem
Borc 0 lira
00 Yorumla
+1 yılbenim de 30 bin falan borcum vardır kyk ya ama ödemicem bence siz de ödemeyin
bissürü gecikme faizi koymuşlar
00 YorumlaGüzel para
https://youtu.be/X_PaH3zvwPw00 Yorumla
+1 yılBen de 24 yaşındayım daha hiç bir kimseye 5 TL borcum yok sen bir de bayansin okadar borcu nasıl yapabildin anlamadım
00 Yorumla
+1 yıl31 yaş 30bin borç. Motor aldım. Birikim fazla yok. Pek yapamıyorum o konuda iyi değilim. Harcıyorum yiyorum.12bin gelirim var.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 861 cevap paylaştı. Hiç merak etme bizde o yollardan geçtik.. bizimde o kadar borcumuz oldu o yaşlarda..
Yaş 30 oldu 1,5milyon tl + 2 araba ve Çanakkale’de 1 ev.02 YorumlaKredi kartı 20 bin tl +14 bin tl kyk var. Daha da alınacak bir sürü şeyim var. Onlarla beraber bilmem kaç bin tl gidecek...
00 Yorumla
+1 yıl23 bin TL KYK var :) ama aylık gelirim de buna yakın. Evim var mühendis olarak çalışıyorum. Henüz arabam yok yakında onu da alırım.
00 Yorumla29 yaş 8 000 TL borç var telefon aldim
40 000 TL tazminattan bu sene para gelir
20 000 TL de promasyondan gelir bu sene
05 Yorumla
+1 yılYaş 22 borç yok birikimim var. Kimse yanlış anlamasın amacım kıskandırmak falan değil. Herkese hayatında başarılar dilerim
010 Yorumla- +1 yıl
Nasıl kazandın
- +1 yıl
Yanlış anlama bende 22 yaşındayım taş taş üstüne koymuşluğum yok
- +1 yıl
@senaküçük35 öncelikle kamuda çalışıyorum bu en önemli kazanım. Paramı çar çur etmedim yatırım yaptım kripto para işleri de değil bildiğin altın yatırımı yapıyorum. Kamuda çalışmaya başlamadan öncede elime geçen paralarla yatırıma başlamıştım. Ailemle yaşıyorum kira derdim yok çok bir masrafım yok. Evli değilim ama evlenince işim rengi değişir bu sefer yatırım yapmam zorlaşır o yüzden şimdiden yapıyorum ileride borca girmemek icin başkasına muhtaç olmamak için
- +1 yıl
Anladım
- +1 yıl
Kamuda çalışmak belki birikim yapıp kendini toplayıp iş kurmak için ön adım olabilir ama hayat boyu kamuda çalışıp üstelik üst düzey yönetici değilsen karın tokluğuna çalışmak demektir sığ kalmak demektir. Genç erkeklerin potansiyeli olan erkeklerin nicin kamuda çalıştığını asla anlayamiyorum
- +1 yıl
Entelkadiiin belki iş bulamamıştır
- +1 yıl
@entelkadiiin sende haklısın cevabı yazacağım birazdan
- +1 yıl
Sırf merakımdan soruyorum cevap verirsen sevinirim
- +1 yıl
Allah daha çok versin
- +1 yıl
@entelkadiiin benim potansiyelim yok öyle spor salonu işletmek, cafe açmak, fotoğrafçı olmak gibi potansiyelim yok. Bir ömür kamuda masa başı memur olarak çalışmayı da düşünmüyorum zaten bir süre sonra öğretmenliğe geçmeyi düşünüyorum ya da kurumum içerisinde yükselmeyi. Diğer taraftan üniversite okuyorum onun bitmesi lazım. Dediğin gibi ben karın tokluğuna çalışıyorum öyle iş kurma yurtdışına atılma gibi hayallerim olmadı hiç zaten yapamam ilgimi de çekmiyor. Bir fırsat buldum kamuya girdim ileride ne olur bilemem. Borcum yok geçinme derdim yok rahatım o açıdan
+1 yılŞahsı borc yokta İş yerlerimızın borclarını soylesrem kimse inanmaz kısacası bir insan ağırlığında var
00 YorumlaYaş 41 borç 100bin TL. Elde 1 ev 1 de araba var. Arrabanın değeri 300 binn TL evin değeri 1.5Milyon oldu. Ve işsizim 😅
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 352 cevap paylaştı.
+1 yıl37 yaş borç yok artı dayım.
Ama bir farkı yok.
Sanki eksideyim.
Yanı bir tek şey eksik.
Hemde eksikliğini çok hissediyorum.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYatırım yaptım memurluktan istifa etmek üzereyim hayvancılık işine girdim emek sermaye ortaklığı yaptık. iyi kazanıyorum. Beğenmiyorsunuz belki ama aklı olan üretim üretici olur. Size tavsiyem kendinizi geliştirin.
00 Yorumla
+1 yılBanka kredi vermiyor maalesef bana 😂 21 yaşındayım borca girmem. 20 bin liraya diş yaptırıcam ama 3 ay çalışıp biriktircem.
00 Yorumla
+1 yılBorç yiğidin kamçısıdır, insan çalışıyorsa hiç hiç birşeyi kafaya sorun etmemesi lazımki ben kafama takmıyorum
00 YorumlaGaribin yüzü gülürmü
https://www.youtube.com/embed/VS5KZ3a7s-M00 Yorumla
+1 yılYaş 25 borç 2.000 tl oda banka borcu ajsjsj kalan taksit
10 Yorumla
+1 yılYaş 18 borç yok
Mal varlığını sormadan yazan asalaklardan da hiç değilim 😂😂☝️10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılHadi gözün aydın ne yaptın bu yaşta 22 bin TL lik borç yaptın kendine
10 Yorumla
+1 yıl0 borcum ve yaptığım birikimim var. Borç olayını sevmiyorum.
10 Yorumla
+1 yılBende borcum var sanıyorum yas 24 borc 8 bin
10 YorumlaYas 26 sifir borc biraz birikim ve bolca tejrube. İse gec kaldim @q
10 Yorumla40 bin. Allah cümlesine edalar nasip etsin.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 619 cevap paylaştı.
+1 yılYaş 35 + borç sıfır sayılır..
Artı bakiyedeyim. :)
10 Yorumla
+1 yılÇok şükür borcum yok. İnşallah ileride de olmaz.
10 YorumlaYaş 30. Ev*2. Araba*1. 450 bin vadeli Türk lirası. Birkaç yüz gram altın. Bekar 🤣 ama mutsuz 😅
10 Yorumla
+1 yıl26 yaş, 28 bin borç. 4 yıldır çalışıyorum ve durum bu
06 Yorumla- +1 yıl
Çalıştıkça borca mı giriyorsun 😂
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
O zaman çalışma. Madem çalışınca borç yapıyorsun
- +1 yıl
Pp'den de zeki birine benziyorsun ama
- +1 yıl
Olmayınca olmuyormuş demek ki
- +1 yıl
Kafa geçiyorum yaa sende. Çalışmadan hayat olur mu.
+1 yılYaş 26, 30 bine yakın birikim ama işsizim borç yok şükür
00 YorumlaBorcum yok çok şükür ama son iki yılda büyük para kaybettim
10 Yorumlayaş 25 birikim 0 0 0 borç 20 bincik ama benim borcum devlete 🤣
00 YorumlaYaş 23 borc 0 çok şükür ama borca girmedende hiç bişi alınmaz
00 Yorumla
+1 yılyaş 34 2 ev 2 araba ve topracıklarım var allaha şükür... Allah herkese gönlüne göre versin
05 Yorumla- +1 yıl
Soru borcsu mülkle mal ile hava at sormadi
- +1 yıl
@-ALMAN-Cİ- ne boş ı qlusun borcum yok bunları yaptım manasında demek istedim hava atacak olsam daha neler neler yazarım beee
- +1 yıl
+1 yıl26 yaş 8.5k kyk borcu var yıllardır ödemedi bi ara ödücem
00 Yorumla
+1 yıl30 civarı telefon tablet ıvır zıvır aldım çokta şey değil
00 Yorumla
+1 yılYaş 21 günlük kazanç 1.000 ila 12.000 arasında değişiyor
02 Yorumla- +1 yıl
Gıda üretim ve aracılık
+1 yılEşimle ikimizin ama yaş 21, 140 bin kredi borcu ev için 🤷♀️
00 Yorumla@kuryeparçası kardeşim gel tozu dumana kat ya djjdnd
00 Yorumla
+1 yılYaş 26 kyk borçlarının düzenlenmesini bekliyorum. Ana para 16bimdi
00 Yorumla
+1 yılMeslek herhalde serbest hookerlik 😁😁😁😁👍🏼👍🏼👍🏼
00 YorumlaYaş 34 borç 25 bin TL. 2 ay sonra bitsede kurtulsam.
00 YorumlaYaş 25 borç 120 bin
Borç yiğidin kamçısı der susarım. Borca girmeden bişey sahibi olunmuyor.00 Yorumla
+1 yılYaş 30 , borç 0
Birikimimi varlığımı asla söylemem bu devirde göz kalır. Bende kalsın00 Yorumla- Devamını Gör (387)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat