Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret için ara zam beklemediğini ama olağanüstü bir durumda düşünülebileceğini söyledi. Ne düşünüyorsunuz?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret için ara zam beklemediğini ama olağanüstü bir durumda düşünülebileceğini söyledi. Ne düşünüyorsunuz?

Yapılmasın yapılmamalı
Ne kadar yğkswlirse
Hayat o kadar zorlaşacak
Halen beyniniz anlamıyor mu
Neden anlayamıyorsunuz siz?
Anlamak istemiyor musunuz
Anlamak isityor da anlayamıyor musunuz
Ya da
Anlamak mı istemiyor sunuz
Misal 2016 da ben 19 yaşında çalışarak 2 adet kendime ait araba aldım
Neden? Canın istedi alın gücü yüksekti aldım
Ama simdi almak istesem kendime zorlamam gerilecek almama icin
Ama o zaman zorlanmadan alıyordum
Ülkenin yarısından copu işsiz geliri düşük
Gençler işsiz
Alım gücü düsük
Eğer simdi asgari ücret artarsa ekmek 10₺ olacsk her şeye zam gelecek
Mesela eskiden az bir oarası olan pazar alıs veriş yapar her şsiteğdini alırdı
Ama simdi
4 bin tk olsa bir pazae alıs veriş etse bşr markete girer para biter yermez bile
Ne kadar yğkselirse alım gücü zorlaşacak Buda hayat zorlaşmış olacak
Mesela asgari ücret emekli eskiden emekli asgari ücret Den yüksek maas alırdı
Ama simdi düşük maas alıyor
Eskiden bir usta asgari ücret 2 kat maas alırken Şu an ustaysa asgarş ücret teklif ediliyor ayıptır yahu
bakin asgari ucrete asiri zam gelirse millet artik vade hesabini asla tl de tutmaz cunku gelen paranin bir onemi kalmiyor bankalar napacak yuzde50 mi vade koyacak yuzde70 mi koyacak. o zaman kimse kredi falan da alamaz 10 bin alir 30 bin ödersiniz.40 bin odersiniz her ne haltsa. acilen ekonomi duzeltilmeli. artislar kesilmeli. bu isin sonu matematiksel olarak çiķmazda.
keşke amerika gibi olsa. maaşlar 20 yıldır sabit
20 yıldır kiralar sabit
20 yıldır altın sabit
20 yıldır domates aynı
yani enflasyon yok.
bana 2000 versinler ama alım gücüm yüksek olsun. enflasyon olmasın. asla zam istemem.
Keşke öyle olsaydı :)) geçen sene 15 dolar olan şeyi 40 dolara zor aldırttım amerikadan, bide outlet magazadan :))
@TheLastt11 ben eve mutfak eşyası aldım 24 ay taksiyle asgari ücretin 2 katı tutuyor. Nisanda vergi ile 3 katı artacak diyorlar ve geçtik bunu amerikadaki kadın asgari ücrete tüm mutfağı evi için gerekli olanı alıyor. Biz 8 bin asgari ücret alıp 2 3 katına tek ürün alırken orada 3000 dolar alıp 50 100 dolara alıyorlar ürünleri
Orada eskisi gibi değil, artık o kadar kolaya alınmıyor, cidden baya artmış, kardeşim oraya gittiğinde ona sipariş vermeye çalıştığımda farkettim bunu geçen ay, tabi genel olarak bakarsan yine burdan kat kat iyi ama eskisi kadar değil :)
@TheLastt11 evet zam videosu izledim domates 4.99 dan 5 dolar olmuş 5 dolar olan 5.01 cent olmuş 250 dolar olan ürün 255 dolar olmuş. Bunlar tr ile kıyaslanınca devede kulak kalıyor. Bizde geçen sene 2 lira olan ramazan pidesi markette 10 fırında 15 lira. Demekki irda olsa napacaklardı merak içindeyim
Fark o kadar az değil işte :D geçen sene 20 dolara normal mağazadan aldırdığım şeyi 40 dolara outletinden aldırdım, sence fark 1 cent mi :D
@TheLastt11 sen ithal üründen bahsediyorsun ve o dünyada aynı ama amerikan malları cent bazında arttı sadece. 1 sent artıyor 1 cent düşüyor gibi
Cevap
31Cevap
Asgari ücret artışı pahalılı tetiklediği için doğru bulduğum karar. Fakat alım gücünün de çöküyor olması büyük sıkıntı. Çözüm nedir bende bilmiyorum artık.
Açıkçası şu dönemde ben bakanların açıklamasını pek ırgalamıyorum. Parlementer bir sistemimiz yok. Bu kimselerin yaptığı açıklamaların bir alt yapısıda yok.
Asgari ücrete yılda bir kere zam yapılıyordu zaten genelde. Bir kere ara zam yapıldı diye tekrarını beklemek saçma.
Yapılmasın zaten. İşten çıkarmalar olabilir zaten her maaş arttırımı enflasyonu körüklüyor. Şu an tek yapılması gereken enflasyonu düşürmek
Ara zam yapılması çalışam açısından iyiyken işveren açısından kötü bir durum. Eğer zam yapılacaksa mükellefi de rahatlatmak lazım.
Çalışan açısından gerçekten iyimi bence ezberleri bozma zamanı bu zamana kadar öğrendiğiniz dayatılan varsayımları bi kenara bırakın asgari ücrete zam yapılması bu güne dek üretilmiş ve kabul görmüş en büyük yalanı doğrusu şudur asgari ücrete 5 birim zam demek piyasada ki tüm ürünlere 7 birim zam demektir buda enflasyonu tetikler enflasyon da domino etkisi vardır büyüye büyüye gider bunu bitirmenin yolu taşın arkasındaki destek kuvveti arttırmak değil aradan taş çıkartmaktır.
Doğru karar asgari ücrete 2 lira zam yaparlar satılan ürünlere 5 lira zam yaparlar alım gücünü yükseltsinler yapabilirlerse
Asgari ücrette zam demek ürünlere yeni zamlar demek, Şu vakte kadar Maaşlara zam geldi de ne değişti ki
İyi alıştılar yılda 2 zamma 10 bin alıyor vasıfsız biri maaş beğenmiyor bak hele öğretmen bile 15 alıyor
Öğretmenden daha çok çalışıyorlar, en azından emekçi adam 7/24 çalışıyor
Öğretmen ne yapıyor? Hadi desem kaliteli bir eğitim veriyor anlarım ee oda yok...
Evin kira mı
tivitırda temmuzda ara zam yapılacağı haberini gördüm 🤔
Asgari ücretliye bile yaramıyo artması zaten
merkez bankası gittiği yere kadar para basıyor son çırpınışlar
Onlar oy için herşeyi yaparlar. Hem Vedat kim yavv, atanmış bir memur, onun söz hakkı mı varmış?
Merak etme onlar yine de gidip AKP ye oy verir çünkü bizde koyun çok.
Yapılmasın , asgari ücrete yapılan her zam geri bize giriyor
Yani, Zam yapılacak.
Rahat olsun herkes, alıştıra alıştıra öne sürüyorlar.
cut.
yapılması imkansız asgari ücreti tamamen devlet vermiyor iş veren de kabul etmezdi zaten..
Böyle yilda 2 zam şeklinde iş ilerler ise ev kiraları asgari ücreti 2ye katlayacak
Asgari ücrete zam geldikçe her şeye çok daha fazla zam geliyor
2.825 lira olan asgari ücretin Alım gücü, 8.500 lira olan asgari ücretten çok çok daha fazlaydı
Kendileri 8-10 yerden maaş alıyor bu soygunu kesip vatandaşa ödesinler
Zaten mevcut asgari ücreti kimseye vermiyorlar ki kurumsal firmalar hariç yeni bir zam şovu yapamazlar
Hayır çalışan herkes maşını alabiliyor
@murraatttt tekstil atölyelerinde kimse bu parayı almıyor bu yüzden Türkler yerine yabancılari ise alıyorlar 3 kişiye veriyorlar 8500 TL sen ne anlatıyosun dayı
Benim tanıdığım bütün çalışan arkadaşlarım askeri ücret +mesai ucreti alıyor aylık ortalma 9500 alıyolar
@murraatttt onlar senin tanıdığın çevren ben genel olarak söylüyorum sanayide, tekstilde kimseye vermiyorlar bu parayı bu yüzden herkes arap, Afgan, Afrikalı işçi alıyor Türklere bu parayı vermemek için... Önce asgari ücret yazmayı öğren sonra yorum yaparsın gözünüzü açın artık
@murraatttt asıl öğretmene zam yapılmalı 15-16 maaş mı olur en az 30 alınmalı
Ne yapıyor ögretmenler
Kaçtane ögretmen mesleğini 4 4 lük yapıyor
Bence ögretmenlerin yüzde 70 mişi aldığı maşi hak etmiyor
@murraatttt senin gibileri adam ediyor
Yüzde 30 luk kısıma diycek sözüm yok onlara 100 bin verseler hak ediyolar
Sen ögretmenmisin
Ögretmenlere değil ama askeri ücretlilere ciddi bir zam yapılmalı memur zaten fazlasıyla yiyor ama gözü doymuyor yattıkları yerden para alıyolar devletin lojmanında kalıyolar hala zam istiyolar biride çıkıp bize vericeğiniz zamı askeri ucretliye verin demiyor
Tekstilde 4 bin tl veriyorlar kardeş
Sen tekstildemi çalışıyosun
Ben çalıştım 1 ay önce çıktım asgeri ücret artı mesai ücretimle 9500 alıyordum tekstilde çorap faprikası
Asgari ücret yapılsa ne olur yapılmazsa ne olur 2 seneki 2000 TL ile aile masrafını karşılayabiliyordun şu an 10.000 TL ile hiçbir şey alamıyorsun
Arkadaşlar Tayyip Erdoğan kazanacağını anladığı an ülkeyi al sen yönet diye bırakmaz. O zaman asgarî ücret 15 bin lira yapılır ve teslim edilir.
Valla bir gün reçel tahini domaltacaklarını dusunuyom
Çok iyi çünkü yapıldıkça eflasyon artıyor
Çözüm asgari ücret zammı değil
Yeter artık sürekli zam nereye kadar
artık düşünmüyorum necati
Olağanüstü durum : kıyamet günü felan
Sermayenin etkin bölüşümü ilkesini devreye sokalım
Demek ki oldukça yeterli bi miktar olacak ki 😒
Seçimden sonraya attilar.
Asgarî ücret bile vermiyorlar dayı ne diyon ya
iyi b*k yemişler
Yapılmaz zannetmiyorum.
İşsiz olduğum için yorumsuzum
Sanki ara zam yapilsa oy vereceksiniz 🤣
emeklilere peki?
Çok bir şey bekleyemeyiz
Erdogan nakavt
Fakirliğe devam
Banane bundan
Rezillik
Yaparlar
Yapılmamalı bence enflasyonun önüne geçilmeli
Gerek yok ya
Şaşırmadık
Oycuklar lazim ondan
Zıkkım olsun
Devlet Hazinesini çok zorladilar
zam yapacaklarına enflasyonu düşürsünler..
giç bir şey
Ee biliyorduk zaten
Maalesef öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?