Konuk olduğu canlı yayında patates fiyatının muzdan daha pahalı olmaması gerektiğini söyleyen Ziraat Odası Başkanı, "Patatesin fiyatı muzu geçmiş. Böyle iş mi olur?" diye tepki gösterdi.

Konuk olduğu canlı yayında patates fiyatının muzdan daha pahalı olmaması gerektiğini söyleyen Ziraat Odası Başkanı, "Patatesin fiyatı muzu geçmiş. Böyle iş mi olur?" diye tepki gösterdi.

Ne diyim 3 tarafın denizle çevrili balık tezgahında fiyatlara bakarsın , Tarım ülkesi dersin Kasapta tezgahında ete bakarsın, Almanya bizi kıskanıyor diyolar Sabahın köründe Et balık kurumunda sırada durursun. Köyüne giderken bile mazot hesabı yaparsın sonrada gelirsin mikrofonda ülkenin ekonomisi çok iyi diye röportaj yaparsın. He bide Telefonunu çıkar diyen kitle oda ayrı bir komedi İşte ben bu kitleye acımıyorum sürününnnnnnnnn diyorum.
mevsimi değil anam şu an yeni ekiliyo daha. Şubat ve martta ekimi yapılır nisandan temmuza kadar toplanır. daha piyasaya sürülmesine vakit var yani. nisandan sonra bollaşınca ortalama fiyatlara gelir muhtemelen.
Tarim uzmani degilim ama ciftci muzun getirisi bakimi daha avantajli oldugu icin patates yerine muz uretimini tercih edilmis olabilir... ama burdan su anlam cikar ulkenin ihtiyacina gore sekillenen bir tarim politikamiz yok herkes paşa gonlune gore takiliyor
Bilerek uzun vadeye yayarak tarımı ve ciftciligi bitirdiler. Disa bağımlı hale getirip memleketin içinden geçtiler ve bunların olması çok normal artık
Cevap
9Cevap
Maalesef ucuz bir şey kalmadı ülkede
Ziraat odası başkanı bile buna anlam veremiyorsa ben düşünmeyi bırakıyorum
Çünkü muzun iskartasi iç pazarda satılıyor ancak patates mutlak bir sofra yemeği her konuda ve üretimi zor.. Ülkede tarım zaten bitti ithalatcilik oynayan * çocuklarının isteği buydu oldu..
Deprem bölgesindeki tarlaların üretimi durduğu için seneye büyük kıtlık başlayabilir.
Cevabı belli değil mi?
Maalesef ki harika ekonomimiz sayesinde..
Muzun fiyatı beni şaşırtıyor zaten. Neden bu kadar ucuz acaba 🤔
Evet ya. Muz yemekten sıkıldık. Ama patates yemekten asla😂
Ben artık aliışveriş yaparken fiyat sormaya başlasam iyi olur hiç bilmiyordum canım sıkıldı🤦♀️
Yeni patates zamanı böyle yüksek oluyor kilosu maalesef
Kilosunu 7 liraya aldım markette kim uyduruyo bunları?
Neden geçmemeli? Kabugu daha ince oco daha bol o yuzden patayes pahali olmali. Muzun yarisi kabuk
Memlekette tarımı hayvancılığı bitirdiler. Yazıklar olsun. Yakında kıtlık gelir.
Muz devamlı üretimi var patates şu anda depodan satış
çünkü patates muzdan daha fazla
Ben artık beynimi komidinin üstünde bırakıyorum
Anormallikler diyarı Türkiye
Üretim maliyeti fazla çünki
Ben her şeyi bekliyorum bu ekonomiden. Her şeyi stoklayın millet
Açık ve net seviliyor kendisi
derdi dünya olanın dünya kadar derdi olur...
Dış güçlerin oyunları…
İşte buna dayanamam ağlarım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?