Nisanda markette fiyatı en fazla artan ürünler yüzde 45,51'lik artışla patates ve yüzde 31,18'lik artışla kuru soğan oldu. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, TMO'nun alım yapmasının fiyatları artırdığını, üretici fiyatı ile market fiyatı arasında büyük fark olduğunu söyledi.Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/patates-ve-sogana-tmo-zammi-6406777/
Ücretsiz dağıtıldı
Ücreti bizden alındı
İkisi de değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Patates ve soğana zam! Geçen ay dağıtılan patatesler ücretsiz mi dağıtılmış oldu yoksa biz mi ödedik?
Fiyatlar ucuzlamıştı zam geldiği bana inandırıcı gelmedi kilosu 1 lira ki zaten hatta şokta kampanya vardı 95 kuruş filandı sanırım. Soğan 90-120 kuruş arasında fiyatları. Sağcı ve solcuların kendi medyaları var diğerlerinde olduğu gibi sözcü de bir çok yalan haber yapıyor. Google sözcü yalan haber yazdığımız da bir çok paylaşım çıkmaktadır. Diğerleri masum demiyorum diğerleri de öyle ahaber, fox tv, cumhuriyet gazetesi, halk tv, beyazgazete vb. Ülkemizde doğruluğundan tek emin olduğum haber o günün tarihidir.
Söylenildiği gibi patates ve soğana zam gelmişse, geçen ay dağıtılan patatesleri biz ödemişizdir gelmemişse, elde kalan patatesler dağıtılmıştır; devlet bütçesinden karşılayacaklarını sanmam. Mutfak alışverişi yapsam da gıdaya gelen zamları bilmediğimden olasılıklara göre yorumluyorum.
Yakında ekmek önce 10 tl sonra 100 tl olacak. Ben bu potansiyeli görüyorum. Hatta bahsettiğim 100 tl ile maaşlar 10 bin tl olacak ya 100 tl demiş olabilirim bu zaman dilimine göre bahsediyorum çünkü ama bilmem 50-100 yıl sonra tl farklı bir para birimi olacak.
Hiperansflasyonu bilmiyorum ancak niye olmasın ki. Babamgil falan anlatır hep, onların günlük yömiyesi 10 kr 'muş mesela ve ekmekte herhalde o zaman 1 kuruş falan. Biz de de öyle olacak. Gecmis zaten tekerrür eder ki niye olmasın, para birimi değişecek ya da zam gelicek ama maaşta artacak ve iki ihtimalde de bize zararı yok. Sadece daha fazla imkana kavuşacağız ve bu yüzden daha aç gözlü veya her şey elimizde olduğu için daha tembel olacağız. Intarnet'in geitirlmesi gibi yapılan kolaylıklar da bizi tembelleştirdi ve düşünme faaliyetini azalttı, sonuçta her bilgi elinde.
Yararından çok zararı oldu yanı ve insanların mutasyona uğrayacağını düşünüyorum. Yani mesela bir işlev, organ vs kullanılmadığı süreçte gereksiz bir şeye dönüşür, onun bir faydası olmaz ve çalışmaz. Ben de beynimizde, sinir sistemi vs değişiklik olacağını ve bu değişiklikler küçük de olsa mutlaka beden içindeki mekanizmalarin vs kimyasal yapının değişeceğini düşünüyorum
Burada pek bir esprisi yok aslında. Sadece diğer sosyal medya hesaplarını ekleyebiliyorsun, yani oraların tanıtımı ve kendinin tanıtımı için. Zaten para için yapılmıyor ki keyif için. Yani buradan gelecek paraya ihtiyacım yok benim, sitede paylaşımlar yapınca teklif geliyor sen de kabil ediyorsun veya etmiyorsun bu kadar :)
Piyasadaki patates toplandı, kendi belirledikleri kişilere davulla zurnayla dağıtıldı, reklam yapıldı, sonra piyasadaki patatesi topladıkları için patates azalıp talep artınca fiyatı arttı. Yani dağıttıkları patatesi bedavaya dağıtmış olsalar bile patatesin piyasasını bozdular. Bu da dağıtmadıkları diğer insanları olumsuz etkiledi.
pahaliya sattilar alim gucu olmayinca ellerinde kaldi.. hayir icin degil mecburiyetten yani
2 senedir kazik 8 10 tl satip simdi 70 kurusa indi zamaninda 9 t kar ettiler ya tutturabildiklerine 2 senedir patates yedirtmediler millete..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Patatesler elde kalmış üreticiler hayvanlarına yediriyordu ziyan olacağına millete dağıtmışlar işte sanki bütün kamyon senin cebinden çıkmış sizin gibiler olsa fakirler aç kalacak demek ki
Aslında şöyle düşünmek lazım. Dağıtılan patates ve soğanları hesaptan avans çektik. E normal olarak faiziyle ödeyeceğiz. Bunda abartılacak bir durum yok. Bankacılık sistemi böyle işler. 😀
Patates soğan dağıtımı bir şov du zira hem vergilerimizle yapılmış yüklü bir alımdı Sonuç patates soğan fiyatlarının artmasıyla sonuçlanarak tekrar ödeme yapmış olduk Gülsekmi ağlasakmı
Biz ödedik tabi bunlar yardım yapmaz bedava, ki bizim vergilerimizle yapıyolar son dakika kazık attılar ülkenin gelişmesine bir gram faydalı bi şey yapmadan bide kazık atıyorlar
Ben 100 ton patates çöpe attım tonunu 100 liraya vereceğime çöpe atarım daha iyi, bu soru biraz yumurta mı tavuktan çıkar, tavuk mu yumurtadan gibi olmuş.
Yıl sonunda daha acı gerçekler çıkacak karşımıza. Kısa vadeli ödenmesi gereken 192 milyar dolar borç var ve kasa tam takır! Her gün birileri İntihar ediyor. İsyan ediyor ama ne hikmetse göremiyoruz yandaş medyada! Yazık, çok yazık.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Patates mi dağıtıldı niye kimse bize haber vermiyo püüü
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ücretini reyizžz cebinden ödedi. Varol reyizzzz. Amarika bu yüzden kıskandı bizi