Küçümseyenlere anlam veremiyorum gerçekten. Aynı ülkede yaşıyoruz.

Küçümseyenlere anlam veremiyorum gerçekten. Aynı ülkede yaşıyoruz.

Genelleme yapmaktan çekinirim fakat bunu sana söyleyenler helal paranın kıymetini alın terinin değerini tatmamış onuru ile yaşamayan paraya tamah etmiş ve para için her şeyi yapabilecek onursuz kişiliklerdir!!! Hümanist topluluklar ve modern bakış açısına sahip bireyler kazandığın para ile ilgilenmez kişiliğin ve karakterin ile seni kabullenirler. Çok para kazanmak değil bunu hangi yolla kazandığın değil sosyo kültürel hayatında neler yaptığın önemlidir! Uzun uzadıya konuşulur bu konuda da ne kelime yeter burada ne de zaman. Mutlu ol mutlu et mutlu kal…
Bu homo sapiens sapiens denilen yaratığın şerefsizliği , adiliği sadece. bunu her durumda çok rahat gözlemleyebilisin. mesela kendine güvensiz, ezik insanı yaratan bu asgari ücret alanları küçümseyenle aynıdır. işin ilginci yarattığı insanı kötüler yani bunun sorumlusu sensin der. asgari ücret alanları küçümsemede durum aynıdır. yani asgari ücret almak senin suçun, bunun sorumlusu sensin der. zaten küçümsemesinin altında bu vardır. yani şerefsizlik yap, dolandır, kardeşim ol ne yaparsan yap benim karşıma zengin olarak çık senin ayağının altını yalayım kafasındadır. tabi o zaman küçümseme hakkı sana geçecektir zihinsel insan bunu kabul eder. bu seks te bile böyledir. bir kadını ne kadar çok si ker sen o kadar iyi olursun eskiler bununla ilgili güzel sözler söylemiş "deveyi diken insanı si ken (her anlamda" o yüzden "kötü-adi" insan olmadığın sürece hem küçümsenecek, hor görülecek , hatta psikolojik ve fiziksel ve hatta hatta kalıcı (burası çok önemli) zararlara uğrama ihtimalin çok yüksektir. yani bu dünya da ya si ker sin , ya si kilir sin "zihinsel insan ve sistem, büyük akıl bunu istiyor" sevgiler.
Küçümsedikleri şey asgari ücret alman değil aslında, asgari ücretin ta kendisi
Ee, onda da toplumca payımız yok mu? Avrupa ve ABD'de vergi kaçırmak vatana ihanetle eşdeğerken bizde neden marifet gibi görülüyor?
Hep kapitalizmi suçluyoruz ama küresel serbest piyasa ortamında kendi refahımız için sosyal devletin çarklarını korumak zorunda olduğumuzu hiçbir zaman düşünmüyoruz.
Kendileri ne alıyormuş? Kimi evde pinekliyo akşama kadar kimi de 3 aşağı 5 yukarı. Milyonları olsaki nolur? Depremde biz ne zenginleri gördük utancından yemek sırasına giremiyodu aç kalıyorlardı acizler. 6 Şubat paranın hiiç değeri ve gücünün olmadığı bir gündü. O yüzden paraya fazla takılma kim ne derse desin.
Cevap
98Cevap
Ciddiye alma sen onları. Ben de işsizim ama asgarî ücrete de razıyım. Acaba kendileri milletvekili, savcı mı, hakim mi ne? Bu ülkedeki insanların yarısında fazlası asgarî ücretle çalışıyor. Herkes kendi işine, kendi hayatına baksın. Benim hayatıma karışıyorlar diye kaç arkadaşı hayatımda çıkardım. Hayatına kim dil uzatıyorsa, müdahale ediyorsa, bir yararı yoksa buna izin verme.
Eskiden aylık alıyorum. Asgari ücretli çalışıyorum deyince insanlar imrenir di. Şimdi öyle bir noktaya geldik ki ekonomi o kadar kötü ki insanlar asgari ücreti küçümser oldu. 5000-6000 kira olunca 2500- 3500 falan kalıyo. Onlarda haklı ne diyim. Allah sonumuzu hayıra çıkarsın.
Canım benim hiç kendini üzme. Ben de asgari ücret alıyorum ama nasil alıyorum o parayı küçümseyenler bilmez. 8 saat hiç oturmadan ayaktayım sadece yarım saat yemek molam var. Böyleleri işçinin hakkını bilmez tepeden bakarlar. Bu hayatta hiçbir zaman ne oldum demeyeceksin ne olacağım diyeceksin.
Helalinden olduktan sonra ha 8 bin lira almışım ha 20 bin lira almışım. Boğazımızdan haram geçmedikten sonra çok takma
Helal olsun sen hep bu konularda görüyorum olgun düşünüyorsun
Helâl olsun. Yazdıkların gerçeğin özü ve dilerim bu yazıdan ders alması gerekenler alabilir. Çok teşekkürler.
Sizi küçümseyenleri ciddiye almayın siz bir kadın olarak alnınızın teri ile ekmeğinizi kazanıyosunuz bu kadar güzel bir şey mi var ekmeğini helalinden kazanan birine destek olmaları gerekirken küçümsemek saygısızlıkdır ülkemizde milyonlarca kişi asgari ücretle çalışıyor ekmeğini kazanıyor dünya hayatı bu kimileri asgari ücret alacak kimileri çok para kazanacak önemli olan asgari veya azami ücret meselesi değil önemli olan helalinden kazanmak çalışmak çabalamak
Bence kafana takma, sen helalinle kazanıyorsun az ya da çok fark etmez. Bir şekilde seni idare ediyor o para, kimsenin lafına takılma çevreden olumlu tepki hangi insan almış ki ben de asgari ücret alıyorum.
Ulkenin yuzde 50 si işsiz. Geri kalanlarin da yude 80 i asgari ucret aliyor. O senle dalga gecenler asgari ucret 8 ise daha yeni asgari ucrwtten kurtulmjs 10 bin falan alan eziklerdir🙂 yuksek maas alan belli yere gelmis insanlar olsalardi kucumsemezlerdi. zaten
Kendinizi geliştirip yükselin.
Askerden geldim asgari ücret ile işe girdim 26 gün sonra %135 zam aldım.
Normal zam zam zamanıda %100 zam aldım.
her şey elimizde.
Bulunmadık hint kumaşı olun.
başkalarının ne dediklerini umursama çalışmayan evinde oturan yatan ınsanlara göre kat be kat iyi yapıyorsun.. ALlah daha çok kazandırsın bereketli olsun. Ve emin ol bir çok kişi asgarı ücret alıyor
Küçümseme intikam almanın en zekice yoludur.
-Baltasar Gracian-
İntikam almak istiyorsan sende onları küçümsemenin bir yolunu bul mutlaka zayıf tarafları vardır bunu kendin için yapmalısın! Düşmanını kendi silahıyla vurmalısın!
Sana laf edenler ya baba parası ya koca parası yemekten baska geliri olmayan insanlardır. Çalış Allah bereket versin
Arkadaşlar İstanbul gibi büyük şehirlerde asgari ücret gerçekten para değil. Fakat kimse kimsenin maaşını bilmek zorunda da değil. Kimse de başkasının maaşını hor görmesin. 20 bin alan arkadaşım var borçtan kurtulamıyor. Benim 11 k maaşım var ev kredisi ödüyorum ve 150 bin TL lik arabam var. Sonuç olarak parayı yönetmek aldığın maaştan daha kuvvetli bir hale geliyor.
Baskalarinin Düsüncelerine cok öenm verme..
Tercübe kazandikca sende hakettigin parayi aliscaksindir..
Ve sana tavsiye kimseyle masini konusma 💐
Maaşını konuşmamak mümkün mü sanıyorsun
Evet ben kimseyle maasini konusmam..
ideallerini.. meslegini vizyonunu ögrenirim.. tutumu önemli.. gerisi azim ve nasib..
Ülke nüfusunun büyük bir kısmı asgari ücretle çalışıyor aslında. Genel olarak insanları ciddiye alma ve ben şu kadar bu kadar kazanıyorum diyen herkese de inanma. Bu utanılacak bir şey değil.
Bu ülkenin %60 şı seninle aynı durumda ve bu senin suçun değil. Sen kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir insansın. Keşke ülke şartları daha iyi olsa.
Hanımefendi ülkenin yarısı o maaşı alıyor bu kadar takmayın özellikle çevrenizin dediklerine asla takmayın iyi çalışmalar daha iyilerininide kazanırsınız inşallah
Bende asgari ücretten 4 bin faLa alıyorum. 12 buçuk kadar ama buna rağmen yine azımsanıyor. Elim yüzüm ahlakım inancım eğitimim düzgün olsa da, bir türlü Tuva kuramadım paraya baktıkları için
Asgari ücreti dahi alamadan yaşayanlar var. O küçümseyenler elindekine şükretmeyenlerdir.. sakın aldanıpta şükretmeyenlerden olma.. Onuda bulamıycağın günler gelir.
Aman boş ver fasa fiso hepsi, belki kendisi onu bile alamıyor. Herkes milyarder de biz mi görmüyoruz 😂
Ağzı olan konuşur helalinden kazandıktan sonra 1 TL kazan. Seni eleştirenlerin çoğu çalışmiyordur bile belkide
Iyi bi konumda iş bulamamışsan yani okul eğitim vs. Neredeyse çoğu iş veren asgari çalıştırıyor. Mesailer falan 10bini bulur ama
Dalga geçilecek bir şey yok seni aşağıya çeken inanlardan uzak dur kafana takma işsiz olanlar var sen yine çalışıyorsun
kimsenin sana bir şey dediği yok hacı, sen kendin ilan ediyorsun ama biraz emekledikten sonra maaşın artar az bekleyecen sorry.
olur mu õyle sey hic düsunme bile õyle seyler varsada o sekilde dusunen insanlar gül gec bozma keyfini tamam..
Kim küçümsüyor? Küçümseyen kişiler ne iş yapıyor? Çalışan nüfusun %70'i asgari ücret alıyor bu ülkede küçümsenecek bir şey yok sonuçta evde boş durmuyorsun ve namusunla çalışıyorsun sen boş insanlara bakma
O canım çevrenden uzak tutmanı tavsiye ederim. Tembellik yapmıyor emeğinle çalışıyorsun ne güzel
Asgari ücretin üstüne 800 liracık alıyorum
Benim ücret asgari değilmdiye kimse konuşmuyor
Asgari ücretin üstü de
Ülkenin zaten %80'i asgari ücretle maaş alıyor, kim neyi küçümsüyor ya boş versene, bize bunu mecbur edenler utansın.
Bu tarz insanlar , cahil oldukları için bu şekilde yansıma oluyor. İnsan acizdir , gün gelir küçümsediği her şeye muhtaç olur
ülkenin yarısı zaten asgari ücret alıyor. kaldı ki, almasa dahi dalga geçmek... zavallılara mahsus bir şey.
Seni küçümseyenler ne alıyor, ülkenin durumu ortada ne almanı bekliyolar, dostun bile olsa çoğu boş konusuyor kapat kulaklarını duyma
Hayir birçok asgari ücretli kişi var. Babamın kaç senelik deneyimi var buna rağmen aldığı para asgari ücretin çok çok üstünde (9200). Ama deneyimsiz kardeşim (20yasinda) 15 bin alıyor. Çalıştığın iş ve yerin farkı oluyor
Asgari ücretin çok az üstünde diyecektim 9200 e
boş ver öyleleriyle muhatap olma. Kendini geliştirmeye odaklan. İnşallah ileride daha fazla da kazanırsın❣️
Ülkenin yüzde 35 40 ı asgari ücret alıyor takma boş ver küçümseyende kendini bilmez eblehlerden uzak dur
Çalıştığı yerden asgari ücret bile almayan ben... Beni duysalar o zaman yerin dibine gömerler 😂
Ben küçümsemiyprum ama evleneceğim kızın maaşı benden yüksek olunca kendi kendime küçümsenmiş gibi hissediyorum
Küçümseyenler kendilerini yargılasın önce, evet bu ülkede o para ile hayat zor dogru fakat kişinin maaşından ziyade karakter insanlık gelir...
Kuzum hatırlat yarın arkadaşlarina bi karakter alalım malum
Kanka restoran işletiyoruz ailecek bizim yani düşün bende asgari ucret alıyorum 😂😂
Önemli olan çalışman. Gerisi mühim değil. Daha fazlası için daha çok kalifikasyon elde edebilirsin.
Asgari ücrete muhtaç insanlar varken halinize şükredin bence
Ülkenin yarısı neredeyse asgari ücret ve üstüne çalışıyor
Asıl onlar küçük durumdalar. Dünyata ait bir şey ile insan değerlendirilmez.
Bende alıyorum, ne var bunda, helalinden olduktan sonra...
ulkenin yarisi nerdeyse asgari ucret aliyor digerleri ya issiz ya emekli ya ogrenci ya memur zaten
Neden anlam veremiyorsun ki aşağılık kompleksindeler
İş bulamayan insanlar varken, böyle maaş küçümseyen insanları kafana takma. Yarın öbür gün işsiz kalabilirler kimse böbürlenmemeli, hayatta ne olacağı bilinmez
Ben de asgari ücret alıyorum. Bunda ne gibi sorun olabilir ki?
Onların kendisi o paranın yarısı kadar etmiyor. Alın terinle çalışıyorsun sktr et takma
Kendileri ceplerindeki para kadar etmez de ondan küçümsüyor.
Aldığın para sana yetiyosa utanılıcak bişi yok bunda
Çalışanların %60'ı asgari ücret alıyor. Kim küçümseyecek
Çok afedersin paranın awk mühim olan insanlık!!!
Ben sorcaktım bu soruyu sen sormussun.😄Bu sitede genelde hep zengin.
Onlar utansın, sen yanlışsinda onlar mı doğru sanki
Gereksiz insanların gereksiz laflarını duymamak gerek bazen.
Benide aynı şekilde kücümsüyorlar kuzenlerim hor görüyor beni
Sen oturmuyorsun çalışıyorsun.
Kimsenin lafını kafana takma
Kendileri kaç alıyor çok alıyorsa seni oraya yanlarına ise aldirsinlar
Bazı insanlar o paranın yarı fiyatına bile çalışamıyor bunu göz önünde bulundurmuyorlar demek kii
La bu ülkenin insanı var ya harbi kanser mq böyle pislik bir kitlede hayatta kalmaya çalıyoruz tam survıvor mq
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?