bu durum böyle nereye gidiyor bilemiyorum ama hiç iyi değil.. fotoğraflar yeni

Hayır, alamıyorum. Çok pahalı.
İstediğim gibi alabiliyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
bu durum böyle nereye gidiyor bilemiyorum ama hiç iyi değil.. fotoğraflar yeni

Alıyorum ama eskisi gibi rahat değil hani mecbur kısmak zorunda kaldım. Belki yatırım vs. yapmayı bırakıp her gün zevkle et yerim ama geleceğe de bakmak lazım. Diyetteyim diye et tüketimini azalttım şu an ancak diyetim bittiği zaman günde en az yarım kilo yine et yerim eskiden olduğu gibi. Okul yıllarımda mesela çalışırdım hani paramla biftekte alırdım bonfilede alırdım hani o zamanlar bu denli pahalılık yoktu alım gücü de bu denli düşük değildi. Şimdi maalesef fiyatlar uçmuş.
Bu kadar pahalı olmaması gerekiyor bu et fiyatlarını gördükçe ilber Ortaylı hocanın çok güzel bir sözü aklıma geliyor
Kaç milyon dolar Suriyeli mültecilere harcanmış o kadar para ile sığır çiftlikleri kursaydınız bu gün et ve süt ürünlerini çok çok daha ucuza tüketirdi bu millet
Sütten önce et'e zam yapasan, kısa bir zamandan sonra ne süt kalır ne et. yetiştirici et pahalı diye süt ineklerini kesime verir bu minvalde. takip eden yıllarda dişi azalır ve üreme işi az olur. Dişi hayvanı kestirmeyeceksin ki , besi hayvanı çoğalsın.
Valla geldiğimiz noktada insanların durumları çok zor et, kıyma temel gıdalardan 300 TL korkunç bir fiyat bana göre, geldiğimiz nokta hayvancılık bitmek üzere bu acı ama gerçek yoksa yakın bir gelecekte et, kıyma, sucuk zengin gıdası olacak...
Cevap
65Cevap
Kurbanda kesilen etler bir sene kadar idare ediyor beni gadası
Hayır, alamıyorum. Çok pahalı.
Geçen 200 liram vardı. Kasaplar marketler dolaştım en ucuz eti aradım. Lakin bizde et kültürü sıfır denilecek seviyede. Etler ya kuşbaşı ya da kıyma başka çeşit pahalı yerler harici yok. Kilosu 260 liradan kuzu kuşbaşı aldım kıyma çektirdim. Lakin makinenin içine atılan etler kemik parçaları ve sinirlerden oluştuğu için 200 liralık eti çöpe attım. Denedim denedim yenmiyordu. Son zamanlarda ise köfte yapsam iğrenç mide bulandırıcı kokulara sahip oluyorum. Eskiden bi yapardım 3 mahalle uzaktaki ne güzel kokuyor derdi.

Ve gazeteciler devamlı yurtdışından hastalıklı hayvan getirildi satılıyor vs vs gibi haberler yaptığı için artık tavuk dahi almaya korkuyorum. Bir komplo teorisi ise hayvanları bilerek hastalandırıp yapay ete geçiyorlar diyordu.
Alıyorum ama sıklığı düştü. Önceden haftada bir her türlü çeşidi rahat alıyorsak şimdi bu ayda 1 e düştü. Ha istesem rahat alırım ama bu fiyatlar enayi yerine koyuyor insanı. Şurada Gürcistan ya da Yunanistan a gitsen kilosu 7 8 euro kendi para birimlerine göre çok ucuz. Halkı perişan edenler inşallah bedel öder de görürüz.
1 liraya 3,7 gram kıyma demek... İnsanlar, "Kardeş oradan 50 liralık kiyma versene" demeye utanır hale geldiler.
Alim gücünün komik rakamlara indiği bu ortamda, ekonomimiz büyüyor :) Ihracat artıyor, ithalata çıkan paralar...
Sinirler semalarda dans ediyor 💫
Bununla ilgili konu açmıştım, gıda fiyatları başka ürünlere göre çok daha pahalı ve bu tamamen şerefsizlik gıda insanların yaşaması için çok gerekli temel ihtiyaç yani başka ürünler pahalı olabilir ama gıda bu derece pahalı olmamalı. ortalama enflasyonun çok üstünde gıda fiyatları. akp sözüm ona dindar parti tamamen şerefsiz bir iktidar yani ne diyeceğimi bilemiyorum.
Geçen eylül ayında 100 liradan almıştım 10 kilo civarı, buzluğa atmıştım bitmek üzere, buzluğun diğer katları saklamak açısından sıkıntı çıkardığı için daha fazla stok yapamadım ve yaklaşık 4 ayda %300 zam gelmiş oldu, ALLAH bütün siyasi partilerin binbir türlü belasını versin diyorum
Yaşadığım ülkede etin fiyatı Türk parası ile resmen 131 tl. Hayatımın şokunu yaşadım arada ki farkla. Türk parası ile kıyaslarsak size ucuz gelebilir, ama yaşadığım ülke için bayağı pahalı. Sonuç itibarı ile hiyemiyoruz dostum.
orası neresi acaba
@HardMan55 he aynen
neresi olduğu sır galiba
@fatoşşist34 hayır değil. Gürcistan.
@HardMan55 18 lari
@HardMan55 askari ücret yok burada.
@HardMan55 500 lari
@HardMan55 türk parasına çevir bak gör ne kadar ediyor. Bide burada her şey ekstra pahalı. Türkiyedeki fiyatları burada 2 katı düşün. O yüzden aldığımız maaş hiç bir şeyimize yetmiyor.
Sağlığımızla oynuyorlar zaten. Bir de pahalı yapıyorlar. Tavuk alıyom genellikle çarem olsa et yemezdim. Köyden gelen inek eti var onu yiyorum. En sağlıklısı kendimiz beslemek.
Benlik sıkıntı yok istediğim gibi yaşamam içimin rahat olduğu anlamına gelmiyor. biz burada çile çekerken bir çok insanın sefa sürmesi kanıma dokunuyor...
Kurban kesiyoz senede bı kere kucuk keçi kesiyoz 1 senede ayda bır yiyoruz onuda nefis öldürüyo işte 🥲
Azerbaycanda da etin fiyatı arttı 15 manat oldu kilosu, 167 tl yapıyor galiba. Ama 300 tl ne demek ya insanlar ne yiyecek böyle?
Depremle hayvancılık olayı iyice bitti. 300 de olur 500 de. Zaten ülkeyi soyan soymuş. Üstüne deprem...
Her gün 600 gr civarı dana eti yiyorum benim kişisel olarak bir problemim yok ama alamayan insanlar gerçekten var
İstesem et alabilirim 300 lira para değil önemli olan onu verirken canının yanmaması yoksa alabilen alır
Alıyoruz. Köftelik ayrı yemeklik ayrı kıyma alıyoruz. Et tavukta alıyoruz. Pahalandı diye yemicez mi 😄
Ama yol yapti hastane yaptı köprü yapti inkar etmeyin nankörler mason musunuz siz 😄tencereye köprünün bir ayağını koyarız üzerine de azıcık asfalt kıyması mis gibi doyururuz karnımızı da yine de dönmeyiz yolumuzdan satmayız reisimizi😄
Haftada bir kırmızı et tüketilmesi gerekir. Bunu yapmaya herkesin imkanı olmalı. Haksızlık oluyor çalışıp yine temel ihtiyaçtan mahrum kalmak.
10 binin altında maaş alan olduğunu zannetmiyorum fiyatlar gayet normal sigara içmeye para var ete mi yok
1. asgari ücret 8,500 TL
2. asgari ücretin altında maaş alan insanlar da var.
3. 10,000 bin TL yüksek bir gelir değil özellike hanede tek gelir sahibi kişiysen, zaten kiralar olmuş 6-7 bin fiyatalar normal değil yüksek
@_MelisYıldız_ kızım asgari ücret alan yok en kötü mesai yapar 10 bini geçer
@Deliyimbendeliyim kirasını sen mi ödüyosun bu vatandaşların hayırdır? 10k geliri olanın muhtemelen evi yoktur zaten.
S**tir git akkoyun
@Deliyimbendeliyim Ülkeden haberin yok her halde ya da tuzun kuru istiyosulan yanımda çalışan elemanların hesaplarına yatan paraların dekontorlarını yollayım. ya da zorla bana sövdürecen şansını fazla zorlama
@Deliyimbendeliyim birincisi ben kızın değilim saygılı bir şekilde konuş, ikincisi herkesin 10 bin TL aldığını nereden çıkartıyorsun? Ben İk departmanında yönetici asistanıyım başta benim çalıştığım kurumsal şirkette asgari ücret alanlar var maaş bordrolarını görebiliyorum ve dediğim gibi bu ülkede 8,500 TL'nin altında çalışan insanlar da var yani kısacası ya sallıyorsun bilerek veya bilmeyerek ya da senin tuzun kuru herkesi kendin gibi sanıyorsun ama öyle bir Türkiye yok. Gelelim en başa hadi en düşük herkes 10 bin TL alsın tamam peki bu paranın çok olduğu nereden çıkardın? Senin kiralardan haberin var mı? Aldığı 10 bin liranın 6-7 bini kiraya gidecek, kalan 3-4 bin ile ne yapsın erzak mı alsın, fatura mı ödesin, kozmetik ve giyim ihtiyaçlarını mı karşılasın? Gerçekten alem insansınız.
Herşeyi ithal eder ucuza getiririz zihniyetinin ve başkanlık sisteminin sonucu ❗️
Devam etsinler tayyipe oy vermeye yakında b0k yiyecekler
Sadece et değil her şey çok pahalı süt yumurta 🤦♀️
Keşke 600tl falan olsa hatta 1k olcak duruma gelse belki akıllanırlar
Çok fazla olmasa da alabiliyorum. Umarım herkes olması gerektiği gibi yaşar
Alıyorum çok şükür ama saçma saçma fiyatlar can sıkıyor artık
Ekonomi halinden dolayı alamıyorum Rt sağ olsun ekonqmi mükemmel sjsk
Bize köyden uygun fiyata geliyor.. ama genel olarak pahalı tabii..
Kuzu kıyma aldım yeni 310 ₺ benim almam hiçbir şey anlamına gelmiyor çoğu kişi alamıyor net
Bunlar hep Amerikanın oyunları inanmayın beyler bizim burada kıymanın kilosu 10 euro
Eskiden güzelmiş her şey ama alanlar alıyor
en son ne zaman aldım hatırlamıyorum bile. Sanırım 5 6 ay olmuştur.
Fitness yaptığım için pahalı da olsa almak durumundayım ama gerçekten çok pahalı..
burada Kıbrısta da öyle maalesef.. çok zor alıyoruz
Nadiren almaya başladık. Önceden evden eksik olmazdı ama sorarsak ekonomi iyi.
Kilosu 340 TL den kıyma ve kilosu 400 TL den antrikot aldım dün günden güne artıp duruyor.
Kasaptan et almıyorum. Kestirip öyle tuketiyoruz hem daha uyguna geliyor hemde saglikli
çok şükür alabiliyorum ama gerçekten bu hiç normal değil. Allah kalabalık ailelere yardım etsin.
Kıymanın kilosu 50 tl iken sucuğun kilosu 60 - 65 tl di şimdi kıymanın kilosu 270 tl sucuğun kilosu neredeyse 600 tl neden 2 katı anlamış değilim daha önce aldığım 500 gr sucuğun fiyatı 260 tl nasıl oluyor ne oran var ne orantı
çoban olduğum halde et yemiyorum kurbandan kurbana benimkide enayilik kuzunun birini kes ye yani
şu an istediğim kadar alabilirim ama eskiden her gün et yesem para kalıyordu cebime şimdi alırım ama param birikmez
Biz artık 2 ayda bir falan kurban kesiyoruz böyle kilo kilo almaktansa
300 tl diye kıyma almayan var mı gerçekten. demek ki durum vahim
ne dram yaptınız mk ya. @hardman55 senin fakirliğinin nedeni zenginler değil, bu aptal saptal kafan. millet bir tarafını çürütür yıllarca okur ve parasını kazanır, sen gibi boş gezerek, bulduğunu yeyip, harcayarak böyle dram yapar anca.
sen gibiler de
benim babam akademisyen. sen baban da olsaydı.
okuyup doktor olsaydın. nasıl doktor olunuyor. parayla mı diploma alıyorlar sanıyorsun? niye okuyup cerrah olmadın? cerrahlar aylık 150 bin civarı para kazanıyor
varoşun kimler olduğu belli. sizle muhatap olmaya bile değmez. ne haliniz varsa yaşayın.
umarım senin de tüm sevdiklerin geberir. başkalarını kıskanmaktan çatlayacan toplum paraziti seni.
yeminle malsınız ikiniz de. sürünmeye devam edin.
yıllar önce almayın bu surileri dediğimizde bizim gibilere vicdansız diyen humanist dindar yobazlar şimdi ağlıyor. beter olun. ne demişler dün yediğin hurmalar.
senin maddi durumun iyiyse defol git millete kıyma al dağıt. anırma burada oksijen ısrafı
İster zengin ol ister fakir bu parayı bir kilo kıymaya veren adam şunu kendine sormalı kaziklaniyorum başka bir şey değil halinden memnun olan cahiller yüzünden bu haldeyiz.
Etsiz yapamıyoruz. Biz gene fazla yemiyoruz ayda toplasan 5 gün etsiz geçiyor. Diğer günler yiyoruz
kendime pek almam ama çevremde ihtiyaç sahipleri için elimden geleni yaparım.
Ben vejeteryanim zaten
Tavuk etiyle protein ihtiyac karşılıyoruz
ben yemiyorum ama neyse birşy demiyorum
Ülkemizin MAL varlığı ÇOK sıkıntı YOK.
Kurban Bayramlarinda sadece
Söveceğim günaja gireceğim bu ülkede
Kurban Bayramını bekliyoruz et yemek için
Ankette baktım %50 lilik kısım alamıyorum
Ayda bir iki kez yemek kartıyla oda tavuk eti.
Alabiliyorum epeyce de alanı görüyorum
Yeni şap virüsü daha da artırabilir.
Eti kendimiz üretiyoruz
Bizim burada kilosu 50 lira, isteyene yollarım
Alabiliyorum çok şükür
Geçmişe göre pahalı da gelecek için 300 tl ucuz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?