İki hafta önce (akrabamız bile değil) köylümüzün oğlunun düğünü oldu. Maddi durumumuz pek iyi olmadığı için 100TL taktı babam. Damadın kız kardeşi yeğenimin çok yakın arkadaşı ve dün ona mesaj attı. Neymiş efendim millet 200 den aşağı takmamışta, babamın yaptığı ayıpmışta, herkes arkasında konuşuyormuşta bilmem ne bilmem ne. Ya bunlar ben awk cidden bu milletin insanı neden bu kadar gudubet. Babamla aram hiç iyi değildir. Onu pek sevmem ama cidden bunu duyunca üzüldüm..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yılİşte ben bu yüzden düğünlere gitmiyorum ve yapılacaksa düğün yapmıyorum. Ne gittiğinde düğün sahibini mutlu edersin, ne de düğün yapsan misafirleri memnun edersin. Kesinlikle bir yerden bir kusur bulur bu insan oğlu.. Yahu düşün bakalım 100 TL az mı? Az ise iade et.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıldüğünde para takarken yeni evlenen çifte yardım edelim çorbada tuzumuz olsun gibisinden takılır. yani herkesin durumunu bilmeden etmeden ayıp nasıl olur demeleri ayıp olmuş asıl. Beğenmemişlerse 100 tl yi geri versinler öyle geri kafalılar sizin düğüne de gelip para falan atmasın aman. Herkes zengin olmak zorunda değil herkes başkası evlenecek diye paraları saçmak zorunda da değil durumu iyi olan da iyi atmak zorunda değil içinden ne koparsa olmalı. yol masrafı da var bunu düşünmeliler. sinir oldum oturduğum yerden babanın atacağı paraya mı güvenip evlenmişler. abla bana gönder ben saç baş girerim
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılŞu para olayı bu kültürde var bir dier ülkelerde eşya veya minik hediyelik şeyler götürülüyor sizin ülkede yarışta gibi altın para bilezzik takılıp üzerine düğün sonrası kim ne takmış not alınıyor. Açıkçası hiçbir düğünü sevmiyorum. Genelde gitmem ha kendimin olucaksada dış kapının dış mandalının benim özel günümde olmasına gerek yok.
Hadi davet etmiş para istemek terbiyesizlik. İster çok ister az ister hiç vermek önemli olan sözde anı paylaşmak.
10 Yorumla
Kime neymiş be abi insanlara bak ya nerede gereksiz şeyler var orada bizim insanlarımız ülkece yaşadığımız ortamı hakkediyoruz. Bu insanlardan bir şey beklemek saçmalık.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
88
Cevap
97Cevap
- Aile & Toplum konusunda 22,9b cevap paylaştı.
u +1 yılBence de ayıp kimse karışmamalıdır. yani bence insanları ne olursa olsun dinlemeyin. önemli olan bence içinizden geldiği gibi yaşamanızdır yani para önemli değil
10 Yorumla
+1 yılBence düğüne davet ettiğin insandan hediye beklentisine girmek baştan çıkarcı ve samimi olmayan bir davranış zaten.
Ama insanlar böyle bakmıyor bu duruma, o yüzden hiç şaşırmadım.
Yani direkt şöyle bir hesap dönüyor bu konuda; düğüne kişi başı yemek vs için kaç para ödendi ve gelen misafir bununla eşit ya da altında bir hediye mi taktı?
Üstüne çıkmadıkça da geldi, yediğinin parasını bile ödeyemedi ya da anca yediğini ödedi, gibi bir çıkarımla konuşulur.
Yani insanlar böyle, bu devirde de 100 lirayı az bulmuşlardır, şaşırmadım.
En iyisi hiç gitmemek bu tür davetlere.21 YorumlaBen babanın yerinde olsam benim evladım evlenirken onu da takmayın derdim. İnsanlar 1 liraya bu kadar sıkışmışken 100 tl beğenmemek nedir. Sabahtan akşama kadar çalısıp didiniyoruz para kazanmak için. Çok ayıp çok... Dar gönülleri açsın yaradan
20 Yorumla
+1 yılAkrabanız bile olmayan birisinin sizi yargılamaya hiç hakkı yok. Durumlar belli ister 100 takarsınız, ister 10, ister 1000... Verilen hediyeyi yargılamak çok büyük ayıp ve görgüsüzlük. Siz içinizi ferah tutun lütfen, yabancı birisine durumunuz el verdiğince yardım etmişsiniz. Bu çok nazik ve ince bir davranış. Allah kabul etsin 🧡 Size yüz katını versin inşallah.
20 YorumlaKime ne ya istersem 50 de takarım 20 de kime nee! Car car konuşan olursa çıkarsın 100 dolar versin benim yerime. Madem o kadar ayıpladı parası var demek ki. Çıkar tak len desen aaa öyle demek istemedim diye kıvırmaya başlar çenesi tutulasıcalar...
30 Yorumla
+1 yılÖncelikle yakin akrabanizda olsa cebinde ne varsa onu takarsin olmayinca ne takicaksin acaba o canım demelisin ki , biz onlarla gelis giďişimiz yok fazla samimi degiliz bile istedigimizi takariz sizkimsiniz yargiliyorsunuz ayrica, insanlarin cebindeki paradan sizene, dön kendi açik götnü kapat oyle konuş , birisi birsey derse aynen bunu ilet
01 Yorumla- +1 yıl
Kraliyet ailesimi evleniyor ayrica sanki çok iyi karsiladinizda guleryuz gosterdinizde sanki size 200 den fazla takicam , samimi bile degiliz , evimize gidi gelmeyen insanlara neden fazla takayim ki bunuda ilet
+1 yılYa Allah aşkına şu düğünleri içinizden geliyorsa yapın insanları o ne taktı bu ne taktı beklentisi içinde olacaksınız saçmalamayin ayrıca isteyen istediğini takar 50 TL bile taksa teşekkür etmek düşer ayiplamak nedir bir kere o düğün davetini kabul edip gelmişse bir insan mutlu gününde seninle mutlu oluyorsa değerini bilmek lazım aşsagilamak lazım değil ayrıca düğün yapmak zorunda da değil kimse yaptıktan sonra böyle saçma şeyleri insanların başına kakmanin bir anlamlı yok
00 Yorumla
+1 yılDüğünde'ki taki evvela cebine bakip ona gore atamali insan.
gönlünden ne koparsa onu takarsın.
Yardimlasmadir. Evlenecek kişiye destektir.
Geri dönecek diye bakmamak lazım. Herkes böyle düşünürse az miktarda olsa bile yadirgamazlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyy sizin 100 liraniza kurban olsunlar be. Ben yakın arkadaşıma iki yıl önce durumum olmadığı için 20 lira taktığımı bilirim. O yüzden kimse kimsenin ne taktığına karışamaz çok büyük ayıp yaptıkları. Gidip 50 de takabilirdiniz yani ne bu yukarıdan bakmalar falan
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBöylelerine hiç takmayacaksın. Düğünün olunca da çağırmam ben olsam. Böylelerinin kılına ihtiyacım yok. Hayır yani böyle bir şey varsa eleştir geç illa söylenmesi mi gerekiyor ayıp ya. Hesabını tut zamanı gelince sende ona tak aynı şekilde hatta yediremediysen yarısı az takar geçersin. Hemde şimdi taktın ilerde onlar ne takacak altın felan takacak heralde ki içerlenmişler 😄
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAsıl yeğenin çok takmalı ki size laf etmeleri hata. Samimi olan onlar çünkü.
Gizli Üye(18-24)+1 yılzaten sizde çok hevesliydiniz onlar düğün yapsından para takalım die havalara uçuyordunuz hala anlamıyorum ya valla bu düğün eğlenmek için değil mi milletin borcunu harcını kapamak için nie para takıcaksınız ki istr 50 ister 100 lira takmış ol ne laf yapmışlar anlamıyorum davetiye yazsaymışlar bari 200 den aşağı takanları ayıplıycaz diye terbiyesizliğe bak be valla aldırış etmeyin ya boş ver gitsin
00 YorumlaGüzel kardeşim durumunuz olmayabilir hiç takmayabilirsiniz ama hani 100 lira takılmaz bu bir ayıptır 100 liraya bir günlük yemek yersin bir tane kaşar alırsın eve biraz böyle düşünün hiç takmasaymış daha iyiymiş
13 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle o 100 tl gecen senelerde kaldı artık bencede hic takmasada olurmus ama damadin kizkardeside yuzune vurmak zorunda degil
- Aile & Toplum konusunda 382 cevap paylaştı.
+1 yılDüğünleri sevmiyorum ya ben, iyi ki sevmiyorum. 3 saatlik gösteriş için insanlar gıybet de yapıyor, günaha da giriyor, borca da giriyor. Sadelik diye bir şey kalmamış. Sonra böyle görüntüler ortaya çıkıyor
00 Yorumla
+1 yılYanlış yapmışsınız valla bu devirde hiç takmayacan
Para takıp laf olacağına takmayıp kralı olsun 😃 benim kaç tane arkadaşım evlendi hiç takmadım diyen oluyor sende takma diyorum bitti ne takarım ne de gelip taksınlar00 Yorumla
+1 yılTakı olayı karşılıklı yardımlaşmadır
Ne ekersen onu biçersin
Bazan doğa olayları sebebiyle verim düşük olur,
Bu takı işini en çok kadınlar kızlar takip eder
Bizim çeyrek taktığımız bize sahte gram taktı
Bu sizin 100 liranın bizimkinden 100 kat daha değerli olduğudur
Bunu yapanda 30 senelik komşumuzdur🤔10 Yorumla
+1 yılSîktîrsînler yaa onların düğün masrafı babandan mı çıkacakmış madem ödeyemeyecekler evlenmesine ağlamasınlar. Bu köylüler kadar aşağılık insanlar yok yaa reziller resmen. Baban da hiç üzülmesin elimde bu vardı bunu verdim sizin düğün masrafınızı ben karşılaşayacak değilim desin çıksın.
10 YorumlaTakı töreninde takılan şeyler zorunlu değildir, belli bir limiti yoktur. Gönüllü yapılan geleneksel bir etkinliktir. Bütçen ona yetmiş onu takmışsın demek ki bu konuda seni "neden daha fazla takmadı" diyr yargılayamazlar. Bu onların ayıbı, için rahat olsun.
00 YorumlaTaktiğinida gitsin alsın cideen bunlar nasıl insanlar sonuca kardeşi değil amcası değil dış kapının mandalı onu vermiş hediye olarak beğenmeyene buldurmasin. Onlarınki daha ayıp
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar çok materyalist bakış açısına sahipler.. şimdi bu devirde her şey para her şey lüks olmuş.. ben utanirdim öyle birsey demeye açıkçası.. teşekkür ederdim parayı taktığı için hatta öyle veya böyle katkıda bulunmuş ne güzel ne mutlu. Boyle konularda ılımlı olmak lazım insan gücüyle para kazanmak çok çok zor. Sukur ve teşekkür yok biz insanların nezdinde.
00 YorumlaOlacak sey değil... böyle bisey olur mu? Damlaya damlaya göl olur hani herkesin bütcesi ve imkani farklidir ve sonuc olarak düsünüp vermek bile bi güzel düsünce.
00 Yorumla
+1 yılGerçekten bunun hesabını sormak çok ayıp herkes bütçesine göre takar ya da takmaz keşke sizde takmasaydınız en azından hesap soracak birşeyleri olmazdı, düğünden sonra bir hediye verirdiniz
00 Yorumla- durumu kötü olanın arkasından konuşulması gudubetliltir
- evladın babasını sevmemesi gudubetkiktir. Evet toplum olarak çok bozulduk çok03 Yorumla
Soran+1 yılİnsanların aralarındaki meseleleri bilip bilmeden konuşma. Ayıp. Ben keyfimden hoşlanmıyorum o adamdan değil mi?
Soran+1 yılAlakası yok. Boş yapıyorsun
+1 yılİşte demiyorlar ki düşünüp bir katkı sağlamış. Zeka yoksunu. Zaten bir şey takmakta saçma. Eskiden bunun amacı düğün dernek yapıp gerçekten zor olanlara hediye amaçlı verilen miktar imiş. Şimdi yok o o kadar taktı yok ben ona taktım o bana takmadı. Bazen örf adetler cidden saçma yollara giriyor. Boş verin siz , takmayın kafaya
00 Yorumla
+1 yılBence hiç takma bir laf vardır edele bedel ne takmissa onu alır şimdi benim oğlum sünnet düğünü yaptık 3.4 ay önce şimdi tek tek gidiyorum o insanlara mesela pazar günü var düğün oğluma 300 tl taktı bende 300 takicam 100 tl takana 100 tl sıkma canını canım
00 YorumlaLüzumsuzluk, boş boğazlık yapmışlar, insanlara böyle dedikodusunu yapacakları, çekiştirecekleri konular lazımsa demek ki. Boş verin takmayın bile...
00 Yorumlabu arada gayet normal takmış ne takacakmış küçük altın mı. hiç bir şeyiniz olmuyor gittiğiniz için memnun olacaklarına bırde laf yapmışlar. onların terbiyesizliği kafaya takmaya degmez.
00 Yorumla
+1 yılYaptıkları çok ayıp herkesin ekonomik durumu farklı ki kimin ne taktığı da kimseyi ilgilendirmez insanları bu şekilde eleştirmek arkalarından konuşmak çok yanlış tam bir görgüsüzlük cahillik
00 YorumlaSize 200 TL takıldıyasa sizinde onlara 200 TL takmanınız gerek bir diyer konuda su kimse sizin arkanızdan konusmaz onlarda sizin dününüzde 100 TL takacak bos verin dinlemeyin
00 YorumlaHiç canınızı sıkmanıza gerek yok. Onlar görgüsüzse sizlik bir durum yok. Ne bu ya? Durumu olsa zaten 100 takmaz, karşı taraf anlayışlı olsa kimse laf söylemez bu duruma. Değmez boşverin bence.
00 YorumlaNe alaka kural mi var kanun mu 200tlden aşağıya takilmiycak diye tanidikta değilmiş üstelik herkes kendi işine baksın milletin ne taktığına bakan insanlardan hayır gelmez zaten
10 YorumlaTakı takmak zorunda degilsiniz ve akrabaniz bile degilmiş. Ve takının yuksegi dusugu olmamali içinizden geliyosa yuksek gelmiyosa düşük veya hiç takmayabilirdiniz konuşmaları ayıp olmus
00 Yorumla
+1 yılHerkes gönlünden ve elinden geleni takar. 500 taksa babanız gönülsüzce o paranın karşı tarafa hiçbir faydası olmaz. Kim ne takarsa takar karşı tarafın tavrı yanlış
00 Yorumla
+1 yılHerkes gönlünden geleni yapar önemli olan maddi boyut değil destek olmak için gücün neyse ona göre takılır hiç de ayıp değil
10 YorumlaBu toplumun ben ta avradını dümdüz edeyim insanın hali var mı geliri düzgün mü verecek durumu var mı sağlığı sıhhati yerinde mı diye bir kere sormazlar yok onu takmış yok bunu takmış sizin ölünüz mezarda kaldırıp hoplatayım mq toplumu
00 Yorumla
+1 yıl2019’da bir teyzemin kuzu evlenmişti biz 50 TL taktik kimse bir şey demedi hatta 20 TL takanlar bile vardı…
00 YorumlaMaddiyat insanlığın önüne geçti yazık halimize. Herkes altınlar, iki yüzlükler takacak diye kural mı var.
00 YorumlaMillet depremde evsiz Ailesiz yuvasız kaldı milletin derdi 100 tl 200 tl Allah böyle kişileri sınayacak aslında
00 YorumlaBen gittiğim çoğu düğünde hiçbir şey takmıyorum pasta yiyip kola içiyor birde güzel hatunları kesiyorum 😁
00 YorumlaVala duyune gidipte para takmak zorunda bile deyil didinin didisına
Ne. gerek var 100 tl bi tavuk alir yerim yani00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılAyıp yani böyle bir şey söylenmesi. 1. Dereceden yakını bile değil yani.
Babana söyle bunların evine girip çıkmasın sakın.
00 Yorumla
+1 yılMilleti mutluluk paylaşmak için değil para için çağırıyorlar. Ne düğünlere katılma isteği var bu yüzden ne de düğün yapma isteği var.
00 Yorumla
+1 yılTerbiyesizlik, kalitesizlik başka bir şey değil basit insanların göstereceği türden bir davranış
00 Yorumla
+1 yılİnsanların ağzı torba değil ki büzesin, insanlar konuşur sen niye canını sıkıyorsun bir kaç apt. al yüzünden gerek var mı gerçekten
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnsanlar çeyrek de taksan laf ederler başka bir şeye. millletin lafıyla yaşamıyor ya çok önemsiz aklı basinda olan umursamaz bile söyleneni eminim babanda öyledir böylesi insanlara 100 TL değil 5 TL bile fazla görgüsüz insanlar..
00 Yorumla100 TL gayet makul bir para üstelik akrabanız bile olmayan biri için. İnsanlar arkadan konuşmaya bayılır boş ver kafanıza takmaya bile değmez.
00 YorumlaYa gözünü seveyim, bu kafadan çıksın artık bu millet.
Düğünün benim için anlamı: bizim mutlu günümüz, sizde gelin hep beraber kutlayalım.00 YorumlaHass.. tirsinler lütfen. Atasözü var.. az veren candan çok veren maldan.. millete hava atmak için kendi imkanini zorlayacak degilya..
00 Yorumla
+1 yılKaale almicaksin insanlar yuzsuz olmus kim ne taktiysa getirsin modunda yaziktir gunahtir herkesin durumu ayni degil
00 Yorumla
+1 yılSizin yaptığınızın bir yanlışı yokda o tek icraatı laf etmek olanların üstlerinde büyük bir günah yükü olduğu ortada.
00 Yorumla
+1 yılAçgözlü, yüzsüz, eski kafalı ve terbiyesizler.
10 Yorumla
+1 yılBence 100 lira biraz ayıp, hiç gitmeseydiniz daha iyidi (18 yaşındayım ben bile 100 lira takmam)
11 Yorumla- +1 yıl
Ama arkanızdan konuşması tabi ayıp
+1 yılO verdiğin paraya takılan insanlar aslında size değil paranıza önem veriyor, o sebeptendir ki Arkanızdan dedikodu ediyorlar.
00 Yorumla
+1 yılNe taktıgınız önemli değil önemli olan düşünüp düğüne gelmeniz 100 TL bile çok bence böyle insanlara
10 Yorumla
+1 yılKalan 100 tl nin pesinemi düştünüz iban at ta atim kes sesini de
00 Yorumla
+1 yılBen cumhuriyet takacağım yakında bir düğün var. Bakalım 😌
00 Yorumla100un üstü 200 var zaten 200de para değil ki. Bu onların mallığı hic gitmemeniz gerekiyodu bence.
00 YorumlaŞu bazı adetlerimizi ve ahlakımızı cidden sevmiyorum. Yasaklanmalı bazı şeyler
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Çok ayıp, çok, çok ayıp diyor bizim ev halkı. Bı de gülüyorlar 🤣
00 Yorumla
+1 yılya takma asalak takımını ya ne alakası var. boşverrr
00 YorumlaBizim takıda 20 tl çıktı kim taktı bilmiyorum
00 Yorumla- Devamını Gör (125)
Devamını Gör(170)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Düğünde 100 TL taktığımız için herkes arkamızdan konuşuyor, ayıp değil mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler