Güncellemeler
+1 yıl
bu oran illa harcayacaksnz analamına gelmyior. siz harcamak yerine biriktryor olabilrsnz bence. sonuçta harcanabilir oran bu
Güncellemeler
+1 yıl
ya arkadaşlar neye karşı çıkyor bazılarnz anlamadık. 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 29bine çıkmadı mı mesela şu an
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bu hesap neye göre yaptınız bulmiyırim ama böyle bir hesap yok yani hiç para harcamayan kişileri biliyırim günlükte bahsediyorum
googleda ararsan orta sınıf gelir seviyesi diye bu çıkıyor
www.google.com/.../orta-gelirli-kime-denir-kimler-orta-gelirli-sayilir-turkiyede-orta-gelir-2023
"Gelirleri günde 11 ile 110 dolar arasında değişenler kesim "orta gelirli" olarak adlandırılabilir."
Ya ben Google'dan bahsetmiyorum Ben Gerçek olan bir şeyden bahsediyorum yani Etrafında bir sürü insan var günde hiç para harcamadıklarını şahit oluyorum yani yok ki olsunlar mesela ya da öyle olmak zorundalar
ya şimdi var ama harcamıyor çok başka. ama orta sınıf geliri 11 dolar 110 dolar arası gayet ülke koşullarına uygum gibi. zira sadece bu paylaştğı linkte değil her yerde aynı oran yazar. çevrendeki insanlar bu seviyede değlse demek ki orta sınıfa girmiyorlar. alt sınıfın da kendi aralığı var. alt sınıfa giren herkes sokakta uatacak diye bir şey yok.
"yatacak" olacaktı. yani alt sınıf insan iyi çok şükür zar zor geçinyoruz da olabilir, sokak da yatan da olabilir.
Bence bu ülkede orta yok yü üst var ya alt
bilemyorum ama şahsen biz bu 10 ve 110dlrlık standart arasına dahiliz
Evet o bir gerçek
Dolar olarak neden hesaplıyoruz ki dolar mı kazaniyoruz
:/ genel bir veri bu çünkü ve dünyada kabul görmüş.
Saçma bence Türkiye de bu kur ile hesaplardan çok yüksek çıkar bence her ülkenin kendi alım gicu ile hesaplanması lazimm
bak biri kaynak isteti link attım aşağıda
dolar kazanmıyorsun ama dolar harcıyorsunuz. Bu zamlar ve enflasyon hepsi dolara endeksli
@_MelisYıldız_ dolarda harcamiyorum saçma bir hesaplama TL kazanıyoruz TL usutinden harcama hesaplanmali
tl değeri sürekli değişiyor, peki bunu nasıl ayarlayacaksın?
ayrıca da 4 kişilik aile yoksulluk sınırı da zaten buna takabul eder.
Avrupa'da orta sınıf Türkiye'de üst sınıf zannedilen sınıftayım.
hangi aralığa denk geliyor ordaki orta sınıfın aylık geliri?
Yıllık geliri 50-100 bin Euro arası olanlar.
bir de bu işte şu var. eğer kazandığın para bir seni görüyorsa evet iyi para ama başkalarına da o parayla bakıyorsan sınıfsal konumun değişir. yani örneğin günde 110 üstü doları tek başına harcıyan biriysen üst sınıfın alt katmanına girersin. bu da yaklaşık kişi başı aylık 65bine gelir. yani atıyorum 70 bini kazanıp bir kendine harcıyorsan evet üst sınıfa yaklaştn. ama iki kişi için kazanyorsan o zaman bunun iki katı 130bin net kazanacaksn ki orta sınıftan çıkasın.
Ben orta sınıfım. Dünyanın her yerinde bellidir standartlar. Ama Türkiye'de üst sınıf diye zannediliyor bu aralık. Zaten "zannediliyor" diye belirttim. Türkiye'de şu an 1000 Euro civarı maaş alan bazı beyaz yakalar bile kendini orta sınıf zannediyor. Orta sınıf diyebilmek için Türkiye şartlarında minimum 100 bin TL üstü bir geliri olması lazım oda minimum.
aslında bu verdiğim oran hintli bir ekonomistn verdiği ve çoğu yerde referans alınan bir oranmış. yani 10 - 110 dolar meselesi. fakat dediğim giib kişi başı konusu var. ayrıca bu da dolara endeksli bir referans. sonuçta tl değil konu. avruoayı bilmiyorum. orada nasıldır nedir vs. fakat burada da üst sınıfla yarışmak öyle kolay iş değil. üst sınıf çok başka bir boyutta yaşıyor.
Üst sınıfa yaklaşmak zaten dünyanın nerdeyse heryerinde imkansıza yakın. Fakat insanlar orta sınıfa kolayca geçebiliyorlardı biraz eğitim biraz çaba ve azimle. şu an Türkiye'de orta sınıfa geçmek de nerdeyse bu saydığım şeylerle imkansıza yakın bir hal aldı.
tr nüfusu çok fazla. örneğin insanlar hep şunu der: madem herkes aç neden her yer dolu. restoranlar avmler vs. olay şu:örneğin İstanbul nüfusu kayıtlısı kayıtsızyla yaklaşk 25 milyon. bunlarn 5/6 milyonu bile orta sınıf üst sınıfa girse yeter. evet çoğu insan yine giremiyor. ama şahsen tanıdığm ayda 400bin tl civarı geliri olan tanıdklarm var. Yani. nüfusa oranı düşük te olsa bu orta üst sınıf ya da üst alt sınıf da mevcut. bir de şöyle bir gerçek var:avrupada ve amerikada sınıflararası makas o kadar büyül değil diye araştırmıştm. yani orta sınıf üst sınıfa buralara göre nispeten yakın. burada o makas daha geniş.
fakirim knk aylık 10,500 TL
Bunun altı