16 bin maaş alan biri için ekonomik durumu iyi diyebilir miyiz?

16 bin maaş alan biri bu devirde ekonomik durumu iyisidir diyebilir miyiz? Ortalamanın üstünde mi kalıyor bu maaş
4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırı 26.485 ama sen tek başına harcıyorsan ve kira ödemiyorsan bu para yaşamana yeter. Tabi ekonomik durumunu iyi yapmaz.
Cevap
57Cevap
Kalabalık, evi tek geçindiren, kirada yaşayan ve çocuk okutan aile için zor.
Tek ise, kira ödemiyor, kazancını tek kendi yiyorsa iyi.
maaşım o civarda. yüksek bir maaş değil. ailemle kalıyorum. paranın nasıl gittiğini anlamıyorum.
Asgarinin 2 katı.
Yaşadığın ile bağlı olarak değişir.
Büyükşehirde kötü, orta şehirde normal, küçük şehirde iyi.
Bu zamlarda en az 25 30 bin olcak refah içinde yaşamak için zor yani
Aylık 200 bin gelirim var ben bile dardayım ne 16 bini
Nasıl 200.000 kazanıyorsun kral meslek ne
Vaybe helalde bebekten daire nasıl aldın 26 yaşında iyiymiş
Anladım starbucks bayiliği nasıl oldu
Klasik franchise işte... Vadi İstanbul'da bir tane dükkanim vardı bende en karlı ne olur diye düşünürken aklıma strabuck geldi... Starbucksin o zamanki Türkiye sahibi SHAYA GRUP diye bir yapiydi arastirirken bulmuştum onları... Şu an değişti mi bilmiyom... Onlarla iletişimi geçtim dükkanı gördüler onat verildi dekorlar ve tasarımlar yapıldı veee işte aylık minimum 90 / 100 k getirisi olan bir işletme sana... Tabi bunun giderleri de var ama getirisi çok iyi 😁
İsim hakkı verince kazançtan sana ne kadar pay veriyorlar
Onlar bana bir şey vermiyor ben ne kazanirsam o... Çalışanların maaşlarını başta onlar karşılıyor 6 ay kadar sonra topu sana atıyorlar... Ama şu var ki kemiksiz aylık 100 k rahat geliyor ve üstüne de çıkıyoruz yani rahatça... O kadar malzeme gideri olsun makinaların bakımı kirası falan hepsini çıkarınca kalan bu
100.000 gelir iyiymiş kral
Abi özele bakar mısın
Özelden yazsan bana ben yazamıyorum
Ortalamanın değil asgari ücretin üstü işte. Gelir giderle ölçülmeli bence. Tek kişiyse gayet yeterli, hatta iki kişilik de olur ama çocuklu aileyi zorlar.
Ortalamanın üstü derken? Millet içinden kirayı çıkarınca mutfak masraflarını zar zor karşılıyor.
Asgariye nazaran iyi para malum şartla orta yanisi az
maalesef diyemeyiz benim aylık mutfak masrafım o canım😄
Çok iyi aylık 3bin masrafı olsa olmazda gerci 13 biriktirsin Allah bereket versin
Yeterde artar bile buradakiler sanki 50 k alıyor birde düşük yazmışlar ulan ya
Artık bu rakamlar düşük geliyor ne üzücü durumdayiz
Nasıl yaşadığına bağlı. Sıradan bi hayat yaşıyorsa yeter heralde. Diğer türlü imkansız.
Yoksulluk ücretinin altında olduğu için maalesef ki değil
Benim maaş şuanda 18 bin görünende %30 gibi bi zam gelcek. 23 binlerce tekabül edecek
Yani bu ekonomide pek iyi sayılmaz bir de kira veriyorsa.
Tek kişiyse ve İstanbul'da yaşamıyosa idare edebilir
Nerede yasadigina bagli İstanbul'da bu parayla rahat gecinmek zor ancak idare ile
Evi arabası varsa borcu harcı yoksa ortalama veya ottalamanın biraz altı bir yaşam sürer
16 binde inan düşük geliyor yine. Çünkü en azından 25-30 bin olması lazım
En İyi Cevap