Aynı montun ABD'de 350 dolar, Türkiye'de 18 binlerde olmasının sebebi nedir? Sadece gümrük vergisiyle bu kadar farkın olacağını düşünmüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Aynı montun ABD'de 350 dolar, Türkiye'de 18 binlerde olmasının sebebi nedir? Sadece gümrük vergisiyle bu kadar farkın olacağını düşünmüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Ülkede enflasyon var bu yadsınamaz bir gerçek. Fakat Türk esnafı kadar aç ve dolandırıcı bir millet daha yoktur. Bu sadece bu mont için bile değil gıda için örneğin farklı marketlerde farklı ürünlerin devasa fiyat farklarıyla satıldığını bile görebiliyoruz. Ülkeye enflasyon değil de karakter yoksunu esnaflar ve aracılar zarar veriyor.
ABD' de etiket fiyatı 35 Dolar olan Columbia kuş tüyü, iç astarı parlak işi yansıtma özelliği olan mont İstanbul Zeytinburnu Olivium AVM Columbia mağazasında 6.500 TL idi daha 3 ay önce. Türkiye' de ithalat vergisi ve mağazaların ABD' deki kadar sürümden kazanmamasından dolayı 35 Dolar'ın Türkiye karşılığı olan 658 TL' ye değil de 6.500 TL oluyor. Açıkçası Türkiye'yi takmıyorlar, firmanın kendisi veya distribütörü devlet kazığı geçirmiş zaten ben de kazıkladıkça kazıklayayım diyor. Bu arada Columbia markası her ne kadar kaliteli ve fonksiyonel bir marka da olsa ABD' de bir kasabada birinin doğum gününde o kişiye aynı renk Columbia montu, tshirtü, polar ceketi alındığı zaman doğum günü sahibi nezaketen ürünü kabul eder ama doğum günü kutlaması bitip misafirler gittikten sonra aynı renk hediyelerin bir tanesini kendine ayırıp diğerlerini kiliseye bağışlar, çöpe atar veya evinin önünde "garage sale" yapar haftasonu bedavaya verir veya ucuza satar. ABD' de genelin erişemediği markar sadece Prada, Gucci, Luis Vitton, Dolce&Gabbana, Bottega Veneta, Cristian Dior, Saint Lorent, Balenciaga' dır. Yani ABD' deki orta gelirli insan niş markalara erişmekte zorluk yaşayabilir, dizayner (desinger) markalara erismekte sıkıntı yaşamaz. Michael Kord, Guess, Versace vb. almak zor değildir.
Halkın cahilliğinden başkada bir şey değil, birde diplomalı cahiller türemeye başladı ooooo sanarsın hepsi Nikola Tesla gibi icad çıkartıyorlar ama hepsini topla beş paraya yaramazlar. Hocaları okullarda iyi kekliyor bu geleceğin teminati denilen post modern köle gençleri. Ne anlatsan beyinlerine girmiyor üniversitelerde beyinleri yıkanıp çıkıyorlar boş boş konuşuyorlar.
Türkiye tüketici bir toplum parası her geçen gün değersizleşiyor iPhone pahalı deyip duruyorlar ben İsviçre’de yaşıyorum 1 aylık maaş ile 4 iPhone 14 pro Max alabiliyorum ekonomik alım gücü var ama topluma sorsan Avrupa bizi kıskanıyor der :) Türkiyede ne satın alıyorsan aynısından iki tanede devlete alıyorsun soluduğun havaya vergi vereceksin böyle giderse
Anlamıyoooorlar…aynı şu şekiller 🙈🙉🙊
Kesinlikle…yazık oldu güzelim ülkeye. Dört bir yanı cennet dedikleri ülkelerden, deniziyle, dağıyla, tarihiyle…tam bir turist ülkesi…e haliyle böyle bir ülkenin ekonomik krizde olması absürt olmasına rağmen, sonuç ortada. Ama işte, dediğin gibi din!
Türkiye cumhuriyetinin dini yok, laik bir ülke. Ama olan bitene bakınca neye dönüştürülmeye çalışıldığı aşikar. Bunca mülteci ve çoğunluğu gerici ülkelerden, resmen transfer! Diğer olaylara gelirsek kadınların kendilerini geliştirmelerini engelleme baskısı, çünkü kendini geliştiren, eğiten, öğrenen bir kadın da çocuğunu eğitir, toplumu geliştirir. Maksat gelişmemek, eğitimsizliğin çoğunluk olması ki toplumu yönetmek kolaylaşsın. Çok üzücü.
Benim de! 🙄
Benim durumlar biraz karışık 😃
Öyle bir ithamım olmadı zaten 🙄 ama buradan yazıp da herkesin hayatım hakkında bilgisi olmasına gerek yok. 🙃
Anlıyorum da, tek gören sen olmayacaksın sonuçta.
🤷🏽♀️ var demek ki bi nedenim
🥲
Açıkçası bana devletimizden bir teşekkür mektubu geldi o konudan dolayı, ön sıralarda yer almışım. (Yurtdışındaydım)
Valla beni de ters köşe yaptılar 😅 Nolmuş, noluyor, napmışım? Oldum 😳😅
Bunu bana mı anlatıyorsun? Bi üstteki yorumumu tekrar okumanı tavsiye ederim. Kafan güzelse 2 kez oku, ama tane tane! 😉 Artı elalemin post’u altında bu kadar uzun uzadayı konuşmak da olmaz…iyi geceler!
Dikkatli okumamışsın o zaman diyorum ve daha da bu konu üzerine konuşmiycam, üstün körü okudum, konuştum, yaptım ettim’leri sevmiyorum çünkü, direkt mesaj atman için bildiğim kadarıyla takipleşmek gerek ve cidden artık bu son mesajım. İyi geceler!
oha ne is yapıyon da 1700 euro desek baya para ediyo isvec için bile çok para bence
he benim aklım 1TB lık versiyonuna gitmis :D Valla çok iyi hayatı kolay modda yaşıyorsunuz :D Ben de gelecektim oralara ama sonradan vazgeçtim yalnız başıma yapamadım.
Doğrudur almanya da da aylık 40 eur gibi komik bir rakam ödüyordun
aynısı için almanya da 40 ödüyordum :D bakalım ya ileride istediğim zaman gelirim zaten eu vatandaşıyım ben de :D
boş ver :D
Cevap
44Cevap
Ekonomi kötü olduğu için.
Ülkede herkes halinden memnun olduğu için vatandaşı soyan soyana.
Çalıp da yapamayanlara sormak lazim.
Medeniyetle aramiza duvar hatta surlar ördüler.
Alti ustu mont. 350$ lik mont ne kadar olabilir, olsun 500 hadi 1000₺...
Ulkeyi soyup, talan edip hala da tahtta oturuyorlar. 80 milyon da film izlemekten zevk aliyor.
Üökemiz esnafının halkı binmekten bıkıp usanmamasına, halkımızın da yabancı menşeli ürünlete sazanlamasına hayranlıkla atlayıp binilmekten usanmamasına bağlıyorum. O montu bu fiyata kimsr almada, dönüp bakmasa, satabilirler mi sizce?
yıllar önce amerikaya gittim o sırada burada 300tl olan tommy hilfigerler 20tl ye aldım. Bu satanın markayı geçirmesiyle alakalı, yani para hırsı. marka konumlandırma vb şeyler
Bir monta hangi kafayla 18 bin ₺ verilir ki 😟 neyse yabancı kaynaklı firmalara para akıtalım sonra sonra Tr neden fakirleşiyor Tr parası neden değersiz aman isterseniz 50 bin ₺ verin
aynen kanka sırf bu yüzden fakir
Biz de bir turk milleti var lafta adam insan ama icraatta bos olan bu lafta adam insan olanlar gecirebildikleri kadar geciyor adam insan olmazsan herseyi olursun herseyi yaparsin
Çevirsen zaten 6500 eder, geriye kalan da üşüyen vergiciler için işte. Hem onlara da mont hediye ederek sevaba gireriz.
Pazarda çakmasını 500 tl y e alırız sıkıntı yok ülkece hangimiz orjinal giyiyoruz ki doğru dürüst zaten
Bu farkın nerden kaynaklandığının sebebini söylersem ağzımdan çok yanlış şeyler çıkar ve siyasete girmek istemiyorum.
Bieber çok neden var. Dayım orada yaşıyor colombia nin ürünlerini getiriyorum maks 100 dolar bizim ülkede almak istesem en az 2 katı ödeyecem
Hollanda'dan almıştım aynısını 380 dolar vermiştim. 18bin TL olduğu aklımın ucundan bile geçmedi. Yuh!
Türk lirasını bilerek değersiz kılan bir yönetim varmış ondan olsa gerek. Sanayiciyi zengin edip halkı gariban etmeye gönül vermiş.
Nefes alma, giyme ve giydirme, sok*p cıkarma vergisi değilse bende bir şey bilmiyorum. Paraya bak lüks tüketim falan mı diyorlar nedir
Amerikada 1000 dolar olan iphone 14 burada niye 55 bin tl onu da konuşabiliriz yani.
Bu kadar kazık olması her tedarikçi bir komisyon koymuş gibi
Hazır yiyici olduğumuzu biliyorlar o yüzden
Okuyamıyorum ama kesin colombiadır. Dolar bazlı yurtdışında her zaman çok ucuza alınabiliyor çünkü..
Türkiye’nin istikrarlı güvenilir sağlam bir ekonomisi olmasından kaynaklı … e neyden olacak !!!
Fark ettimde önce ekşi sözlükte öğreniliyor ondan sonra KS haberi oluyor.
Bitane kendine bitane devlete alıyon birde ikisi içinde vergi ödüyorsum hepsi bu 😅
tüylerini yoldukları kazı pirzolayla beslemişler o nedenle tüyleri daha sıkı koruyormuş :)
ülkeni kamyonla dolar borcu var biz ithalat ta dolar ödüyoruz ama ihracat ta karşıdan TL anıyoruz sorun burada ve birim değer olarak soyuluyoruz
350 tl ile 18 bin tl kapışıyor
büyük olan döver
Maaşı $ ile almadığımız içindir. Çokta şey etmeyin ya Alamanya bizi kıskaniyür nasılsa.
Amerikada 1.700 dolar ıphone türkiyede 57 bin aynı şey hep 3-4 katı fazlasını veriyoruz
"Sahip olduklarıyla yetinmeyen bir kişi, sahip olmak istedikleriyle de yetinmez"
Sokrates
oha ya keske 6500 tl olsa da alsam güzel montmus siyahı iyi gider
devlet halkı nasıl tokatlıyor görüyorsunuz anlatmaya gerek yok
Yazarsam gece silivrideyim
Serbest piyasa herkes tuttuğunu öpüyor
Ben bele veziyetin içine soxum
Cehaleti savunanlardan
Hiç güzelde degil 'ya
Ekşide birisi anlattı onu
Ekonominin süper olmasından
Gümrük ve vergilerin aşırı olması
Birçok marka zaten yarı yarıya.