Borsa
Altın
Arsa... Fikir?
Borsa
Altın
Arsa... Fikir?
Ben ticaretle uğraşıyorum sıcak para her zaman candır nasıl kullandığına bağlı.
Araç piyasası çok canlı bi al satta 70-80 bin bırakır
İş yeri kurup net 30bin kar alıyorum en güzeli iş kurmak derim
Altın her daim en sağlamcı yatırımdır çok zarar gören yoktyr ama endeksler patlamazsa ufak ufak ilerlersin
Borsaya girmeden en az 3 ay boyunca analiz yapın en iyi çıkış yapabilecek hisseleri takip edip paranızı dağıtın ki bi tarafta zarar edeceksen diğer tarafta toplayabil geçen yıl borsa devre kestiği dönemde yaklasık 80 bin zararım vardı sabrettim bekledim şu an 270 bin kardayım
Kripto çok popüler bir dönemde ama kumarhane gibi ne olacağı bilinmez geçen yıl 125bin geriye düştüm şu an 350bin var
Ekonomik okuryazarlıgın ve bilgi birikimin yoksa altın al gram gram at kenara uzun vadede vadeliden dovizden ve borsa ortalamasindan daha cok artiyor. Borsada belirli hisseleri alıp uzun vade beklemeye yuregin el vermeyebilir dususte panik yapip satarsin tahminen.
Mantıklı
Bugüne göre düşünürsek en mantıklı altın gibi duruyor ama tabi bilemeyiz iyi yerlerdeki arsalar çok daha iyi kazandırabilir veya iyi bir hisse de çok kazandırabilir, tek birine yatırmak istemiyorsan bölebilirsin
Görüş
24Görüş
Arsa alırsın ama o bağladığın para senin değil çocukların iş çin güzeö bir yatırım olmuş olur onun harici düşük riskli olarak altın diyebilirim. Altın alacaksan da fiziksel altın alma. Bankadan altın hesabı açıp öyle almanı tavsiye ederim. Fiziksel altını saklamak bozdurmak falan hep problem
Banka makas farkı kesiyor o daha fazla
Makas farkı dediğin şey devede kulak. O güvence için gözden çıkarılabilecek bir miktar bence.
Bu dönemde en mantıklı hareket borca girmek. Artık ev mi alırsınız arabamı bilmiyorum. Kredi çektiğiniz taktirde bir sonraki yıl kredi taksitleri çerez parası olacak. O kadar büyük yatırım yapmak istemiyor olabilirsiniz. O zaman paranızın yettiği kadar üst grup (2.000 tl ve üstü) viski alıp bir kölede bekletin. Eminin 6 aylık dönemde oldukça karlı çıkacaksınız.
Vadeli altın hesabı açabilirsin. Onun dışında konut veyahutta toprak satın alabilirsin hiç bir şekilde zararın olmaz aksine kâr elde edersin.
gram altın ama uzun vadede düşünmelisiniz mesela 5 yıl önce 135 tl aldığım gram altın şu anda 1165 TL karar sizin
İmkan varsa arsa toprak derim , şimdiye kadar toprağa para yatırıpta zarar edeni duymadım açıkcası🙏☘🦋☕
Birikimi kaba taslak söylersen ona göre bi öneride bulunayım.
ben fikir yazcaktim ama Bi'Bilen deniz abimiz yazmıs onu okumaya karar verdim.
Ben altın aldım. altın dışında da başka hiçbir şeye güvenmiyorum. Ha tabi yurt dışındaysan bu Ziraat bankasında kur korumalı mevduat hesabı var o baya iyi yani değerleniyor falan ama yurt dışıyla ilişiğin yoksa yine ziraat Bankasından bir altın hesapla birikim yapabilirsin. Ben içerde 20 çeyrek altın biriktirmişim bir yılda. Yanı bir harcama yapacağım mesela o harcama gereksizse almaktan vazgeçip hesaba aktarıyorum böylece içeride sürekli bir akışta sağlanmış oluyor.
arabaya yatır en iyi yatırım aracı haline geldi
Ben borsacıyım da. Birikimin ne kadar ona göre yorum yapmak daha iyi.
100
100 bin mi?
Eveg
Evet
borsadayım dediğim gibi de bilgili olman gerekli borsa için.
Değilim arastiriyorum sadece
Ya cocukmusun getir parayı basalım iddaya bir koyalım on alalım. Sonrasında mi Ben MonteCarloya Sen SİNGAPURA düşün taşın
Bir birikimin varsa bence bu devirde olduğu gibi bırak hepsi patlayabilir tarzda kimse ön göremiyor
Altın ve arsa uzun vade de değer kazanıyor ikisi de
unlu ekonomist ahmet inselin goruslerini drive dosyası olarak bırakıyorum
Dolar ya da altın hesabı
Platin almayı önerebilirim
Altın borsa manipülasyonla boğuluyor
Altın uzun sürede temiz iş her yerde altın çünkü
Bı sepet yap hepsinden bı parca
Altın ve $ almalısın
Bir yatırımcı için en kurtarıcı enstrüman yatırımlarını bir portföy şeklinde yönetmektir. Yatırımcı bu sayede yatırımlarını akıllı bir şekilde yönetirken; riskten de korunmuş olur. Bu anlamda 100.000 TL tutarındaki yatırımını 4 farklı finansal yatırım aracına bölmeni öneririm: Altın, borsa, arsa ve gümüş. 25 bin TL ile bir arsa alınmaz dersen, bu tutarı da kripto piyasasında uzun vadeli olarak değerlendirebilirsin.
Burada dikkat etmen gereken 2 husus var: İlki, portföyündeki her bir finansal yatırım aracının getirisini aylık olarak kontrol etmen olacaktır. Örneğin beklentin o enstrümanın 1 sene içinde %100 kazandırması ise %100 görünce o enstrümandan ana paranı çekip, sadece karını bırakman, çektiğin ana parayı yükselmekte olan farklı bir enstrümana yönlendirmen olacaktır. Örneğin altındaki ana parayı platinuma kaydırabilirsin.
İkinci olarak; kripto varlık tarafında ise yatırımını alt coinler yerine "major coin" dediğimiz Bitcoin, Etheryum gibi ana coinlere yönlendirmen olacaktır. Çünkü bu varlıklar, temeli nitelikli projelere dayanır ve fiyat dalgalanmalarından en az seviyede etkilenir. Aynı zamanda bir geleceği vardır. Paran durduk yere yok olmaz.
platinyum denicem bakalım ama her banka internetten buna izin vermiyor