Seçimden sonra sizce doları tutabilirler mi? Türk lirası eski gücünden çok uzakta kaldı.
Merkez Bankası seçim sonrası sizce faizleri nereye kadar çıkarabilir? Doları tutmak için nasıl bir strateji izlerler?
Tahminlerinizi alalım..

Seçimden sonra sizce doları tutabilirler mi? Türk lirası eski gücünden çok uzakta kaldı.
Merkez Bankası seçim sonrası sizce faizleri nereye kadar çıkarabilir? Doları tutmak için nasıl bir strateji izlerler?
Tahminlerinizi alalım..

Şöyle öngörüyorum dolar zaten çıkacağı kadar çıktı seçimden sonra max 23-25 bandında seyreder. Sonrasında temmuzda asgari ücretlere iyileştirme yapılır. Ülkenin ekonomik stratejisi sade tampon yapabilmekten ileriye gidebileceğini zannetmiyorum. En azından önümüzdeki 3 sene olağan dışı bir durum seyretmez ise bu şekilde artışlar normalleşecek hale gelecek. Ülkenin yeni karar organı kim olur bilemem ama gelen kişi ekonomik alanda çok ciddi reform niteliğinde adımlar atmalı. Zor ama Atatürk öngörüsüne sahip biri olmalı ki biraz toparlasın ülkeyi.
Asgari ücretine seçim sonrası iyileştirme yapılırsa enflasyonun önünü alamazlar. Para basımı hızlanır. Bir yandan dolar artıyor olacak. Çift darbe olur. Faizleri artırarak parasal daralma geleceğini duşünüyorum.
Temmuz ayında iyileştirme yapılacağını %90 düşünüyorum. Diğer türlü halk isyan boyutuna geçebilir. Henüz seçimden çıkmış bir ülke bunu göze alabilir mi hiç sanmıyorum
Ekonominin ve piyasanın, geçen seneyi artacağını iğneden ipliğe herseyin içimizden geçmesini bekliyorum
@Sensitive_Kind eig için teşekkür ederim. 🙏🏻
🖐
Ben daha kötü olur diye bekliyorum
İçimdeki ses alacaklarını bir an önce al ve sonrasını düşünme diyor.
Cevap
0Cevap
Zaten böyle olacağını aylar öncesinden tahmin ediyorduk. Seçimden sonrası eyvahlar olsun inş iyi olur😱😄
Doları serbest bırakıp önlem almazlarsa eyvah ki eyvah.. 😶
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?