Eşiniz aynı banka hesabını kullanmak istemese tepkiniz ne olur?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
İkisi de çalışıyorsa ayrı olmalı. Ben eşimden para esirgemem aksine çok verici biriyimdir ama tüm ekonomimi yönetmesine de izin vermem. Dünya hali, yarın kimin ne olacağı veya neye dönüşeceğini bilemezsin. Çalışan ayakları üzerine basan herkesin kendini güvene alması gerekiyor.
80 Yorumla
- +1 yıl
Sorun değil benim param senin paran muhabbeti olacak değildir herhalde diye tahmin ediyorum 😀🙏
20 Yorumla
Benim onun diye ayrı gayrı mı olurmuş. Onun hesap benim benim hesap yine benim.😂
51 Yorumla- +1 yıl
Zeki seni 😀
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
107
Cevap
90Cevap
- +1 yıl
Ortak hesap açmak bence çok gereksiz bir durum. Eğer bir havuz olayı olacaksa bu iki tarafın banka hesaplarında da olabilir, bunun için ortak hesap açmaya gerek yok. Zaten aranızda sağlıklı bir ilişki yoksa ortak hesap açmışsın açmamışsın farketmez.
11 Yorumla- +1 yıl
Ya da 3. Bir hesap açıp orayı gider havuzu olarak kullanabilirler.
- 1 ay
Eşimle paranın tartışma konusu olmasını istemezdim açıkçası yeri gelir ondan isterim yeri gelir o benden ister yeri gelir herşeyi ben öderim birlikte birikim yaparız harcarız evlilik birliktelik demek değil midir para ayrıysa biz neden birlikteyiz kendine ayırdığın bir yedek bütçe vardır o ayrı tabiki zor günler için ama normal durumda parayı tartışma konusu yapmak istemezdim.
10 Yorumla - +1 yıl
Evlenirken evlilik sözleşmesi yapılmış ve sözleşmede eşlerin kendi malları kendilerine ait olur maddesi eklenmişse ortak hesap olmaz. Ortak hesaptaki paraları boşanma durumunda alamayabilirsiniz. Ayrıca ortak hesap istenmesine gerek yok. Eşler birbirine güveniyorsa verir kartını ve şifresini eşler kullanır. Ortak hesap çokta gerekli değil.
12 Yorumla- 1 ay
@Behavaha Değilim :)
- +1 yıl
Bence aynı çatı altındaysak maaş hesabı aynı ama harcama hesabı ayrı olmalı şöyle açıklayayım 1. Hesap benim 2. Hesap eşim ve benim 3. hesap eşimin şeklinde olacak maaşlar 2 ye yatacak ben oyun alırken 1 den alıcam o çanta alırken 3 ten alacak böylece iki tarafında harcaması belli olcak ama iki taraf ne aldığını bilmeyecek belki biriktirir belki hayır işler ona kalmış
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 929 cevap paylaştı. Evlilikte ekonomi yönetimi önceden konuşularak ulaşılması gereken bir durumdur.
Evlilik sadece aşk, tutku.. vs değil, tüm bunlarla beraber, adeta bir şirket ortaklığı gibi birçok şeyin dahil olduğu bir ilişki şeklidir.
Bunu bilmeyenler maalesef ayrılık olduğu zaman mahkeme kapısında anlıyorlar.
10 Yorumla- +1 yıl
Yani herkesin banka hesabı olmalı fakat para ayrımı olmamalı herkesin hesabındaki parasını da kişisel olarak özgürce harcayabilmeli yüksek meblağlı şeyler ortaklaşa alınır elbet
11 Yorumla- +1 yıl
Yani bu orta yol olan bu gibi.
- Gizli Üye(36-45)1 ay
Evlendikten sonra aynı olmalı. Diğer türlü benim senin muhabbetine dönüşür. Evliyken ben calismiyordum. Doğal olarakta hesabim param vs yoktu. Eski eş kendi kazanır kendi harcardi. Nereye ne harcamış ne borcu var ne alacağı var hiç bilmezdim. Zaten sonrada battı gitti. Sadece işini değil evliliginide batırdı. O yüzden hem bütçenin ortak olması hem de birbirini kontrol iyidir diye düşünüyorum. Şu an benimde bir isim var mesela birgün gelirde tekrar evlenirsem hesabını kitabını bilmediğim birini tercih etmem
10 Yorumla Para kasa, banka hesabi yapiliyorsa o evlilikte bence bir sorun var demektir. Evlilikte hersey ortak olmali, özellikle maddiyat hesabi yapilmamali, yapiliyorsa dedigim gibi , o evlilik zaten cikar evliligi, güven , sadakat, özveri degil
10 Yorumlaİlerde eşimle banka hesaplarımız ortak olur. Ayrı olmasından yana değilim.
14 Yorumla- +1 yıl
Ya o ayrı isterse 😀
- +1 yıl
Hmm inşallah diyelim o zaman.
- u+1 yıl
Ayrı olsun parayı da eldivenle çeksin ha öyle :D
14 Yorumla- +1 yıl
Para ile elleri kirlenmesin bu çok önemli 😀
- +1 yıl
Paralar kirlenmesin :D sjsk bana getirecek ya ondan
- +1 yıl
Ya Allah seni iyi etsin emi 😂😂
- +1 yıl
Amin canım amin 🙏 iyi etsin tabii :D
6284, süresiz nafaka, düğün, altın düşünüldüğğnde erkek bırak ortak hesabı devletten bile gizli kayıt dışı bulundurmalı varlığını. İsviçre bankası, kripto, gömülü fiziki altın...
20 Yorumla- 1 ay
Kişisel tercihe göre değişir ama ben ayrı olması taraftarıyım. Zaten eşler arasında benim param senin paran muhabbeti olmayacağına göre, ayrı olması daha sağlıklı olur.
10 Yorumla İkisi de çalışıyorsa aynı maaş kartını kullanamazlar :D
Aynı olması güzel bir şey olmaz ve kimin ne harcadığı karıştırılınca sorun çıkabilir.
10 Yorumla- +1 yıl
Eşlerin ikisinin de yetkilisi olduğu müşterek bir hesap sıkıntı yaratabilir.
Günümüz evlilikleri suistimale çok açık. Tercihen ayrı olmasını isterdim.
10 Yorumla - +1 yıl
Yani o da çalışan bende çalışan istediği gibi harcayabilir kişisel eşyalar makyaj kuaför gibi ama evimizi ilgendircek şeyler örneğin mobilya vs ortaklaşa olmalı o konuda
10 Yorumla Bence ayrı olmalı. Eşlerden biri ortak hesaptan para çekti diyelim çektiği miktarın açıklamasını yapması gerek. Bence buna gerek yok. Ev giderleri ve tadilat masrafları gibi harcamalar belirlenip her iki hesaptan eşit miktarda para konursa ortaya bence daha mantıklı olur.
01 Yorumla- 17 gü
Aynen dediğinize katılıyorum çünkü erkek kadar kadında ekonomik olarak birbirinizi zor durumda bırakmayacak şekilde ihtiyaçları gidereceğini düşünüyorum
Ve sürekli birbirine hesap vermekte belli bir zaman sonra Can sıkıcı olabilir
Evlenince her şey birlikte yapılacak diyede bir şey olmamalı kadınından erkeğinden kendi özel alanları olmalı
- 1 ay
Bence benim hakkım var mı sence sizce ben ticari kazanç yapacağım ona göre Ne yani vermem Yani izin vermem böyle bir şey Herkes haddini bilsin
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 2,9b cevap paylaştı. Benim için hiç zorunlu değil. İster aynı bankadan ister başka bankadan maaşını alır, önemsemem.
10 Yorumlaerkek tüm parayı yonetmeli :D linç edileyim bi. kadınsan kocana ver tabi paranı adam alsın versin yonetsin işte ne var :D
10 Yorumla- u+1 yıl
Ayrı banka hesabı isteyen evleride ayırsın o nedir öyle çok saçma bir durum.
20 Yorumla Bence aile de güven önemli güven içinde bir birinden gizlin saklın olmaz diye düşünüyorum ortak hesap olmasa bile var olan paranın hesabını her iki taraf da bilmeli diye düşünenlerdenim ben
10 Yorumla- 14 gü
Saygı duyarım vermek istemezse alınmam ama ben ona hesabımı vermek zorundayım
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 ay
Bence, eşlerin banka hesaplarının aynı mı yoksa ayrı mı olması gerektiği tamamen kişisel bir tercih meselesi. Bazı çiftler ortak hesap açarak finansal sorumluluklarını paylaşmak isterken, diğerleri mali bağımsızlıklarını korumak için ayrı hesapları tercih eder. Ortak hesap, birlikte para yönetimini kolaylaştırabilir, ancak ayrı hesaplar kişisel özgürlüğü artırabilir. Önemli olan, çiftin birlikte karar verip açık bir iletişimle ihtiyaçlarına en uygun çözümü bulmasıdır.
10 Yorumla Farketmez benim için ayrı da olur aynı da... ama paranın lafını yapacak insanla olmaz
10 Yorumla- 1 ay
Ayrı olmalı ama her şey net olarak bilinmeli.
10 Yorumla - 1 ay
Teklif ederdim isterse beraber isterse ayrı kendi bileceği iş
10 Yorumla Ayrı olmalı ama senin benim param mevzusu olmamalı.
10 Yorumla- 1 ay
Kim tutumlu ise onun hesabı kullanılsın ayrı hesaplar olsun ama tek bi yerde toplansn para...
10 Yorumla - u1 ay
Ben yatayım manita çalışsın öyle daha güzel :D
10 Yorumla - 1 ay
Hesap ayrı olur. Planlar harcamalar tasarruf yatırım birlikte olur.
10 Yorumla bence eşlerin hem ortak hesabı hem de ayrı hesabı olmalı
10 Yorumla- +1 yıl
hiç farketmez nasıl isterse o demiyorum, ayrı olsun, süt ayran
10 Yorumla Eşlerin ayrı gayrı olmaz bir hesap olur oda ortak hesap
10 Yorumla- +1 yıl
Aşk başka, parasal işler başka. Ayrı olması daha iyi
10 Yorumla - +1 yıl
Bence ayrı olmalı sonuçta herkesin özel birikimimi eş de olsa husisi özeldir
10 Yorumla - +1 yıl
Ayrı olmalı.. Hesap yapılırken bir yapılabilir ama banka hesapları mutlaka ayrı olmalı
10 Yorumla Tepkim olmaz. Ayrı da olsa aynı da olsa sorun etmem.
10 Yorumla- +1 yıl
Yani aynida olabilir ama çok savurulmadığı takdirde
10 Yorumla - u+1 yıl
Aynı olabilir bence kişiye kalmış bir şey ama ayrı olması daha iyi
10 Yorumla - 1 ay
Aynı olmalı diye düşünüyorum çünkü birlikte harcama yapmamız gerekiyor, benim param benim değildir. O nasıl evimize katkı yapıyorsa benim de katkım olması gerekiyor.
30 Yorumla Aynı olabilir.
Ben müşterek olmasından yanayım..
10 Yorumla- 9 gü
ortak hesabımızda olmalı herkesin şahsi hesabıda olmalı ortak hesapta beraber yaptığımız eventlar ve ödiyeceğimiz borçlar için şahsi hesaplarımız kendi bireysel alışveriş, ıvır zıvırımız makyaj kozmetik ürünlerimiz için falan işte.
10 Yorumla - +1 yıl
Eşlerin 3 banka hesabı olmalı kendilerine ait hesaplardan ortak hesaba belirli para atıp o parayla ev giderleri vs yönetilmesi olması lazım şahsi hesaplarinda harcadıkları paralar kavga sebebi olabilir o yüzden özgürlük alanı olmalı
10 Yorumla - 1 ay
Valla ben çok tutumlu biri değilim çok harcıyorum evlenirsem eğer hesapları eşimin kontrolüne bırakırım
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 ay
Ayri ne olur ne olmaz bu devirde kimseye guven olmaz
10 Yorumla Tabikide ayrı şahsen eşim benim paramı da kendi parasını da biryere tekte harcadığını düşünmek iyi olmazdı
10 YorumlaKesinlikle ayrı olmalı zamanla bütün dengeler bozulabilir kadın kendisini kesinlikle garantiye almalı
10 Yorumla- 1 ay
Bende istemem para ayni olabilir ama ayni banka hesabını kullanmak istemem. Ama paralarini kullanirim😂
10 Yorumla Yani ortak bir banka hesabınız olsun para biriktirmek için eninde sonunda para ikiniz için harcancak zaten
10 Yorumla- m+1 yıl
Ayrı ayrı olmalı biz para hesabı yaparız djdjjd
11 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı 😂
- +1 yıl
Ayrı olmasında sakınca yok ama iki taraf da birbirinin gelirini bilmeki ve evin giderlerine ortak katılım sağlamalı
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 ay
Ayrı olmali. Ama çok güvendiğin ve kötülük gelmeyeceğine emin olduğum bir adamsa kendi paramı bile ona veririm.
Ayrı olmalı yazdım çünkü turkiyede erkeklerin çoğu şerefsiz
10 Yorumla - 10 gü
Bence ilk başta ayrı olmalı ama zamanla bu durum değişebilir, teklif ederse düşünürdüm
10 Yorumla ayni olmali hayatini birlestiren iki insan banka hesabini mi ayiracak
10 Yorumlaayrı ama hesap kitap belli olmaşı yani öyle sürekli para harcamamalı
10 Yorumla- 1 ay
Aynı olmasında bir skaimca yok ama ayrı olması daha iyidir
10 Yorumla - 1 ay
Ayrı olcak tabi erkek adamın cebinde kaç parası olduğunu bi o bide Allah bilir
10 Yorumla - 1 ay
Ayrı Olabilir Ama Yapılan Giderlerinde Karşılıklı Söylenmesi Gerekir Bence
10 Yorumla - 1 ay
bence aynı olmalı ama ayrı olsa da hesapların sifresş vs bilinmeli
10 Yorumla - 1 ay
Ayrı olmalı. kim ne bok yiyor belli olmalı 😁😁😁😈
10 Yorumla - Devamını Gör (137)
Devamını Gör(192)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba, banka hesapları genellikle tek kişi tarafından yönetilse de birden fazla insanın sahip olabileceği hesaplar da mevcuttur. Bunlara ortak banka hesabı adı verilir. Soruda bahsettiğiniz gibi bir hesaba ortak banka hesabı adı verilir ve eşiniz, iş arkadaşınız ya da aile bireyleriniz ile birlikte ortak banka hesabı açabilirsiniz. Bu sayede her iki tarafa da ait olan varlıkların takibi kolaylıkla yapılabilir. Eşiniz ile birlikte ortak bir bütçe havuzu yapmak ve o havuzdan harcama yapmak, gelir ve giderlerin daha kolay denetlenmesi ve özellikle para biriktirilmesi açısından yararlı olabilir. Yapılan araştırmalar da bunu desteklemektedir. Tabii ki çok kişisel bir tercihtir ve sorunuza gelen yanıtlardan da gördüğüm kadarıyla herkes tarafından kabul edilebilecek bir tercih de değildir :)
Teşekkürler 🙏
Rica ederim :)