Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
2
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ben onun 4 katını alıyorum gayrimenkul sattım yatırdım ilk defa 4 ay oldu. zenginler anaparasıyla hiçbir şey almaz faiziyle alır.
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Şu an da zaten 1 milyon ₺ ve üzeri bankada parası olan 500 bin insan varmış ben en düşükten hesap ettim yoksa artık 1 milyon ₺ para değil eğer 5 milyon ₺ olsaydı aylık 100 bin ₺ yapıyor şu rakama bak hangi işveren işçisine aylık 100 bin ₺ veriyor
Cevap sahibi
+1 yıl
işimide bıraktım geziyorum arkadaşlarla buluşuyorum emekli gibi. ben hastanede çalışıyordum. ne kadar çalıştığımı düşününce bile stres yapıyorum.160 bin₺ tazminat aldım 7 yıl için
Soran
+1 yıl
Ya şuna bakar mısın dile kolay 7 sene için 160 bin ₺ ama diğer türlü 7 sene de aldığın parayı adam 1 ay da alıyor şaka gibi ya
Soran
+1 yıl
Keşke hayatım da böyle sistemi anlamış zeki kızlar çıksa
Cevap sahibi
+1 yıl
resmen sistemin kölesiyiz. anca karnımızı doyurduk bugüne kadar. kocamın evinde kalıyoruz kiramız yok. gören duyan beni eleştiriyor arkadaşlarıma kıyafet ve telefon aldım kafede kimseye hesap ödetmiyorum. hafta sonu kahvaltıya götürüyorum. kazancım var ama paylaşıyorum. dul bir kadına yardım ediyorum. çünkü çok fakirlik çektik anlıyorum o günler aklımdan çıkmıyor
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
O adam zarar etmiş oluyor. 1 milyonla aylık 100 bin kazanmak kolay
Bence o kadar kısa süre de yine erimez ve ayrıca o paraya 4 sene hiç dokunmasa faizde tutup koyduğu ana parayı tamamlıyor 1 milyon ₺ daha yapıyor buda 2 milyon ₺ yapıyor şimdi 4 sene de parayı 2 ye katlayan başka bir şey var mı? Varsa bile riskli bunda riskte yok adamın sadece parası var diye paradan para kazanıyor
Adam evi ne yapsın ki o evi alsa o kadar paraya kiraya verebilecek mi? Hadi verdi diyelim kiracı kirayı ödemezse bir de onunla uğraşacak ayrıca 2 milyonun nasıl değeri kalmaz sonuçta hiç emek harcamadan çalışmadan adam Asgari Ücretin 3 katını alıyor bu bile yeterli yani arada ki farka bak
Evet ama Emekte değersiz çünkü ben ne zorluklarla çalışıyorum o parayı kazanmak için ama adam sadece parası olduğu için bankaya koyup paradan para kazanıyor hem de hiç emek harcamadan oturduğu yerden o zaman aklıma şu soru geliyor ben niye çalışıyorum?
Allah bizlere haramı örnek alın demedi ki. Allah rızka kefildir ancak imana kefil değildir (Hz. Ali) Onun için sen imanı bırakma ve helaline haram karıştırma derim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
ben onun 4 katını alıyorum gayrimenkul sattım yatırdım ilk defa 4 ay oldu. zenginler anaparasıyla hiçbir şey almaz faiziyle alır.
Şu an da zaten 1 milyon ₺ ve üzeri bankada parası olan 500 bin insan varmış ben en düşükten hesap ettim yoksa artık 1 milyon ₺ para değil eğer 5 milyon ₺ olsaydı aylık 100 bin ₺ yapıyor şu rakama bak hangi işveren işçisine aylık 100 bin ₺ veriyor
işimide bıraktım geziyorum arkadaşlarla buluşuyorum emekli gibi. ben hastanede çalışıyordum. ne kadar çalıştığımı düşününce bile stres yapıyorum.160 bin₺ tazminat aldım 7 yıl için
Ya şuna bakar mısın dile kolay 7 sene için 160 bin ₺ ama diğer türlü 7 sene de aldığın parayı adam 1 ay da alıyor şaka gibi ya
Keşke hayatım da böyle sistemi anlamış zeki kızlar çıksa
resmen sistemin kölesiyiz. anca karnımızı doyurduk bugüne kadar. kocamın evinde kalıyoruz kiramız yok. gören duyan beni eleştiriyor arkadaşlarıma kıyafet ve telefon aldım kafede kimseye hesap ödetmiyorum. hafta sonu kahvaltıya götürüyorum. kazancım var ama paylaşıyorum. dul bir kadına yardım ediyorum. çünkü çok fakirlik çektik anlıyorum o günler aklımdan çıkmıyor
O adam zarar etmiş oluyor. 1 milyonla aylık 100 bin kazanmak kolay
Aylık 100 bin mi?
İyi ama enflasyon ile o para erir
Bence o kadar kısa süre de yine erimez ve ayrıca o paraya 4 sene hiç dokunmasa faizde tutup koyduğu ana parayı tamamlıyor 1 milyon ₺ daha yapıyor buda 2 milyon ₺ yapıyor şimdi 4 sene de parayı 2 ye katlayan başka bir şey var mı? Varsa bile riskli bunda riskte yok adamın sadece parası var diye paradan para kazanıyor
Öyle ama bu enflasyon ortamın dört sene sonra o iki milyonun değeri kalmaz geçen sene bir milyona iki ev alırdım şimdi bir tane alamazsın
Adam evi ne yapsın ki o evi alsa o kadar paraya kiraya verebilecek mi? Hadi verdi diyelim kiracı kirayı ödemezse bir de onunla uğraşacak ayrıca 2 milyonun nasıl değeri kalmaz sonuçta hiç emek harcamadan çalışmadan adam Asgari Ücretin 3 katını alıyor bu bile yeterli yani arada ki farka bak
1 milyon olsa 22 bin alıyor 2 milyon olsa 44 bin alıyor günümüz de aylık bazda bu kadar parayı kim alıyor?
Verdiğim örnek sadece alım gücü olarak azalıyor
Asgari Ücretlinin Alım Gücü azalıyor
Çok azalmış adama çok üzüldüm 22 bin ₺ ye ne yapacak şimdi adam
Kaç sene sonra Asgari Ücret 22 bin ₺ olucak?
Faiz büyük günahtır
Evet ama Emekte değersiz çünkü ben ne zorluklarla çalışıyorum o parayı kazanmak için ama adam sadece parası olduğu için bankaya koyup paradan para kazanıyor hem de hiç emek harcamadan oturduğu yerden o zaman aklıma şu soru geliyor ben niye çalışıyorum?
Allah bizlere haramı örnek alın demedi ki.
Allah rızka kefildir ancak imana kefil değildir (Hz. Ali)
Onun için sen imanı bırakma ve helaline haram karıştırma derim