Dava etse 2 sene surer mi?
Asgari ücrete zam geldi diye ev sahibim kirama nerdeyse % 200 zam yaptı. Beni çıkarabilir mi?
Dava etse 2 sene surer mi?
900 lira olan kiram oocak ayindan sonra 2500 lira olacak. Kira sözlesmem de yok, kirayı banka hesabina yatiriyorum. Kanuni hak yuzde 25. Fazlasini vermesem bi durumda beni dava etse ne cikarabilir mi?
900 e kira mi kaldı? Resmen çökmüşsün adamın evine, biraz el insaf. Sizin gibiler yüzünden kimse evini kiraya vermeyip boş tutacak, kiralar iyice yükselince, ev arayan uyanıklar da şeyi tutacaklar. Gerçek enflasyon belli birbirimizi kandırıp çakallık yapmaya gerek yok. Tayyip %25 limit koydu diye buna göre zam yaparsan bu herşeyden evvel kul hakkına girmek olur. Zaten Tayyip te yakında yolcudur. Elbette bedelini sandıkta ödeyecek.
Kira sözleşmesi nasıl olmaz anlamıyorum o vergi kaçırıyor sizde buna yardım ediyorsunuz bununda cezası var ayrıca sizi icra yoluyla tahliye edebilir ve masrafları siz ödersiniz 2500 lira gayet makul bir fiyat şu an ki kiralara bakınca bir de ocak ayında kesinlikle sözleşme yaptırın hem sizi korur yasa..
Taşrada 1+1 yarim daire icin bu fiyat fazla. Daireyi ikiye bölmüş diger yarisindan da 900 aliyordu
Sözleşmenizin olmaması büyük bir sorun dediğim gibi icra yoluyla sizi tahliye ettirebilir ev sahibinizle anlaşmayı deneyin ve anlaşırsanız da sözleşme yapmayı kesinlikle unutmayın bu şekilde yasal olarak korunursunuz ve sizi çıkaramaz aşağıda bazı kişiler yok 5 yıl çıkaramaz yok bilmem ne yazmışlar ama onlar sözleşmesi olan insanlar için geçerli olan bir şey şu an polis huzunrun da bile evimi alıkoydu vs diye şikayet etse siz haksız duruma düşersiniz.
Tesekkür ederim
Asgari ücrete zam yapmak demek zaten durumun bu olacağını Sarayda yaşayan badem bıyık biliyordu sanıyor musunuz ki vatansevr bir adam hayır buni anlayacaksınız.. ihanet içinde ve herkes sessiz bile istene halkı sefalete mahkum etti , ülkeye milyonlarca Arap cihatçı sokuldu goreceksiniz çok yakında
Cevap
10Cevap
cıkaramaz ancak evi satması halınde seni cıkarabilir ssatarsada sana tasıncagın icin magdur olcagın icin tasınma bedelı önden verdisen kaporanı verir cıkaramaz 5 yıl oturma hakkın var yüzde 25 den fazla artıramaz
Belkide ev sahibiyle konuşmadın bile gelmiş burada hemen zam yaptı diyorsun, biraz realist olun.
Alemin bi akillisi sensin. Konustuk herhalde. Daire ikiye bolunmustu diger yatisini kullanan kadinla birlesip gittik kapisina. 2500 lirami ocagin birinde isterim diyor. Ocagin birinde ben zamli maas bile almiyorum
Tamam
5 sene dolmadan fazla zam yapamaz 10 sene dolmadan kafasına göre çıkaramaz
900tlden 2500tlmi yaptı yıhhh beee hayır asla çıkartmaz en fazla %20 zam yapabilir seni çıkartmaz
Yillik kira artis oranindan baska zam yapamaz direk mahkemeye ver debelensin kansiz kopek
Cidden yazık cidden
Kesinlikle. Soruyu çok yakın arkadasimla birlikte sorduk cunku sikıntı kendisi ile alakaliydi. Umarim bir an evvel cozulur
Zor çözülür bu insanlar neden böyle ya
Hayır. Sakın zam yapma. Yola devam.
Dava etse cikaramaz mi
Mümkün değil
Hiç mi sözleşme yapmadınız?
Hayir. Burasi metropol bir sehir degil. Sozlesmesiz oturuyorum 4 senedir ama parayi 1 senedir bankaya yatiriyorum hep elden veriyordum
Hiç sözleşme yapmamak sıkıntı. Faturalardan vs senin adına olan varsa ve bankadaki döküm ile davada kanıtlarsın kiracı olduğunu. Bankadaki döküm kira yazmasa bile incelenir ve kira olduğu anlaşılır. Eğer 5 yılın dolmadiysa %25 üstü yapamaz. Sadece ben oturacağım evimden çık diyebilir. Onda da 3 yil içinde başkasına kiralayamaz. Ayrıca aynı ilçede başka evi varsa bunu da yapamaz. Dava açsa mahkemeler bu davalarla dolu. Hemen sıra geleceğini sanmıyorum ama küçük şehirde 2 yıl sürmeyebilir.
o vergi kaçırıyor dava etse bile oda yanar
Bankaya yatırmak yeter
2-3 seneden aşağı çıkartamaz
ev sahipleri arasında fakirleşen tek enayi biziz.
normalde ucuz bile
Ne insanlar var be yazık vallahi
Ne kadar ucuz nerde yasiyon
Hangi şehir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?