Kira sözleşmeleri e devlet üzerinden yapılacak ama yine de buna bir çözüm bulur mu dersiniz ev sahipleri yoksa uyarlar mı? Bence yine fahiş zamlar yapmaya devam edecekler.
Maliye Bakanlığı kira sözleşmelerini e-devlet'e taşıyor! Fahiş kira zamlarının önüne geçer mi bu adım?
Görünürde orada yine sözleşme yapılır, resmi belge olarak durur ama kiracı ev sahiplerine yine oradaki bedelden daha fazla kira ödemek durumunda kalır. Çünkü şu ortamda ev sahiplerine açıklanan enflasyon oranındaki zam yeterli gelmez.
Kiracı buna itiraz etse ya da hakkını mahkemede aramaya kalksa mahkemelerde sürüyle dosya var ve hepsi de çok uzun sürüyor, çoğunluğun da bunlarla uğraşacak ne maddi gücü ne de sabrı vs. var. Bu sebeple yine ev sahiplerinin taleplerini kabul eder.
Bu yeniliğin bir makyajdan farkı kalmaz.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sosyal konut yapıp piyasayı rahatlatması lazım. Arsa dağıtıyor ama bir ev yapacak kadar para tahsil ediyor. Toki ev yapacak guya ama enflasyon oranlı artış alacak. ama ev sahipleri kirayı yükseltiyo diye onlara yüklen. önce devlet olarak sen görevini yap sonra halktan bekle
Tam anlamıyla geçmez. Kontratta kira düşük gösterilir. Kiracının eli mahkum. Bunun kapsamı dahada genisletilmeli kira bildirimi yapılmalı devlet bunun takibini sıkı yapmalı anca o zaman tam anlamıyla önüne geçebilecek noktaya geliriz
Bu enflasyon ve bu piyasada fahiş zamların sebebi ev sahipleri değil aslında. Bizim de işimize geliyor adamlara yıkmak her şeyi diye düşünüyorum bazen.
Hic bir cozum olmaz iki sozlesme yapilir. e devlete girilen sozlesme dusuk rakamli olur diger sozlesme yuksek rakamli olur bu durumda nasil onune gececek dusuk rakamli kisim bankaya yatar kalan kisim elden verilir degisen birsey yokki vergi dairesine verilecegine e devlet uzerinden verilmis olur
Yalnız, bu durumda ev sahibi yine zora gelir. Zam yapacak olursa çat diye şikayet edebilir kiracı. Ayrıca kiracı niye iki sözleşme yapsın? Her türlü bela olur bu
@Ragnar_Lodbrok pardon yas kac bilmiyorum ama eger mulk sahibinin istedigi sartlar yerine gelmezse o yeri size vermez ornegin bircok mulk sahibi tahliye tahautnamesine tarih atmiyor ve kiracilar mecbur kabul ediyor veya baska bir ornek bir ticaret haneniz var isleriniz iyi mulk sahibinin istedigini yapmazsaniz sozlesmeyi yenilemez siz diyeceksinizki baska yere gecer iste oyle olmuyor cunku bir ticaret hanenin oturmasi icin bes yil duzenli calismasi gerekir baska yere gecince %30 kayba ugrar bunlari bilmiyorsunuz belliki benim 3 tane is yerim var hepsindede cift sozlesme var daha once kabul etmedim sozlesmem yenilenmedi yer degistirdim bes yillik emegi cope atip yeniden sifurdan basladim hayat sizin kafanizdaki gibi degil onceden sozkesmeler vergi dairesine veriliyordu simdi e devlet bu nasil onune gecebilir fais kiranin sadece byradaki reel kurum sanala dinmus oluyor umarim anlatabilmisimdir diger baska bir ornek fatura satan sahislar var online faturaya gecildi sizin gibi dusunenler artik olmaz dedi daha cok oldu yani online gecmesi is yukunu azaltir dostum isleyisi degistirmez adam vergi dairesine gitmitecekte pc de tusa basacak buda hic birsey degistirmez
Mülk sahipleri mecbur herkese ev verir diye demedim, işleri zor dedim. Bu milletin herhangi bir konuda tecrübesi var diye kendini allame zannetmesi ve en ufak bir karşıt görüşe kıllanmasına da uyuz oluyorum, bir senin dükkanın var bir sen kiralama yaptın sanki
Şu anki kira fiyatlarının sebebi piyasa, bunların derdi daha çok vergilendirmeyi artırmak.
Her şeye de evet demeyin siz de, kaç kere ev değiştirdim sözleşmeler yüzünden, biraz da millet her şeye he dediğinden bu kadar rahatlar.
Al satçı değilim, beni ırgalamaz otomasyoncuyum ben, nereye gitsem müşteri arayıp geliyor ben evlerden bahsediyorum
Devlet istese naylon faturanın önüne geçer, naylon fatura işi yapan adamların başı uzun vadede hep belaya giriyor kaç tane sanayi kobisi tanıyorum o işlerden yediği ceza yüzünden önce zenginleşip sonra yamulan.
Size kalsa hiçbir şey önlenemez, hiçbir şeyin önüne geçilemez aslında her şey palavra zaten.
calistigi is yerinde maas kartini isverene verip vergi vermemesine yardimci olan vatandas oldugu surece bu isin de alternatifi cikarilir! ev sahibi az bir miktari banka uzerinden geri kalani da nakit talep eder bu vatandasta pasa pasa odemesini yapar.
Eksperlerin eve bir rayiç bedel belirlemesi gerekiyor. O rakamın üstüne çıkamamalılar. Ancak o şekilde olur, el altından yapılan zamlara da yüksek cezalar yapılabilir