Şanlıurfa’da yapılan bir sokak röportajında insanlara asgari ücrete ve temel geçim malzemelerine gelecek olan zam ile ilgili fikirleri sorulmuş. Emekli bir vatandaş “Ben 3500 TL alıyorum, para yetmiyor, geçinemiyoruz” diyerek ağlamaya başlamış. Çok üzüldüm 😭 3500 lira neye yeter ya?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Sağ sol davası yüzünden hepsi kimse politik düşünemiyor.6lı masa dediğiniz kişiler fiyasko malum kazansın diye sanırım başörtü sorununu ortaya atmış resmen ona çalışıyor Siyasiler halkı her yönden birbirine düşürüp mecliste keyif sürüyor. Millet vekilleri ne yapıyor o aldıkları maaşı haketmek için merak ediyorum. Ülkede eşitsizlik var. Hak hukuk yok. Yönetim şekli berbat her yönden. Şahsen adam akıllı bir parti olsa oyumu veririm ama maalesef ülkede akıllı insan sayısı az oy verecek doğru düzgün kişi bile yok bana göre.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
Videoyu izlemedim. Gerek yok. Tahmin ediyorum. 20 yıldır bangır bangır yapmayın diye kavga ettim herkesle. Bu ülke bu hale bugün gelmedi. Verdiğiniz oyların bedelini ödüyoruz. Bu Daha başlangıç. Yaşayacak yeri olmadığı için intihar eden insanlar olacak bu ülkede. Ekmek bulamadığı için ve dilenmeyi gururuna yediremediği için ölen insanlar olacak. Hepsi seçimlerinizin bedeli. Çocuklarımıza da mükemmel bir ülke bıraktınız. Tebrik ediyorum...
00 Yorumla
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
içim koptu amcayı görünce.3500 bir hafta bile yetmez aşırı düşük bir ücret. eşimin evi var. ben mirastan kalan evimi satıp faize yatırdım aylık 80 bin tl alıyorum. zenginlerin çoğu böyle zengin oluyormuş öğrendim
02 Yorumla- +1 yıl
Oha
- Cevap sahibi+1 yıl
evimi kiraya verdim kira vermiyorlar yükseltmekte istemiyordum üstelik çıkmıyordu bende sattım ev fiyatları 5 katına çıktı. niye ev alayım gerek yok. Ablamlar aylık 350 bin mevduat faizi alıyor onların paraları çok. Şaşırmayın parası olan böyle yaşıyor.
Bu ülkede takım tutar gibi parti taraftarı olunduğu müddetçe biz bu fakirlikten kurtulamayacağız.
Benim maddi sıkıntım yok, 30 bin lira aylık gelirim var ve emekliyim. Ancak ülkemin şartlarını görünce maddi sıkıntı çeken kişilerin acısını paylaşıyorum...
Daaa, bu hale yine kendimiz sebep oluyoruz. Verdiğimiz oylarla...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
41Cevap
- +1 yıl
İzlerken kendimi öyle kötü hissettim ki işte kapitalizm bu son 20 yılda ülkenin geldiği hal bu! Zengin daha çok zengin oluyor fakir daha çok fakir yazık çok yazık Allah sabır versin dayıma ve onun gibi olanlara
33 Yorumla- +1 yıl
@ruletci03 Avrupa kapitalizmi bastırdı çünkü biz onlardan 50 yıl geride olduğumuz için hala halk eziliyor.
- +1 yıl
Kkesinlikle
- +1 yıl
Milletin açlık sınırını hesaplamak yerine şu doymak bilmeyen zenginlerin tokluk sınırını belirlesinler... O kadar çok şey yazarım da sığmaz buraya. Kşmseden korktuğum da yok. Recep Tayyip Erdoğan ve yanındakiler soyguncudur. Üstü kapalı falan gerek yok açık açık söylerim. Silivri vız gelir trıs gider -66 görmüş adamım ben. Yerim belli gelip alsınlar isterlerse
50 Yorumla Ben şu amcamızı izleyip ''kim ezberletti bu sözleri, güzel oynamış vs.'' diyecek satılmış yalamalar biliyorum. Tek hücreli canlıların doğaya daha çok katkısı var bunlardan. Kaç yaşında adam çaresizlikten kızı yaşında kadının karşısında ağlıyor. Bizim coğrafyada erkekler kolay kolay ağlamaz, bu konuda baskı hisseder üstünde. Güçsüz, zayıf görünmek istemez, ama amcam neler yaşadıysa içi kaldırmıyor artık.
410 Yorumla- +1 yıl
Yav he he lafı dolamışta dolamış bişey biliyor gibi kurduğu cümlede anlam yok mk amaç ne boş duyar kasmak mı puuahahah
- +1 yıl
tamam uçan duyar bidaha boş yorum yapma buralarda cümle kurmayı öğrenmeden hadi bakim
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Haklı geçinilmiyor, iş arasak da iş yok verdikleri üç kuruş karın doyurmuyor, ülkede her şey pahalı, 5 bin TL asgari ücret. Ev kiraları 2,3 bin TL elektriği suyu doğalgazı desen en az 2 bin TL ev masrafı desen, yaa bak zor günler içindeyiz zor zamanlar içindeyiz, Daha şahsı tutarsanız akıllanmazsanız. Ülkenin anası ağlar evde mal mal duvarı izliyip hayaller kuruyorum ama hayallerim de olmuyor, Evde günlük gerginlik var iş ara iş bul diye Türkü çağırıyorlar, suç benim miş gibi ben kötü oluyorum. Dayanamıyorum, zaman, zaman intiharı bile düşünüyorum bıktım artık hiç akıllı insan yok hiç bir zaman. Hakkımı helal etmiyorum
01 Yorumla - +1 yıl
Özel bir şirkette yönetici kadrosunda çalışıyorum ben aldığım maaşla gecinemiyorum amca ne yapsın 1400 doğalgaz elektrik 400 su 250 birde ev kira olmadığı halde 200 liranın değeri kalmadı maalesef amcanın halini anlaşmalar istifa ederlerse hayat onlara güzel 20 liraya yemedikleri yemek kalmıyor mecliste birde pahalı buluyorlar yemekleri yazıklar olsun
10 Yorumla Yaptığından utan devlet bu halk geçinemiyor çünkü senin yüzünden evet senin yüzünden Tayyip Erdoğan eğer yüksek vergilendirme yapmasan Fırsatçılara izin vermesen her şey bu kadar pahalı olmaz di satıcılar kafasına göre fiyat yükseltiyor nasıl kar elde ederim cebimi nasıl doldururum pesindeler devlet de öyle tabi Türkiye batmış bazılarının haberi yok
10 Yorumla- +1 yıl
Abi bu ne ya şaka gibi yahu bu insanlar ne yiyecek ne içecek ne giyecek nasıl ev geçindirecek yemin ediyorum çok vasat durumdayız allah yardımcımız olsun. Ülkenin anası ağladı insanlar aç 100 tl için insan vuracak hale geldi insanlar yemin ederim ağlancak halimize hala gülüyoruz hiç almamaktan hiç kazanamamaktan iyidir çok şükür diyoruz artık. Bu insanların vebaline giriyolar sürekli allah yardım etsin vallahi çok zor
10 Yorumla - +1 yıl
Babam vefat edince devlet emekli maasinin %30'una el koydu ve yeni hali 3900 oldu. Bu amca gibiler vefat edince de eşlerine aşırı düşük maaş kalacak yani durum çok vahim. Devlet hep kaşıkla verdiğini kepçeyle geri alıyor
10 Yorumla Emekli olup da şehirde yaşamaya inat edene acımam. Git kardeşim git. Köyüne git. Şehirde bir bok yok. Git köyüne. Ek dik biç. Ulan salçayı soğanı patatesi para ile almak da nedir. Git köyüne.
00 YorumlaAdalet yok batının adaleti ancak zengini doyurmaya yeter. Fakiri ve yoksulu ancak ezsinler. Şeriat olacak böyle mi olurdu. İşte batının kanunları ve medeniyeti.
00 Yorumla- +1 yıl
Karnı şişmiş, obur, aç gözlü, sinsi kişilerde perde arkasında bunları kahkahalarla izliyor. Emin olabilirsiniz.
cut.
00 Yorumla - +1 yıl
Sonraki açıklamasını tavsiye ederim izleyin adam ev almış kredi ödüyomuş elinde kalan para 3500 tl şuanda kendisine urfada bir iş adamı iş verdi
00 Yorumla - +1 yıl
Neye yetsin ki kira da olsa elektrik su gaz da yoktur kömür odun alacak kim bilir kaç para ee ne yiyecek taş mı toprak mı
00 Yorumla - +1 yıl
Bu ülke güçlünün galip zayıfın mağlup olduğu bir yer. İçim paramparça oldu izlerken gerçekten çok üzüldüm.🥺
00 Yorumla - +1 yıl
Ülkenin hali içler acısı.. Elin Nijeryalısı 2adım için keyfine taxiye biner bizim insanımız geçim derdine ağlar..
00 Yorumla - +1 yıl
Ah amcam ah sözde Müslümaniz hepimiz eskiden adaleti saglayan hükümdarlara bak simdi de Allah kitap deyip hak yiyenlere
01 Yorumla - +1 yıl
Hâlâ da ülkenin durumu iyi diyen o.. çocukları varya bu memlekette. İnsan ne dese boş böyle insanlar varken
00 Yorumla - +1 yıl
Erdoğan Erdoğan Erdoğan. Neyse cahil insanlar sağolsun bir de çıkıyor TV ye yahu kim yoksul Allah aşkına diyor utanmaz
00 Yorumla Çok aci ya neler yaşaduysa adam ağlamamaya calisiyor ama enel olamiyor cok zor hakkaten ama böyle dünya kadar insan var
00 YorumlaVar böylesi inanın çok. Mahalle pazarı kalktıktan sonra çürük ezilmiş unutulmuş meyve sebze toplayan insanlar. Düzen tuhaf.
10 Yorumla3500 lira para mı ya. Bunu millete çok mu görüyorsunuz ayıp ayıp
10 Yorumla- +1 yıl
Yazik şu insanlarin hâline ülkeye devrim şart mazlumun ahı yerde kalmaz
10 Yorumla - +1 yıl
İzleyemem ama okuyunca bile kötü oldum. Hiç adil değil dünya. Hiç.
00 Yorumla - +1 yıl
En çok ampul oy oranı çıkan şehir, beter olsunlar.
00 Yorumla Bunun sebebi insanların takım tutar gibi parti desteklemesinin sonucudur. Yazık vallahi billahi yazık insanlara.
10 YorumlaHala kim bunlara oy veriyorsa sülaleleri acılar içinde köpek gibi gberir inşallah.
01 Yorumla- +1 yıl
Amin
- +1 yıl
Çok çok çokkk üzücü. İç savaş çıkacak böyle giderse. Erdoğanın hiç umurunda değil maalesef.
00 Yorumla - +1 yıl
İçim acıdı 😔 insanları buna mecbur bırakanlar utansın iki cihanda bedelini öderler inşallah
00 Yorumla Beğen tuşuna basılmaz ki böyle bir video için arkadaşım. İnsanın yüreğine dokunuyor.
00 YorumlaSorsan malum partiye vermiştir. Vede verecektir.
00 Yorumla- +1 yıl
3500 lira insanın dişinin kavuğuna yetmez bu enflasyon döneminde
00 Yorumla - +1 yıl
Ne sen nede ben, bizi bu hallere getirenler utanmalı 🙏🙏🙏
00 Yorumla - +1 yıl
3500 cidden bu soyguncu dolu ülkede mümkn değil yetmez
00 Yorumla - +1 yıl
Hiçbir şeye yetmez ne berbat bi ülkeyiz ya şöyle insanları görünce aşırı üzülüyorum
00 Yorumla ülkenin genel hali bu bence. çok üzüldüm ve bu böyle gitmez..
00 Yorumla- +1 yıl
Akepenin en çok oy aldığı şehirlerden biri de urfa beter olsunlar.
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Yazık dağ gibi adam Bi evin reisi cocuklarının gözünde ne kadar yüce büyük Bi adam kamera karşısında ağlıyor bu, duruma düşürenler ağlasın amcam sen ağlama
İlk değil bu amca, son da olmayacak... Milyonlar bu şekilde yaşlanacak, güvencesiz kalacak, yatağa aç girecek bu ülkede ne yazik ki
00 Yorumla - +1 yıl
Yetmez. Yiğit bile bir kuru soğana muhtaç olmuş, emekli n'apsın.
00 Yorumla - +1 yıl
Benim babamda ayni ulkenin durumu iyi felan diyo gecen mesailerle deyimi yerindeyse eşek gibi çalışıp kazandığım parayi işine kullandi helal olsun kullansin ama cocugunun 3 kurusluk parasini alip ekonominin guzel oldugunu savunmasi mahvediyor beni
00 Yorumla bu ülkenin insanını çaresizliğe doğru sürüklerlerken her şeyi normalmiş gibi göstermeleri yok mu , küfürlerim birbirini kovalıyor !!!
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 547 cevap paylaştı. söylicek çok şey varda neyse. umarım insanlarımız gözünü açmıştır artık
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Daha bunlar iyi günlerimiz benim bildiğim bu seçimi ak parti kazanırsa çok daha kötü olacak
00 Yorumla 3500 ü sayın Tayyibe verelim bakalım ne yapabiliyor
00 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşlar abimiz ev almış ayda elinde kalan para 3500 tl adamın tek derdi kendine ek iş bulmakti oda bulundu
Oyları basarken öyle demiyorlar ama bunlarda az... Değil
00 Yorumla Ah amcacım bende çok üzülüyorum keşke böyle olmasa 😔
00 Yorumla- +1 yıl
E doğru demiş daha asgari ücretle bişey yapılmıyor bu ülkede
00 Yorumla - +1 yıl
O kadar haklı ki amca Allah'ım yardım etsin herkese
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Bu tür insanlara her şey mustehak aldığı maaş az diye ağlıyorlar seçim günü de gidip oyunu yine veriyorlar ampule hiç acimiyorum bu tür insanlara.
00 Yorumla - +1 yıl
Olayın Urfa'da geçmesi ayrı manidar.
10 Yorumla - +1 yıl
Kıyamam yaa çok üzüldüm adama
10 Yorumla yemekte duble yol, köprü, togg var.
10 Yorumla- +1 yıl
Ak partiye oy vwrmiyosa adam degilim
00 Yorumla - +1 yıl
Hayat gittikçe zorlaşıyor
00 Yorumla - +1 yıl
Çok üzülüyorum ülkemin güzel insanlarına çok yazık
00 Yorumla - +1 yıl
Canimmmmm cok üzuldum😔
00 Yorumla - +1 yıl
Üzüldüm hayat gittikçe pahalı oluyor😞
00 Yorumla - +1 yıl
Bizi bu hale getirenler utansın
00 Yorumla - +1 yıl
mezara bile yetmez o para
00 Yorumla - Devamını Gör (14)
Devamını Gör(69)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > "Geçinemiyorum" dedikten sonra gözyaşlarına boğuldu. 😢 3500 lira neye yeter bu ülkede?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi