Günlük 9 saat mesaiye 100 TL az mı?

Az tabii ki, günlük çalışılması gereken süreden fazla çalışıp neden alman gereken ücretten daha az para almayı kabul ediyorsun ki?
Böyle yerlerde çalışmayın, önce kendi konforunuzu düşünün, kendinize saygı gösterin ki iş verende size saygı duysun.
Offf her yer böyle ama 🥺
Öyle olan yerleri sgk'ya şikayet ediyorsun birdaha kimsenin hakkına giremiyorlar.
Hatta sen numara ver ben şikayet edeyim, akılları başlarına gelsinler, sen de git insani şartlarda olan iş yerine iş başvurusunda bulun.
Antik mısırda bile inan ki şu an asgari şartlarda kimse çalışmıyordu hemen isyan ediyordu o köle diye küçümsedimiz insanlar.
Kölelerin şartları bile günümüz Türkiye şartlarından kat be kat iyiydi.
Köle değilsin, efendi olmaya çalışanlara basamak olma.
Haklısın ama kurumsal bir yer değil ki çalıştığım yer şikayet fark eder mi?
Bizim fabrikayi da şikayet etsene ben edince isim belli oluyo bi kere ettim cunku
8 den 18 e asgari ücret nasıl sizce arti cumartesi mesai
Vay anasını. Ben çok veriyormuşum. Evime gelen yardımcıya. 10 dan 16 ya kadar yani 6 saat ben 200 tl ödüyorum.. Evin temizliği çamaşır ütü. Hergun geldiği içinde çok çamaşır çıkmıyor. Tek sorun evim büyük. Yoksa Tek yaşıyorum.
Ya öyle düşünmeyin kıyaslama iyi değildir her insanın işi farklıdır...
Görüş
83Görüş
Günlük 9 saat mesaiye değil 100 liraya 150 ye bile çalışmam çok az bir para günde 9 saat haftada 1 gün izin 6x9=54 saat 1 saatte mola 45 eder haftalık çalışma süresi 45 saattir bu çalışmaya göre günde 8 saat işin karşılığı 184 liradan aylık ödemesi 5500 lira olması gerekir + sigorta yani az
egerki bu iş bi basamak tecrübe ise bilemem yarın bir gün tecrübeli olup 10 üstü maaslar alıcaksan iyi ama 9 saat calısıp 100 tl almak az bilmiyorum nerde yasıyosun ama cok daha fazlasını alabilcek isler vardır
Maalesef adam dedi ki saati 15 TL’ye çıkmaz 🥺 buradaki herkes asgari ücretten bahşediyor bir de
Saatligi 100se normal ama saatligi 11 liraya denk geliyorsa acayip dusuk 20 gunu de calissan 2k para ediyor asgari ücret burde 5500 tl lütfen kendine bunu yapıp eziyet etme baska isler ara
100 tl yi size kim veriyorsa kafasına çarpın parayı müsait bir yerine montelesin hiç mi utanmıyor 100 tl verirken köpeğe versen köpek havlar 100 liraya
Şu zamanda az evet. 100 liraya güzel bir tişört bile almak zor ki.
En azından 250 olsaymış.
30 gun calıssan 3000 ediyor.
pazarıpas geç 2600 ediyor
asgari ucretin yarısı ama tam mesai..
neresi orası... sen bana bi soylesene
hopattirim ben
100 tl ye 1 kalip peynir allinmiyor artik kolelik resmen
Az değil o para dalga geçmektir. 400 TL den aşağı paraya mesaiye kalınmaz.
Bedavaya çalışmış olursun. Aylık 3000 TL ye tekabül eder.
Normalde evet az fakat Türkiye şartları için konuşuyorsak normal
Kendinize gelin ne demek Türkiye şartlarında normal bunu normalleştirmeyin ?
Haftalık 45 saatin üzerine saatlik 100 liradır inşallah
İşin niteliği ne bilmiyorum ama piyasaya göre fazlasıyla az
Çok az.
Asgari ücretin yarısı gibi bir şey ediyor
Rezillik
Hemde çok az. Normalde 260 TL civarı olmalı 9 saatin karşılığı
Piramitleri yapan köleler daha fazla kazanıyordu ama deneyim için olabilir. Uzun süreli devam edemeyebilirsin. Ruhen çok yorulursun. Ben saatlik 10 tl ye çalışmıştım olmuyor. Ama öğrenmek için iyi bir fırsattı
işini konumunu vs bilmeden bir şey diyemem çırak iş öğrenmek gibi birşeyse biraz normal. ama normal bi iş ise yasal bile değil
çok az aylığa vurunca giyim masrafımı bile karşılamaz
en az 300 olmalı net ben mesela 8 saat mesaiye 250 alıyorum
Daha iyi şartlar mevcut değilse, şimdilik idare et...
Bence çok az yani günlük paranın iki katı olması lazım 9 saat mesai ile zaten bir gün orada geçirmiş oluyorsun
En İyi Görüş