Soru troll değil ve dalga geçmezseniz sevinirim durumun vahim olduğunun ben de farkındayım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılNerede kaldığına bağlı olarak değişir. Yurtta, öğrenci evinde falan mı kalıyorsun yoksa ailenle birlikte mi? Eğer öğrenci evindeysen bimden sandviç alabilirsin bir gün. Kalan günlerde çiğ köfte ya da varsa BİM fırından kek börek vs alabilirsin. Ama her gün sadece bir ya da en fazla iki öğün yapabilirsin. Allah kolaylık versin düşünürken dertlendim ben ¢
04 Yorumla
Soran+1 yılAilemin yanındayım annem yemek vermiyor tartıştık bir aydır böyle durum parmağımı da kırmıştı haftalık harçlık bu. Dediğin gibi bimden kıvır zıvır çiğköfte noodle falan alıyorum. Teşekkür ederim sağ ol
- +1 yıl
Geçmiş olsun, çok zor gerçekten. Allah yardımcın olsun rica ederim 🍃
Soran+1 yılTeşekkür ederim tekrardan
- +1 yıl
Eyw Bi'Bot
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılYorumları okudum da bence bir şekikde cesaret edip part time işe git ailene de durumu izah et yüz yüze yapamıyosan mesajla anlat. Çünkü dışarda da kalsan aç kalıcaksın evde de açsın en azından özgür olursun. Bir de ailen açısından merak ediyorum ne yapmış olabilirsin de yemek bile vermiyorlar
013 Yorumla
Soran+1 yılYazın başvurdum seminerlere katılıp iş için sertifika aldım banka kartı için onlarla uğraştım eğitim aldım ekstra falan tam işe alındım o gün gelemiyorum dedim ve alındığım gün iş çıkışım yapıldı. BİM’e başvurmuştum yakında iki şube vardı babam dedi ki yakın olmazsa göndermem. Hem de dedi ki hanımefendi bimlerde çalışacakmış nereye gidiyorsam artık her istediğim olmuyor muymuş zaten. Evime 15-20 dk mesafedeydi göndermedi ama o kadar koşturdum ki işe alınmak için gerekli evraklar eğitimler vs ama aile işte. 4 kardeşiz iki yaşında kardeşim var annem sürekli söylenir çok hareketli ve yaramaz. Bir iş yaptırmıyor. Babama da söyler hep yemeği zor yapıyorum ne çocuğa bakan var ne yardım eden diye. Babam da bana patlar neden bakmıyosun diye. Annem çok titiz ve mükemmelliyetçi bir kadın. Masanın üstünde kitap olmasına bile tahammül edemez dağınık duruyormuş öyle. Neyse benim odamı değiştirdi kardeşimle yatağım vardı masam dolabım vardı. O odadaki eşyaları kardeşime verdi onların odasına. Kiler gibi küçük bir odayı da küçük bir masa ve dolapla bana verdi. Neyse ben orada kalıyorum ama dolap falan kullanmam dedim benim düzenimi bozuyor her şey onun istediği gibi olamaz. Bilgisayarı falan da yer masasında kullanmaya başladım bir gün okuldan geldim onun yerini değiştirirsen PC’yi alırım masanın üstünde kalacak dedi ben de aldım. Alınca gelip bilgisayarı aldı ödevim var dedim banane senin ödevinden kırarım bunu dedi kır dedim. Bilgisayarı almaya çalıştım parmağımı tutup çevirdi ve ben şu an parmağımı kullanamıyorum
Soran+1 yılEsas sorun yıllardır şikayet ettiği benim yeterince ev işi yapmamam. Okuldan önce ev işi diyor. Akşam bulaşıkları ve haftalık temizlik sil süpür bana aitti ama yetersiz geliyordu ve beğenmiyodu. Sürekli de babama şikayet ediyor. Babam da bu kadın Külkedisi gibi 5 kişinin her şeyine yetişmeye çalışıyor yardım et diyor ama ben çamaşırlarımı bile uzun süredir ayrı yıkar asar katlarım bulaşıklar zaten bende temizlik bir kere yapılıyor onu da yapıyorum beğenmiyor e ben napayım okula mı bakayım eve mi yetmez mi bu yaptıklarım
En son tartışmıştık her tartışmada bu yemek olayı olur zatrn de bu sefer de benim yaptığım yemeklerden yemeye hakkın yok bu zamana kadar yediklerin de haram olsun dedi. Parmağım konusunda da Allah sana cezanı veriyor diyor sanki bilerek yapılmış bir şey değilmiş gibi. Durum bu şekilde işte uzun oldu biraz kusura bakma
Cevap sahibi+1 yılAnnen anormal bu durumun başka bir açıklaması olamaz. Temizlik düzen hiçbiri çocuğunun psikolojisinden önemli olamaz olmamalı.
Ne istediğine neler yapabiliceğine kapasitene karar ver düşün ileriyi
Evden çek git çalış diyicem hem İstanbul dasın hem özel ünidesin çok zor gerçekten
Ya da yapmacık olucaksın mezun olana kadar rol yapıcaksın aranız güzel olucak sonra kendi yoluna bakıcaksın ayaklarının üzerinde durabilicek konuma geldiğinde
Soran+1 yılEvet çekip gitsem yine onlara muhtacım okul ücretimi onlar ödüyor. Dayım da bura gönderiyor bana aylık 1000tl ama babama gidiyor bu para. Annem duyunca dedi ki bu para birikse okul ücretine veririz falan 12 bin işte az para değil falan. Muhtemelen o para kenarda birikiyor bana da yeterli gördüğü miktari veriyolar acaba bu durumdan dayıma bahsetsem mi seneye göndermesin ya. Ya da miktarı artırmasın bana gelmiyor ki o para
Soran+1 yılYapmacık da olsam benden beklentilerini karşılamam lazım önemli olan o onun için
Cevap sahibi+1 yılKeşke kendi banka hesabını verseydin dayına ya hoş onu alan zorla elinden de alır da
Yapmacık olsan en azından yemek yiyebilirsin bence. Çok kendini ezdirmeden sınırlarını çizerek iyi olmaya çalış o dengeyi kur yani
Sinirlendiğin zaman inada gidince her türlü anne baba son noktayı koyuyo bizde de aynı şekilde o yüzden katlancaz mecbur
Soran+1 yılZorla elimden alınır mıydı bilmiyorum ama insan hiç mi düşünmez buna bu para nasıl yetiyor diye ben de istemeyi hiç sevmem sorar bana babam ben de var derim var desem de haftada onu veriyor da bi şeye yetmiyor işte. Açıkçası bu saatten sonra böyle iyiyim ya bıraksınlar bana dokunmasınlar iki sene idare ederim kyk kredisi almayı düşünüyorum. O zamanlar kendi banka hesabım da yoktu. Teyzem anneme şey diyodu bi de hayır sakın onun hesabına gitmesin falan. Şimdi annemle araları bozuk gibi. Akrabalar da çok iyi akıl veriyor sanki kimin ne yaşadığını biliyormuş gibi neyse. Biri borç olarak burs verecekti ay sonu sonra ben unuttu sandım dün başka bi şey sordum normal cevapladı da burs konusunu nasıl açabilirim ya da iptal edelim mi desem belki öyle açılır konusu
Cevap sahibi+1 yılAkrabaların senin hayatında senden çok söz hakkı olması ne ilginç dimi
Soran+1 yılEvet de o geçen sene öylesine lafı geçmiş bi şeydi şu an öyle bi şey yok olmasın da yani. O kişiye ne diyebilirim sence
Cevap sahibi+1 yılİptal edelim deme bence bilemedim ki ya
Soran+1 yılYa bi de o bana sormuştu etrafında var mı ihtiyacı olan ya da sana versem diye ben de o zaman yemek falan yiyebiliyodum. Ailemin durumu iyi zaten devletten alıcam demiştim. Sonra tekrar konusu açıldı. Dedi ki sana versem yok dedim tamam ısrarı sevmiyorum ama yardımcı olmak isterdim dedi. Ben de kyk bekliyorum dedi tekrar o zaman bi anlaşma yapsak kyk çıkmazsa yardımımı kabul eder misin dedi ben de o zaman borç olarak kyk ya kadar kabul edebilirim dedim tamam dedi sen öyle rahat edeceksen borç olsun o zaman bu ay sonunda ilk yardımı yaparım sana dedi e dün de benimle konuştu illa aklına gelmiştir ne demeliyim ya
Cevap sahibi+1 yılEvet bence de gelmiş olması gerek. Kyk nın çıkmasığını felan söulesen anlar benve
Soran+1 yılKyk ya çok var ya daha
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
19Cevap
+1 yıl70 liralık 3 haftalık öğün sunayım hemen, Bir tane 50 tl ye büyük boy cococops,
2 tane Süt seni tok tutar bi 4 5 tane aldınmı çok büyük ucuza gelirsin yani süt karnını uzun süre tok tutuyor, deneyebilirsiniz.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Konunu gördüğüm zaman üzüldüm part time iş bulabilirsin veya internet üzerinden işlere bakabilirsin
18 Yorumla
Soran+1 yılAilem izin vermiyor çalışmama her istediğin olmuyor mu diyolar şaka gibi
Soran+1 yılİyi de onlara zaten hiçbir zaman izin vermiyolar ki arkadaşlarımla okul dışında hiç görüşemem çok baskıcı bir aile. Annem yemek vermiyor şu anda da bir ay önce parmağımı kırdı lanet bir hayat ya ama neyse beterin beteri olmayayım da
Soran+1 yılYok hayır yazabilirsin
Soran+1 yılBiliyorum yapmaz ama eğer ben aileme karşı cephe alırsam beni daha da beter yapar mahvederler
Soran+1 yılTeşekkür ederim..
+1 yılbu para dilenmek için en yakın camiye götürür seni
06 Yorumla
Soran+1 yılDurumun vahim olduğunun ben de farkındayım biliyorum
- +1 yıl
allah yardımcın olsun bu haftamı böyle geneldemi böyle
Soran+1 yılGenelde böyle bu hafta olsa bi şey olmaz ki
- +1 yıl
zor iş allah yardımcın olsun yarı zamanlı bi iş araman lazım sanki
Soran+1 yılYazın çalışacaktım ailem izin vermedi ona
Soran+1 yılNe yapayım istiyolar bilmiyorum
Üniversite öğrencisi olsam da para yanından şanslıyım
02 Yorumla
Soran+1 yılÇalışıyor musun
Para & Ekonomi konusunda 350 cevap paylaştı. 1.000₺ para değil sen 50₺ den bahsediyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılYapabileceğim bi şey yok
+1 yıl25 tane eti puf alırdım 6 tane meyve suyu. akşam içinde mayonezli ketçaplı sade tavuk döner
06 Yorumla
Soran+1 yılYetmez ki sen günlük olarak hesap etmişsin
- +1 yıl
bu aylıkmı?
Soran+1 yılHaftalık
- +1 yıl
Haftalıksa bir koli yumurta hergünc 2 tane haşla ye
Soran+1 yılYumurta var evde
- +1 yıl
Hmmm pekmez al o zaman tatlı niyetine hem demirde yapar
- Para & Ekonomi konusunda 647 cevap paylaştı.
+1 yıl50. tl. nasil yetecek kanka döner bile 35 TL. En az
04 Yorumla
Soran+1 yılYa yetmiyor da zaten noodle gibi ürünlerle..
- +1 yıl
Makarna VS o zaman
Soran+1 yılMecburen
- +1 yıl
Maalesef
Gizli Üye(30-35)+1 yılKeşke senin yanında olsam beraber zorlukları aşabilirdik eminim
05 Yorumla
Soran+1 yılTek başıma aşmam gerek
Cevap sahibi+1 yılİşin zor bence
Soran+1 yılBiliyorum
Cevap sahibi+1 yılKolay gelsin güçlü ol
Soran+1 yılTeşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yılO kadar vahim durumum olsa girer çalışırdım herhalde okulla birlikte. Tip okumuyorsam..
06 Yorumla
Soran+1 yılAilen çalışmana izin vermiyorsa ne yapardın?
Cevap sahibi+1 yılSadece 50 TL gönderebilen ancak hayatıma hükmetmeye çalışan aileme sormazdım
Çünkü 18 imi geçmişim kendi kararimi kendim alır daha iyi yasam şartları tercih ederdim
Sinemaya gitmek ve gezmek benimde hakkım olurdu, olmaliydi.
Soran+1 yılEvet öyle ama her türlü şiddete maruz kaldığın bir ailede bu dediklerin çok zor. Bir ay önce annem parmağımı kırdı mesela
Cevap sahibi+1 yılOha daha neler
Soran+1 yılCiddiyim hatta buraya atmıştım ilk kırıldığı zaman fotosunu. Babam kızar diye düşündüm hastaneye habersiz giderim dedim ertesi günü ama iyi ki gitmişim saklanacak bi şey değilmiş zaten ben kırık kadar ciddi değildir sanmıştım
Soran+1 yılO soru da var linkini atabilirim istersen. Parmak engelli gibi duruyodu düz tutamıyodum. Şimdi yeni alçıdan çıktı sargıda ama katlayamıyorum bu sefer katlarken yamuk duruyor
imkansız. cebimde 50 tl olsa sanırım kupon yapardım. işin zor cidden. şu devirde öğrenci olmadığım için her gün şükrediyorum.
03 Yorumla
Soran+1 yılÇalışsam yine yeterim kendime ama ailem izin vermiyor
Soran+1 yılYapacak bi şey yok yani evet
Ailenle mi kalıyorsun tek mi haftalık 50 tl bi şeye yetmez burs başvurusu yapabilirsin
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet ailemle yaşıyorum da nereye yapabilirim
Soran+1 yılGeçen sene başvurdum çıkmadı
+1 yılİki gün aç durup üçüncü gün muzla falan idare edeceksin başka bir yolu yok
01 Yorumla
Soran+1 yılBütün hiçbir şey yemedim zaten dediğin gibi olur mecbur
+1 yılO çok büyük bir miktar bu soruyu düşünmem gerek biraz
00 Yorumla
+1 yılMümkün degil
110 Yorumla
Soran+1 yılEvet biliyorum
- +1 yıl
Yani günde bi öğün bile yesen yetmez. alah yardımcın olsun sadece aklıma şey geldi. 50 TL lik ekmek arası yapacak malzeme alınabilir mi bilmiyorum ama öyle bir şeyler yapabilirsin
Soran+1 yılŞu an öyle yapmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim
- +1 yıl
Nerede okuyorsun
Soran+1 yılİstanbul
- +1 yıl
Çarpı iki zor
Soran+1 yılKalacak yer için mi aslında market fiyatları aynı değil mi ya da yemek
- +1 yıl
Kalacak yer ulaşım gibi şeyler zor. Market fiyatları standart ama yemek olarak lokanta vs gibi yerler biraz pahalı bence
Soran+1 yılEvet haklısın
- +1 yıl
🤷♂️😕
+1 yılözelde paralı mı okuyorsun?
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
+1 yılİstanbul'da mısın?
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılNiye mesaj atayım ne alana
Soran+1 yılAlaka
- +1 yıl
Yardımcı olayım demiştim ters yapma hemen
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim
Gizli Üye(18-24)+1 yılpart time iş bul bence
01 Yorumla
Soran+1 yılİzin vermiyolar ki çalışmama. Her istediğin olmuyor mu sanki diyor ailem
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah yardımcın olsun
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstersen yardımcı olabilirim
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılorada misin
Soran+1 yılE
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılYasz bana
Soran+1 yılNe için
+1 yılÇok zor
01 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef
+1 yılÜniversite yemekhanesin.
Bol ekmek01 Yorumla
Soran+1 yılÖzel ünideyim maalesef
Gizli Üye(18-24)+1 yılKnk nerede yaşıyon ve yurtta mı kaliyon
09 Yorumla
Soran+1 yılYok İstanbul
Cevap sahibi+1 yılBende İstanbul'da kaliyom sen o parayla minibüse anca binersin
Soran+1 yılMaalesef
Cevap sahibi+1 yılGerçekmi diyon ve üni mi okuyon
Soran+1 yılEvet neden uydurayım annemle tartıştık yemek vermiyor bir aydır parmağımı kırmıştı hatta babam da harçlık olarak bu kadar veriyor
Cevap sahibi+1 yılAilen çok kötü yetmez ki bu nasıl idare ediyon
Soran+1 yılYettiği kadar
Cevap sahibi+1 yılAllah yardımcın olsun kardeşim
+1 yılNerde yasiyosun
04 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul
- +1 yıl
Yetmez
Soran+1 yılBiliyorum
- +1 yıl
Yapmak bieey yok idareli ol
+1 yılMüze koymalisin
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Üniversite öğrencisi olarak haftalık 50 TL’yi nasıl değerlendirirdiniz akşam yemeği dahil?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım