+1 yılMerhaba,
Genellikle Türk toplumunda böyle şeyler problem haline getirilir yani kadının eve daha fazla para getirmesi sanki erkeği aşağılamak gibi algılanır ya da örnek veriyorum kadının çalışıp erkeğin çalışmaması böyle kötü algılanır aslında evet yani evi geçim geçindirmek erkeğin en başlı görevi olduğunu söylemek yalan olmaz doğru bir yaklaşım olacaktır.
Ancak insanların evlilik yaparken para pul maddiyat gelir ya da mal mülk gibi konularında birbirine anlayış göstermesi gerektiğine inanıyorum her ne kadar bizim Türk toplumunda bu tarz şeyleri anlayış gösterilmiyor olsa da ve çiftler arasında büyük sorunlara neden olsa da aslında evliliğin bir temelini oluşturan durumlardan bir tanesi de budur.
Şimdi genel itibarıyla şöyle bir yaklaşıma girebiliriz yani bir kişi daha fazla para kazanıyor diğer bir kişi az para getiriyorsa o tip çok para kazanan kişinin ona yaklaşım önemlidir yani özellikle ben çok para kazanıyorum istediğimi alırım istediğimi satarım sen bana karışamazsın, ya da senin iyiliğin içtiğinin hesabını tutacak olursak senin verdiğin maaşın ya da paranın hiçbir değeri yok gibi söylemler evlilikte insanları aslında büyük zararlar yaşamasına neden olur ama ne yazık ki çoğu zaman aile içinde böyle durumlarla karşı karşıya kaldığımda olmuştur.
Özellikle çiftler arasındaki kavgada bunlar problem haline getirilir ancak tabii ki burada ne hissettirdiği önemli karşıdaki kişinin yoksa bu büyük bir sorun değil ama siz çok maaş aldığınızı onun az maaş aldığını ima edecek hareketlerde bulunursanız evet ilişkilerde kadının daha fazla kazanması ya da erkeğin daha fazla kazanması sorun olabilir yani kişinin yaklaşımı ile ilgili bir durumdur.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKompleksli insanlar için her şey sorundur. Az kazanması da sorundur, çok kazanması da. Kimse ilişkide olduğu insana "senin kazandığında para mı lan" demez değil mi? Kompleksli insanlar diyor işte..
Kadının kendisine muhtaç olanını seven erkekler, kadının kendisinden çok kazanmasından korkarlar. Neden? Çünkü kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın ona bağımlı değildir. Her an gidebilir korkusu vardır. Oysa kadın buna rağmen onunla ilişkisine / evliliğine devam ediyordur. Bunu göremez. Neden? Çünkü kompleksli insanlardır.
10 Yorumla
+1 yılProblem kadının erkekten daha çok para kazanmasından kaynaklanmaz, erkek daha az para kazandığını düşüne düşüne kendine güvenini kaybetmeye başlar, kendini yetersiz hisseder ve bu kompleks yüzünden farklı şekillerde kadından güçlü olduğunu kanıtlamaya çalışır, genellikle fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayarak. Aslında bu da ataerkil sistemin ve toplumsal rollerin kadınlar kadar erkekleri de yaralayıcı bir yapıda olduğunu kanıtlar. Çünkü erkeğin "eve para getiren" rolünü dolduramaması sonucu özgüven problemi yaşar.
12 Yorumla- +1 yıl
Peki erkek bu rolu reddederse ne olur?
kadınlar öyle bir ilişkiye başlamaz ki zaten yorumlarda hep erkeklerin egosuna sallamışlar dönün de bir kendinize bakın önce hiç bir vasfı olmayan kızlar bile kendini beğenmişlik böbürlenme içerisindeler
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılAşk varsa sorun olmaz.
10 Yorumla
+1 yılOlmaz diyeceğim ama genellikle gözlemlediğim kadarıyla oluyor.
Kadınların birçoğu en ufak tartışmada bir şeyleri karşıdakinin yüzüne vurma eğiliminde oluyor ve hal böyle olunca da maaş ile ilgili erkek psikolojik baskıya alınabiliyor çoğu zaman.
41 Yorumla
+1 yılSorun olmasını da geçtim bu neden önemli olsun? İlişkilerde asıl önemli olan karakterdir. Dediğimi maddi duruma uyarlayarak örnek vereyim.
Çok kazanan taraf bunu karşı tarafın başına kaksa, az kazanan taraf da bu yüzden aşağılık kompleksine girip bu duruma olumsuz tepki gösterse o ilişki başarısızlığa mahkum olur.
Aksine fazla kazanan kişi karşı tarafa huzur ve rahatlık vermeye çalışsa, az kazanan da bunu takdir edip kıymetini bilse güzel ve kaliteli bir ilişkileri olur.12 Yorumla- +1 yıl
Maalesef günümüzde hep sorun olmuştur
- +1 yıl
Erkek başa kakmaz ama kadın kakar
- Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılPara ilişkileri bitirir. Para konusunu kafaya takmak o benden fazla kazanıyor moduna girmek ve sonrasında sevdiği insana işkence niteliğinde tavırlar sergilemeye başlamanın ve mobing uygulamasına yol açar. Mobil uygulama olsa yine iyi mobilitesi ayarlanır ama mobing sıkıntı oluşturur
11 Yorumla
+1 yılArtık bir evde iki çalışan olmamalı 😂 işsizliğin önüne ancak böyle geçeriz. Ya kadın çalışıp eve ekmek getirecek erkek ev adamı olacak, ya da erkek ekmek getirecek kadın ev hanımı olacak.
O yüzden sorun olmamalı. Çünkü kim çok kazanıyorsa diğeri eve çekilip ona hizmet etmeli 😂😂13 Yorumla- +1 yıl
Peki günümüzde ortalama maaşları düşünürsek bir evi tek kişi geçindirebilir mi?
- +1 yıl
@LimonluPastanınHüznü ülkenin yarısının geçinememesindense çoğunun kıt kanaat da olsa geçinmesi daha iyi olmaz mı 🤔
Görüşü de çok ciddiye alma. Meselelerle dalga geçmezsek kafayı yeriz 😂😂
- Para & Ekonomi konusunda 400 cevap paylaştı.
+1 yılHer ne kadar olmaz denilsede sorun olur çünkü erkek yaradılış gereği maddi manevi kadından üstün olmayı sever kadından aşağı bir durumda olursa kendisini ezik ya da yetersiz hissedecektir buda iliskinde sıkıntı oluşturur. benim şahsi fikrim erkek kadından herzaman kültür , maddiyat, tecrübe , boy vss her anlamda kadından bir tık üstün olmalıdır
410 Yorumla- +1 yıl
Bunu bir kadının demesi çok üzücü
- +1 yıl
Çünkü gerçek bu hiç bir erkek kadından alt seviyede olmayı kaldiramaz aynı şekil de kadın da karşısında kendinden maddi ve manevi üst seviyede ve güçlü bir erkek olmasını ister.
- +1 yıl
Gerçek değil, seninle alakalı bi durum. Sen altta olmayı tercih ediyorsan bu senin ilgilendirir, genelleme yapma. Birçok kadın senin gibi kendini ezdirmek istemiyor
- +1 yıl
Buram buram tezek koktu. Lütfen çıktığın mağaraya geri dön.
- +1 yıl
Yorum doğru fakat erkeklerin kadından üstün olmasını desteklemek yerine kadınların da yeri gelince erkeklerden üstün olmasına erkeğin alışmasını desteklemek daha doğru olur.
Her şey siyah-beyaz değil, beş parmağın beşi de bir değil. Tüm kadınlar böyle, tüm erkekler de şöyle olmalı diyemeyiz. Ortaya karışık her zaman daha iyidir. - +1 yıl
Harbiden ne alaka. Çok sacma bir yorum bu. Hele bu devirde.
- +1 yıl
@distinctive1 bir kadın başka bir kadını eleştirince size niye batıyor? Senin gibi bu şekilde yorum yapıp tepki gösteren çok gördüm kadın olunca sen haksız bile olsan seni desteklemesi mi lazım illa?
- +1 yıl
Kadin gayet haklı ben hariç hepiniz linçlemişsiniz kadının daha fazla para kazandığı hicbir ilişki de erkek mutlu değildir
- +1 yıl
@ReyPalpatine dedi zengin adamı tavlamak için kendini kullandıran şahıs
+1 yılValla genelde erkekler sorun etmez ama kadınlar fazla kazandı mı kendilerini dev aynasında görür bu nettir. Çoğu böyledir. Onu da geçtim fazla almasa bile ekonomik özgürlüğü varsa bağlılıkları da çoğunlukla azalır. Tabi günümüzde çoğu kadının derdi para olduğu için bu gayet normaldir. Nadıl ki çoğu kadın zengin kişilere bakıyorsa aynı şekilde para kendilerinde olunca karşısındaki artık basit birine dönüşüyor. Bu söyledilerim kıyıda köşede kalmış az sayıda dürüst kızların dışındadır
10 YorumlaNormal de olmaması gerek ama erkeğe yüklenen rol modelden dolayı erkeklerin zihniyetinde su uzuyo kadın fazla kazanirsa erkek ezik duruma düşer gibi bı algı var ama aslında yok öyle bişi kim fazla kazanirsa kazansın sonuçta ortak aynı haneye giriyo kazanc
12 Yorumla- +1 yıl
Gururlu olan erkek kadın parası yemez kendinden daha fazla kazanan kadınla ilişki kurmaz varsa böyle bir erkek ona erkek adam deme
- Para & Ekonomi konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılKadın bu durumu erkeği ezmek ve erkek üzerinde üstünlük kurmak olarak görmeyecekse, evlilikte aile bütçesinin bir havuz olduğunun ve eşlerin bu havuza yaptıkları katkının miktarının ayrı ayrı önemi olmadığının bilincindeyse sorun olmaz. Tabii erkeğin de gurur yapmayıp bu durumdan dolayı eziklik, yetersizlik hissetmemesi gerekiyor.
10 Yorumla
+1 yılKadın sürekli böbürlenmeyecekse sürekli kendini övüp EGO kasmayacaksa sıkıntı olmaz ama bir kadın bunları yaparsa gerçekten sıkıntı oluyor.
41 Yorumla
u +1 yılOlmaması gerekiyor, kendini bilen akli başında kişiler bunu sorun olarak görmez ve umursamaz.
21 Yorumla
+1 yılKadın neden fazla kazansın , ilişki oyun değil ki kazanan veya kaybeden olsun.
Doğru mu anladım soruyu acep 🤔14 Yorumla- +1 yıl
Anlamamışım 😂
Kendine yediremeyen erkek kabul etmez. Sorun yaratır ilişkide. - +1 yıl
Siz üç kafadar başka köşeye gidin.
Sorun kazanmak veya kazanmamak değil günümüz ilişkilerinin ilişki kavramından bihaber olup ilişki yaşayamaması başlı başına bi sorun haline geldi artık. Aldatmalar, sadakatsizlik, güvensizlik, yalan da cabası.
20 Yorumla
+1 yılBunu sadece kibri boyundan büyük erkekler sorun eder
21 Yorumla
+1 yılEvet oluyor.
illa sorun oldugunu dile getirmesine gerek yok. Kadinin kazanci yüksek oldugunda ve olmadiginda ki fark erkegin ona karsi tutumu. Ve kazanci az ken onu cok sevebilen erkek kazanci daha fazlayken bencillesiyor ve güc gösterilerine basliyor. Yani illa dillendirecek diye beklemeyin. Huy degisikliklerinden de belli olabilir….00 Yorumla
+1 yılKadınlar (Türk olanları) zaten hiçbirşeyleri (para fizik) yokken bile suniii bir kendilerini beğenmişlik içerisinde oluyorlar, birde erkekten çok kazanırlarsa erkeği kendilerine yük engel vs olarak bile görürler
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkek aşağılık kompleksine girmezse kadinda ego yapıp yüzüne vurmazsa sorun olmaz zaten ciddi bir iliskiyse cüzdan bir olur kimin cok kazandığı fark etmez
11 Yorumla
+1 yılBenim için hiç sorun değil. Dünyaları kazansın iaterse. Evlilik zaten bir aile kurmak her şeyi ortak bir noktada bir araya getirmektir. Senin benim olayı yoktur. Bunu anlamamış insanlar zaten evlenmesinler.
10 Yorumla
+1 yılDaha fazla kazanmasının değil, bundan eziklemeye çalışması, imada bulunması sorundur..
Ben 10 bin ₺ kazanırken eşim 10 bin € kazandığı bir iş yapabilir.. Miktar aynı olsa da kur farkı ile benden fazla geliri olur..
10 Yorumla
+1 yılhazımsız özgüvensiz aşağılık kompleksli bir adam için evet sorundur
11 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yıl"Senin maaşın benim mazot parama yetmez" demediği sürece sorun olacağını sanmıyorum. 😃
11 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılKadına bağlı.
Ben fazla kazanıyorum triplerine girerse sorun olur tabi ki.11 Yorumla Kadın bu durumu çok fazla dillendirirse ve erkek ego yapmaya müsaitse sorun yaratır..
11 Yorumla
+1 yılolur neden diyecek olursak tartışma sırasında kadınlar patavatsız oluyor. o yüzden kompleks giriyor bir zaman sonra.
32 Yorumla- +1 yıl
En iyi yorum açık ara
- +1 yıl
Öyle yani bir çok evlilikte falan hep gördüğüm bu. Mesela annem babama yüz kere boşanacağım senden demiştir. Her tartışmada duyarım. Ama babamdan bu tarz şeyler duymam. Bir çok evli çift kavgasında gördüm kadınlar daha duygusal olduğu için sinirlenince onun canını en fazla nasıl yakabileceğini düşünüyor. Bu yüzden yaralayıcı sözler söylüyor. Bu durum maaş konusunda da aynı.
toksik maskuleniteyi asamamis çiğ karakterli erkek partnerler ile sorun olur ama bu tarz insanlarla her şey bu sorun haline gelir zaten. Bunun disinda sorun olmasını geçtim konu bile olamaz olmamalı
16 Yorumla- +1 yıl
Kadin parası yiyen erkek maskülen değildir zaten
- +1 yıl
Valla bende az kazansın ve benim paramı yesin onun parası onundur benim param hem benim hem onundur ben karşı değilim para yedirmeye ama o kadın kendi parasını benim için harcarsa gururum erkekliğim azalır incinir
- +1 yıl
Ben mesela 5500 tl asgari ücret kazansam gidip de memur kadınla işim olmaz zaten onun da benle işi olmaz mantıklı düşününce de bu soru boşa sorulmuş bir soru aslında
- +1 yıl
Yanı kadınlar asla zaten statü olarak alt seviye erkeği istemez isterse anormal olur
- +1 yıl
Saygı duyuyorum tabi ki ama yine de öyle düşünme bence. Ortak bir hayatı paylastigin ciddi bir ilişkide nasıl senin partnerin için para harcaman normalse, partnerinin de senin için -sizin icin- para harcaması bence çok normal. Aradaki sevgi saygi baki olduktan sonra çoğu kadın statü farkını önemsemez aslında (ki önceliği bu olan kadınla da ne kadar mutlu olunur o da ayrı bir konu) önemli olan ben çalışıp para kazanıyorum sen de kazan diyerek partnerini baskı altına almamak ve partneri için harcadığı parayı başa kakmamak. Allah hepimizi doğru insanlarla karşılastirsin bu para mevzuları gerçekten sıkıntılı mevzular.
+1 yılBu neden bu kadar önemli? Kim ne kadar kimden fazla kazanmış önemsiz bence bir ilişkide. Önemli olan huzur ve mutluluğunuz
25 Yorumla- +1 yıl
Tam tersi düşündüğüne yemin edebilirim ama kanıtlayamam
- +1 yıl
İstediğini düşün
- +1 yıl
Ama bilmediğin şey hakkında yorum yapma ☺️
- +1 yıl
Valla profil resmine bakınca tahmin etmek zor değil paragözlü birisi olduğun
- +1 yıl
Hahaha anlıyorum..
+1 yılOlur tabi ezikler adamı, öyle olmasa bile adam bi zaman sonra komplekse girer. Girmem diyen düz yalancıdır.
23 Yorumla- +1 yıl
Kadın oladak bu durumu başa kakarsınız onu da ekleyin.
- +1 yıl
İhtimal tabi.. Sizde ona göre eş, sevgili seçin
- +1 yıl
Girerim abla dürüstüm o yüzden benden az kazansın yesin paramı jssjsjsj
+1 yılOlmaz desem yalan olur biz yeri gelince başa kakarız
32 Yorumla- +1 yıl
+1 yılPara sorun olmazsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ister kadın ister erkek kadın kazansın parasıyla asla artistlik yapmamalı.
10 Yorumla
+1 yılKadın sürekli böbürlenmeyecekse sürekli kendini övüp EGO kasmayacaksa sıkıntı olmaz ama bir kadın bunları yaparsa gerçekten sıkıntı oluyor.
10 Yorumla
+1 yılPsikolojik ve icgudusel olarak iki taraf icin de bu iyi degil. Erkek daha fazla kazanirsa daha saglikli bi iliski olur
13 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle öyle ayrıca kadının parasını yiyen erkek ve kendinden daha fazla kazanan kadını kabul eden erkeği ben erkekten saymam
- +1 yıl
@Karahisarkalesi ay susalim linc yiyecegiz 🥲🥲
- +1 yıl
Ama bu sitede ilk defa erkeksi erkek gormek sevindirdi
+1 yılBunu sorun edecek kişiler kırılgan egolarını bi düzeltip öyle ilişkiye başlamalı evrimleşmemiş mağra insanları gibi gezmesinler nolur
13 Yorumla- +1 yıl
Bunu sorun eden sizsiniz ilkel zihniyete sahip cins de sizsiniz kadınlar olarak
- +1 yıl
Kişi dedim erkek demedim farkındaysanız ama demek ki sizin acınası iğrenç kişiliğinizle ilgili gocunduüunuz ayrı bi durum var okuyamadan yargıyı bana kişisel olarak hakaretle bastığınıza göre
- +1 yıl
Ya da sadece kafa çalışmadığından da olabilir zihinsel engelliyseniz üzerinize çok gittim kusura bakmayın
+1 yılerkek ruhundan anlayan bir kadın ise sorun olmayabilir ama potansiyel sorun kaynağıdır her türlü
10 Yorumla
+1 yılTabiki olur kadınlar zaten böyle bir durumu kabul etmez araştırmalarda da gösteriyor bunu erkeğin fazla kazanması daha iyi
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 889 cevap paylaştı. Arada uçurum yoksa sorun olmaz ama kadın, erkek fark etmez bir taraf diğerin den çok daha fazla kazanıyorsa bence sıkıntı var demektir dengse önemli
10 Yorumla
+1 yılBana göre bunun bir önemi yok.
Bence bunu sadece kendisini her daim üstün görmek isteyen erkekler sorun eder.10 YorumlaOlmamalı bence. İlişkilerde sen ben yoktur, her şey ortaktır. Yani böyle olmalı.
20 Yorumla
+1 yılNormalde sorun olmaz ama maalesef ki ülkemizde çok sorun oluyor bu durum.
10 Yorumla
+1 yılKadın ego yaparsa erkek de aşağılık kompleksine girerse sıkıntı büyük
10 Yorumlaçiftin kafaca 21. yüzyıla gelmiş ya da gelememiş olmasına bağlı.
10 Yorumla
+1 yılNe daha fazla kazanmasi ne daha fazla harcaması hiçbiri sorun olmamalı😄
10 Yorumla
+1 yılTakıntılı kişiler için sorun olabilir. Evlilik paylaşmaktır bunu bilen umursamaz
10 YorumlaOlmaması gerekiyor ama oluyor erkeğin egemen oldugu bi toplumdyaız çünkü
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 370 cevap paylaştı. Paraya fazla önem veren biriyse ve karakteri tam oturmamışsa kesin sorun olur.
10 Yorumla
+1 yılHersey kadina bagli , kendine bilen insan icin sorun olmaz.
10 YorumlaKazanç konusunda tartışmada sürekli kadın bunu dillendirirse sorun olabilir.
10 Yorumla
+1 yılKadın tartışma esnasında söyler
Ve tahminimce elinde daha fazla para bulunan kadın çok da bağlı kalmaz
Tabi bu bir genelleme
Istisna olucaktir
00 Yorumla
+1 yılKompleks sahibi erkekler daima sorun eder. Ama kalıplaşmış bazı cinsiyet rollerini aşmış kişilerde sorun olmaz. burada sorun olup olmaması ilişkideki kişilere bağlı.
00 YorumlaBence erkekten fazla kazanan bir kadın doğal olarak erkek için sorun olur en öncelikle erkek kadını kollamak sahiplenmek veya yardımcı olmak ister bir kadın tarafından bunların fazlası ile ona yapilabilicegini bilse yaradılış gereği Ağrna gider birde kadın patavatsız veya egoist veya kibirli yani parasını ondan fazla olduğunu ima dahi edebilicek biri ise kesinlikle sorundur fakat her zaman değil eğer eve yansıtılmazsa bir sorun olmaz diye düşünüyorum
00 YorumlaKadının fazla kazanması sorun olmaz. Fakat bazı erkekler açısından erkek kadından üstündür mantığı olduğu için, bunu kabullenemezler.
Sonuçta evlilikte her şey ortak olduğu gibi kazanılan parada ortaktır. Az, çok bunun bir önemi olmamalı insanlar cinsiyet ayrımını aşmalı.00 Yorumla
+1 yılBana göre bu bir problem değil ve kimse için de olmamalı. Fakat bunun bazı kişiler tarafından sorun edildiğini duymuştum. Artık böyle şeyleri aşmamız lazım.
02 Yorumla- +1 yıl
Aşılması gereken bir şey değil
- +1 yıl
@Karahisarkalesi tamam
+1 yılOlur. Ne dersek diyelim kadin kendinden ustun erkek de kendinden asagida kadin sever. Ha problem etmeyenler de vardir ama istisna.
13 Yorumla- +1 yıl
hmm ne?
+1 yılBence bunu bu ülkede hiçbir erkek sorun etmez. Bir sürü erkek zengin yaşlı dul peşinde :D :D :D :D
10 Yorumla
+1 yılFark etmez bu kimin guclu olacagi anlamina gelemz eski sevgilim doktordu ben uzman cavusum benden iki kat fazla maas alirdi bunu ikimizde takinti yapmazdik. Ona gore yatirimlarimizi yapardik o altin yapardi , bende anca yerdim maasi.
10 Yorumla
+1 yılÇevremdekilerden duyduğum kadarıyla evet oluyor. Ne demişler zaten "kadının malı kapının tokmağı, girersin vurur çıkarsın vurur."
10 Yorumla
+1 yılHayır olmaz ama sıkıcı olur erkek bı süre sonra bırakır gider erkekler kazanmak ister arada kız arada erkek kazanmalı
10 YorumlaYani aslında egodan vb. kötü duygulardan değil de, bence de sorunmuş gibi. Yoksa evlisiniz mesela, kazansın tabi bu aileniz için iyi mantıken ama ne bileyim, hissel olarak ataerkilde değilimdir ama ilginç bir şekilde kötü geliyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKarekter meselesi. 12 yıllık çocukluk kız arkadaşım atanınca ayrıldı mesela. Oysa o güne kadar ben ona yardım ediyordum.
12 Yorumla- +1 yıl
Hakikaten yazık be nasıl insanlar var be kardeşim.
Cevap sahibi+1 yıl@Legolas3434 aynen öyle
+1 yılEgosuna yenik düşen biri ise evet birde kadinin tavırları önemli tabiki oda çok alıyorum diye hava atmayacak..
00 Yorumla
+1 yılBenden yüksek alsın çünkü erkeklerin yaratılış gereği kadınlardan daha üstündür bir kadından az almasın onu zedeleyebilir
00 Yorumla- Devamını Gör (111)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat