Anne babanın ekonomik durumunun iyi olduğunu düşünürsek ve mevcut ülke şartlarını düşünürsek çocuğuna ev almalı mı yoksa amannn ne hali varsa görsün demeli mi
Almalı
Almamalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Anne babanın ekonomik durumunun iyi olduğunu düşünürsek ve mevcut ülke şartlarını düşünürsek çocuğuna ev almalı mı yoksa amannn ne hali varsa görsün demeli mi
Yani tabii ki alması gerekiyor Ben şöyle bir şey söyleyeyim şimdi çocuk dünyaya getirmek öyle basit bir şey değil sevişeceksin çocuk dünyaya getireceksin ondan sonra da hiçbir şey yapmayacaksın öyle bir dünya yok ona gelecek sağacaksın evi alacaksın evlendireceksin yani bu işin kuralı bu, mesela benim aldığım evlendi annemle babam ev aldı ev babamın üstüne abim evde oturuyor yapacak bir şey yok
Ailenin durumu iyise eğer kendileri yatırım amaçlı alabilir. Yatırım değil çocuğu için alacaksa bi kısmı çocuğa ödetilmeli ki çalışmanın, paranın kıymetini bilsin. Anam babam alıyo ben kendi paramla alem yapayım demesin. Çocuk öğrenci ise eğer harçlığına yansıtılmalı yine biraz kesinti
Ne hali varsa görsün demiş olmuyor. Kendileri nasıl emek vererek aldılarsa her şey için çabaladılarsa, evladına da onu öğretmiş olur. Zaten ailenin evi/evleri çocukların da yaşadığıdır ve sonrasında miras olarak kalıyor evlada.
Tabi şöyle evlendirirken ev hediye eden aileler var ama o da duruma bağlı değerlendirilmeli bence.
Anne Babanın maddi gücü çok iyi ise alabilir çok iyi deyilse borçla krediyle almasına hiç gerek yok çocuk okusun çalışsın kendi evini alsın, çocukların eline hazır imkanlar sunulunca değeri de kıymeti de olmuyor, kendi ayaklarının üstüne sağlam basamıyorlar
Cevap
22Cevap
Ev alabilirler
Artik ev veya araba alacak durum ve guc orta sinifli aileler icin mumkun degil artik kira bile zor odenir oldu gunumuz sartlarinda sonumuz hic hayirli degil ama durumu olan aileler cocuklarina biseyler birakirsa gelecek nesillerde iyi olur diye dusunuyorum.
ebeveynlerin bu zamanda maalesef işi zor. Her anne baba çocuğuna bir şey bırakmak ister, almak, geleceğini kurmasında yardım etmek vs. Ama hayat şartları zor, günü hatta ay’ı rahat bir şekilde geçirebiliyorsak ne mutlu bize. Evimi kendim aldım. Çalıştım azmettim birazda babam kattı katıştırdı ve oldu. Destek olabilirler bu şekilde.
Yıllar boyu Türk insanı çoluğuna çocuğuna ev aldı, eşyalarını dizdi ve evlendirdi. Bu saatten sonra bunu değiştirmek çok zor. Ona buna alındı bana niye alınmadı isyanları kaçınılmaz olur. Alınmalı.
Bu hareket dünyada bizden başka kmsede olan bir hareket değil. Anne baba kendi ömürlerinde feragat edip bunun için çabalıyor. Gücü kuvveti varsa alabilir yoksa hiç mücadele vermesinler
İmkan meselesi bu ama bence herkes kendisi kazanmalı alın terinin tadı başka
Babanın bıoğazda ki miras yalısı kendi emeğinle kazandığın daire kadar tat verir mi
Bu pahalılık ta? Döviz aldı başını gider nasıl alacaklar.
Anne Babanın maddi gücü çok iyi ise alabilir belki. Çok iyi değil ise zor.
hayır ya sebep nedir? ben seni okutmuşum okullarını bitirmişsin artık sıra kendimde kalanı sen tamamlayacaksın
Ailenin birden fazla çocuğu varsa birine alınması haksızlık olur. Tek çocuk var ise alınabilir.
İmkanlarla alakalı bir durum bu. Büyük borçlara , sıkıntıya girilecekse bence buna gerek yok.
İmkani varsa almalı sonuçta evladı ona hayatı bir adım önden başlatması bir ailenin ana görevlerinden biri
Çocuğa sorumluluk vermek için ev parasını yarı yarıya bölüşüm yapabilirler.
Okusun kendi alsın anne babanın görevi ev almak değil ama okursa sonuna kadar okutmak olmalı
Bence her birey kendi ayakları üstünde durmalı ve mücadele etmeli.
Konunun ucu açık ama evli olana alabilir diğer durumlarda çokta önemli değil bunu düşünesiye kadar sen kendin çabala hayatın için
İmkanı varsa alabilir tabii. Ama böyle bir zorunluluk yok yani.
Para varsa elbette yardım için almalı.
imkanı varsa almalı tabii.
Maddi durumu uygunsa alır, değilse almaz.
Kişi kendi çalışıp kazansın.
Durumu varsa her şey oluyor zaten evle de kalmıyor o iş ama durumu yoksa ve çocuğun eli ayağı tutuyor ise kendi imkanları ile almalı (bu durumda çok zor)
Paran varsa alırsın yoksa nerden alıcan
Durumu varsa almalı.
Ev alamayacak ise çocuk yapmamalı
İmkanı varsa tabi ki alsın
İmkanj varsa evet
Almalı
Almalı
Anne babanın takdiri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?