Ben çalışıyorum 5000 TL maaşım var, kardeşim öğrenci erkek 18 yaşında. Her hafta 300 lira harçlık veriyorum sizce çok mu, şımarır mı?

Ben çalışıyorum 5000 TL maaşım var, kardeşim öğrenci erkek 18 yaşında. Her hafta 300 lira harçlık veriyorum sizce çok mu, şımarır mı?

Bence yeterli hafta içi dışarı çıkmasa okuldan yediğini düşün 30 liradan 5 gün 150₺ eder hafta sonu da bir kafeye gitse arkadaşına ısmarlasa 100₺ kalanı da yola filan gider. Tabi lise öğrencisi olduğunu ve aile yanında kaldığını varsayarsak. Ekstra bir ihtiyacını alamaz ve şımarmaz bence ama fazla dışarı çıkmazsa istediklerini alabilir biriktirip.
Yoo bence olması gerektiği kadar hatta bütçeye göre çoğaltılabilir bile ama gitsin çalışsın tabi o da ayrı konu.. Hazıra alışmadığı sürece sorun yok.. Yazları gidip bir yerde çalışabilir.. Keyifli günler..
O istemeden yolluyorsun
Değerini bilmeye bilir
Bilinçaltında senin vazifenmiş gibi algılar
Hatta yollamayı bıraksan darılır belki küser
Halbuki vazifen değil tamamen senin ikramın
Kardeşin hafta sonu çalışabilir
Ailen yolluyorsa yollama
Herkes adam kesilmiş aw
Daha liseye gidiyor annemler herşeyini alıyo ek kartı da var her hafta göndermiyorum annemlere gittikçe bazen veriyrym her hafta değil yani
Cevap
30Cevap
100 lirası yola gidebilir. Okulda yemek yese zaten 180 lira en az yemeğe para verecek. Yani şımaracak kadar parası olacağını sanmıyorum. Ben üniversite de olan kardeşimin yurt parasını ödüyorum. 2 sene önce 400 liraydı şimdi 4 katı ve yemeği yok. 1500 lira ekstra atsak ayda 4 kez kafeye gidemez.
kimsenin burada kardeşinin karakterini bilmesi mümkün değil şımarır deseler ne değişir
Çok vahim ve garip garip sorular soruluyor.
15 yaşında kardeşime haftalık 700 tl veriyorum yetmiyor. Arkadaşları ile gezip okula gidiyor o parayla. Aylık 2800 tl veriyorum düşün yani
Kız ne şımarsın 1200 aylık çok değil hele ki bi erkek için. Kız arkadaşı olur bi şey ısmarlar falan. Bi de erkek ürünleri hep daha pahalıdır vs.
Annemler zaten veriyor ben öyle cankm istedigide veriyorum jest olsun diye
Yeter mi lann 300 lira bir yemek 50 lira olmuş zaten az veriyon çok degil ama olsun iş gorur yine
Paranın değeri kalmadı ki. Genç delikanlı gezmek eğlenmek isteyecek ama ne kadar eğlenebilirse artık.
Helal lan sana helal lan yusufiii şımarmaz merak etme ha
ne şımarması çok falan değil bununla şımaramaz merak etme
300 lira para değil 1 hafta için ama maaşına görede çok fazla bir miktar
İşin aslı aldığın maaşa göre çok veriyorsun ama yetiyordur muhtemelen şımaracağını sanmam
bi abla olarak maaşının yarısından fazlasını kardeşinle paylaşıyosun 💖
Mk zaten asgari ücret 5500 lira sen 5000 alıyon ne alaka
Ne şanslı kardeşler var böyle :) ben kimseden almazdım verdikleri halde kabul etmiyordum.
Ayda 1200 tl ben yurtta kalarak bu para ile geçiniyorum zaten o ne yapıyor bu kadar?
Yarısını geri al 😂😂 saçmalama bu devir için az bile
Sence çok mu? Ayda 1200 insan bu devirde ne alabilir
abi soruyu okumuyo musunuz zaten lisede daha annemler alıyo her ihtyiacını ben jest olsun yemek yer kahve içer ekstra diye cebine koyuyorum
Helal olsun kız sana bazende verme deki ne ihtiyacın var de
Açıkca söylemek gerekirse 300 TL az ama senin gorevin değil bu genede sen onu haftalık 350 felan yap bence yapabilirsen yoksa kardeşine günde 10 TL bile versen o senin ikramın
S’en Nasil geciniosun sonra ben onu mrk ediyorum asil? Asgari nin altinda mas alion
en ucuz tost 25 tl en kötü yerde çay 5 lira neresi çok dalgamı geçiyorsun sen
50 lira ver yol yemek de ona ait ama
Şımarır haftada 5 lira yeter
300 lira ile kimse şımaramaz
Bi porsiyon yemek 80-100 tl nesi çok
Şımaracağı bir miktar değil.
bu devirde normal her şey çok pahalı
300 TL ile ne simarmasi 😂
Bence cok 100 liraya dusur yol parasi ona ait
İyi bile veriyosun valla
kıs yavaş artır
Gayet normal zaten her şey pahalı