1 yılHaksız sayılmazsın. Ben kredi kartı kullanmadım bu yaşa kadar. INSTAGRAM da reklam verirken banka kartı kabul edilmedi. Kredi kartı çıkardım. Ayda iki kez kontrol ediyorum ne kadar harcadım ödeyeyim diye. Bugün baktim 40 bin tl olmuş daha bismillah ayin ucte ikisi bitmedi.
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılAilenin maddi durumu iyi değilse bu devirde haftalık bin lira vermeleri normal bu devirde iyi değilse orta bir gelir diye bir şey yoktur. Etraf pahalı bir yemek yesen en ucuz 200 liraya bir döner alırsın. Lakin aileni de anlayıp destek olmak lazım onlarda bence sana daha fazla vermek isterdi.
00 Yorumla
He maaşını ailene verip onlarda sana harçlık veriyorsa başka ben normal harçlık veriyorlar sandım kesinlikle haksızlık yapıyorlar maaşın hakkında yalan söyleseydin keşke
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah dostum, haftada 1000 lirayla geçinmek gerçekten dikkat istiyor ama imkansız değil! 🎯 Öncelikle ihtiyaçlarını kategorize et: yemek, ulaşım, sosyal etkinlikler gibi. Gereksiz harcamaları ele, mesela dışarıda sürekli yemek yemek bütçeyi azıcık zorlar. Evde Ramazan sofralarının naif dokunuşlarıyla güzel yemekler yapabilir, bol bol aileyle vakit geçirirken tasarruf edebilirsin 🍲😊.
Toplu taşımaya yönelerek ulaşımı daha ekonomik hale getirebilirsin, keyifli bir Ramazan sohbetinde harcamalarını kimin daha iyi yönettiğini tartışmaya ne dersin? İnan, bu sürecin sana finansal farkındalık katacağını düşünüyorum. Unutma, az çoktan iyidir! Sen buna alışırsan gelecekte bol bol birikim yapar, çiçek gibi bir bütçe oluşturursun! 😊00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılgeçinilmez az
10 Yorumla
1 yılsen ciddi misin alinma ama o kadar da kötü değil disariya yaptigin harcamalarini kontrol etmelisin bence ufak tefek degisimler elindeki parayi daha verimli kullanmani sağlayabilir, yemegi disaridan yiyorsan yemek kaplarina evinden yapip goturebilirsin, daha kisa mesafeleri yuruyebilirsin vs vs elinde baska secenegin yoksa sikayet etmeyi birakip cozum yolu aramalisin
40 YorumlaYa sırf milleti sinirlendirmek için troll soru sormuşsun çok belli oluyor. 2025 yılında doğuda bile (yanlış anlamayın) kız çocuklarına ekstra para veriyorlar maaşının yanında. O yüzden troll olduğu belli gerçek olsaydı ailene paranı verip de şikayetçi olmazdın. Ben ailemle yaşamıyorum bile sırf anlaşamıyorum diye troll soru sormayın sinir etmek için valla komik oluyor
33 Yorumla- 1 yıl
Haklısın gibi duruyor
- 1 yıl
@boaburcuerkeği35 teşekkürler 🤣
- 1 yıl
rica ederim :D
Evde aksamdan makarna yap bı kaba koy okulda ye veya okuldan gelınce ye yemegını okulda yemek yeme sadece yol parası yap yetir gün içinde hıc para harcamadan okul bitiren vardı bizim zamanımızda. Ben verılen az harclıkla kontür parası biriktirirdim😂
10 YorumlaAilenin evinde yaşıyorsun okuyorsan okul masraflarını karşılıyorlar evde de yemek yiyorsan yeter yetmiyorsa da ağaç değilsin. İmkaari varda vermiyorlarsa bu para yetmiyor denen bir seçenek. Yoksa da part time çalışabilirsin. Kendini arkadaş çevrenle kıyas edip üzme. Herkesin maddi durumu aynı değil ailesi de öyle.
10 YorumlaGücü var mı ailenin kendilerinden kısıp 1000 TL veriyorlarsa sende buna 3 kuruş muamelesi yapıyorsan sen nankorsun demektir
30 Yorumla
1 yılKYK-Lisans burs/kredi ücretinin 2 katını alıyorsun yani evet, bu harçlık olarak gayet yeterli bir miktar.
05 Yorumla- 1 yıl
O durumda sen haklısın çünkü kazandığın maaşın sahibi sensin, ailen değil. Tıp fakültesi 6 yıllık değil mi?
Soran1 yılEvet 6 yıllık
Soran1 yılHerkes ailemi haklı buluyor demek ki ihtiyaçları var o kadarını verebiliyorlar diyorlar. Ailemi zor duruma sokmak istemiyorum.
Soran1 yılDediğin gibi kyk bursuyla geçinenler de var. Ben de geçinebilmeliyim sanırım.
- 1 yıl
Ailenin maddi durumunu sen biliyorsun ama her halükarda çocuğunun maaşını gasp etmek çok yanlış bir hareket. Çocuğuna durumu söylersin, o da verebildiği miktarı vermeli.
1 yılSen reşit bir insansın. Beğenmiyorsan git, kendin çalış.
19 Yorumla- 1 yıl
Güncellemeye yazdığın bilgi hiç inandırıcı değil. Bu soru sorarken unutulacak tarzda bir bilgi değil. Sanki gelen tepkilerden sonra böyle yazmaya karar vermiş gibisin. Ayrıca yaşın da dediğin bilgi için tutmuyor.
Soran1 yıl17 yaşında üniversiteye başladım 23 yaşında mezun oldum
Soran1 yılSoruyu alelacele sordum yoğun bir gündeydim çok hasta vardı telefona bakamadım.
- 1 yıl
Canım tıp 6 yıl değil mi? Sen bir de geçen yıl mezun oldum demişsin. Yine tutmuyor yaşın dediğin bilgiyle.
Kaldı ki böyle önemli bir bilgiyi nasıl oluyor da soruda yazmayı unutuyorsun ve 3 gün sonra bize söylüyorsun? - 1 yıl
Dediklerin doğruysa hata sende. Niye maaşını ailene verip onlardan harçlık alıyorsun ki? Onlara destek olmak için vereceğin miktarı sen ayarlayabilirsin.
Soran1 yılYaz okulunda ve pandemi döneminde üstten dersler alarak bir dönem erken bitirdim 5.5 yılda bitirdim kısacası. Babam kız başına para harcayamazsın istiyorsan seni evlendirelim kocan sana izin verirse paranı istediğin gibi kullanırsın diyor.
Soran1 yılÇalıştığını belirtme ihtiyacı duymadım çünkü önemsiz olduğunu düşündüm bizim buralarda kızların çalışıp maaşını ailesine vermesi yaygın
Soran1 yılÇalıştığımı**
Soran1 yılÇoğu kişi haftada bin lira ayda 4 bin eder, bu parayla hayli hayli geçinirsin diyor. Sanırım kendimi biraz daha kısıtlasam iyi olacak öğrenciler 2 bin tllik kyk bursuyla yaşayabiliyorken ben de 4 bin ile yaşayabilirim muhtemelen…
Para & Ekonomi konusunda 398 cevap paylaştı. Bir öğrenci için haftalık bin lira ideal gibi aslında ama yetmiyorsa part time bir iş bakabilirsin. Ailenin maddi gücü o kadarına el veriyor demek ki.
10 YorumlaBen haftalik 1000 liraya butun eve gecindirir ustune parada birkitirirm 😒😒😒
20 Yorumla
1 yılBen günde neredeyse harcıyorum 500 Tl nasıl olacakmış o diyeceğim ailenin durumunu bilmediğim için bisey diyemiyorum
00 YorumlaKendi öğrencilik hayatımda okuldan sonra calistigimi düşünürsek ailemin gönderdiği sıfır liraydı neyse
00 Yorumla
1 yılValla bende haftalık 50 TL alidoum 2015-20 arası 20-22 arası da 100 TL alidoum , yetmiyordu hiç ama şimdi günde 5 bin
00 YorumlaÇalışa bilirsin o halde? Baban kim bilir kaç saat çalıyor adam?
Kiralar faturalar mutfak masrafları / giyim kuşam 🆚 ?00 Yorumla
1 yılAsalak gibi aileni sömüreceğiz gidip çalışabilirsin garsonluk yapabilirsin mesela aileninnveedigi parayı bir günde kazanirsin
00 Yorumla
1 yılBen 1 ayda 300 lira ile geciniyorum 2kilo tavuk eti alıp hergun tantuni yiyorum bir ay boyunca
10 Yorumla
1 yıl1000 lira verdiklerine göre o kadar durumları var demek ki. )
10 Yorumla
1 yılBu nasil bir kader. Değil gecinmek ayagini disari atamazsin
00 Yorumla
1 yılİmkansız Rıfkı'nın haftalık masrafı bile daha fazla :D
00 YorumlaBizimkiler aylık 15 gönderiyor o bile zar zor yetiyor
00 Yorumla
1 yılDışarda okuyorsun yoksa ailenle birlikte mi yasiyarak okuyorsun.
00 Yorumla
1 yıldışarıda yemekler, sosyal etkinlikler falan olunca haftada bin lira ile geçinmek çok zor
00 Yorumla
1 yılBazen geçinmek gerekiyor. Demek ki durumları çokta iyi değil.
00 YorumlaGeçen de öğretmenim maaşım ailemde diyordun troll soru soruyorsun 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTroll soru. Ailen kızsın okuyamazsın demiyor ama maaşı yönetemezsin diyor. Eğer ailen öyle olsaydı okumana, çalışmana izin vermezdi.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBizdeki yılda 200 tl vermiyor bu bulmuştu begenmiyor.
05 Yorumla
Soran1 yılNiye vermiyor nasıl geçiniyorsun
Cevap sahibi1 yılEvdeyim hep dışarı çık diyor para vermiyor hiç para olmadan disarimi cikilir yani keşke empati yapabilse biraz utanması olsa verir
Soran1 yılÇok düşüncesizlik ediyor peki hiç para ver diye söyledin mi
Cevap sahibi1 yılDedim işte kaç defa vermedi ve dalga geçti ustune para istedi birde kira faturaları ode diyor
Soran1 yılÇok ayıp etmiş ya
Gizli Üye(25-29)1 yılGayet mümkün... Kira, fatura, yemek, kıyafet alma derdin yok sadece gezmeye vs gidiyorsa yeter yani
00 Yorumla
1 yılO parayı begenmiyorsan ailene de ki "bana değil muhtaç insanlara verin ben şımarık bi ezigim değmem hiç birseye " dersen sorun çözülür aslında berbat birine benziyorsun tiksindim senden allah senin gibi i*tlerden uzak tutsun
00 Yorumla
1 yılValla ben günde 3500₺ falan harcıyorum sen ne yiyip içiyorsun kızım yazık söylesene ülkenin hali belli yani onları çok zorlamayacak şekilde ama dişlerinide sıkmaları lazım... Haftalık 1000₺ nedir yani?
01 Yorumla- 1 yıl
3000 makyaj 500 diğer ihtiyaçlar
Gizli Üye(25-29)1 yılMümkün, senin açından mümkün değilse o zaman sızlanmak yerine ailenden harçlığına zam yapmasını iste
03 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKoskoca doktor olmuşsun maaşını ailene veriyorsun, bu hiç doğru bi davranış değil, al ellerinden maaşını sen onlara bin lira harçlık ver
Soran1 yılDoğuda kızlar maaşını ya babasına ya da kocasına verir ben istesem de bunu değiştiremem maalesef
Cevap sahibi1 yılHocam senin ekmeğin elinde, hala daha babana ya da kocana boyun eğmemelisin. Rest çekip size ne oluyor bu benim param demelisin.
Gizli Üye(30-35)1 yılMemur halimle kasımdan beridir aylık üç binle idare ediyorum. Öğrenci halinizle neyinize yetmiyor?
08 Yorumla
Soran1 yılÖğrenci değilim pratisyen hekimim
Cevap sahibi1 yılHekim isen ailen hala nasıl karışıyor sana
Soran1 yılBen tayin olunca yanıma taşındılar
Cevap sahibi1 yılEvlen kurtul başka türlü mümkün durmuyor bu işkencenin bitmesi
Soran1 yılHerkes yorumlarda ailemi savunuyor beni haksız buluyor bin lira yetmiyor mu diyor. Ben mi haksızım gerçekten
Cevap sahibi1 yılHayır ailen haksız
Ne hakları var senin maaşına karışmaya
Doğulu musunuz yoksa
Soran1 yılEvet doğuluyuz
Cevap sahibi1 yılEvlensen de kocandan baya şey isteyecekler yok süt hakkı yok kardeş yolu yok kız kardeş yok amca. yok. dayi gerçekten sizin ailerin gözü doymuyor
Gizli Üye(18-24)1 yılaylık 7K alıyorum ben öleyim o zaman. paranı kontrol etmeyi bilmiyorsun demek ki
11 Yorumla- 1 yıl
Seninki daha fazla knk onunki 4k-5k aradı bişi
Gizli Üye(25-29)1 yılYetmiyorsa çalış demek ki ellerinden bu geliyor beğenmiyorum diyorsan çalışacaksın...
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim hiç sosyal hayatım yok harcamam 0. İstersen sosyalliğini kıs sıfır 0 tl geçinirsin nası fikir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÖğreni misin. Gayette geçinilir ailenin durumu yok ki o kadar veriyor biraz hal durum bilin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBen ev geçindiriyorum sen tek başına haydi haydi olur
00 Yorumla
1 yılBen ailemden 100 lira almıyorum sen 1 k alıp bide haftada diyorsun siz kızlar napıyorsunuz parayı anlamadim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSen ondan mı şikayet ediyorsun gerçekten benimkiler kaç ay da bi 400 500 anca veriyor her hafta 1000 alsam bana hayli hayli yeter
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılMemur olduğum halde nakit parayla kredi kartlarını ödeyip 2-3 bin lirayla 15 gün geçiniyorum. 1000 tl yle bir hafta geçinilir. Yani mecbursan yapacak bişey yok idare etmek zorundasın
10 Yorumla
1 yılNasıl bir zenginlik lüks bu ya bin lira gayet iyi para
10 Yorumla
1 yılAyda 700 alıyorum üstüne bazen geri ver diyorlar canları sıkılınca
10 Yorumlaailenin durumu yoksa ve yine de veriyorsa çok rahat geçinip biriktirebilirsin bile bence
00 Yorumla
1 yılYurt ücreti ni ödüyorlar mi yoksa o paraya da mı senin 1000 TL dahil
00 YorumlaGit çalış o zmn günlük 1000₺ yevmiye’ye 1000₺ yerde mi buluyorlar aq
00 Yorumla
1 yılUlan ben ayda alamıyorum o parayi gaciya bak memnun olmuyo bide
00 Yorumla
1 yılBen ayda 2000 lira ile geçindiğimi hatırlıyorum 2 3 yıl önce ama
01 Yorumla- 1 yıl
Ailen pratisyenlik yapabildiğine inanıyor da parayı kullanamayacağına mı inanmıyor?
1 yılEn az günlük 400 olması lazım. Sen hesapla gerisini. Ben İstanbul'da okuyorum günlüğüm 500
00 Yorumlane kadar lazim aplam sana?
14 Yorumla
Soran1 yılDoğuda kızlar tek başına yaşayamaz kız olsan ve doğuda kalsan anlardın
Soran1 yılEvet
1 yılHergün dışardaysan zor kendinde çalışabilirsin
010 Yorumla
Soran1 yılİşe gidiyorum her gün dışardayım mecburen masraflarım oluyor
- 1 yıl
İşe gidiyorsan neden harçlık aliyorsun haftada bin
Soran1 yılMaaşım ailemde
- 1 yıl
Bacım. Neden?
Soran1 yılAileye destek olmak boynumun borcu
- 1 yıl
İyi ama o parayı sen kazanıyorsun sen evin ihtiyaçlarını karşıla paranı kendin yönet
Soran1 yılKız başınla para kullanamazsın diyor babam
- 1 yıl
Ama dışarda kız basına calisabilirsin. Nerelisiniz
Soran1 yılAnkara
1 yılPara yetmiyorsa çaliş
01 Yorumla- 1 yıl
Şimdi hak verdim sana yaptıkları cidden hiç hoş degil. Senin elinden paranı almaya hakları yok o para senşn emegin. Bu yüzden ailenle arana sınır koymalısın. Haftalık 5 bin isteyeceksin vermezlerse sende işten çık öyle şey mi olur. O kadar oku çalış eline gelen para 1000 tl
Gizli Üye(30-35)1 yılKendin calis o zaman, ailesinden bunu bulamayanlar da var
00 YorumlaÖğrenci misin burs alıyor musun
00 YorumlaHaftalık 100 TL muazzam bı para
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAyda 300-500 ya alıyorum ya almıyorum adam bin lirayı küçümedi awk be haftalık.
00 YorumlaBelkide ailenin sana ayda verebileceği 4000 TL'dir
00 YorumlaEvet tam ideal, her gün sigara ve kola tamamdır
00 Yorumla
1 yıl1000 lıra ıyı bır rakam idare edeceksın mecburen
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılnerde yaşıyon ağrı doğu beyazıt mı mcmemd
010 Yorumla
Cevap sahibi1 yılüf dümen atma pratisyen doktor 85k maaş alıyo ayrıca geçen yıl mezun olup bu yıl pratisyen olamazsın tıpta uzmanlık sınavına girip bir bölüme yerleşip 4 yıl asistanlık yapman lazım önce
Cevap sahibi1 yılbide senin yaşında tıp bitmez
Soran1 yılDoktor olabilmek için 6 yıllık tıp eğitimi alınması gerekmektedir. Bu eğitim sonrasında pratisyen hekim olarak mezun olunur. Fakülteden mezun olan pratisyen hekimlerin devlete hizmet yükümlülükleri bulunmaktadır, devlet hizmet yükümlülüğünü tamamladıktan sonra diplomalarını alabilmektedirler. 24 yaşındayım üniversiteye 17 yaşında başladım.
Cevap sahibi1 yıl17 yaşında üniversiteye başlanmıyor dümen atma hadi ya öyle 24 ünde kimse doktor olmuyo hadi oldun 85k maaştan 10k bile kendine alamıyon mu ailene destek çıksan bile abilerim falan diyon 24 den büyük abilerin senin maaşını mı yiyo kusura bakmada ağrı doğu beyazıtta bile buna kimseyi inandıramazsın her hafta başka saçma sorularla geliyorsun
Soran1 yılSen ciddi misin eğer 6 yaşında liseye başladıysan liseyi bitirince yok kardeşim 18 olmadan giremezsin denildiğini mi düşünüyorsun? Benim çok fazla tanıdığım 17 yaşında girdi benim gibi, git araştır.
Soran1 yılİlkokula başladıysan*
Soran1 yılBu ithamların çok kırıcı umarım senin başına bunlar gelmez düşmanımın bile yaşamasını istemem.
Cevap sahibi1 yıle ne kadar maaş alıyorsun
Soran1 yıl90 100 arası değişiyor döner sermaye ve teşvikler dahil. Ama bana kalan haftalık bin lira.
Cevap sahibi1 yılayrı eve çık 15-20 kiraya gir 50k anca gider ayda kalanıda biriktir
Gizli Üye(30-35)1 yılAilenin durumu yok belliki idare edersen gecinilir
15 Yorumla- 1 yıl
4bin tl aylıkla nasıl geçinilir imkansız. bir öğün dışardan yemek yese günlük ölüsü 300tl zaten yapma gözünü seveyim sen hangi ülkede yaşıyorsun haftalık 1000tl ile geçinilsin
Cevap sahibi1 yılBence öğrenci yurdunda kaliyo
- 1 yıl
Yine yetmez açıklama yazmış istersen bir bak
Cevap sahibi1 yılEvet yeni gordum ben ilk yazdigimda yurtta kalan bı ogrenci olarak düşünmüştüm haklısınız 🙏
- 1 yıl
Öyle bile olsa bin tl nasıl yetsin temel ihtiyaçlarını bile karşılamaya yetmez ülkemizin bu muhteşem ekonomisinde :)
Gizli Üye(25-29)1 yılAbi calisin ozmn
10 Yorumla- Devamını Gör (41)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne