Maaşım 8 bin TL, aylık makyaj masrafım bazen 2 bin TL kadar olabiliyor. Sizce çok mu harcıyorum?

Maaşım 8 bin TL, aylık makyaj masrafım bazen 2 bin TL kadar olabiliyor. Sizce çok mu harcıyorum?

Kazandığın paraya göre evet çok fakat tahminimce bir makyaj malzemesinin tanesi 300-500 liradan az değildir. O hesap ile bakıldığında normal denilebilir. Ekonomisini sevdiğimin ülkesi. Dün bilgisayarım için ssd aldım. yurt dışı fiyatı 100 dolardı, Türkiye'de 2700 lira...
evet maalesef çok pahalılarrr
O zaman ülke ekonomisine bir serzeniş de senden gelsin. :D
Seni sen yapan şey eğer kişisel bakımına verdiğin özen ise, fazla değil. Gelirinin %25'i ile kendine yatırım yapmış olursun.
İş ve sosyal hayatında bu kadarına gerek olmadığını düşünüyorsa fazla demektir. Daha verimli olarak kullanabilecekken gelirini boşa harcamış olursun.
Sonuç olarak makyajın için yaptığın harcama ile ortaya çıkan sonuç seni mutlu ediyorsa devam et, olmasa da olurmuş diyorsan harcamalarını kıs
Bu senin özel dünyan olduğu için bana kalırsa normal.. Güzel görünmenin bedeli vardır.
Herkesin zaafı vardır birtakım şeylere yalnız sağlıksız kozmetik ürünlerden uzak durmanı tavsiye ederim.
sağlıksız almadığım için zaten para veriyorum çok maalesef
Maaşın var zaten pek dert edilecek durum değil kendini mutlu etmeye bak. Sen mutlu olursan aynı şekilde çevrene neşe saçarsın..
Makyaj ürünü zaten asla bitmiyor ki yıllar geçse de far paleti ruj hala kalıyor. Nemlendiricisi temizleme jeli vs bunlar da aynı şekilde çok uzun süre gidiyor bana yaptığın israf gibi geldi
saçıma ve yüzüme çok harcıyorum
Cevap
50Cevap
Paranı kazanıyorsun ki harcıyorsun gadası
aynen öyle ben kazanıyorm
Normal bence
eksileyen 2 kişi için tekrar diyorum Gayet normal. hadi eksileyin şimdi
Bu kadar kötü müsün de 2 binlik makyaj alıyorsun?
Öncelikle aynaya geçip normal haline sonra da trans geçirdikten sonraki haline bşk.
Fark çoksa estetik ol daha ucuza kapatmış olursun.
Yaşım olmuş kaç hala bi maskara yapmadım önemli olan doğallık yüz onlarla nefes almıyor.
Sen onu engelliyorsun 30 yaşına gelince yüzün çok kötü olacak benden söylemesi.
Her şeyini fenty’den mac’ten falan aldan yine o kadar tutmaz ki? Bunları alınca aylarca hatta birkaç sene gidiyor zaten allık far pudra gibi şeylerse. Belki rimel ve kapatıcı her ay gerekebilir ama ikisinin de 1000’er lira olduğunu zannetmiyorum yani troll atıyosun ama biraz makul salla derim
Her ay 2binlik ne olabilir makyaj masrafı. Her seferinde bilmediğimiz bir şey mi üretiliyor sen de alıyorsun. Bi kere alırsın iki kere alırsın hadi diyelim üç olsun ee alınacak şey nasıl buluyorsun kendinde olmayan.
bir sürü kapatıcı far ruj falan çok gidiyo işte ya kremler saç parfümleri
Kaporta sağlam değilse ne yapsan boş ablacım bu kadar harcamak yerine ev sahibi olursun. Sağlıklı beslen, pozitif ol, su iç cildine yansır illa ki. Genler de önemli tabii.
Makyaj malzemesine mi o kadar veriyorsun yoksa kuaförde falan mı yaptırıyorsun anlamadım. Makyaj malzemeleri bir kere alındığında aylarca gider ayda bir ne alıyorsun ki o kadar
malzemeye veriyorum ama çok kullanıyorum yani
İlginç Benim aldıklarım en az 3 4 ay gider. o da far falan yıllar sürüyor bitmesi.
cilt bakım masraflarım benim de bunu asıyor ama neden bu kadr cok makyaj yapıyon ki cildine zarar verir
bakım ürünleri falan dahil içinde yanii of
Para senin istediğin yere harcayanilirsin sen memnunsan sorun değil ben hiç anlamıyorum makyajdan falan malzemeler ne kadar bilmiyorum ama bence makyaj için fazla gibi geldi kulağıma
Her ay ne alır ki insan makyaj için. Ruj bitmez hemen, far paleti bitmez, highlighter bitmez. Aşırı harcıyosun evet
:( azaltmam lazım sanırım
Benim de bakım ürünlerine gidiyor o kadar. Bence ihtiyaçtan değil alışkanlıktan seninki de. Misal bi eyeliner 1,5 2 ay gidiyor zaten. Makyajını kendin yapıyorsan yani.
Muhtemelen dolabında yer kalmamıştır aghahaj benimkinde öyle
ay evet bakım ve makyaj ikisine cidden çok gidiyooo
Dilediğini yap seni ne nasıl mutlu ediyorsa hayat senin zaman senin para senin. Kazanan sensin istediği gibi harcayacak olan da sensin.
doğru yani beni mutlu eden şeyi yapmam sorun olmamalı
Kesinlikle. Gez, toz, yaşa. Para harcamak için kazanılıyor istediğini yap 🕺🏼
Makyaja yapılan masraf = çirkinlik derecesi.
sen öyle san :D ben güzelim bi kere
Her ay farklı bir makyaj malzemesi almıyorsan neden her ay kozmetik alışverişi yapıyorsun?
Maaşına göre bu harcama makyaj için çok fazla. Bu şekilde devam edersen ne uzar ne kısalırsın diyeceğim ama kısalırsın muhtemelen.
Çok değil kozmetik ürünlerinin iyisini kullanmak gerekir fakat gelirinize oranla çok harcıyorsunuz
2.000 liraya ben 2 kere ev boyatıyorum maşallah valla.
hahaha aynı fiyata ben de boyanıyorum :D
Bu kadar çirkinsen git yüz nakli falan yaptır maliyetli olur ama bir kereye mahsus sonuçta.
ne alakası var sadece güzelliğime güzellik katıyorum :D
Kat tabi de çok fazla yahu aylık bu nasıl makyaj anlamadım. Hergün porselen makyaj falan yapıyor olmalısın
Gayet normal.
Hayır çok harcamıyorsun. her şey pahalı zaten.2bin lira dediğin 200₺ oldu.
evet ya aşırı pahalandı hem de suç bende değil
2 Bin?
Sadece makyaj için aylık 2 Bin?
Diyecek söz bulamadım. Gidiyorum...
kazandığımı harcıyorum ne var kiii millet aynı parayı sigaraya veriyo
Peki.
O kadar çirkinsen 10 000 de yetmeyebilir. Hani derler ya bal da sürsen yenmez. Boşuna paranı harcama. Olduğun gibi birileri seni mutlaka beğenir. Her malın bir alıcısı vardır.
Benim parfüm deodorant bakım ürünü vs yıllık iki bin tutmaz
olum japonyada bi söz var 7 dakikadan uzun sürüyorsa çirkinsin diye
Hayır o kadar servet harcayıp makyajını yapıyorsun tamam da buna değiyor mu?
Fazlasıyla gereksiz bir harcama bence, ben iki senede onu harcamıyorum makyaja 😄
Evet. Onun yerine bu parayla sağlıklı beslenin, cilt bakımı yaptırın. Kendi paranızla kendinize yazık ediyorsunuz. Makyajın anlık istediğin gibi görünmekten başka faydası yok.
Yüzünüzü öahvediyosnuz 10-20 sene sonra yüzünüz makyajlar yüzünden cok kötü olcak
Bana göre fazla ama sana göre az olması normal maaşına göre.
2 bin TL makyaja vereceğine her ay , estetik yaptir o paraya tamamen degistir tipini😬
Bakım desen anlarım da makyaj nasıl 2yi buluyor
Kaz gekecej yerden tavuk esirgenmez zengin joca bolunca açısı çıkar
Evet çok harcıyorsun 1 ayda tüm kozmetik ürünlerini sonuna kadar bitiriyorsun herhalde
Evet çokmuş ya o paraya yatırım yapılır 20 yıla kozmetik devi olursun HUGEKHJLIASHJK
O kadar paraya birşeye benziyor misin acaba? Yani senin değil başkasının fikri önemli tarafsız birinin. Ben o parayla mutfağı geçindiriyorum
mutfağı da geçindiriyorum bir şeye de benziyorum
O kadar boya ciladan sonra benze bir zahmet🤣
Yani kozmetik ürünlerinin fiyatlarına bakınca normal. Geçen yıl 150-200’e aldığım ürünler bu yıl olmuş 600-700
Her ay makyaj alman mı gerekiyor? Bir kere alırsın yıllarca götürür. Mantıklı olan budur. Sence az mı harcıyorsun?
Bu kadar harcadığına göre çok ciddi bir kusuru örtüyor olman lazım.
para sonuçta harcamak için var köşeyede ufaktan birşeyler atıyorsan hiç bir sıkınıtı yok
Benim de aylık bakım ücreti 15 tl o da sabun parası jdkwöspql
senin makyaj malzemen fransadan mı geliyor napıyorsun
Masrafının içinde mecburi harcaman var mı faturalar falan zaten 2-3k normalde
Kadınların makyaj boya masrafları toplansa Afrika'da aç insan kalmazdı..
Asgari ücrete çalışıp üstüne annemden para alıyorum yani çok harcamıyorsun
ayy sağ ol aşkımm
Aşırı çok ve dünyanın en gereksiz harcamalarından biri
ama sonuçta ben mutlu oluyorum
Ya ne fark eder boşa harcamak yani üzerine alınma ama 8 bin kazanıp 2 veriyorsan... lıktır
Mesela 20 30 kazansan BELKİ verilir
Hem bi çok erkek nefret eder makyajdan bide bana göre çok çirkin olanlar yapar makyajı
Bence özgüvenin çok düşük o yüzden daha çok harcarsin
yoo seviyorm sadece
Sen o makyajla kendine yeni bir yüz yapıyorsun resmen ya djsjdkdk
evi iç dış cephe boyasak daha kârlı
Fazlasıyla harcıyorsun
ama gerekli yani herkesin bi ihtiyacı var millet o parayı sigaraya da veriyor
8 bin kazanıp 2 binini bakıma harcamak enayilik.
millet sigaraya da veriyo aynı parayı
Onlar da enayi srn de enayi. Onların enayiliği senin enayi olmanı değiştirmez :)
Benim bir yılda makyaj masraflarım 50 tl sadece
Yuhh o parayı toplasan daha iyi
toplayıp napcam kız
Harcadığına değiyor mu önemli olan o
evet valla çok güzel oluyorum
Sorun yok o zman
demek o kadar çirkinsin
ne alaka güzellesiyorum sadece
Şaka yapıyorum.. vede makyajı abartmayin
Artık nasıl çirkinsen
Kalp 💔 be kanka He az kızdırmalı yazılım kıskıskıskıs
Anca mı kurtarıyor?