Birde zam yapmasi için 1 yıl dolması mı gerek? birde kaç zam yapma hakkı var? 3 soruyu düzgünce cevap verin lütfen 😘
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
275 lira zam yapabilir. 1375 olur yıl içinde istediği zaman yapabilir aylık kontratsa.
Sözleşmede şey yazıyor. kira karşılığı artış oranı ( yıllık % olarak) : TÜFE ARTIŞ yazıyor o ne demek ki? Daha 1 yıl olmadı biz oturali Şubat 'ta olacak yani Şubat 'ta kirayı Max kaç yapma hakkı var?
Tüketici fiyat endeksi. Mesela geçen sene 1000 lira olan telefon bu yıl 2000 lira. Evler de öyle enflasyona göre fiyat yükselir ama bu yıl için evler ne kadar yükselirse yükselsin % 25 den fazla zam yapamıycaklar. Aylık 1100 den hesaplıyorum yıllık 13.200 lira kira ödediyseniz şubatta 3.300 lira zam yapabilir toplam kiranız 16.500 olur. Çok insaflı bir ev sahibiymiş bu arada..
Niye ki? Tüm yorumlar okur musun
şu an için çok uygun bir fiyat. Ablamgil arıyor bu evde kalmam dediği evler bile 2 binin üstünde. Yorumlarda doğru.
Anlamadım ne demek istediğini taşınma bu evde kal böceklerle ve tavanı rutubetli güvensiz yerde kafayı ye mı diyorsun?
Yok ya ne alaka ben insanların yazdıklarına doğru dedim. Niye böceklerle yaşa diyim ilaçla falan geçmiyor mu böcekler
Geçmiyor yukardaki ev pis oradan yine geliyor. ayrıca tavan sapsarı tüm odalar boyansa ve sağlıksız rutubet deniyor sanırım
Öyleyse taşının ama böyle ucuza bulabilir misiniz bilmiyorum. Ev sahipleri tuğla aralarına dolar döşemiş gbi davranıyor.
Ekim'de düşecek kiralar , 3000 e var yesyeni evler bu eski evde kafayı yiyip rutubetten hasta olamayız burası 1500₺ olacak zamla yeni ev 3000₺
Kim diyor ekimde kiralar düşecek diye
2 aydır takip ediyorum bu ay bile düştü ve öğrenciler Eylül sonu yerleşecek Ekim'de düşecek gündemi takip et😘
Kış günü kim taşınır biz Kasım da tasinacagiz 😂
İnsanlar kışa temel gıda saklıyor yağdır makarnadır. Kirada evi olan adam da ondan Bi gelir sağlıyor niye düşürsün. Bence düşmez.
kim neyi dusurecekmis?
Sen diyorsun ya kiralar düşecek. Ben de her şey yükseliyor kiralar niye düşsün diyorum.
Çok komiksi. Yazma lütfen gündemden haberin yok aç haber izle
Sensin komik sen heralde atv izliyon dewam et
Evet orada izledim 🤔niye ki orada diyor Cumhurbaşkanı Eylül sonu ev satın alma açıklaması yapacak kiralar düşecek diyor? Hemde mantiken kışın kimse taşınmaz kira düşer boşta kalan evlerde mecburen? Biz zaten bu evden yeni eve eşya goturmeyecegiz?
Cumhurbaşkanı yaz aylarında enflasyonun düşeceğini söylüyordu şimdide kışa diyor. O mesele de Bi sonraki bahara kalmasın dikkat et.
1375 kontrat bir yil yazıyosa zam zamani bir kez yapabilir
Sözleşmede şey yazıyor. kira karşılığı artış oranı ( yıllık % olarak) : TÜFE ARTIŞ yazıyor o ne demek ki? Daha 1 yıl olmadı biz oturali Şubat 'ta olacak yani Şubat 'ta kirayı Max kaç yapma hakkı var?
Subat ayindaki tefe tüfe ne kadarsa o kadar yapabilir
O ne ki keşke benim anlayacağım şekilde yazsan
Aylik veya yillik gelen zamlarin ortalamasi gibi eskiden yüzde beslerdeyken Şu an elli civarlarinda
Tüfe: tüketici fiyat endeksidir. Senin anlayacağın dilden anlatayım mesela ekmeğe %30 zam geldi, peynire %20 zeytine %10 yumurtaya %60. Şimdi 4 kalem ürüne toplam %120 zam olmuş oldu. 4 bölersek %30 yapar. Yani başla bir deyişle tüfe enflasyon demektir.
1375 TL olur sözleşmeye göre nasıl sözleşme yaptın ama 1 yıl dolunca yeni zam olur
Sözleşmede şey yazıyor. kira karşılığı artış oranı ( yıllık % olarak) : TÜFE ARTIŞ yazıyor o ne demek ki? Daha 1 yıl olmadı biz oturali Şubat 'ta olacak
Tamam işte 1. yilin onunda olacak ve devlet yüzde 25 lik sınırı getirdi diye biliyorum onun üzerine çıkamaz. Kafaya göre de canı isteyince zam yapamaz
Yapmıyor zaten ben sadece merak ettim de sordum tasinacagiz da bu evden o yüzden bedava oturuyoruz gibi ev 4+1 büyüklüğünde 😂
Çok uygun bence. Şehir neresi
Evet düşününce bedava cevremizdeki benzer evler min 4000₺ şu an kiraları. Ama evden değişik değişik böcekler çıkıyor üst kstimizda pis bir adam kaldığı için onu degistiremiyoruz mallesef. Ve kışın ev ısınmıyor camlar eski tüm soğuk içerde. Güvenilir bir yer de değil. Evin tavanlari sararmış. Bu yüzden başka eve tasinacagiz da merak ettim o yüzden ne… [+]
Abarttım biraz 3+1 büyüklüğünde ev , 2+1 iki kişi kaliyiruz
Anladım. Umarım bulursun uygun yer
Sen olsan sende tasinir mıydın? 1400 Luk yerden 3000 lik yere? Burada psikolojimiz bozulacak valla her yerden böcek çıkıyor ve rutubet mı deniyor tavanların sararmasina hastalık olacaz
Evet tasinirdim
1325 olur. Bedava kalıyonız
Evet düşününce bedava cevremizdeki benzer evler min 4000₺ şu an kiraları. Ama evden değişik değişik böcekler çıkıyor üst kstimizda pis bir adam kaldığı için onu degistiremiyoruz mallesef. Ve kışın ev ısınmıyor camlar eski tüm soğuk içerde. Güvenilir bir yer de değil. Evin tavanlari sararmış. Bu yüzden başka eve tasinacagiz da merak ettim o yüzden ne kadar olacak diye yeni tasinacsgimiz evde bu sıkıntılar yasamiycaz 3000₺ Max olacak kiramiz sence aptallık mı?
1100x25/100/275=1375
Tüketici Fiyat Endeks,
https://biruni.tuik.gov.tr/medas/donusum_hesap.zul buradan hesaplayabilirsin
Değeri nedir?
2022 yılının Şubat ayında 1.900,00 TL olan değer 2022 yılının Ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi'ne göre 2.412,38 TL olmaktadır.
Belge düzenleme tarihi: 05 Eylül 2022, Saat: 18:03:56
275 lira eder. Yani 1375 lira olur. Hayırlı olsun
yuvarlak hesap 1400 tl olur kabul ederse
Kim kabul ederse
ev sahibi
1375
Valla yüzde kaç olduğu sozlesmede belli değilse, kira artışı kanunlarda neye göre oluyorsa onun belirlediği en üst orani gecemez