AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
177Cevap
Sözleşmen bitmeden üstelik birde 50% yapmayı düşünmeniz size pahalıya patlar bu yasal değil 25% den yukarısı.
ekonomininde durumu ortada diyor, kiracı dahada aç kalsın diye ugrasiyor. siz neyin kafasını yasıyorsunuz ya. Kira sizin icin ek gelir, kiracı icin bir yük. Allahini seversen bu nasil bir kafa.
Ev sahiplerinin çoğu böyle. Kiracıyı insan yerine bile koymuyor çoğu
Durumu varsa yapın durumu yoksa vicdansızlık yapmayın yarın öbür gün düşersiniz o hale hatırlarsınız bu durumları
%25 den fazla yapamazsın. Yasal hak neyse odur.
Aksi halde davayı açar, sürünürsünüz.
Ama birebir konuşabilirsiniz yine de. Kabul etmezse 3 bini, %25 yapacaksın.
Bence haksız değilsiniz. Ancak bunu kiracınız ile görüşün ve bir orta yol bulun. Bazı insanlar maalesef o kirayı değerlendirmek zorunda size de hak veriyorum.
Biz %50 yaptık. Ona rağmen karşıda yeni tutulan evin yarı fiyatına hala. En kötüsü ordan aldığım kirayi kendi kirami ödüyorum. Eğer ev degistirirsem cebimden fazla para çıkacak bide
Elinde kira sozlesmesi varsa yapman biraz zor hukuksal olarak kiracin haklı olur ama dediğin gibi enflasyonda ortada ortalama kiralar dediğin gibiyse zaten çok bir zam yapmıyorsun kabul etmeli bence
Herkes kendince haklı ama nede olsa kiracı... O insanın aylık kazancı ne peki... Özellikle kiracından memnunsan ve aile ise yüzde 25 yapman en mantıklısı olacaktır.
Burada karşı çıkanların, hakeret edenlerin %90 ı aynı şeyi yapar bazıları kiracıya çıkarıp 5 bin TL ye başkasına kiraya verir
Kimse kimseyi kandırmasın yani bizim milletimiz böyle
ya şimdi kim olursa olsun ucuza oturmak ister e sizde maddiyatınız elvermiyorsa mecbur artırmak zorunda kalıyorsunuz diyecek pek bir şey yok aslında.
Kira zamları % kaç olması gerekiyorsa o kadar zaman yapın bence.
Hani sen diyorsun ya enflasyon ve fiyatlar uçtu birde kendinizi o kiracının yerine koyun kira ödeyip ailesine nasıl bakıyor acaba 🤔
Merhaba.
'' yasal hakkım %25 ama %50 civarı yapmak istiyoruz. '' gibi bir duruş size karşı olsaydı ne düşünürdünüz?
Evet, ben de öyle tahmin etmiştim.
%25 ten fazlasına hakkınız yok
bu işin sonu kavga huzursuzluk ve davalık olursunuz.
tek çözüm daireyi satmak... enflasyon %100 iken mal sahiplerine bu zulmü haklı gören kiracılara bu lazım
@cilginsey mal sahiplerine zulm ediliyor?
kimin kime zulm ettiği açık ve net.
Ev sahipleri kadar kansız sömürgen hasta ruhlu insanlar görmedim ben bu ülkeden hiçbir s1kim olmaz
Kardes 3000 lira yapmak istiyorsun ama asgari ücret 2500 kaliyor adama. adam o 2500 lira ile nasil gecinecek? Bide yasaya karsi olarak cikartiyorsun vallahi pes.
Üzgün emoji verenlerde zengin bebesi aw
Adamın geçiminden mal sahibi mi sorumlu?
Asgari ücret geçen sene 2800 iken 1900 ölüyormuş... asgari ücret iki misline çıkarken kira neden daha az artsın?
@cilginsey Asgari ücretle ayın sonu getirilebiliyor mu sanıyorsun? bu enflasyon da asgari ücrete getirilen zam bir şey ifade etmiyor verilen misliyle geri alınıyor zaten
Hayatta zorluk cekmeyen simarik bir bebesin sen elestiri yapma kucuk kız.
Mal sahibinin geciminden de kiracı sorumlu degil o zaman :)
Bizimde var kiracimiz ama sizin gibi insafsız degiliz cok sukur
Ayrica bu sorumluluk degil insan olarak empati kurmaktir. ama tabi siz insan olamadiginiz icin empati kurmayi beceremezsiniz
soru şu...
bu kiracı aynı anlayışı kasaptan marketten bakleyebiliyor mu? bana peyniri 1 sene önceki fiyattan sat en fazla %25 zam koyup sat diyebiliyor mu? diyemiyor değil mi? benzin istasyonuna böyle bir şey diyeniliyor mu? hayır... benzinci ve marketçi ev sahibinden fakir mi?
kiracının nasıl geçineceği konusunu düşünmek ev sahibinin konusu değildir.
@gizemli-bir-adam
Sadece kendini düşünme bence… zamanla yavaş yavaş kirayı yükselt… bi an böyle 35% saygısızlık bence.
senelerce kiracınız biraz düşün derim…
bizde kirayı yükseltmedik, yükseltmeyeceğiz de.
Bence evden çıkartın 5bıne yenı kıracı koyun herkes öyle yapıyor. ya da çıkma ıstemwzse 3500 deyın 3000e o razı gelır
Maksimum %30 zam yapabilirsiniz. Size dava acsa bir yıl boyunda istediğini ücretten daha azına oturur dim dizlak kalırsınız.
Yüzde 25 den fazla zam yapamazsın
En fazla Max 600 TL zam yapma hakkın var
İnsaflı olun kiracıda insan
Yazık ya
Tefe tüfe oranına göre yapabilirsiniz. Kafana göre yapamazsın. Hem kanunen hem vicdanen. İkincisi varsa tabii ki.
Enflasyon %80 olmuş kız %60 teklif ediyor :) bir de kabul eder mi diye de endişe ediyor
Bizimde kiracı 2 bine oturuyor. Babam 3 bin yapmaya çekiniyor ama beni okutmaya gelince hiç elini cebine atmaz boşuna silmedik kendisini
O kadar zam yapamazsın öyle bir dünya yok vazgeç bu kafadan...
yok suç sizde değilki suç sizin gibi bi çok ev sahibine daha hala ceza gelmemiş gelmiyor olması. anlamadığım olayda bu nasıl kafasına göre herkes kira biçiyor.
Ya kardeşim ne alaka ergen ergen yorum yapmayın şurda ya,
Asıl adam bedavaya oturuyor %25 in üzerinede çıkması gerekiyor ama yasak. 2 bine ne kaldı s2lakmısınız
@Yaşarbekoz00 öyle diye diye ev fiyatlarini eski satin alma fiyatina kadar cikardilar eskiden 60 000 tl ye ev aliniyordu simdi 60 000 tlye kiralik ev bile var asıl sizmisiniz şaka olan. herkes kendine göre fiyat biçemez bu yasaklanmalı artık
Karşı gelirmi diye bir şey yok ki zaten 3 bin yapamazsın
Biz 100₺ cik zam yaptık onda bile o kadar söylendiler ki inanamıyorum 😂
Çok az artırmışsınız neyin şikayetni yapmış ki
mağdur edebiyatı işte 😄
maalesef öyle olmuş:)
Enflasyon Sadece sizin içn başını alıp gitmiyor bilgin olsun
Elini vicdanına koy ya. Adam zaten ne kadar maaş alıyor
evinizi kiraya verdiğiniz zaman o aileyi nüfusunuza geçirmiş olmuyorsunuz
Bunu tayyibe soracaksın ev sahibine degil.
@aerolite
asgari ücretin 1 senede 2 misline çıktğı bir ülkede kiracıların daha az zam yapmasını savunan birinin aklı, vicdanı, haysiyeti olabilir mis sizce?
@cabukisimler Olamaz tabi. Zaten bunun için azıcık bir akil ve vicdan yeterlidir ama bunlarda zke sürülecek miktarda bile olmayinca böyle saçmaliyorlar.
Valla iki tarafda fedakarlık yapmalı. Kiracının ödicek durumu varsa bence vermeli 3 bini. %50 zam çok değil bu ortamda
Maalesef yasal hak yüzde 25 isterse fazlasını vermez haklıda zaten o yüzden kimse uzun süre kiraya vermiyor evi kısa dönem zam için
Benim kiram 1250 TL, bana da 3000 istediler dedim maksimum 2000 veririm. Çıkarmıyorlar da, evi satılığa çıkardılar ama alan da yok 😅😅
Kendin kiracı olsan senin hoşuna gidermi bide kalkmış ekonomi diyosun böyle durumda her şey pahalı bide kirada sen geçir oh ne güzel ne yapsın bu insanlar
En doğru yorum👍
Zamanında makul oranda zam yapmamak sizin seçiminizdi. Şimdi yasal olandan fazla zam yapmaya hakkınız yok.
kira zam orani en yuksek %36 mi neydi. daha yuksegi yasal degil. yapsan da vermek zorunda degil bunun daha ustunu.
Abartma istersen?
Babamların kiracısı 5 odalı bahçeli evde 500’e oturuyor… Durumunuz iyise bence 3000 de gözün olmamalı …
Kimsenin durumu kimseyi ilgilendirmez... durumum iyidir lüks için isterim o parayı kime ne?
Büyük harflerle yazayım o halde ☺️
BENCE, yapar yapmaz BANANE
evini satılığa çıkarsın bak nasıl yapıyor
@cilginsey Sen kendini insan olarak tanımlayabiliyor musun? yazdıklarını okurken midem bulandı bu bencillik ya da egoistlik değil kansızlık!!
@cilginsey luks yasamak istiyorsan kiracilari s*kmeyi birak da calis uret kazan. Ancak millet sırtından geçinmeyi bilirsiniz parazitler
@Gizemli-bir-Adam
enflasyon %100 iken, asgari ücret %95 artmışken bundan daha az kşira artışı yapmak isteyen kşiracı kansız değil bu oranda zam isteyen ev sahibi kansız öyle mi? ev sahibi diyor ki geçen sene bu kira 1950 lira geçen sene 250 litre benzin alıyordu... şimdi teklif ettiği kira 160 litre benzine karşılık geliyor diyor v bunu burada eleştirmeye kalkanlar insan ama ben değilim öyle mi?
ev sahibi dediğin adam kiracının babası değildiğr, veli nimeti değildir... kiracı ev sahibinin bakmakla yükümlü olduğu biri değildir... bir malı va onu kullandırıyor ona karşılıkda para alıyor...
şimdi gayrimenkul piyasası böyle ama bu her zaman böyle değil. bazen de enflasyon yüksek oluyor ama kira rayici o kadar artmışyor. Enflasyona göre zam isteyen mal sahibinin istediğive kanuna göre de verilmes igereken rakam rayicin üstünde kalabiliyor... o zaman nasıl ki kiracı daha ucuzunu bulabiliyor, kimse kaç yıllık mal sahibin rayiçten fazlasını ver otur demiyor...
@Pembistann
ne sıkmsi yahu... evin rayici bu kadar... 10 tane evi olan adam mesela her biri 2 milyon ederi olan 10 dairesi olan adam 10 evini satıp devlet garantili eurobond alsa 1 milyon dolar yapıp eurobond alsa her ay 10 bin dolar veriyor devlet... 1 milyon soları da 1 milyon dolar kalıyor.
bugün 2 milyon ederi olan evlerde 2000 liraya kiracılar oturuyor... ve diyorlar ki 2500 yapalım... adam 10 daireden 25 bin lira alacak...
20 milyonluk malını kullanıracak ayda da 25 bin liryla kifayet edecek öyle mi?
eurobond alsa her ay 180 milyar veriyor devlet o paraya... daha düşük riskli aylık dolar faizine yatırsa 4 bin dolar alabiliyor... 4 bin dolar ne yapar 75 milyar... bir zahmet o kirecılar da 5 bin ödeyecek toplamı 50 bin lira yapcak ki adam o evi elinde tutsun... burada kim kimi mikmiş oluyor acaba
siz ev sahibi ile kiracısı arasında baba-oğul ilişkisi var zannediyorsunuz galiba... kasaptan et alırken geçens eneye göre %25 zamlı rakamdan et alabiliyor musun? bunu teklif etsen adam seni satırla kovalar...
Hem ev sahibiyim hem kiracı. Kendi evim den daha kötü evde oturuyorum. burada ne ödüyorsam o fiyata veriyorum evimi 😊
Sözleşmesi varsa yapmaz sözleşmesi yoksa kira fiyatı bu olacak kalacaksaniz , odeyemem derseniz boşalt dicen
O zaman başlangıçta bunu bilip öyle hareket etseydiniz. İnsanları zor durumda bırakmaya hakkınız var mı yok..
ya onla ilgili yasa çıktı yüzde 25 oranında zam yapabiliyosun keşke ondan önce zam yapsaydınız
Yap yap az olur 7 bin yap direk önümüzdeki yıllara hazırlık yapmış olur kiracı ne enflasyon muş ya anasını bellediler herşeyin
Bence orta yolunu bulun sen diyorsun ki çevre de şu kadar unutma kiracı bulmak daha zor iyisini eğer iyi bir kiracın ise ortada anlasın
Ekonominin durumu ortada. Geçen sene asgari ücret 2800 idi. Şimdi 2 katı. 2500-3000 arası çok ideal bence.
Ev nerede. Bizim de İstanbul'da var 1800 e oturuyor. Dediğin gibi çok ucuza bıraktık seneye ya çıkarsın ya 4000 diyeceğiz.
Bi siz eksiktiniz, sizde yapın zaten herkes birbirinden göre gör yapıyor, ama böyle mal mülk sahiplerine duam, ALLAH karun hazineleri gibi mallarıyla mülkleriyle yerin dibine batırsın bu fırsatçıları
O kadar insafsızlık olur mu peki sen kirada olsan 3 ödesen 5.500 maaşın var 2500 ile kendini nasıl geçindirneyi düşünürsün sen söyle
Bir zahmet karşı gelmesin şu an kümes gibi bir ev bile 1950 TL'ye kiraya vermiyorlar baktınız çok uzatıyor kira sözleşmeniz bitsin atın gitsin evden
Öyle bir dönemdeyiz ki, yanlış politikalar sonucu herkes haklı herkes mağdur. Halkı birbirine kırdırma dönemine girmek üzereyiz.
Biraz vicdan lütfen...
Benimde kiracım var ve ben yılda 10 kira alıyorum bayramlarda kiracimdan herhangi bir ödeme istemiyorum...
kime ne bundan... yaptığınız hayrı nden burada anlatıyorsunuz?
Örnek olsun vicdan yoksunlarına diye dedim diye kimseyi ifşa falan etmiş değilim ayrıca sizene
hiçbir mal sahibi evinde orla tutmuyor... ev sahibinin razı olmadığı kiraya oturmaya çalışanlar vicdansız değil ama rayicinde kira almak isteyen vcdansız öyle mi?
yok gelmez sanırım. İstanbul'da 10 bine ev yok. gerçi siz hangi şehirdesiniz bilmiyorumda
geçinmek zorunda olduğun için değil o geçinemesin dşye yapıyorsun!
zam yapacaksanız kiracınızın da maddi durumunu göz önünde bulundurarak yapın derim
Yasal hakkımız %25 diyorsun illaki karşı çıkar hakkı var çünkü.
Kendini o kiracının yerine koyarak bir düşün. Sen olsaydın böyle bir durumda ne yapardın?
Durduk yere bildiğim kadarı ile yapılmıyor, sözleşme eski ise. Karşı çıkar tabi
Kızım gelecek diyip çık de. Bizim ev sahibi öyle dedi. Biz de salağızya yedik. Kesin kızı oturacak tabi hıhı. 6 ay süre verdi 😃
5000 6000lik evimizde 3000tl ye kiraci oturuyor bence seni anlamali
Gelirler artmadı ki fırsatçı ev sahibi örneği bu
evet karşı çıkar çünkü zamma %25 sınırı getirildi mahkemeyle uğraşırsınız :DD
Yasal oran %25 onun üstü yasal değil o evden alacağın paraya kalmadın muhtemelen
Şu devkette böyle ev sahiplerinden %100 vergi alsa kurallara uymadıkları için