+1 yılSoru sorduğun için özgür irademi kullanıp yorum yapıcam seviyeli şekilde. Benim hollandada ev sahibim ve her sene tefe tüfenin kesinlikle üstüne çıkmaz çünkü görmüş medeniyetli insan. Sözüm meclisten dışarı lakin el insaf kardeşim, sen bizde geçinmek zorundayız diyorsun tamam, peki sen ki ev sahibisin 1 adet kira gelirin var, çalışansın, belki 2 kişi çalışıyorsunuz. Peki kiracı nasıl geçinsin. Asgari ücreti zaten ortada, sana 5 bin verse ne kalacak. Fazla zam yapmamıştık demişsin, yani her sene tefe tüfeden yapmak senin hakkın.5 bin yapmazsın, yapmadığın zammın bir kısmını konuşup güzelce izah edip belli bir kısmını anlaşıp yaparsın tefe tüfeyi zorlamyaacak şekilde. yemin ediyorum babamında evi var emekli maaşı ve kira alıyor, tefe tüfenin üstüne asla çıkmaz, etrafında ki evler 6 binlerde diye zam mı yapsın, allahtan korkmalı insan. Kendi insanın yapıyor napıyorsa. Parayı mezara götürmeyeceğiz, dua almak önemli olan, Düzenli yatırıyorsa bırakta tefe tüfeden yatırsın, hukuka aykırı bu yaptığınız. Etrafda yüksek diye zam yapmak fırsatçılıktır kabul edin ya da etmeyin. Ev sahibi insan geçinemiyor ise biz ölelim. Allah vicdan versin herkese
49 Yorumla- +1 yıl
@CanerDiyeBiri Hollanda da dediğin adamın bir ton borcu var, adam türkiyede ki ailesine bakıyor tek kişi. 7 kişilik ailesi var. Farketmez, türkiyede ev sahibi isen yat kalk dua et. Babam hollandada yaşamıyor ama kiracısından 1700 tl kira alıyor. Üstelik emekli, hollandalı değil ama vicdanı var. allah sizin elinize düşürmesin
- +1 yıl
@CanerDiyeBiri Herşeye 100/100 ü kiracılar yapmıyor bunu kalın kafanıza artık sokun, kiracılara da zam yapılıyor. Fırsatçısınız, peynire gelen zam kira ödeyen kiracıyada geliyor, en azından zamlı peyniri alacak bir kira geliriniz ve maaşınız var, kiracının sadece maaşı var asgari.2 gr fazla gıda yemek için boş boş konuşmayın. Devlet sizi s... sizde kiracıları s... yorsunuz. Farkınız yok. İyi günler
- +1 yıl
eee... kiracıları yapmıyor ama her şey 100/100 zamlandı... nasıl oluyor da her şey %100 zamlanırken kiralar daha az artsın? benzin istasyonu da sana %100 zamlı satıyor benzini, sen ona herşeyin %100 artması benim suçum mu neden bana %100 zamlı satıyorsun şu benzini 10 liradan ver diyebiliyor musun? kasaba gidip "%100 enflasyonun sorumlusu ben miyim dana etinin kilosu geçen sene 60 liraydı bana 75'ten ver hadi" diyebiliyor mu? asgari ücret %95 artmış bir senede siz kalkıyorsunuz bu orandan kra artmasın
- +1 yıl
@cilginsey kardesim yasalar acik tefe tufeye gore zam yapabilirsin. Kanuna aykiri is yapamaz kimse. Ve firsatcilik ve hukuk tanimamazlik kiraya bunun uzerinde zam yapmak. Vicdani boyutunu geciyorum, zaten kiraci dedigin adam zar zor gecinen adam. Dur herkes umugunu sikmis bir de ben sıkayim demek hangi vicdana sigar.
- +1 yıl
@uu4uj3hko @uu4uj3hko
tefe tüfe %25 mi?
kiracı benim babamın oğlu mu? neden geçen sene onun verdiği parayla alabildiğim kadar tüketim malzemesi alabilecek kadar zam yapamayayım? tefe tüfe olmuş %100... hem dıarıda %150-200 fazlasını vermeye razı olanlar var. Bu adama benim borcum ne ki o paradan çok daha fazlasını vermeye razı olanlar varken daha azını kabul edeyim? - +1 yıl
@cabukisimler kiraci ne yapsin? biraz daha az gozlu olsun ev sahiplerinin basini soakcak evleri var, bir de ikincisi var. Kiraci zar zor kirasini ideyen adam. Adam zar zor oderken, bir tekme de siz vurursaniz obur dunyada ne yaoacaksiniz bilmiyorum. Ayrica bir kiracinin tasinmasi yeni ev bulmasi, depozito ve emlakci parasi, en az 4 kiraya bedel oluyor. Her sene kiraci bunu mu yasasin. Tefe tufe ne ise o. yasalar iyi ki varki ac gozlu insanlardan ooruyor kiraciyi
- +1 yıl
@uu4uj3hko
ev sahibi neden el yabancı olan kiracının ne yapacağını düşünmek zorunda olsun ki? Kiracının geçimi maaşı beni mal sahibi olarak neden ilgilendirsin? Marketten peynir alırken maaşı az olana ucuz satış yapılıyor mu? Siz ev sahibinin kiracıya karşı sanki bakmakla sorumlu olduğu kişi gibi davranmasını bekliyorsunuz... Kiracının taşınması evet bir masraftır o konuda yardımcı olunabilir ama abarttığınız kadar değil. depozito bir masraf değil çıkarken zaten eski ev sahibinden alıyor depozitosunu...
Biz burada enflasyon kadar artış yapan kiracılardan bahsetmiyoruz. Tefe Tüfe zaten makul ancak haksız bir uygulama ile %25 sınırlandırması getirildi. Konuyu açan kişi %55 gibi bir zam önerdiği için kendisine tepki gösterenler olmuş. Enflasyon %100 iken %55 zam demek kiranın alım gücünde zaten %22 nispetinde düşüş demek... kız kiracısından geçen seneye göre %22 nispetinde daha düşük alım gücüne denk gelecek bir kira istiyor buna bile tepki gösterenler var. %25 dedğin zaman kiranın alım gücündeki erime %38 oluyor... dışarıda bırak erimeyi %50 daha frazla alım gücüne denk gelen kiraları ödemeye razı insanlar var ama ben %38 daha az almalıyım... yani rayicinin yarısına razı olmalıyım... neden? belki ben de geçen sene çocuğu özel okula yazdırdım ve kira ile onun taksidini ödüyorum. Hesabımı ona göre yaptım. Okullar %80 zamlandı ben kirayı %25 zamlı alırsam napayım yani o zaman? çocuğu okuldan mı alayım? ben neden kiracımın geçimini düşünmek zorunda olayım ki? kiracım ne yapsın diye soruyorsunuz ya işte o parayı yükek kirayı ödemeyi kabul edenler o parayı nereden nasıl buluyorsa o da bir zahmet çalışsın kazansın... işine gelmiyorsa çıksın. taşınma parasını ev sahibi ödemeyi kabul eder şu ortamda - +1 yıl
@uu4uj3hko konuyu neden kişiselleştirdin ki... bu dediklerin doğru değil benim için... ben bunu mesela dedim ama varsayalım ki durumumuz bu babamın gücü varsa ve bana bunu kullandırmak gibi bir nieti varsa bir el yabancı piyasanın yarısı kadar kirada oturacak diye neden ben bundan mahrum kalayım ki? babamın parası bu babamın evi babamın malı neden el yabancı değerinden aşağı rakamla oturarak faydalanacak? ne hakkı var? ne borcumuz var? orum bu... siz buna cevap verin... o ev alınırken kiracımız mı yardım etti? o evin parası biriktirilirken babam tasarruf etti, annem tasarruf etti biz de har5cama yapmadık ailece tatile gitmedik vesaire ve bu eve sahip olduk... bunun da kira rayici neyse almak istiyoruz... varsay ki ben para kazanamayan biriyim ama evim var ve beni geçindrebilecek kadar parayı vermeyi kabul edenler de varsa neden bundan vazgeçmek zorunda olayım? bu mal kimin?
En İyi Cevaplar
Eviniz hangi şehirin neresinde bilmiyorum ama içinde bulunduğumuz ekonomik duruma ve kiralara bakıcak olursak gayet makul bir artış yapmışsınız.
Kiracınız şu an çıksa muhtemelen 4500 TL'den aşağı ev bulamaz bir de depozito ve emlakçı parası öder.
Sizin için de , kiracınız için de makul bir artış bence.
00 Yorumla
+1 yılsize şöyle söyliyim insan zor durumdayken vaziyeti kendi leyhine çevire bilmek için elinden geleni yapar yani şunu demek istiyorum - eyer kendiniz acınacak durumdaysanız o zaman acımayın çünkü size kimse acımaz tabi eyer peygamber gibi birisi karşınıza çıkmazsa ki günümüzde öyle birisi yoktur
02 Yorumla- +1 yıl
yani mantıklı düşünürsek eyer anlayışlı bir insan olmanız sizi zor duruma sokacaksa o zaman yinede kötü insan olmuş oluyorsunuz nasılmı? tabikide kendinizi zor duruma sokaram neticede sizde insansınız
- +1 yıl
kendinizi zor duruma sokarak yazacakdım yalnış yazdım özür dilerim
- Para & Ekonomi konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılÇevresindeki dairelerin kiraların ne kadar olduğunun bir önemi yok, yasal sınır yüzde 25. Kiracınızla uzlaşarak (dayatma ile değil) artış oranı belirlemelisiniz. Kiracıların enflasyon oranında artışa isyan etmesini önlemek için ev sahiplerinin mağdur edildiğinin farkındayım.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
174Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBence fazla
00 Yorumla
+1 yılEnflasyonun hali ortada bizde geçinmek zorundayız demişsin, birçok insan kira geliri olmadan geçinmeye çalışırken bu yaklaşım çok yanlış. Böyle bir konuyu böyle bir dönemde buraya yansıtman ayrı yanlış.
1950TL kira alıyorsunuz Allah daha çok versin ama zam yaparken karşınızdaki düşünerek yapın.
Ayrıca şu soruyu sormak istiyorum;
Çevrenizdekiler 5000TL'den 2000TL düşünce sizde kusura bakmayın bu kira bu bölgede çok fazla diyip düşerecek misiniz?Bu halk otomobil satanlardan çekiyor, haldeki dayılardan amcalardan çekiyor, marketlerden çekiyor, esnaftan çekiyor, bari mal sahipleri olarak siz çektirmeyin ya. Millet bunu yapıyor bizde yapalım kavgasından çıkın. Hepimiz için söylüyorum bunu, biraz bizim insafımız olsun ya. İçimizdeki iyiliği kaybetmeyelim. Biraz farkımız olsun diğerlerinden. 300-400 düşük olsun karşınızdaki insanları da üzmeyin.
Ben sizin aile olarak vicdanınıza bırakıyorum bu söylemiş olduğunuz şeyi. Eşimin ailesinin il dışında evleri var, kira piyasası 3000TL üzerinde, sırf öğrenci oldukları için 1850TL kiraya verdiler evi. Yönetici bizzat aradı düşürmeyin diğer mal sahipleri sorun çıkartıyor diye. Kayınpederim çok güzel bir şey söyledi,
para düşer, malım düşer ama insanlığım düşmesin. Bu çocuklar zaten hayata borçlu başlıyorlar, bizde yük olmayalım. Duygulandırmıştı.
Yazdığımı okursun okumazsın ayrı mesele, ama okursan değerli kardeşim, bir mal sahibi olarak şu dönemde kiranı düzgün ödüyorsa, evinize kendi evi gibi sahip çıkıyorsa parasına çok takılmayın. 3-4 ay sonra bu kiralar düşer siz kiracı bulamazsınız bilginiz olsun.34 Yorumla- +1 yıl
ev sahibi malını kiraya veriyor ve bundan o malın ederiyle oranlılı bir gelir elde etmek istiyor ve enflasyon kadar hatta bu soruyu soran enflasyondan daha düşük bir zam istiyor. siz kalkmışsınız "karşındakini de düşün" diyrsunuz? O evi ortak yapmadılar, ortak almadılar kardeş veya akraba değiller. Mal sahibinin kiracısını düşünmek onun geçimini düşünmek gibi bir sorululuğu yoktur... Kiracı geçen sene asgari ücret 2800 lira iken asgari ücretin %70'i nispetinde bir kira bedeli öderken bugün kızın teklif edeceği tutar asari ücretin %55'si kadar çünkü asgari ücret %95 artarken kanbul eder mi etmez mi diye sorduğu oran %50... bunu bile eleştirmek nedir ben anlamıyorum. Neymiş efendim "sizin kira gelirininz var başka geliriniz yok mu millet kirasız da geçiniyor falan filan"... belki 10 tane kirada evleri var aylık 50 bin lira toplam gelirleri var. Bunun geçen sene satın aldığı bir hayat standardı var; ona göre belki çocuğunu okula verdi belki bir şeyin taksidine girdi hepsini bir kenara bırak ona göre bir standarda alışmış, daha ötesine gidelim belki adam her sene fransada tatil yapıyor, kiracımıza az zam yapalım diye bu sene şileden mi ev tutsun... neden kiracısına enflasyonun altında zam yapıp bir şeylerden feragat etsin? bu talebi markete yapabiliyor muyuz, igdaşa yapabiliyor muyuz, benzin istasyonuna gidip ben geçen seneki fiyatın %25 fazlasını veririm bana 10 liradan benzin ver diyebiliyor muyuz? Benzinci ev sahibinden daha mı fakir?
maaşlar dahil hemen her şeye %70-%120 arası zam gelmişken ev kirası neden bunların hepsinden az olmalı? - +1 yıl
@cabukisimler Peki ev sahibi arkadaşım :)
- +1 yıl
o kişinin bir evi var diğerinin yok... koşulları eşitlemeye çalışmanız çok ilginç... her ailenin kendisine göre bir bütçesi vardır ve her malın da bir ederi vardır... Şimdi mesela bir adamın kirada dairesi var ve oradan aldığı kira ile belirli bir yaşam standardı var; belki o parayla çocuğunun okul masraflarını karşılıyor belki taksidini ödüyor... hayatta her şey %100 pahalandı, ücretler de örneğin asgari ücret de %100'e yakın zamlandı... bu adamın kirası %25 zamlanrsa artık o parayla 1 sene önce karşıladığı mastaflarını karşılayamayacak... ve dışarıda bu %100'den çk daha yüzsek farklarla o kirayı ödemeye hazır başka kiracı adayları da var... ev sahibi kiracının babası değil veya bakmakla yükümlü olduğu biri değil hamisi hiç değil...
- +1 yıl
"Çevrenizdekiler 5000TL'den 2000TL düşünce sizde kusura bakmayın bu kira bu bölgede çok fazla diyip düşerecek misiniz?" gibi saçma sapan da bir soru sormuşsunuz... kiralar düşerse ve mevcut kira bedeli yüksek kalırsa kiracı evden taşınır ucuz yere gider... ev sahibi "hayır gidemezsin oturup 5000 bin lira ödemeye devam edeceksin" diyemiyor... ama kiracılar istiyor ki başkalarının 5000 lira verdiği yerde 2000 l, raya oturabileyim
Para & Ekonomi konusunda 356 cevap paylaştı. Devlet her harca vergiye % 100 üzerinde zam yaparken sen devletten büyük müsün? Bu zaten % 25 sınır saçmalığın ve hukuksuzluğun daniskası. Devlet kendi yapmadığı şeyi ev sahiplerinden isteyip aklı sıra sempati topluyor. Benim de kiracım 1300 tl ye oturuyor, 3000 tl den aşağı civarda ev yok ama ben de ayıp olur diye artırım yapmıyorum. Ama bu haksız olduğumuzu göstermez. Devlet asgari ücrete en son % 40 zam yaptıysa, her sektör hizmet ve ürüne % 40 en az yaptıysa, ev sahiplerinin de hakkıdır.
30 YorumlaÇevresinde ki evler minimum 5000 tlse eğer muhtemelen sizin evinizden daha iyi konumdadır veya daha bakımlıdır. şu an 5000 liralık dairelere kimse el atmıyor merak etme. Çoğu ev sahibinin evi boş. Neden? çünkü halkta para yok.
Bu kısmı da geçtim ülke ekonomisi almış başını gidiyor ve yüksek enflasyon var diye sen acını kiracından çıkaramazsın arkadaş. 1 950 TL'e oturuyorsa ve sözleşme varsa elinde sözleşmesi bitmemişse 3000 TL yapacağım dediğiniz an sizi yasal yollarla süründürür o kiracı cahil birisi değilse tabi.
Ağzınla demişsin bak yasal zam hakkım %25 diye keyfine göre veya senin ihtiyacına göre bu ülkede ki yasaları illegal şekilde değiştirip keyfin ve kafan için %50 yapamazsın.
Bu ülke de bir nizam, kanun ve hukuk varsa eğer Herkes Buna Uyacak !
20 YorumlaYapamazsın arkadaşım yasal hakkın neyse o %25 in üstünde zam yapsan bile ödemek zorunda değil kiracı en fazla %25 ödetirsin ya da evi boşaltmasını istersin boşalttırır başka kiracıya istediğin rakamdan verirsin. Siz de geçinmek zorunda olabilirsiniz ama onlar da geçinmek zorunda devlet maaşlara 3 kuruşluk zam yaparken senin 10 liralık kira zammına tepki olur ve dava da edilebilirsin kaybedersin de öyle bir durum da o yüzden ya evi boşalttır yeni kiracıyla yüksek kira geliriyle başla ya da %25 e razı ol
20 Yorumla
+1 yılSizin kiracı gibi biz de uyguna otururken ev sahibi bir anda 3katı bir kira yaptı. Hatta ve hatta çıkmamızı istedi. Neymiş kızı gelecekmiş eve. Daha sonra kiracı olarak kızını getirmezse eve dava etme hakkına sahip olduğumuzu, bu yüzden böyle bir durum yaşanırsa mahkemeye vereceğimizi söyledik. “ Kızımın ev sahibi 1 senelik kirayı peşin istiyor, kirasını da ben ödediğim için sıkıntıya giriyorum. Yoksa ben sizden razıydım.” lafını kullanıp, daha sonra o evi kiraya verdi bu adam? Bakın böyle insanlar zerre saygı duyulmayı hak etmiyor. Sorsan namazında niyazında… Allah’a bıraktık. İyi bir avukat arayışındayız, mahkemeye vermek için. Lütfen siz de bir ev sahibi olarak kiracıların durumunu göz önünde bulundurun.
26 Yorumla- +1 yıl
Evin değeri 3 katı ise haklı. Enflasyondan haberiniz yok sanırım. Devlet kendi harçlarına %100 zam yaparken ev sahibinden %25 mi bekliyorsunuz.
- +1 yıl
@CanerDiyeBiri o ev 3 katı kirayı hak eden bir ev değildi? Neyin ne olduğunu bizde biliyoruz beyefendi. Ayrıca kızını oturtacağını söyleyip evi kiraya vermek? Mağdur kim bu durumda?
- +1 yıl
@cilginsey o halde yorum yapacak kadar neden ciddiye alıyorsun?
- +1 yıl
başka birine yazacakken size gelmiş...
ancak size de verilecek yanıt şu:
bu adam neden sizi çıkarıp başka birine evi kiralamak istiyor çünkü başka birine kiraladığı zaman alacağı kirayı siz vermiyorsunuz da ondan. Bir malın değeri ona en çok parayı verenin vermeyi kabul ettiği rakamdır. Siz hangi haklı gerekçeyle başka birinin o ev için verebileceği rakamdan daha düşük bir kirayla orada kalma hakkını kendinizde görüyorsunuz?
Sizin üstünlüğünüz veya önceliğiniz nedir? mal sahibi nezdide yeni kiracı adayına göre daha öncelikli olmanız bir noktaya kadar beklenebilir belki ama yani rayici 7-8 bin lira olan yerde 6'ya hadi 5'e oturdun diyelim 3'e 4'e oturmak nedir? Mal sahibinin razı olmadığı bir rakama oturmak nedir? hak mıdır bu? - +1 yıl
adamın malında istediğiniz rakamla istediğiniz rakamla oturmak gibi bir hakkınız yok. kanun size bunu yağabilme imkanı veriyor ama bu hak değil... adamın malının kira ederi ne ise onbu verseydiniz adam sizi çıkarmak için bu tür yolara başvurmazdı erhalde... yeni kiracının vermeye razı olduğu rakamı vermeyip hem de orada oturmaya devam etmeyi düşünerek yüzsüzlük eden sizsiniz... adamın malına ortak değilsiniz... bunu unutmayın
Kiracıların fakir olduğunu varsayıyoruz; diyelim ki fakirler dar gelirliler geçinemiyorlar... Gitsinler bakalım X holding'e desinler ki X marka çamaşır makinamız bozuldu yenilememiz gerekiyor piyasası 10 bin lira ama biz fakiriz bize geçens eneki fiyatından sadece %25 zamla 5 bin liraya verin; siz çok zenginsiniz yapın bir kıyak diyebiliyorlar mı? ülkenin en zengin adamından isteyemediklerini zar zor 1-2 daire almış ev sahiplerinden isteyebiliyorar ve burada da maşallah pek çok destekçileri var...
35 Yorumla- +1 yıl
İşte bu millet bu bahsettigin basit durumu bile anlamaktan aciz ve ahlak yoksunu. Kendileri kazanınca kime ne haksızlık yapılmış hiç umursamazlar. Ama ben de bir ev sahibi olarak kiracim cikinca evimi tl degil döviz üzerinden kiraya vereceğim. Ve tabi ki kira miktari hic te ucuz olmayacak.
Gizli Üye(25-29)+1 yılGozunuz doysunn be! Sukretmeyi bilin.. onlar icinde kolay degil, sizin icinde.. ama 2-3 katina cikartmak kirayi biraz fazlasiyla abartili. Duyanda dicek villada oturuyorlar ya. Yazik o insanlarin durumlari iyi olsa sizin gibilerin evine muhtac kalmazlar..
Elinizi vicdaniniza koyun! Sizin bi eviniz olmasa ve kirada otursaniz size ev sabhibi birden 2-3 kat arttirsa kirayi siz nedersiniz? Kufredersiniz deme adamin arkasindan? Bunun cevabi evet.
Ya insanlarin duasi yeter biliyormusun? Ha almissin ha almamissin okadar buyuk rakami ac kalmazsin ya?
yazik vallahi yazik74 Yorumla- +1 yıl
Ne 2,3 katı. %60 diyor arkadaş. Daha soruyu okummamışsın bile..
- +1 yıl
@cheekystaff %60 az mı bilader?
- +1 yıl
Enflasyon %150, devlet her harca %100 zam yapsın, Asgari ücret bile bir sene içinde 2 kere zam alsın ama kiraya gelince % 25 yeter. Adaletsizlikten başka bir şey değil.
- +1 yıl
Başakşehir'deki dairemizdeki kiracı geçen sene 1250₺ oturuyordu, hoş öncedende ucuz oturuyordu kiracı resmen evi eskitti, zamlardan sonra emlakçı babamı aradı sizin daire piyasanın çok çok altında daireler en kötü 4 bin ₺ siz bedava veriyorsunuz dedi babamda enflasyona göre hesap yapıp kiracı ile konuşurken kiracı babama hakaret etti kiii benim babam gelir uzmanı olması gereken yüzde ile zam yaptı kiracının o tavrından sonra babam daireden çıkmasını istedi Nisan 2022 de sözleşmesi bittiği anda dava ettik mahkememiz var Ekim'de de. Eviniz nerde bilmiyorum ama bizimkinin konumu çok güzel marketler, duraklar, metro, okullar, hastaneler hep dibinde..
18 Yorumla- +1 yıl
kanunen gereken zammı yapmadıysa kazanırsınız aksi halde işiniz zor
El insaf ya oha diyorum oha...
Bu ev sahiplerinin evleri yıkılsın, insanları zor durumda bıkakmak eziyet etmek vicdanı olmayan insanların işi. Her kes yapiyor bende yapayım nedir ya... Unutmayın her koyun kendi bacağından asılır.
Allah ıslah etsin sizi ve sizin gibileri.61 Yorumla- +1 yıl
Senin ev durumun ne oldu
valla burada kızılacak ne ev sahibi ne de kiracı. kiracı gözünden bakınca oturduğun ev birden 2 katına çıkınca hoş değil tabi zaten millet zar zor geçiniyor.(ama bunu ev sahibi düşünmek zorunda değil) bu zamanda emlak zenginiysen oturanında durumu çok yerinde değilse zekat gibi az kira alabilirsin ama ev sahibi gözünden bakınca bir tane ev alıp kiraya vermişsin. senin malın sonuçta o ya anne babadan kaldı ya emeklerinle aldın. babanın oğlu mu kiracıya ucuza vereceksın. sende kendi geçimine bakmaya çalışıyorsun sonuçta. bu herkesin kiracı gözünden bakması beni deli ediyor. insanlar ne zorlukla o evi alıyor. birisine bedavaya vermeye almıyorlar ya. madem ses yükseltilecek ekonomının durumuna bu kiraların boyle olmasına neden olanlara yukseltsınler.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 325 cevap paylaştı. karsı gelir mi bence gelir. yasal hakkın diye diretebilir. bence diretir. sana önerim kiracıyı kovalaman. yeni sıfır kiracı ile anlaşman. bu eski olanla illaki olmucaktır. gönlün ferahlık içinde olmucaktır. sen piyasa neyse onu istiyorsun. senin için yasal hakta kalbinde değersiz. olabilir eleştirmiyorum. senin kalbine göre ok diyen kiracı hayalci olur ama dene ne kopartırsan kardır mottosuyla. ama en nihai cozum belli yeni kiracı. ve sonrada arttırım zamanı gelince kendini garantiye almak için tahliye belgesimi ne varmıs onu imzalattır ki sonraki sene özgürce zamla kirayı.
00 Yorumla
+1 yılBir gün kiracıların hepsi ödeyemez hale gelince mi akıllanacaksınız acaba? Yahu adam zengin olsa bir evi olur, ekonomik kriz senden çok kiracını etkiliyor bu ekonomide ev kirasını ödemek çok zor, herkes kendini düşünüyor fakire acıyan yok, banane bana da acısınlar mantığı ile ilerlemeyin. Bugün sen acımazsın yarın sana acımazlar dünya nimetinin bir garantisi yok bir iflasa bakar her şey ondan sonra kiracıyken anlarsın ne kadar insafsız olduğunu
40 Yorumlakafandaki cevabı belli soruyu burada sorup sonra yorumlara itici demek ne kadar çocukça ve gerçeçilikten uzak bir tutum.
evet insanlık namına az ya da sıfır zam yapabilirsiniz, öte yandan kendinize sebepler bulup istediğiniz zammı da yapabilirsiniz.
fakat soru sorduğunuzda kimsenin cevabına böyle tepki verme hakkınız yok. soru soruyorsanız her cevabı kabullenmelisiniz. yoksa soru sormayın burada puan almak için.
30 Yorumla
+1 yılGecinmek zorundayız diyosun da en azından kira gelirin var kiracinin evi olsa kirada oturmaz. Onlar nasil gecinsin taş mi kemirsin el insaf ya. Çevre evler 5 binmiş de çevre evler kadar iyi mi evin lüks mu ederi mi o, ayrıca onu geç herkes o fiyattan veriyor diye aynisini yapmak zorunda mısınız özenti mısınız ya halbuki iyilik etseniz dua alsanız belki daha cok gelirin artacak. insanlar ne hallerle para kazaniyo kolay mi para kazanmak tr de para kazanmak guç bela aldığın da 3 kuruş milet calissin mi kira mi odesin fatura mi ihtiyaçlarına mi gitsin biraz düşünce ya
40 YorumlaEnpati kurun birde öyle düşünün. Yok piyasa şöyle enflasyon böyle çevresindekiler bu oldu diyip böyle zalimce bahanelerin arkasına sığınarak kendinizi savunmanız vicdansızlıktır. Siz biraz daha konforlu yaşayacaksınız diye o insanlar zaruri ihtiyaçlarından kısmak zorunda kalacaklar. Toprak doyurmadan gözünüzü önce nefsiniz doysun..
10 Yorumla
+1 yılYapamazsınız ben de 4 ev sahibiyim o kadar yükseltmeye izin vermiyor yasalar. Evden çıkmazsa atamıyorsunuz da. Ben o yüzden atanacak devlet memurlarının yoğun olduğu yerlerde yatırım yapıyorum ki sirkülasyon hızlı olsun fiyat hep güncel kalsın ben mağdur olmayayım. Türkiye'de her zaman mal sahibi mağdur yasalar leş gibi.
13 Yorumla- +1 yıl
profilindeki yazıyla çok örtüşüyor devlet memuru olayı :D
- +1 yıl
:) doğru
- +1 yıl
Yakın zamanda AirBnB ye çevirecem Türkiye'de enflasyon her gün 1% artıyor.. mk gâvura kiralasam günlük çok daha iyi
+1 yılzaten kiracilari dusunen kim cevrendekiler ac gozlu de ondan yasa cikmadan once yapti yapan zammini ve cikartamassin yuzde 25 den fazla 10 yildan ince d ecikartamassin kişi isterse cikar yad aevini satliga cikarttigin da ve kiracinin da masrafini karsilayacaksin
20 Yorumla
+1 yılher şeye ne kadar zam geliyorsa ona da o kadar gelmeli, lakin ne burdaki cahiller anlar ne de hükümetteki kendini ekonomist sanarlar. enflasyonun tüm yükü ev ve dükkan sahiplerine fırıncılara ve çiftçilere yüklenmeye çalışılıyor. devlet başkasının malını %25 ile sınırlandiracagina elektriği suyu vergileri %25 zamla sinirlandirsa
10 Yorumla
+1 yılevi satmak zorunda kalacağınızı ifade edin... çevredekler 5000'e oturuyorsa evin ederi 1,5 milyon filandır... bu da yaklaşık 80 b, n dolar yapar... 80bin doları eurobonda yatırsanız devlet garantili olarak ayda 500 dolar geliriniz olur... vergisini öderseniz 400 dolar bu da yaklaşık 6-7 bin lira... dersiniz ki bu kadar paramız burada yatıyor getirisi 2000 lira olamaz
18 Yorumla- +1 yıl
@Shazam6
hayır uzun vadeli devlet tahvilidir... dolar cinsindendir genelde ama euro cinsinden olanı da var... Mesela 1000 dolarlık eurobondu alıyorsun bu br mal gibi düşün hisse senedi gibi bir değerli yatorom aracı; devlet sana her 6 ayda bir 45 dolar veriyor; 100bin dolarlık alsan 6 ayda bir 4500 dolar verir... aldığın kağıda göre 5 yıl olabilir 10 yıl olabilir hatta 20-30 yıl boyunca bunu alabileceğin kağıtlar var. sonrasında devlet O 1000 dolarını sana geri iade ediyor... bu arada sen daha önce bu kağıdı bozdurabiliyorsun da istersen ama o tarihte geri satarsan alacağın para tam 1000 dolar olmayabilir belki 1100 olur belki 850-900 olur onu bilemeyiz ama vade sinuna kadar beklersen bu kupon ödemelerini alırsın, sonunda da 1000 dolarını geri alırsın - +1 yıl
@AşkıHüda
yooo... %25 zam yapmaktansa zaten satsın daha iyi... elinde 1,5 milyon edecek bir değer var ve biri onu ayda 2500 lira ödeyip kullanmak istiyor... kim buna izin verir? satarsın evi koyarsın paranı cebine; ister borsaya yatırırsın ister eurobond yaparsın ayda hiç gelmese 8-10 bin gelir... illa gayrimenkul olsun diyorsan o parayla başka ev al onu 5000'e kira ver... maını bedava kullandırtmaktan iyidir - +1 yıl
@AşkıHüda
evet elde ev varsa da satma zamanıdır bence - +1 yıl
1 - Eurobond almanın en önemli riski, ülke risk primi CDS. CDS oranlarının yükselmesi eurobond fiyatlarının gerilemesine neden oluyor. Türkiye'nin risk priminin aşırı yükseldiği dönemlerde eurobond fiyatları aşırı ucuzlamakta. Eurobond'lar bir alternatif oluşturmakla birlikte yakından takip edilmeyi gerektiriyor.20 May 2021
- +1 yıl
@enteresanbiadam
türkiye ödeme sıkıntısına grdiği zaman bu ülkede gayrimenkuller de şimdikinin yarı fiyatına iner... dahası gayrimenkul için de deprem riski var... konumuz o da değil bu sadece bir örnek...
+1 yılCivardaki evlere göre yine makul bir fiyat ama kiracının ne koşullarda o kirayı ödediğini bilmeden konuşmak çok acımasızca olur. İnsanlar kıt kanaat geçiniyor artık :/ en ufak bir kira artışı kiracıyı çok zor durumda bırakıyor. Başka eve çıksa daha çok masraf. Orada kalmak için de yemekten, okul masrafından, çocuğun ihtiyacından kısacak belki. Lütfen yasal hakkınızı aşmayın. Of çözülsün artık şu mesele yeter gerçekten.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim şu an 700-800 bin nakit var birde arsa var onuda satıp ev alçak dim ama bakıyorum ev kiraları 5-10 bin arası o kadar parayı bağlayıp kiraya vermek mantıklı gelmedi zaten 5-6 bin istesen adın kötü ev sahibine çıkar insaf et Müslümanmisin falan filan derlerr ee ben bir eve 1200 bağlayıp 2 bin kira alayım o zaman siz insanlimisiniz kiracı olarak muslumanmisiniz bune ekmek bune köfte aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık bankaya yatırsam 15-17 bin arası para veriyor tabi haram yemek istersen ayrı konu ne yapacam ben o zaman 🤔
12 Yorumla- +1 yıl
Sen yine de faize girmemek için ev al kiraya ver. İlk kiracı koyarken bu ücretler sorun değil piyasaya göre hareket edilir ama bu yıl zam oranı konusu sıkıntı olmasinin nedeni hükümetin yüzde 25 sınırlaması
Cevap sahibi+1 yılYok ya ne ev alır ne faiz yerim dursun her şey yerinde face'de yorumları görüyorum emlakçı adamın evine 5 bin kira istemiş adama olmadik laf etmiş kiracılar haram çiçek olsun insafsızmisin sende inşallah kiracı olursun daha neler adam ne yapsın yani o kadar para baglayip 2 bine kirayami versin bu insanları anlamıyorum ben
+1 yılBizim kiracımızda 850tlye İstanbul'da sitede oturuyor 2000₺ yapacağımızı belirttik bakarız dedi. Sebebide vergi ödemek için vergi dairesine gittiğimizde vergi dairesi kira tutarına inanmıyor. Etrafta kiralar 5k bazı insanlar iyiliği hak etmiyor maalesef.
00 Yorumla
+1 yılBir oran var zaten %50 ye tekavül ediyor bence bir şey demez zaten en kötü evlerde bile kiralar 2.000 üzerinden başlıyor artık başka bir yer arasa eminim emlakçısı komisyonu der razı gelir ama insafsızda zam yapmamışsın bizimde 2500 dü 3500 yaptık ki o site de kiralar şu an 6.000 -7.000 bin tek kelime etmedi adam insaflı olmak lazım yoksa hayat da insana insaflı davranmaz bence..
00 Yorumla
+1 yılMerhaba, son gelismeler herkesin malumudur, evin yapısı önemli, 3 1 bir evse bahsettiginiz, 2000 TL çok uygun günümüz şartlarında, yine insafli davraniyorsunuz 3000 TL yaparak. Ama şu varki eski kiraciniz, uzun zamandir zam yapmiyorsaniz , devletin belirlediği % 15 zam oranını 2 katı olarak uygulayabilirsiniz, 3000 olmasa da, 2750 TL olabilir.
00 Yorumla
+1 yılKimse yasal olana uymuyor ki... %100 arttıranı da gördüm, o yüzden gönlünüz rahat olsun, evin kirasını %50 de arttırsanız kiracınız sesini çıkaramaz maalesef. Biz hala eski fiyatı alıyoruz kiracımızdan, sadece bana kalsa o kiracıya neler neler yapardım da işte...
00 Yorumla
+1 yılKavga etmeye hakkı var çıkarmayın cikarmayip da birden bu kadar kirayı yükseltmek haksızlık hicmi utanmayacaksiniz bu parayı birden yükseltirken kiracinizı zora sokucaksiniz herkesin geçim derdi var ben olsam üç bine gider başka bir ev tutarım bana bunu yapan bir ev sahibi kim bilir seneye ne kadar zam koyar derim hakkınızda iyi şey düşünmem düşünmedim de kusura bakmayın
11 Yorumla- +1 yıl
Durdugumuz kirayı söyleyim ben size biz bu evi ilk tutmaya geldiğimizde ev sahibi 250 TL istedi pazarlık edip 200 TL ye tuttuk 3 yıl önce bir yıl felan ev sahibi hiç zam yapmadı bizim evimiz neden bu kadar kirası ev çok batıktı kazık yerleri vardı sırf şanzetli kaluruferli temizleyip kazık yerlerini zivarsak 200 TL az para en azından iyi geldi bize evi temizledik kazık yerlerini alçı ve çimento ile sıvancak yerleri sıvadık kireç ve boya olması gereken yerleri boyadık ilk tuttuğumuz da ev durulcak gibi değildi eve bakarsan ev olur hani bir ata sözü var bağa bakarsan bağ bakmazsan dağ olur diye ilk bu evi tuttuğumuz da 200 TL tuttuk bir yıl ev sahibi hiç zam yapmadı babam dedi bizim bir yıl oldu arttırmak istiyorsan arttır diye ev sahibi sizden ben memnunum mahallede memnun kirası az olursa olsun durun dedi biz iyi bir aile olmasaydık evini hor kullansaydik çıkın derdi ya da kirayı arttirirdi bir yıl daha geçince bizim evin kirasi 280 oldu bu yıl 350 TL çıkardı ev sahibi bu kirada duran şimdiki devirde kimse yoktur varsa nadirdir biraz vicdan ve anlayış meselesi ev sahibini de kiraciyida anlamak lazım ama haksızlık geçmeden davranılmalı kusura bakmayın siz uzun surezam yapmamış olabilirsiniz birden o kadar yükseltmek size yakışmaz kiracının ile aranız çok kötü açılabilir
0 daireye kiracı olarak girdik 1100 tl ye oturuyorum ama kontrat zamanı 3 ay kadar var 1800 1900 civarı kendimiz teklif etmeyi düşünüyoruz %25 zam yapsak 1.375 tl ama oturduğumuz yerde 2800 den aşağı daire kalmadı. Bu durum mal sahiplerini de üzüyor bana sorarsanız.
09 Yorumla- +1 yıl
Ev sahipleri birbiriyle eşit kira almak zorunda mı? Ne saçma sapan bir düşünce.
- +1 yıl
Biraz matematiğin varsa eşitlenmiş olmadığını yazdığım rakamlardan anlarsın. Ben ev sahibinden memnunum iyi insanlar bir gün rahatsızlık vermediler kiranın lafını yapmadılar ev içinde tadilat gerekli olduğunda koşarak aceleyle yapıldı. Yine mal sahibimin özelinde konuşursam cocuk okutan ellerindeki 3 5 kurusu toparlayıp çocuklarına gelecek kurmak için bir kisminida borç ile almışlar evin. Şimdi benim maaşım yıl içerisinde 100 de yüz artmış enflasyonda bana sorarsanız 100 de 100 iken ev sahiplerine %25 lik bir artişının kiracı olarak hak olmadığını düşüyorum. Sen yapma kardeşim zaten devlet koymuş kuralını kim seni zorlayabilir ama bu da benim düşüncem sana saçma gelsede.
- +1 yıl
@YunininTutisi
neden birileri daha düşüğünü alsın? adalet midir bu? - +1 yıl
Umarım bir gün hepiniz ihtiyaç sahibi olursunuz ve kirasını veremeyenlerin ya da ev bulamayanların halinden anlarsınız. Herkes imkanı yettiği kadar konuşup duruyor. Tok, açın halinden ne anlar ki anasını satayım bakın keyfinize.
- +1 yıl
@YunininTutisi
Pardon da ev sahipleri Kızılay mi? İhtiyaç sahibiyse yeterince para kazanamıyorsa bunun kabahati ev sahibinin mi?
Bu arkadaşlar markete gidip geçen seneki fiyattan veya %25 zamla peynir alabiliyor mu? Almayı bırak teklif edebiliyor mu? HAYIR, igdaşa gidip bana %100 değil %25 zam yapın diyebiliyor mu? HAYIR... asgari ücrete 1 senede ne kadar zam geldi? %95... onunla birlikte herşeye zam %100 ama evsahibi aynı zammı isteyince vicdansız...
Açık söylryim... %100'den daha düşük zammı teklif eden bir kiracının bunu söyleyecek yüzü varsa utanması sıkılması kalmamıştır... ar damarı çatlamıştır - +1 yıl
Ev sahiplerinin de Allah gözünü doyursun. Açsınız bi kabul edip susun artık ya.
- +1 yıl
@YunininTutisi
Tokum ama canım daha güzelini yemek istiyor, daha güzel yerlerde tatil yapmak istiyor... kime ne size ne? Zorla mı pturtuyorum orada? İstediğim parayı vermeden benim evimde zorla oturacak... niye? Çünkü ihtiyaç sahibi... kime ne bana ne? soruma ısrarla cevap vermiyorsunuz... bu arkadaşlar marketin kasasındaki rakamı kızu kuzu ödüyor, elektriği suyu hatta İnterneti ödüyor zam ne jandarma o kadarını mecbur kabul edip ödüyor... iş ev sahibine gelince olay neden değişiyor? - +1 yıl
Iyy seninle daha muhatap olmayacağım. Kime ne bana ne demiş bir de. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın derseniz bir gün gelir sizi de sokmasını bilir o yılan. Düşmez kalkmaz bir Allah. Böyle parasıyla puluyla övünüp ihtiyaç sahibi de ne hali varsa görsün diyenleri de görüyoruz yaşlanınca vs. Neyse ya Allah biliyor herkesin kalbini. Konuşmaya gerek yok, dikkate alabileceğim bir insan değilsin.
- +1 yıl
@YunininTutisi
geçen sene aldığı kirayla neleri satın alabiliyorsa aynısını satın alabilmek isteyen kişi yılansa, o yılanla bir ömür geçirilir
Sen kirada olsan ve bir anda ev sahibi yuzde 10 degil yuzde 20 yüzde 50 kirana zam getirse.. allah hidayet versin allah acima duygusu insafiyet versin Zaten böyle böyle uctu kiralar ac gözlülük doyumsuzluk rabbim kirada olanlara yardim etsin.
53 Yorumla- +1 yıl
Enflasyon %150, devlet her harca %100 zam yapsın, Asgari ücret bile bir sene içinde 2 kere zam alsın ama kiraya gelince % 25 yeter. Adaletsizlikten başka bir şey değil.
- +1 yıl
@CanerDiyeBiri yav bi hadi ordan git firsatci dolmus heryer devletin üstüne atip duruyorsunuz ya şerefsizlileri tarladan sebzeyi alip arada kat kat kar etmek icin coplere dokun sonra uretim yok diye zami bahane edin serbest piyasada firsatci kaynıyor git baska yerde namal oku bana herkes fırsatçı enfosyonu bahane eden o c firsattian istife hadi oradan derler adama geçeceksiniz o işleri asgari ücret 2.800 ijeb 5.500 oldu ya gozunuzu diktiniz siz v3 sizin gibi firsatci tayfalar yazma bana git o yakilan bugday tartalarin neden yakilmis onu bul öğren sisirme medya ile gelmeyin karsima
- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence yapmanız lazım. Bizim de ev kirada İstanbul gibi bi yerde 16 yıllık kiracı geçen seneye kadar 700 oturuyordu 3 4 ay önce 1000 yaptık ama keşke daha fazlasını yapsaydık seneye 2 binden aşağı vermem ona da fiyatlar artmış basını gidiyor sizde haklisiniz yapın istemiyorsa çıksın zorla değil sonuçta.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnlıyorum şu anın ekonomisinden dolayı böyle düşünüyorsunuz ki haklısınız da ama 1950 TL den bir anda 3000 TL ye çıkarmak bence hoş bir durum değil. Aynı durumda kendinizin de olduğunu düşünün. Kiracınızın geliri nedir bilmiyorum 1950 TL yi bile belki de ayarlarken zorlanıyordur. Zam yapmayın demiyorum yasal bir durumsa elbette yapın ama 3000 TL de bir anda zam için çok fazla...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl4 yıl önce şimdiki evime 750TL kira karşılığında oturdum. Kontratta her yıl için en fazla %10 zam yazıldı. İlk yıl 750 olan kiram ikinci yıl 825 TL oldu. Üçüncü yıl 900TL oldu. Ev sahibim kirayı düzenli ödediğimiz için az az zamlar yapiyodu. Bu yıl ise 1300 TL istediğini söyledi. Çevremizdeki aynı şartlardaki evler 2500TL. Bu yıl %40 zam yaptı ama çevreyi düşündüğümüz zaman yine çok makul bi fiyat eğer başka bi ev bulamazsa zaten ödemek zorunda kalacaktır
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBiz 1000 tlye veeiyoru ama ev iyi bi kötübişeyi yok ama yani yükseltp neden insanları zora sokalımki bi anda adama 3000 diyemezsin yavaş yavaş artır öyle 3 bin yaparsın yoksa bi anda adamk zora sokarsın insaflı olun biraz 5500 alıyorlae asgeri ücret 3 bin verse elde avuçta ne kaldı hiç bişe hiçmi insafınız yok be unutmayın ev sahibi olabilirsiniz ama Allah büyük öyle bi gün gelirki siz kiracı olursunuz ozaman kiracıların halini anlarsınız
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenimde kiracim var ekonomi ortada evet ama bu senin yüzünden birazda sizin gibiler yüzünden , sen zam yap o zam yapsın millet kiracılar yaşamasın maaşının yarısını alın oturun o parayı çatır çatır yeyin öyle bir dünya yok ahlak anlayışı da yok , seni anlayamam senin gibileri anlayamam. Yasal neyse onu yapmak zorundasın. Milletin cebine göz diken hırsızdır hükümette hırsız buna izin veren sizlerde
50 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHırsız ve gaspçı ruhlu biri degilse kabul eder. Bende kiraciyim. 1850 kira ödüyordum 4 000 e cikardim. Haramiler kendi hatalarini ev sahibine yukledi diye ev sahibinin hakkini yiyecek degilim. Hukumet asagi atlayin drse asagi mi atlicaz. Hakka girin adamin malina vedavaya çokün diyor ama ben çokmem.
01 Yorumla- +1 yıl
Vay be, böyle kiracı herkesin başına...👏👏
+1 yılKiracının da bir insan olduğunu unutuyorsunuz siz ev sahipleri anlaşılan? daha rahat etmek için yapacağın kira zammı belki de kiracının akşam olunca tencere de yemek kaynatamayacak duruma gelmesine neden olacak faturalarını ödeyemeyip karanlıkta oturması varsa eğer çocuklarına kırtasiye malzemeleri almakta zorlanacak vs tabi bunun sizin pek umrunuzda olacağını sanmyorum muhtemelen altı üstü basit bi kiracı sonuçta önemli olan ev sahibinin rahat etmesi
30 Yorumla
+1 yılYasal hakkın neyse o.. sen kirada oturdugunu dusun ne yaparsin? Eger ki savcilaga giderse haksiz sen olursun mahkemede ceza bile alirsin tazminat gibi
30 Yorumla
+1 yılBenim ev sahibi %80 istiyor. Vicdana sığıyor mu bu? Aylık gelirim 25bin civarı ödeme gücüm var ama böyle fahiş kira artırımı yaptığı için %25 gönderecem fazlasını da alabilecekse gelsin denesin bakalm
22 Yorumla- +1 yıl
+1 yılEv almak kolay mi bu devirde? Gemisini yuruten kaptan.. Bence az bile, sizde herkes ne yapiyorsa aynisini yapin. Yarin paraya ihtiyaciniz olsa biri yardim edecek mi size? Ben olsam boyle bakardim
10 Yorumla
+1 yılablacım zaten %25 den fazla yapma hakkın yok kendi kendine %50 zam falan yapamazsın biraz da vicdanlı olun. cevrenizdeki evlerin kirası 5 bin civarıda sizin eviniz onlarla bir mi acaba kim bilir kaç yıllık eski evdir?
20 Yorumla
+1 yılYa siz kirayı 4-5 bin yapsanız yine haklısınız. %25 yasal hak zaten akıl dışı. Neye %25 zam yapılmışta biz de %25 zam yapalım. Kiracıların oyunu kapmak için uydurulmuş bir yasa geliyor bana bu yasa.
11 Yorumla- +1 yıl
2 tane iş yerim var ikisi için de 5-6 bin kira ödüyorum
1 iş yerim var kira alıyorum
Kirada olan evim var kira alıyorum
Evet iki taraf içinde % 25 olmalı daha fazlası mantıklı değil , sinsile şeklinde bize geri döner
+1 yılBurada sizin bir anda 1000 tl artırmanızı eleştirenler ülkenin bir yılda geçirdiği evrimden haberi olmayanlar sanırım... aldığımız bisküvi bile 5 kat artmış.. buna devlet çözüm üretmediği sürece bu böyle devam eder...
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 889 cevap paylaştı. Yap tabi ki devlet kendi yaptığı zamlara baksın sonra ev sahibine sınır koysun geçen sene 5 TL ye aldığın ürün bu sene 15 olmuş %50 artırmak gayet doğal
20 Yorumla
+1 yılYasal hakkının üstünde zam yapmayı düşünüp soruyor musun bir de? Biz de kiracıyız ve gerçekten Allah sizlerin eline düşürmesin tüm kiracılarında yardımcısı olsun
34 Yorumla- +1 yıl
siz dalga mı geçi, yorsunuz yahu... geçen sene 1950 liraya alınan hangi ürünü bugün 3000 liraya alabiliyorsunuz? geçen sene bu zamanlar 1950 lira asgari ücretin %70'ine denk geliyordu bugün asgari ücretin %70'i 3850 liradır...
- +1 yıl
@aerolite
yahu geçen sene 250 litre benzin alabilen kiraya oturan adama yapılan zamla 3000 liraya çıkarsalar 170 litre benzin alıyor... burada ahlaka ve vicdana aykırı olan kiranın bu kadar düşük kalmasını teklif edebilmektir... 3000 lirayı mal sahibi değil o kiracının bile utanı9p teklif etmemesi gerekir.. en az 2 misline çıkarmak dışında bir teklifle gelen veya içinde böyle bir beklenti taşıyanh bir kirqacıda utanma ve arlanma olabilir mi sizce?
+1 yılKanunen %25 yapabilirsin. Daha fazla yaparsan ve dava açarsa kaybedersin. Üstelik kanuna karşı geldiğin için de suçlu bulunursun ve bu dava 2 sene sürer en az.
20 Yorumla
+1 yıl% 55 artırım yapmıssınız. Ağustos ayı artıs oranı % 49 zaten .
5 yıldan az kıracınız ıse % 25 fazlası yapamazdınız.
su ankı enflasyona gore abartmadan insaflı bir rakam .
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 740 cevap paylaştı.
+1 yılBenim peder de dükkan kirası 3bin civarı ödüyordu. Babama dedim “ bedavaya oturuyorsun”. Geçen gün dükkan sahibi kirayı 10bin liraya çıkarmış bana söylemiyordu “ açtın şom ağzını “ diye 😁😂😂
Bu yükselen fiyatlarda bence çok normal 😏
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKiracının aklı varsa %25 zamlı olarak yatırıp geçer, hiçte bir şey yapamazsınız. Öyle keyfinize göre fiyat belirleyemezsiniz. Çevredeki kiralar da sizin gibi aç gözlü ev sahipleri yüzünden o fiyatlarda. Çevredeki şu fiyat en temel açgözlü ev sahibi bahanesi. Benim ev sahibi de aynısını söyledi hı dedim geçtim. Kendim yasal oranda zam yapıp yatırdım hiçte bir şey yapamadı
58 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@aerolite kaç tane evin var? %25 zam iyi zoruna gitmişte 😄
Cevap sahibi+1 yıl@aerolite kim senin paranı çaldı? Kendi kendinize yaptınız 1000 lira olan kiraları ekonomiyi bahane edip 5000 liraya çıkarıp piyasayı şişirirseniz illaki devlet müdahele eder buna. Kiraların bu hale gelmesi ekonomik verilerle pekte açıklanamaz o ev şu kadarsa benimki bu kadar eder diyip diyip şişirdiniz sonuç bu. Neyse sabret seneye temmuzdan sonra yaparsın %300 zammını
Cevap sahibi+1 yıl@aerolite en temel ihtiyaç barınma ile herşeyi bir tutamazsın. Fiyatı uçunca direk kar etmek istiyosan altın dolar alsaydın ev almasaydın. İşine gelirse paşa paşa %25 zammı kabul edeceksin. Kabullenemiyosan ya verme kiraya ya da sat evini.
- +1 yıl
Devlet niye o zaman her harca %100 yaptı. Biz devletten daha mı zenginiz ki %25 kabullenelim. Her şeye %100 zam gelirken sorun yok mu? Her türlü çıkacak kiracı hakkı olanı vermezse.
Cevap sahibi+1 yıl@CanerDiyeBiri hangi harcı ödedin Allah aşkına gören de vergi rekortmeni sanır. Cep telefonu faturana yansıyan telsiz kullanım ücretidir bi ödediğin vergi. Boş konuşma. Ben dedim diyeceğimi
- +1 yıl
10 tane dairem var, emin ol senden kat kat fazla vergi ödüyorum. Asgari ücrete zamn, harçalara zam, enfilasyon yığılsın ama ev sahibi zam yapmasın.
+1 yılşu an bir daire alayım desen 1 veya 2 trilyon. Aylık 1500 kira geliri o evi 100 yılda anca amorti eder buda malın değerini öldürüyor.
Öte yandan milletin maaşının yarıyeri kiraya ve faturalara gidiyor.00 YorumlaBunu açıklayarak söylerseniz daha iyi olur örneğin şu şekilde. Ekonominin durumu belli geçinmek gerçekten çok zor bundan kaynaklı kiraya biraz zam yapmam gerekli dersen anlayışla karşılar bence. Ama bir anda o kadar yükseltilmemeli.
03 Yorumla- +1 yıl
kiranın 1 yıllık dönemde 1950 liradan 3000 liraya çıkarytılması kiranın arttırılması değil düşürülmesi demektir. geçens ene 1950 liraya alabildiğimiz neyi bugün 3000 liraya alabiliyoruz?
- +1 yıl
Bu konuda haklısınız bişey diyemiyorum ama karşı tarafı da düşünmek lazım ortak karar alarak arttırmanız çok daha iyi olur şahsen ben tek yaşıyorum 1+1 eve 1700 lira ödüyorum bi anda bunu 2500 yapsa çıkarım ama bunu anlayışlı bi şekilde konuşup 2000 yapsa ya da 2200 yapsa sesim çıkmaz çünkü şu anda o 200 lira bile benim için çok önemli oluyor.
- +1 yıl
ev sahibinin sizin geçinmenizle ilgili bir sorumluluğunun olduğunu düşünmeniz bana göre çok saçma
+1 yıl%25 den fazla, Ödemek zorunda değil. Ama on senedir, oturuyorsa ; tahliye davası açıp evden çıkarabilirsiniz. Bunun için de kira dönemi sonundan, bir ay önce ihtarname çekmeniz gerekir. Avukat yardımı olmadan, yapamazsınız.. Hangi şehirdesin?
06 Yorumla- +1 yıl
Sonuna kadar, hak veriyorum sana. Kaç yıldır, oturuyor?
- +1 yıl
Ne vasat insanlarsınız ya. Oldu olacak sen de git kapısına dayan belki payına bir şeyler düşer.
- +1 yıl
Bu yüksek enflasyon zamanında, ev sahibinin hakkıdır; fazla kira istemek. Zira Akp nin başarısız ekonomi politikasının bedelini, kimse ödemek zorunda değil.. Çok şikayetçi isler ;Akpye oy vermesin, bu halk! Ancak kira zamlarından dert yananlar, genelde akpli çıkıyor. Müstehak, hepsine..
- +1 yıl
Yüksek kiradan dert yananlar, genelde akp seçmeni olduğundan ;%25 sınırlandırılması getirildi.. Ama bu defa da ev sahipleri, çatır çatır tahliye davaları açmaya başladı.. Ekonomi düzeltmek için, akp nin attığı tek bir adım yok.. Sadece günü birlik, kararlar alıyor.. Bu akp seçmelerine, her şey müstehak. Kendi kendine yetebilen ülkeyi, şeker ithal eder hale getirdiniz. Bir de konuşuyorsunuz.
- +1 yıl
Bizim IQ seviyesi düşük kesim de herkesi AKP'li olmakla suçluyor. Sizin içiniz boka dönmüş. Para için kendinizi de satarsınız. Masal anlatma şimdi bana burada.
- +1 yıl
Parayla, kendimi satsam atanma ihtimalim varken ; atanırdım. Saray savcısı olmamak için, kıt kaynak geçinen Avukatım. Senin IQ seviyen düşük. Gerçek enflasyon, %200. Resmisi, %100. Ama adam, kiracıya %25 yapacak yok ya? Yükske kirayı ödemede, Çıkarma imkan varsa; çıkarıp yüksekten kiraya verecek.. Sonuna kadar, hakkı
+1 yılseni çok iyi anlıyorum. kendini merhametsiz hissetme sana yorum yapanların evleri olsa anca o zaman seni anlarlar. kiracınıza durumu açık olarak söyleyin bana sorarsan şehri bilmiyorum ama oda normal karşılar
00 Yorumla
+1 yılBen emlakçıyım her kiracıya yüzde 25 hakkın diyorum ama yüzde 25 ten fazla yapın da diyorum çünkü iki taraflı hak değil her şey yüzde yüz artmışken kira yüzde 25 çok düşük
Abime de söyledim yüzde 50 yap diye en azından yok yapmam diyor mesela00 Yorumla
+1 yılSonuçta yasal hakkınız %25. Bu kadarlık zam yapsanız bir şey diyemezler. Ekonomi filan demişsiniz ama sizi zorlayan ekonomi onları zorlamıyor mu? Açıkçası öğrenci evimin kirası sizin şu an aldığınız fiyat ve bize %50 zam yapacağını söylüyor ancak %25 olarak hakkını kullanmazsa kendisini dava etmekten ve kazanmaktan çekinmem. Ev sahibi olarak zam yapmak hakkınız ama yasal hakkınızı kullansanız ve beraber konuşup orta yol bulsanız daha iyi olur.
10 Yorumla
+1 yıl1.950tlye oturduğun bi evin kirası aniden 3.000 tl olsa isyan edersiniz ama. Ayrıca kiracı kişisel haklarını biliyorsa %26 zam yaparasan tüketici hakem heyetlerine müracaat edip 12 aya varan kira tazminatı alabilir. Yani demem o ki elindekinden olma yasalara uy. Ha ben acımazısım diyorsan sözleşme bitince çıkar kiracını 7500tl den kiracı ara
10 Yorumla
+1 yılKimse kusura bakmasın ama haklı 1950 cidden çok azmış bizde 3000 e vermistik istanbuldaki evimizi. Az bile verdik alt kattaki komşumuz da 6500 e veriyormus biz zorlanmasinlar falan dedik ama 2 kisi üniversiteye gidiyor evde, bize de para lazım oluyor haliyle. Ocak ayında 5000 lira yapmayı düşünüyor bizimkiler :)
16 Yorumla- +1 yıl
El bunu yapmış el şunu yapmış el kafalilar. El kendini atsa rezidansin tepesinden, atamazsınız dimi at kafalilar. (At sizden akıllı lan)
- +1 yıl
Kusura bakma ama aldığım kitaplar çok pahalı, kardeşimin de. Örnek vermemenin sebebi daha hassasiyet göstermemiz diğer insanlara göre. Niye kudurdun anlamadım? :)
- +1 yıl
Kim ne yaparsa yapsın kardeşim? Beni ilgilendirmez, ben kirayı diğerlerinden daha ucuza verdim anlamında dedim
- +1 yıl
Siz alamiyorsaniz kiracilar napsin cocuklari napsin para mi siciyolar biraz mantik
- +1 yıl
kiraya*
- +1 yıl
bahsettiğin bir çocuk da benim kardesim kanka. üniversiteye yeni başladı kendisi kirada başka şehirde. Biz ne yapalım?
+1 yılBizimde kiracimiz 1500 oturuyor ailem 3500 yapmayı düşündü ama ben gerek duymadım ve beni kirmadilar sagolsunlar yazık otursun dedim sonuçta bizlerde zamanında kiralarda oturduk
22 Yorumla- +1 yıl
Fazla geniş yüreklisin kanka :)
Bizim ev 1400 tlye kirada 3+1 antalya'da içinde 4 kişi var. Konumuda güzel etraftaki en ucuz kiralık ev 6 bin tl ama Allah belki belaları başımızdan def eder.
10 YorumlaGelmez ya, benim kiracı da 1750 ye oturuyordu söyledim anlattım durumu artık her yerde en düşük kira 6000 dedim hayat pahalılaştı dedim. 3000 e anlaştık
10 YorumlaKiracının durumunu da bilmek gerekiyor. Evi tek bir kişi mi geçindiriyor? Kaç nüfus? Ona göre daha makul bir fiyata çıkartın. 1.950 tl'den hemen 3 bin'e arttırmak fazla olur.
12 Yorumla- +1 yıl
geçen sene 1950 liraya alınan hangi ürünübugün 3000 liraya alabiliyorsunuz? geçen sene bu zamanlar 1950 lira asgari ücretin %70'ine denk geliyordu bugün asgari ücretin %70'i 3850 liradır... kiranın 1950 liradan 3000'e çıkartılması kiranın arttırılması dğil düşürülmesi demektir
- Devamını Gör (231)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat