Ev sahibiyle yeni sözleşme yapacağız. Şu an 3.900 TL kira ödüyorum. En fazla kaç tl yapabilir?

Ev sahibiyle yeni sözleşme yapacağız. Şu an 3.900 TL kira ödüyorum. En fazla kaç tl yapabilir?

Beş seneyi doldurmayan kiracı iseniz 01Temmuz 2023 tarihine kadar kira artış oranı %25 dir bunun üzerinde zam yapamazlar buda 3.900 % 25 = 975 TL yapar yani yeni kiranız 4.875 TL olacaktır...
3900×1.25= 4875 TL (%25 azami artış)
Mayıs 2023'e kadar yapılacak kira artışlarında en fazla %25 zam yapılıyor. Mevcut evinde yeni sözleşme yapacağın için, 4875 liralık imza yasal hakkın, daha fazlasını talep edemezler.
%25 daha fazla yaparsa şikayet et , ev sahibi sen çık oğlum kızım gelecek oturacak derse takip et iki üç ay amacı seni çıkarmak ise akraba getirmiyorsa ver mahkemeye 1 senelik kiranı öder
Cevap
10Cevap
En fazla yüzde 25 kadar yapabilir
Neden yeni sözleşme yapıyorsun ki? Şüphelendim birden.
Normal sözleşme 1 yıllıktır ve bitmeden önce taraflar resmi olarak fesih için müracaat etmemişlerse otomatik yenilenir…
umarım daha yüksek yapamaz doymayan ev sahipleri yüzünden uygun ev kalmadı zaten kendi ülkemizde turist olduk mk
eğer 5 yıldan fazla olmadıysa devletin belirlediği kira artış oranında yapabilir fazla olduysa insafına kalmışsın demektir
3900 lira kira ne awk çocukları. Ne yiyecek bu millet
her şey 2,3 katına çıktı 😔
En fazla yüzde 25 kadar yapar
Ekonomiyi in planda tutar 6 bin TL isteye bilir
Düz 4 verin.
Enflasyon oranı kadar zam yapabilir
Bu konuda bilgim var şöyle
% 25 yapabilir.
İki katı
5 yapar garanti
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?