+1 yılNormal, sütün litresi en az 12 tl. Şekerin kilosu da 25-30 tl. Meyve, zaten ateş pahası. Ne olmasını bekliyordunuz? Akp Tarımı ve Sanayiyi batırırsa, olacağı bu.. Bunlar, daha iyi günlerimiz. Akp 2023 de seçilsin, o zaman kıyameti görürüz
Peki kurtuluş nedir? Tek kurtuluş, Zafer partisidir. Zira Altılı masa, ekonomiyi Ali Babacana devredecekmiş. 15 milyon kaçağı da zorla göndermeyeceğim diyor. Ali Babacan, ekonomik krizin çözümü olmaz. Zira döneminde, ekonomi nasıl iyi oldu biliyor musunuz? Akp, Amerikanın kucağında idi. Şimdi ise, Çin kucağında. ABD nin kucağında olunca, sıcak para aktı
Yani altılı masa, kesinlikle çözüm değil. Bir kere 15 milyon kaçağı, zorla sınır dışı etmeden ; ekonomik reformlar için, kaynak bile oluşturamazsınız. İşte Zafer partisi, "hepsini sınır dışı edecem, . İsrafı da yok edecem ve böylece ekonomik reform için, kaynak oluşacak" diyor. Çözüm de bu!.
2023 seçimlerinde de akp seçilirse ; Türkiye 'yi bekleyen felaketler nelerdir?
Ama maalesef yine de Akp kazanacak gibi görünüyor.. O halde akpnin, NASIL kazanacağını açıklayayım. Akp ye hizmet eden ve Bop projesi (ABD nin Türkiyeyi bölme projesinin) de bir oyuncusu olan altılı masa, Mansur Yavaşı aday yapmayacak. Aday ise, Ya Kemal ya da Ekmeleddin gibi, başarısız Halka hitap edemeyen birisi aday gösterilecek. Bu durumda Ümit Özdağ, 100. 000 imza toplayıp aday olacak
İyi parti ve MHP seçmeni, ÜMİT Özdağ' ya tüm desteği verecek ve iyi parti ile MHP baraj altında kalacak. ÜMİT Özdağ, %13-15 alacak. Ama Ümit Özdağ' ın ikinci turda cumhurbaşkanı olabilmesi için, ilk turda %30 a ihtiyacı var. Yani Ümit Özdağ, ilk turda, chp oylarının; %60-70 ni alabilmeli. Ama chp partizanları, bu oyları vermeyecek.
Böylece altılı masanın, Kemali ya da Halka hitap edemeyecek olan adayı ; ikinci tura kalacak. Böylece ikinci turda, Erdoğan %100 seçilecek. Ama kıl payı.. Peki daha sonra ne olacak?
1. Sayıları 15 milyonu bulan: Afgan, Pakistanlılar ve Suriyeliler, asla gitmeyecek. Hat da Hepsi, vatandaş yapılacak. Daha sonra Afrika Müslümanlarından, Afganlardan ve Pakistanlılardan göç gelmeye de devam edecek. Bunlar da ülkeye alınıp vatandaş yapılacak. Aksi halde akp nin, 2028 seçimlerini de kazanması çok zor.. Çünkü Türk gençliği, Zafer Partili olarak yetişiyor ve Dinden de tamamen kopuklar. Akp ise, din sayesinde oy alabiliyor.
Böylece akp 2028 de de kazanacak ve kaçakların nüfusu bizi hızla geçecek. Şimdi Türk milleti, 100 yıl önce olduğu gibi; islamcı Osmanlı hukumetle karşı çıkıp Rumları ve ermenileri sınır dışı etmişti. Zira Türk milletinin %20 sini oluşturan bu iki terorist azınlık, bizi yok etmeyi hedefine koymuştu. Şimdi de emperyalizmin Suriyeli uşakları var. HEPSİ Türk düşmanı Hat da şu an sokaklara hakim olmak için; Türklere saldırıyorlar.
Eğer Zafer partisi iktidara gelemez ve akp yine seçilirse; 2040 da ülkemizi elimizden alıp bizi katledecekler. Ama , savaşı biz kazanırsak ; ermeni, Rum ve Yunan gibi kaçıp giderler. Savaşı kaybedersek, Türk ırkı Anadolu 'dan silinir.. Böylece Anadolu' da bir din devleti kurulacak. (Aynen Osmanlı gibi..) Zaten Emperyalizmin 'de istediği bu! Zira Emperyalizm, dinle (orta çağ kafasıyla) yönetilen zayıf bir Anadolu istiyor.
2. Ciddi ekonomik sıkıntılar, bizi bekliyor olacak. Zira Akp, tüm fabrikaları satıp tarımı bitirerek ; ülkeyi iflas eşiğine sokmuştu. şu an Arjantin 'den beteriz. Eğer 2023 de yine kazanırsa, Vanezula' yı geçeceğiz. Bitmek bilmeyen nakit sıkıntısı, işsizlik ve Kuraklığın da getireceği açlık; Türk milletini Afrika halklarının sefaletine sürükleyecek. Akp, "NASIL olsa Kaçaklar sayesinde oy alırım" diye hiç bir reform da yapmayacak ve Kaçakları da sürekli besleyecek.
Yani chp seçmenleri, Zafer partisine oy vermese veya Altılı masa süpriz yapıp Mansur Yavaşı aday göstermese; akp kesin seçilecek ve bunlar da harfiyen gerçekleşecek. İş, CHP seçmeninde bitiyor
Peki akp neden, berbat yönetmesine rağmen ;oy alıyor? Tek nedeni, din arkadaşlar. Zira Akp, dindar bir parti. Seçmenlerin, %45-50 si dindar. Böylece akp, Allah diyor ve seçmen her şeyi unutup oy veriyor. Özetle Siyasal İslam, Osmanlı'nın sonu oldu. Bu durumda chp seçmenlerinin, %60-70 i ilk turda Zafer partisine oy vermese ve Türk milleti kurtuluş savaşını kaybederse; bizim de sonumuz olacak. Aslında Atatürk olmasa, Türk milleti 100 yıl önce ; Anadolu' dan silinecekti. Bakalım, YENİ Atatürk olacak mı?00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl
Elektrik 28bin geldi bunun üstüne %50 zam ekle
Doğalgaz 6 bin lira geldi zam ekle
Kiraya zam gelicek ekle baba
21bin lira sigorta ekleee
80 bin lira personel maaşları ekle
personelin yeme içme yol ekleDükkanda üretmek için kullandığımız binbir kalem malzeme domates patates soğan limon vs vs vs vs
hani bize..
00 Yorumla
Oturup ağlıyoruz ezik ruhlu mankurt sürüsü... Ezik ruhunuzu kusmak için bahane arıyorsunuz. Başka bir bok değil. Şok markette 1 kutu dondurma 19.90. Geçen hafta sonu aldım. Sanırım 700ml. Gidin alın. Ezik ruhlu yaratıklar politika beyinli sürüngenler...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
122Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılAşırı pahalı
00 Yorumla Aslında sorun halkın yatırım araçlarını bilmemesi veya sınırlı kişilerin bilmesi. Herkese de öğretilmiyor, çünkü o zaman kazanç azalır. Belirli kesim, bilmeyecek ki, bilenler kazanç sağlasın. Çoğunuz kriptoyu öğreniyor musunuz veya yurtiçi-yurtdışı borsa bilginizi nerden öğrendiniz, Fon şirketlerini merak ettiniz mi, bu tür şeyler belirli kesimlerin tekelinde, kimse size bilgiyi tepside sunmaz , merak edip kurcalayıp öğrenirsiniz. Herkese eğitim verilirse, yetenekli ve potansiyel taşıyanlarda ülkeye ve kendilerine katkı sağlayacaktır, ancak Eğitim bir Tekeldir kimse bunu devretmez, özellikle geri kalmış ülkeler için. Bir diğer nokta halkın ebeveynlerinin çoğu Akademik kültürel birikim konusunda aşırı yetersiz. Size tavsiyem, elinize geçen paranın % 30 gelecek için yatırım yapın, bu parayı da 8 bölün. Sırasıyla, Kripto, Borsa, Altın, Döviz, Faiz, Araba, gayrımenkül, Arsa. Bunlar 5 yıl içinde artmaz ise sistem çöker diye düşünüyorum.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlmanyaya gelin 1 top dondurma 1,5€=27TL
Bugünden itibaren akaryakita 35Cent =6,3TL zam geldi, 1 Litre süper benzin 1,8€ dan 2,15€= 39,-€TL
Dogalgaz almanyada %400 zam geldi ve Almanlarin Maasi 2 yilda bir en fazla %2 zam gelir, bu kis Almanya Hükümeti ev isinizi 10 dereceye düsürün tasarruf edin, yeterli diyor.
Türkiye almanyayi avrupai kiskaniyor degil mi?
Petrol Varil olarak dolar bazinda ayni fyiattan aliyoruz, Dogalgaz öylesine, yinede Avrupanin yarisi fiyatina halka sunuluyor ama yine memnun degilsiniz, CÜNKÜ GERCEKCI degilsiniz.
012 Yorumla- +1 yıl
Ciddi değilsin değil mi?
- +1 yıl
orada 2000 euroyu da çarp bakalım kaç TL ediyor? Birim bazında hesapla bakalım sen sonra gel burada gizliden çık konus
Cevap sahibi+1 yıl@RaistlinMajere_ cok ciddiyim Türkiyede bazi siyasi canımsın anlatamiyoruz. Petrol yatagi Kerkük Musulu bir lüks araba fiyatina masada hediye eden serefsizin torunlari, pis araplar dedigi ülkelerden Dolar bazinda satin aliyoruz ve bu serefsizler zamli aldiigmiz akaryakita, dogalgaza neden zam diyor..
Ozamanlar Dünyada bu kriz yok ama Türkyiede zam var
https://www.youtube.com/watch?v=vEbGnHSsFJE- +1 yıl
Biraz da önünüze bakın. Sürekli geridesiniz. O zamanlar bu ülke toprak aldı, Kıbrıs'ı aldı da bedelini ödedik. Esktra yaptırımlar uygulandı. Bu konuşma 80 yılının, sağ sol çatışmalarının tavan yaptığı dönem. Şu an ülkede ne sorunu var da halk geçimsizlikten kırılıyor. Yok Dünya'da sıkıntı varmış. "Cent" ile zam gelmiş diyor bir de TL'ye çeviriyor. TL bu kadar değersiz işte ama basmıyor ki adamlara kuruş mantığında zam geldiğini anlayasın. Adamlara "cent" olarak zam geliyor, bizde ise kaç katına yükseldi. Gerçekten üzülüyorum bu zihniyete.
Cevap sahibi+1 yıl@RaistlinMajere_ bos konusuyorsun, bilmedigin görmedigin ülkelerin ekonomisi ile Türkiye okadar iyi ki, Türkiye neden onlar gibi degil diyebiliyorsun. Ama bu Türkyiedeki genel cahillikten, önyargidan, eskiden kalmis aliskanliktan.
Normal iyi kazanan ortalama 2000 Euro net aliyor diyelim, oglum büyük sehirlerde sadece ev kirasi 70 Metrekare 2 oda evler 1200 Euro kiralardan basliyor. Restoranta bir porsiyon biftehin fiyati 20€=366TL
Ulan canımsın gibi sürekli asgari ücret diyorsunuz, ALMANYADA asgari ücret yoook, olmayan seyle karsilastiriyorsunuz, birde bu cahilliklerinizle ugrasiyoruz
- +1 yıl
Eşşeğe laf anlatamassın , heykel açılışlarına gitsinler onlar
Cevap sahibi+1 yıl@FazlaUkala Ülkede tek dikili taslari yok, icraatlari heykel dikmek, Türkiye'nin gelecegi icin atilan adimlara, projelere engel olmak. YOla ne gerek var, köprülere ne gerek var, sihalara ne gerek var, yerli otomobile ne gerek var, Akdenizde, Petrol Dogalgaz aramaya ne gerek var.. Bunlar Türkiyenin parazitleri.
Cevap sahibi+1 yıl@TantuniSultanSülüman küfür etmicem soysuz piiic, sen önce nickini düzelt, orrospu cocugu *, yorum yaparken nickini unutmussun, ermeni soyu seni
- +1 yıl
Karakterin soyun insanlığın sözde klavye delikanlının trollugun ortaya çıktı...
- +1 yıl
maks Almancı
Cevap sahibi+1 yıl@TantuniSultanSülüman OROOSPUNU/n sictigi ermeni, adin soyadin nickin mi götvren soysuz troll.. Senin gibileri IP adresinden bulup cikarip ortada etek giydiriyoz, bekle sen
Cevap sahibi+1 yıl@Devrim6219 yanlis olan ne? firkiniz yok, algidan besleniyorsunuz yalanlardan besleniyorsunuz.
+1 yılAşağıda s4l4ğın biride euroyu tlye çevirip almanya bu kadar diye konuşmuş Almanya zekaya göre vatandaş alsa bunların çoğunu şutlar nasıl bu kadar s4l4k olur bir insan şok içindeyim. Maaşıda tlye çevir dersin öküz gibi bakar. Birim fiyattan haberi yok. Türkiyedeki maaşıda euroya çevrimez ama bilmiş gibi konuşur. Bı cahillerden gına geldi. Bizim ülkedekilerden de yemeyin derler. Geçerler sokakta aylak gibi gezer mutfak alışvereşi yapmayanların çoğu güzelleme yapar. S4l4k olan oy vermesin.
20 Yorumlaİnsanlar önceden hayal kurabiliyordu. Bir ümit bir umut vardı. Şu borcuda ödeyince bunu yapacağım bunu alacağım diyorlardı. Şimdi kimse ne borcunu bitirebiliyor nede hayal kurabiliyor. Dondurma artık kimilerinin keyfi değil hayali oldu. Cennet vatanı ülkeye yazık ettiler.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcok uzucu
daha nereye kadar yukselecek rakamlar anlayamadim
mesela ingiltere de ya da amerika'da dusunsenize bi kutu dondurmaya 70 dolar ya da 70 sterlin verdiginizi- sacmaligin daniskasi olur
70 sterlin ayakkabi ya da iki tane kaliteli guzel elbise parasi eder.
baktigin zaman onlar da ayda 1500 2000 dolar vs aliyorlar asgari ucrete vurursak. aradaki fark ucurum gibi resmen cok acayip gercekten.
00 Yorumla
+1 yılEskiden ortadirek tabşr edilen vatandaşlar vardı. Zengin koca bulamayanlar 30 yaşından sonra b planı olarak bçr orta direk bulup yapışıyordu. Şimdi zengini buldun buldun yoksa duman olursun
00 Yorumla💩 diyorum, millet çağ atlar biz geri sarmaya başladık iş yok, alım gücü düşük. Zamcıklarla 1 ay geçinemiyorsun sonraki aya borç oluyor. Napsın bu millet ya.
00 Yorumla
+1 yılKabına sonradan dolma koyabildiğimiz için o kadar pahallı panpa deme öyle yav
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürk halkı ne hak ediyorsa onu alıyor... Bence 10. sınıf insan olması gereken bir millet. Afrikalılar bile daha insanca yaşamayı hak ediyorlar ama türklerin gram hakkı yok. Sürünmekeyi hak ediyor sonuna kadar.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 654 cevap paylaştı.
+1 yılülkeyi tuvalet terliği yönetse daha iyi olurdu
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİki kahve içecek bir dondurma yedik iki arkadaş 384₺ tuttu herkes böyle hesap ödeyemez haftada bir gitmemeli gençler kafeye. Ben ödüyorum herkes odeyemeyebilir. Evdemi dursun insanlar üzülüyorum bunlara
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılMado'da yedik ama diğer yerlerde böyle mutlaka bol vişneli dondurma yerim mado'da harika tadı. Kahve ucuzda var ama bizim içtiğimiz biraz yüksek
Şu ülkeye artık hiç biseye bişey diyemiyorum tek diyeceğim mustehak.
21 Yorumla- +1 yıl
olan bize oluyor
+1 yıl200 desen pahalı gelirdi burada da o fiyatlarda zaten normal. Bir okul defterinin 50 liradan başlaması absürt değil de dondurma mi pahalı geliyor
00 Yorumla
+1 yılKısaca sizi hastalıkla öldüremedik, kusura bakmayın. Ama zamlarla deniyoruz, belki ölürsünüz diyorlar
00 Yorumla
+1 yıl00 Yorumla
+1 yılGeçenlerde büyükadaya gittim annemle ve bir top dondurma 25 liraydı. Artık fiyat algımı kaybettim
00 Yorumla
+1 yılDondurma için ülkelerini satacaklar yav. Allah devletimize zeval vermesin akpyi, reisi başımızdan eksik etmesin.
00 Yorumla
+1 yılAntalya sidede bir top dondurma 20TL ben tek başımayım sorun yok ama sevgilim olsa ve dondurma istese aşkımdan dolayı silkecekler.
00 Yorumla
+1 yılBişey diyemiyorum, sizde fazla ekonomi hakkında konuşmayın bence hocam, yoksa Welcome To Silivri 🤧🤝❄️
00 YorumlaPizzaya adamlar 500 tl yazmis sasirmamak lazim. Oylar malum partiye verildiği surece genclihimiz ic cekmekle gecicek
00 Yorumla
+1 yılHerkes öldürür sevdiğini 😄😄
Şaka bi yana yeter artık anladık zam zam milletin morali düşük daha ne olsun
İnsaf acıyın biraz00 Yorumla
+1 yılBundan sonra herşeye hazırlıklı olmalıyız. Enflasyon maalesef yüksek boyutlara yaklaştı. Asgarî ücret 7000 TL olacak ama ne fayda.
00 YorumlaBir kutu diyorsunuz, yine iki...
Geçen bir yerde 1 kulp dondurma (5-6 top) 180 tl idi..
Ki öyle lüks bir mekan da değil..00 Yorumla
+1 yılKarın tokluğuna yaşıyoruz diye bir deyim vardı. Sanırım artık o deyimi yok edip bizim için çalışıyorsunuza çevirecekler.
00 Yorumla
+1 yılboş muhabbet diyordum doluymuş harbiden çok :(
10 Yorumla
+1 yılGicimizda donumuzun durduguna sukur etmek gerek
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 516 cevap paylaştı.
+1 yılülkesinin de coğrafyasının da mk, 20 lira çikolata mı olur mk
10 Yorumla gaza zam yaptıysak sizde kuru pilav yiyin bol bol lütfen ama aaaa
11 Yorumla
+1 yıl100 tlnin altında bir şey görünce mutlu oluyom ya 😂 algılarm tamamen bozuldu artl
10 Yorumla
+1 yılDondurma gibi dondum kaldım bir şey diyemiyorum 😀
00 Yorumla
+1 yılgeçirdiğimiz son kötü zamanlar aşko sabret biraz her şey düzelecek 😘
01 YorumlaDondurmayı sayılı yiyoruz artık lüks oldu biraz
00 Yorumla
+1 yılDaha sabah marketten aldım bir kutu Algida 30, Carte d'or 52 TL 😒
00 YorumlaBuna dur demenin zamanı geldi geçiyor bile ama ses veren kimse yok
00 Yorumla1 kutu 70 tl ise iyi valla. bura da topu 15 tl.
00 YorumlaEminönü de 60 tl demişler. Ulan püh dedim bende
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBir kutu dondurma kaç kilo. Bir top dondurma 25 tl satan yervar
00 Yorumla
+1 yılÇok fazla gerçekten ya insanca yaşamak bile lüks artık
00 Yorumla
+1 yılDelfon çıkar sallama la hüloooğğ ğhotûyun gılıyıh gılı
00 Yorumla
+1 yılPahalılık yog. Her şey güzel. Ekonomi iyi. Çıkar telefonunu. Herkes zengin
00 YorumlaArtık ağız tadıyla dondurma da yiyemeyeceğiz eskisi gibi 🙄
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 740 cevap paylaştı.
+1 yıl15-20 liraya aldığımız ürün 60-70 lira olması moral bozuyor. Üzücü.
00 Yorumla
+1 yılBuz da iş görür herkes dondurma yiyecek diye bir şey yok. 🤔
02 Yorumla- +1 yıl
Miktir gt
- +1 yıl
salçalı ekmek de iş görür herkes pizza yicek diye bişiy yok
- Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılDün 55 lira verdim dondurmaya. Her şey pahalı
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 491 cevap paylaştı.
+1 yılEskiden dondurma mı vardı zıkkım yiyin derler 🙄🙄
00 Yorumla
+1 yılDondurmanın kilosu olmuş 180 tl. Baklava alırım o fiyata diyosun. Baklava da 280 tl.
00 Yorumlao kutu dondurma markete gelene kadar siz dokunana kadar genelde a kalite sütler alınır belirli ısıda işlenir ve yine belirli derecelerde özel araçlar ile taşınır depolanır o dondurmayı ekşi otuzlarda tutmanın maliyetini araştırın yetmiş lira az bile
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdi zam vaaar, zamcık var. Eğer seçimlerde bunların zamcığına koymazsak Mehmet Cengizin dediği olur.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 618 cevap paylaştı. söylicek çok şey varda faydası yok çok sinirliyim bu konuda
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılülke uçuyordu vaaadini harbiden gerçekleştirdiler ama zamlarda:PPPP
10 Yorumla
+1 yıl"Bir daha mı geleceğiz dünyaya.", "Bunu bile alamayacaksam niye çalışıyorum?" kafasıyla almaya devam edersek bu fiyatları görmeye devam edeceğiz.
10 Yorumla
+1 yılReferandumda evet oyu verenlere soracaksin niye boyle oldu hani ülke şaha kalkacakti hani uçuyorduk ucmaya devam bu günler kötü günler daha kötü günler yakın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1 Eylül sabahı deyip duruyolardi. Diyodum ne bu 1 Eylül sabahı Giren zamların habercisiymis..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlmıyorum bence kimse almasın başka türlü dusmeyecek
10 YorumlaKendimizi şımartacağımız şeyler almak için umarım kredi çeker hale gelmeyiz.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu ülkeye müstahak her şey. daha dün çoğu koyun gibi ötüyordu şimdi ellerim kırılsın oldu..
00 Yorumla
+1 yılSonrada adam kebdini belediyenin önünde mazotla yakınca da niye yaptı derler türkiyenin bu denli dengesiz ekonomisi insanlığı toplu katliama sürükleyecek birgün
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl20 30 tl bizim aldığımız dondurma. Yine pahallı ama 70 e dondurma yemiyoruz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBizi kıskandıkları için böyle yoksa ekonomi çok güzel, bunlar hep dış güçlerin oyunu, aptal olmayın
00 Yorumla- Devamını Gör (151)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat