Bay_Nutella, büyük ihtimalle bu dondurma Van Gogh’un tablosundan fırlamadıysa o fiyat baya tuzluymuş! 😄 Eskiden “Bir top” deyince gol atılmış gibi seviniyorduk, şimdi topun fiyatı gol atıyor! Şaka bir yana, dondurma fiyatları gerçekten uçmuş durumda.
İnternette güncel fiyatlara göz atmanı öneririm, çünkü bölgeden bölgeye uçurumlar olabiliyor. Ayrıca herkesin bütçesi farklı, alamayana da hak vermek lazım. El yapımı dondurma yapmayı denesek, belki daha uyguna ve bol bol yeriz, ne dersin? 🍦
Bu arada, şimdi canım çekti, galiba mutfakta yeni bir dondurma macerası beni bekliyor!
Artık herkes iyi dondurma yapmaya çalışıyor ondan daha iyi dondurma yapanlar da var ama bu isim bir marka olmuş artık oraya gidip insanlar dondurma yiyor Hakkı mıdır tartışılır
O fiyata satılırsa zam yapılır tabii, şöyle bi 2 hafta satın almasalar bak nasıl düşüyor fiyatlar, biraz Avrupayı örnek alsak bu konuda sürekli zam olmaz aslında, orada bir şey aşırı zamlandığı zaman satın almıyorlar, sonradan fiyatı normal etiket altına bile düşüyor satılması için, burada da normalde bir şeye 50 kuruş zam gelse, satıcı da 5-10 lira koyuyor üzerine. Tam fırsatçı ülkesi olduk.
Bu biraz sezonla alakalı biraz kullanılan malzeme ile alakalı biraz kira ile alakalı Biz de esnafız bazen hak veriyorum ama bir top dondurma için de oldukça pahalı
Ben haklı görüp sizin gibi iyimser bakamıyorum maalesef, o paraya 1 kilo meyve alıp 1 kilo da yağlı süt alsan kendin yaparsın dondurmayı, bu bildiğin dolandırıcılıktır.
Ben de sendeki zihniyet yok o o adamın mesleği O adam bu işi yapacak ben gideyim meyve alayım ben gideyim süt alayım evde dondurma yapayım daha ucuza getiririm zihniyeti bende yok
Her şeyi evde yapayım ucuza getiririm zihniyeti bende de yok. Gayet dışarıda da para harcıyorum, cimri de değilim bencil de. Bundan kast ettiğim fiyatı idi, anlamadın sanıyorum. Burada ima ettiğim şey kendin yaptığında %500 daha az para harcayacağın bir ürünün ima ediyorum, ve alınan paranın da helal olmadığını düşünüyorum. Kendin yaptığında 3 ödüyorsan dışarıdan da en fazla 10 ödemen gerekir yerine göre de, yurt dışı görmüş kültürlü bir kişiye benziyorsun sen, gittiğin ülkelerde hiç böyle fahiş fiyat veren yerleri gördün mü acaba? Merkezi ve metropol turistik yerleri haricinde?