TÜİK her açıklamasında bizleri şaşırtmaya devam ediyor. :D
TÜİK'in açıkladığı verilere göre: Türkiye ekonomisi yılın 2. çeyreğinde yüzde 7,6 büyüme kaydetmiş.
Ekonomi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüdü.
— Haber (@Haber) August 31, 2022
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer TÜİK her açıklamasında bizleri şaşırtmaya devam ediyor. :D
TÜİK'in açıkladığı verilere göre: Türkiye ekonomisi yılın 2. çeyreğinde yüzde 7,6 büyüme kaydetmiş.
Ekonomi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüdü.
— Haber (@Haber) August 31, 2022
Tamamen algı yönetimi yapıyorlar. İstatistiklerle insanları kandırıyorlar
Bir sınıf düşünelim. 100 üzerinden notlama sisteminde 5 kişi var sınıfta.
İlk sınavda
Birinci kişi 05
İkinci kişi 05
Üçüncü kişi 05
Dördüncü kişi 05
Beşinci kişi 60
Ortalama 16
Başka bir sınavda notlar
Birinci kişi 01
İkinci kişi 01
Üçüncü kişi 01
Dördüncü kişi 01
Beşinci kişi 91
Ortalama 19
Sınıfın ortalaması arttı ama başarısı da arttı diyebilir miyiz?
gayet normal klasik Turkiye ekonomisi buyume onemli cunku populist ezber bir poitik duzen var... diger makro konular onemli degildir kronik enflasyon 100 yildir cozulemiyor.. kisibasi gelir gene klasik sorunu.. yuksek teknoloji yatirimi yok.. cari acik klasik sorunu.. ama buyume oldumu bu is tamam.. ayriyetten ekonomik buyume ile gdp deki artis sizin mevduatinizdaki ya da gelirinizi arttiriacagi anlamina gelmez.. bunlar nominal rakamlardir.. onemli oan lorezn egrisine gore kisi basi gelir dagilimi ve gin katsayisina gore 0 ve 1 in adaletli paylasimidir... yoksa %100 buyusun ekonomi.. bunu ne savunmak ne de muhalefet olmanin anlami yok.. ama dedigim gibi Turkiye populist bir sistem uzerine slogan uzerine kurulmus ve varligini oyle devam ettiren bir tuzel kislik ve sosyal yapiya sahip...
Benim bu seneye kadar hiç borcum olmazdı. Paramda olmazdı.. küçük miktar 10-15 bin civarinda sürekli acil durum sandalı gibi bir miktar param olurdu. Şu anda tam emin değilim ama 30 bin civarında alacağım 50 bin civarında borcum var hiç param yok. Bu hesaptan bakinca ben %250 gerilemişim. Ve önümüzdeki 4+4+4 aylık bütçe hesaplarına gore 12 ay sonra borcum 250 bin olacak. Çok çok büyük bir değişiklik olmazsa
Elektriğe, doğalgaza yapılan zamla büyümeyi sağlayacaklar çünkü:d Evet, size büyümeyi açıklamak istiyorum. Asgari ücret 5500 lira. Bir evin kirasi 6-7 bin lira, mutfak masrafı ayda 2000 lira, faturalar 1000 lira o da çok kısarsanız. Hadi hobi de edinmeyin, gezmeyin, eski kıyafetlerinizi giyin sürekli. Bir insanın bu kadar pahalılıkla nasıl geçinmesini bekliyorlar?
Cevap
96Cevap
hissetmedim
keynes : merhaba
Adam smith : selam
marx : hallo
samuelson : hi
marx : son kitabımı okudunuz mu
adam smith: benim de kitabım var
samuelson : iktisatcıyız
keynes : bidakika ya soruya odaklanın. para politikalarında bircok ülkede büyümeye endeksli calısmaların analiz edilmesi gerekir mi
adam smith : kitlesel bunalım varsa dünyada, problemler vardır
samuelson : ekonominin kriterleriyle ilişkilidir
marx: kapitalizm sınır taımıyor 2022 de sanırım
to be continued...
Icimize dogru buyudu ben hissettim , g. t. u. mden girdi agzimdan cikiyor , orta okula giden cocuguma forma alacam 600 tl dediler defterin tanesi 25 tl iste buyume budur , bunu hissetmemek mumkun degil , Şu an kalin bagirsagimdan geciyor hissediyorum.
Ya bunlar bizle dalga geçiyor yemin ederim ya lan millet burnundan soluyor zaten enflasyon köpek gibi her Allahın günü büyüyor açıklama falan yapmayın lan neyin derdindesiniz iç savaş çıkarmanın mı büyümüşmüş ağzımı bozdurucaklar 2 gram Allaha inancım vardı bu şerefsizler yüzünden onu da kaybedicem.
Evet cüzdanıma dışarıdan zorla giren ve adı hükümet olan bir elin büyüdüğünü hissettim.
AKP'nin ülkeyi getirdiği son nokta.
Ama yetmez, son AKP'li açlıktan kırılana kadar devam. Çünkü onları ağlarken görmek artık beni mutlu ediyor.
Buyumez olur mu hic? Gecen sene 1600 tl ye yaptigim trafik sigortasi hic kaza masraf olmadigi halde 3000 olmus. Baya buyuyor ve hissetmemek mümkün değil.
Cahil buyumek ne demek? Bisey bilmeden aklinca dalga geciyosun, elestiriyorsun. Komik duruma dusuyorsun. Vatandasin sikinti cekmesiyle alakali degil buyume rakamlari.
Kısa dönem arz eğrisinde ki büyüme yalancı büyümedir
Hayır kısa dönem arz eğrisi büyümesi ekonomiyi enflasyona sokar fazlası ile... Önemli olan uzun dönem arz eğrisi ile üretim imkanları eğrisinde büyümedit
büyüyen tek bişey hissettim sanırsam, g ,,, t deliğim. Gelen zamnlardan sonra normaldir herhalde
Doğal gaz ve elektrik zammından sonra gelecek zamlar ilemi büyüdü halk işçinin yaşam. sartlari. kuculdu
Enflasyona göre hesaplaması lazım. Durum daha da vahim aslında. Kur artışına göre hesap yapmışar. Aferinnn anca öyle büyürdü
Büyüyo da bize mi büyüyo? 😅
https://www.youtube.com/embed/N-nu9QtI25Ibüyüdü de sana mı büyüdü bana mı büyüdü... şirketlere büyüdü işte belli başlı ihaleci şirketlere , birilerinin oğullarına büyüdü
Tabii canım baya hissettim. Hollanda, İngiltere, Almanya vs. gibi ülkelerde yaşayan arkadaşlarım geri dönmenin yollarını arıyorlar.
Yalan söyleyeni z kseler Tüik çalışanları basur olur o derece
evett hissetmez olur muyum içimde büyüdü o... şemsiye misali..
Bir şeyin büyüdüğünü hissettim ama ekonomi değildi..
Bizim ekonomi değil o. Kendi yalaka kesiminden bahsediyordur
Büyümüş olabilir tabi fakat önemli olan halka yansıması
Hissettim tek şey bi tarafımıza girip içimizde yaşayan kazığın büyümesi.
Tabi canım öyle güzel ki ekonomi,7 bine aldığım PC şuanda 15 bin TL civarında şu anda.
Evet arkama giren kazık daha blr sivrildi ve genişledi sanki
%7 yi kim hisseder?
En az % 17 olmal dimi kızlar😄😄
benim anlamadıgım tüik enfılasyon oranını düsük söledi derler ozaman büyüme oranında düsük sölüyo
Ben büyümeyi değil de bana gireni 7.6 daha büyük hissettim
Büyüdü tabi. Arkamızda daha rahat hissediyoruz artık.
Tuik teki adamları değiştirip durdu Tayyip bey eee adam geldikçe de büyüttü
Ne büyümesi tuik hikaye baksana millet ihtiyacını karşılaşamıyor
Giren şemsiyenin acilmasidir o büyüyen şeyi yanlış yorumlamislardir 🤣🤣
Büyümek mi? Her geçen gün daha da küçüldüğünü derinden hissediyorum.
Ne kadar az büyümüş ya ekonomimiz harika 🥰🥰🥰🥰🥰
Büyümenin ne anlama geldiğini biliyo musunuz bu şartlarda?
Acaba bizden başka büyürken fakirleşen ülke var mıdır literatürde hahsjjsjs
ekonomide birsey yokki super 5 bin dolar gelir yetiyor sukur
O kadar büyüdü ki hala kendimi toplayamıyorum bu büyüme sayesinde
Giren şemsiyenin gün geçtikçe büyüdüğünü hissediyoruz. Başka büyüyen bir şey görmedim ben😂
Şemsiye sen bahsediyorlar galiba, her çeyrekte hissediyoruz o büyümeyi:)
Bende diyorum bu sıvıyağına neden 1 lira indirim geldi.
Enflasyonla büyüyen bir ülke ne kadar acı bir tablo TÜİK bizle * geçiyor
Herşeye zam geldi büyüdü tabi. 5 lira 10 lira oldu. %100 büyüme
İçinde hissetti millet büyümeyi buna bende dahil maşallah 😂😂
Kanka azındaki ne
Milletin arka tarafı büyüdü oda 7.6 değil yüzde 76 filan
Bizden habersiz büyüyor herhalde hiç fark edemiyoruz. d
İçimizdeyken hissediyoruz büyüdüğünü de ekonomi olduğunu sanmıyorum büyüyen şeyin.
Acayip hissettim ağzım açlıktan kokmaya başladı değişik değişik
Büyüdü herkes hissediyor bence, çok büyüdü çok.
Evet büyüyor sürekli büyüyor enflasyon büyüyerek bize giri... pardon geliyor
Büyürken bizi ezdi herhalde bir tur misali.. O sırada can çekiştiğim için fark edememişim
Bir şey hissedemedim. Kaldıki güvenebileceğim, inanabileceğim kurum bırakmadılar
her markete kasaba gidişimde bir büyüme hissediyıorum evet
Hissettim artık acıtıyor fazla büyüdü tövbest 😂😂😂😂
Ben bir gubardım bir gubardım. Sonra fark ettim meğer ekonomi büyümüş.
Fiyatlardaki büyümeyi kastediyorlarsa evet her geçen gün hissediyoruz.
Bizler büyümeyi değil ama dibine kadar küçülmeyi hissediyoruz
Büyüme ile birlikte nüfus daha çok artıyor. Bu kadar çoğalma ile 1 trilyon GSYİH olsa bile bir cacık olmaz bu ülkeden.
#Çoğalmayın
bunların ilkokuldaki matematik hocasını çok merak ediyorum... böyle bir şey yok ya nasıl atıyorlar ama nasıl:)
Hıhı aynen büyüdü ama g*tümüzdeki delik büyüdü malum s*kiliyoruz her yıl daha çok
Hissettim ama kalçamda hissettim. Kocaman ve sertti
Asrın lideri, havaalanı, yol, tünel, köprü.
Almanyada tezgahlar boş, amerika battı.
yarabbi sen bize şifa ver yarabbi artık gerçekten delircem bu ülkede ya :(
Afedersin bi yerlerimizde hissettik gözlerimiz parladı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?