AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
134Cevap
Az tabii. Biz burada 1 kiloya yakın altın alıyoruz. Görücü usulü mü
MEhir Allah'ın emri de adamı soymaya bahane olmamalı bence.
Tabi tabi az olmuş , çocuğun iliğini ve hatta canını da istemeliydin
Bizde tosun aldık adam 50 bin dedi zorla 45 bine aldık.. senin pazarlık nasıl geçti
Az istemişsin adamın anne babasının takma dişlerini felan da isteseydin
Ne fazlası yahu şu ekonomide 36 bin tl paramı biz abimin eşine 2 yıl önce 90 bin tl ye almıştık taki vs şu anki değeri tam bilmiyorum ama 200 uzeridir tahminim
Siz satın almışsınız
Senide pahalıya satarlar
@eryyy seni de sülalenide alırız çok Bi şey etmez.
Doğru satılmaya alışmışsınız
Kaça gelirsin sen?
Sizin önce karakteriniz sonra gücünüz yetmez it sürüsü
Mal olmaktan çıkın artık senin gibi para gözlü olanları çok gördüm evlenirken bir dünya borca girmiş sonrada borcu ödeyemeyip 6 ay sonra ayrılanları çok gördüm bırakın artık bu altını mutlu olmaya bakın huzurlu olmaya bakın bırakın artık altını parayı
Senin için karakter önemli değil gel ne kadar istiyorsan vereyim evlenelim
Bi kıza sırf onunla olmak için deli gibi bütün parasını veren erkekler yazık size köleler
Mehir Allah'ın emri madem İslam 2. 3. Eşede onay veriyor onu da kabul eder misin?
helal olsun kendi başlık parasını, kendisi söylemiş.
Bunlara rağmen evlenmeyi kabul eden enayi kim merak ettim
Durumu varsa normal yoksa abartili olir karşıdakinin durumuna bagli bu isler
bunun baslık parasından farkı yok kendini M. l gibi görüyorsun demek ki
olduğun yere göre değişir. mesela ben doğuluyum 30 bin en fazla iki üç bilezik eder 6 bin tl lik set de pek değerli değil. yani bizde bunlar geline takılsa alay ederler
Sonuçta Ne İstesen Sonuçta Eşinle Beraber Harcicaksin Olması Gerekeni İstemiştim
36 bin liraya seninle her pozisyonda yaşayabilecek yani, ederin 36 bin yani, ilginç.
En ucuz set 60 bin abla bir burma olmuş 19 bin dünyadan haberin var mı
Kendine bir fiyat biçmen üzücü, bunlar olmadanda mutlu olabilirdin
100 gr tamamlanıyorsa fazlasını istemek aç gözlülük olur zaten.
Sanki hayrına istiyor, sanki 250 gramın karşılığında istiyor, tamamen görgüsüzlük.
Yazik sen yuzde onu pesin sonra taksit taksit adami somureceksin
Vay iyi zam gelmemiş bu kadar yeterli bence fazla bir şey istersen iş yatar
Ben mardinliyiö. Bizde en az 30 gramlık 6 bilezik. 22 ayar 2 metre zincir ve 200 bin tl lik set.
sizin yörede nasılsa o kadar iste ama bence az.
Sen de isteyecen mi :D
@Tamtakır___Kurubakır evet. Ablamlara alındı. Bende isterim mehir olarak
Vay be.
@Tamtakır___Kurubakır ama sadece 40,000€ dolar ediyor 😀😀 yurtdışında yaşıyorum acaba dahamı fazla istesem
40 bin Euro yurtdışında da iyi para :)
Ortalama asgari tutarın erkek için 2000 Euro olduğunu düşünürsek 20 ay’a tekabül ediyor.
Bunu biriktirmesi ise en az 60 aylık bir süreç yani 5 yıl.
Adam soymaktan başka bir şey değil :)
@Tamtakır___Kurubakır evet şu an aldığı maaş 2000€ ayda ve 1300€ kirasına gidiyor maalesef. O yüzden 7 senedir evlenemiyoruz zaten 😀 ve yabancı olduğu için ailesi destek olmuyor. Türkiyede 40 bin euro diyince, aa size bedavaymış diyorlar ama gerçekten zor bi para
Bak hesabım doğru :D
Çünkü çalıştığım insanlar yurtdışında oluyor ve ortalamaları 2000 Euro.
Türkiye’dekiler paradan anlamıyor ki anlasalar Akp’yi başımızda tutmazlardı 😁
@Tamtakır___Kurubakır 1 ay türkiyede zenginiz ama 11 ayı düşünmüyorlar 😀 zaten nazara gelip her sene kaza yapıyoruz onun masrafıda var. En iyisi gitmemek artık 😀
Yoo değilsin :D
Şuanda Almanya’da markette harcayacağın 100 Euro ile alacağın şeyler ile Türkiye’de alacağın şeyler aynı.
Hiç fark etmiyor neredeyse.
1 TL süt 1,5 Euro’ya
1 kg muz 3 Euro’ya
1 kg domates 1,1 Euro’ya geliyor en az :D
Sizin orada da ortalama böyledir
@Tamtakır___Kurubakır evet bide daha fazla harcanıyor. burada hergün otelde kalmıyoruzki 😀😀 uçak parası bile ortalama 700€. Biz 10 kişilik aileyiz bir de. Finlandiya’daki fiyatların Almanyanın 3 katı ve maaşlar daha da az
Yazık yeminle yazık birde açlık varmış aynen açlık var (!) Tam şu an var (!)
eh adam birkaç yıl kredi öder
istediğiniz gibi gezip tozamazsınız
Anadolu'da bir tarla, Ege'de yazlık tamamdır bu iş.
O zaman Mehir olduğunu belirtmen lazımdı en başta.. Ayrıca mehir altın bazında söylenir, medeni hukuk karşılığı nafakadır..
Bilezik icin evleniyorsan az istemişsin sonunda o alınanların külfetini sende cekeceksin
Bence az olmuş kendi kilo ağrılığınca altın olsun bide yüzük 1. Hope Elması olsun - (250 Milyon Dolar )
He çok müslümansın gözüküyor profil resminden İslam'a o kadar uyuyorsun ki bu da senin hakkın. İşinize geldiği gibi her şey
İki gönül bir olduktan sonra bunların ne önemi var. Sırf bu muhabbetler yüzünden soğurum karşımdaki insandan 🥴🥶
İki gönülle ne Alakası var evlenirsen senden de isteyecek
30 bine 2 bilezik gelir..
40 binin altında da doğru dürüst set yok..
Ama mehir adının altına saklanipta erkeği soymak dolandırmaktir. Mehir dediğin abartılı olmaz erkeği zora sokmaz sen utanmasan bi de ev isteyeceksin
Evleneceğin kişinin mali durumu iyi ise minimum 71 gram has altın mehir vermesi gerekir.
Ama durumu yok ilerde veririm derse sende kanaat etmelisin. Sonuç olarak sana bağlı
Çok az istemişsin. burada beş bilezikten aşağısını takana adam demiyorlar.
Sizin adamlık derecesi parayla ölçülüyorsa orada pek adamlık kalmamış paran köpeği olanların sözü geçer olmuş.
@Prestige35 eeee her yerde aynı değil mi ki?
Doğuda böyle bu onlarda yeni yeni keşfediyor medeniyeti 35 40 seneye kalmaz böyle adetler
orta seviye işte ne iyi ne kötü normal istemişsin
çok ciddi bir para değil ama ben olsam vermem
Evlenesiye kadar herkese acik kapi simdide namuslu gibi takilmacalar hahahahaha
İste, sorun yok evlenince skkkke akkkeee geri verceksin üstüne neler verceksin daha
Kadın para köpeği olmaya kulp takmış skkkrler senin mehirini
Bileziğin teki zaten 30 bin sen tek bilezik istediysen çok az istemişsin en 5 olmalı, bizde öyle
Yamyam
eşinin maddi durumu nasıl zenginse istediklerin az sayılır
Böyle bi ekonomide bunları istemek yerine eve eşya alsan vs daha iyi sanki bide az mı olmuş diye soruyo, umarım karşıma senin gibi birisi çıkmaz
Ateistmisin
hahaha ne alaka konuyla
Mehir denir buna islam dininde olan bir şey
aynen, evlenme karşılığında teknik olarak kendimi 30 bin liralık bileziğie bide 6 bin liralık sete s**ayım ama dinimizden gelen bir şey.. Bu severek evlenmek değil benim için, dini işinize geldiği gibi kullanmaktan vazgeçin artık
İşime geldiği gibi kullandığımı nerden çıkardın
Bedevaya gider dedikleri şey bu (sevmesem de bu tabiri) 😅 bir bilezik 30 zaten. Ha durumları yoksa seviyorsan ediyorsan bilemem
Seni mutlu edecek başka şeyler de olmalı ama
Kim alacak onu evlendikten sonra borç ödemeye sıkıntı çekmeye hazirsin herhalde
ama kendi hakkından vazgeçenler için övgü ile bahsediliyor yani istemek zorunda değilsin maddi olarak zorlamaman lazım çocukcağızı
Bir bilezigin fiyatı yaklaşık yirmi milyar çok bı şey istememissin
Bencede
Sorduğuna göre az istemişsin bitcoin de iste yatırım İçin iyi olur şu an alım fırsatında
kocan değil mi o senin neden düşmanınmış gibi tüh az sömürmüşüm der gibi düşüyorsun?
Sanslilarmis. Ne gelinler var fazlasını istiyor gözü doymuyor
Az 50 çeyrak 20 tam istemen lazımdır bide 15 bilezik unutma 😂😂
Biraz daha isteyebilirsin
Kıyamadım
senle evlenene acidim
Neden
mehirse ayri ama bosaninca nafaka isteme 🤪
Boşanmam ki
Bunu alacak enayi kimmiş merak ettim ahaha
Artistsiniz sanırım?
Estağfurullah
Ateist yazacaktım
Ahaha yok
Konunun ateistlıkle alakası nedir meraktan soruyorum yani?
@enthusiasticpq buna mehir denir evlenirken erkek bunu yapmazsa günaha giriyor
Ahajajajkakaka. Kız bunu söylemek icin çok düşünmussun belli herkese ateist misin dıyor bide. Onu sen belirliyorsun evet ve istemek zorunda bile değilsin. Bu olurda boşanırsanız zorda kalma diye. İmam nikahında olur. İstemezsen eşin günaha girmeyecek yani.
30 bin Tl ne kııız elinin kiri :)
ne mehiri ya kız kaldı mı öyle şeylerrr şaka bi yana da aşırı dinci gibi geldin banaaa :)
Mehiri mi kaldı derken? Dini bir vazifeyi atabiliyor muyduk ya? Aşırı dinci? Cahilliğin göz kamaştırmıyor ağlatıyor a. mk
Ben 100 bin tl lik isterdim dhfjhh
gayet normal. benimki direkt araba istiyor
Çok fazla bi bakır yüzüğe olurdun yani
Sağ böbreğini de istemek adetten değil miydi
300 bine tamamla. Az tabi
Evlilik adı altında herkes herkezi koparıyor
İşte günün cevabı helal kardeşim
Ucuza gitmişsin
Ebenisinide istermisin