Gizli Üye(30-35)+1 yılYazık. Bunun dinle onunla bununla alakası yok. Sen çalışan bir bireysin, müstakbel eşinde çalışan bir birey birlikte hayat kurabilecekken daha evlenirken birbirinizi borca sokuyorsunuz. Bunlar yerine insanlar evlilik hediyesi olarak karşılıklı birbirlerine mutlu olacakları bir şey alsa yetmez mi? Sonrasında zaten paralarını yine birbirlerinin geleceği için harcayaklar.
Sen kendi ayaklarının üzerinde durabiliyorsan bu yaptığın kendine değer biçmektir kusura bakma. İslam erkeğe 2.3. eşide helal kılıyor. Sende kabul ediyor musun bu durumu o kadar dine bağlıysan madem ki?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılTamam mehir Kadının hakki doğru...
Mehiri muaccel var biliyor musun?
Mesela
" Boşanma halinde geçerli olmak üzere banka teminat mektubu" da bir mahir şekli...
Milletin karşı çıktığı şey bu işin piyasa arzı gibi görülmesi
Yok çok mu oldu yok az mı oldu yok bilmem ne...
Söylüyorum işte...
Banka teminat mektubunu kabul edecekmisin? Yani evlenirken kuruş vermeyecek ama boşanirsan ya da ölüm halinde geçerli olan bankadan bozdurabilecegin 36 000 TL...
Kabul eder miydin?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğuda, bir kilo altın istiyorlar. Az istemişsin.. Ama mesleğin nedir şimdi? O da önemli.. Ben ev hanımına, bir şey takmazdım mesela.. . Zira Benim gözümde, mesleği önemli. Bekareti veya ne kadar inançlı olduğu değil.. Benim gibi Kemalist erkeklere göre bir kadının kıymetini ; kariyeri artırır. Dinciler, ev hanımlığına değer verir. Tabi, benden yüksek kazanmaması da lazım. Yani parasına göre, evlilik yapmayız. Ama yine de kariyer, kalite demektir..
00 Yorumla
+1 yılBirkaç yorumu okudum ve teker teker açıklama yapamadım. Çok yanlış yere soru sormuşsun 😂 bu istediklerin şu dönemde çok bir para değil ama yerine getirmesi de onun için güç olabilir. Durumunu bilmiyorum. Ölçülü olmakta fayda var. Çok zorlamamak gerekiyor:))
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
131Cevap
+1 yılDine göre istedim diyosun, o halde her şeyi dine bağlayan, kendi dine uygun yaşamazken her şeyi ve herkesi dine göre yargılayan, dinin sadece kadınlar için var olduğunu sanan ve yaşamadığı din üzerinden insanlara allah kitap nasihati verip saman altından su yürüten erkeklerden, evet az bile istemişsin. Mehir kadının hakkıdır ve erkek bunu vermek zorundadır.
Gelelim kendi görüşüme, ben böyle bir şey talep etmezdim. Ama edenide yargılamıyorum. Çünkü erkekler kadınlar üzerinden o kadar atıp tutuyor ahkam kesiyor ki islam kadınlar için varmış gibi eleştirip kendileri her haltı yiyor bunlardan ne kadar isteseniz müstehaktır.
10 YorumlaKadınların, erkekler (babaları) tarafından satılan, bir diğer erkek olan kocaları tarafından satın alınan evcil hayvan statüsünde varlıklar olduğu dönemlerden kalan çağ dışı gelenekler.
İslamiyet'in kölelikle ilgili ayetleri hadisleri nasıl hükümsüzse, mehir de hükümsüzdür. Zira bu devirde kadın satın alınmıyor, kimse kimseye cinsiyetinden ötürü para ödemek zorunda olmadığı gibi, hiçbir kadın da erkeğinin malı olmuyor.
Genetik kodlarında hala kendini mal olarak görmek yatan kadınlar, bu aptal gelenekleri devam ettirmeyi kendilerine motto ediniyorlar.
Mehirin yanı sıra 10 bilezik, yüz görümlüğü ve türevi saçmalıklarla kendini değerli bir mal hissediyorlar.
Kurtul bu kafadan Necla, bu kafa iyi bir kafa değil.
210 Yorumla
Soran+1 yılHükümsüz dediğin şey kuranı Kerim’de yazıyor cahil cahil konuşma
Soran+1 yılBana bununla ilgili bir ayet belirtirmisin
- +1 yıl
Müşrik kadınlar iman etmedikçe onlarla evlenmeyin. Şunu bilin ki, müşrik hür bir kadın hoşunuza gitse bile, mü’min bir câriye ondan daha hayırlıdır. Müşrik erkekleri de, iman etmedikleri sürece mü’min kadınlarla evlendirmeyin. Yine bilin ki müşrik bir erkek hoşunuza gitse bile, mü’min bir köle ondan daha hayırlıdır. Çünkü müşrikler, insanı cehenneme çağırırlar. Allah ise, izni ve keremiyle, cennete ve bağışlanmaya çağırır. Allah, insanlar düşünüp ders alsınlar diye âyetlerini böyle açıklar.
Bakara 221.
Cariye: seks kölesi.
Soran+1 yılBunun islamla bir ilgisi yok kadınlarla da ılgısı yok bu hep vardı dünyanın her yerinde vardı hala var savaş oldukça olacakta borcunu ödemeyende köle oluyordu örneğin islam dini asla kadınları cariye yapalım demiyor cariye ile evlenin diyor islam dini köleliğe en büyük darbeyi vuran dindir aksine Hz. Peygamber savaş durumu dışında, hür bir insanı yakalayarak köleleştirmeyi yasaklamıştır. İslâm dini, savaş veya doğum yoluyla süren köleliğin hafifletilmesini ve zamanla ortadan kaldırılmasını sağlamaya yönelik olarak da tedbirler almıştı. Kadınların kaçırılıp cariye olduğu yerler İran Bizans romdadır islam dininde cariyelik eşi savaşta ölen kadınların korunmak amacı ile evlenilmelidir aksi halde o dönemde o kadınlar farklı amaçlarla kullanılabilir
Soran+1 yılşu an kölelik yok mu?
Mehir kadının en helal hakkıdır.
Yani ben olsam ne isterdim bilmiyorum ama farz olduğu için sizin gibi temsili bir şey olurdu diye düşünüyorum.
Abim evlendi, mehir olarak 20 gramdan 5 bilezik ve 1 tane beşi bir yerde istedi yengem. Takı ile dahil bu. Takı olarak bunları yapacağız yani.
Geçen gün lafı geçti, arkadaşları yengeme takı ile beraber olduğu için çok az istediğini söylemiş. Millet 10 bilezik istiyor takı harici heralde anlamadım. Evlilik böyle basit maddi değerler üzerine kurulmamalı diye düşünüyorum.
40 koyun istenir bildiğim.
Yoksa evlilik daim olsun, mehir miktarı çok da mühim değil.20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle bir şey de müslüman olursun olmazsın diye bir şey yok g.. tunden uydurma istersen evet isteyebilirsin hakkın erkek de verecek islam diyorsun müslüman diyorsun ya işte islam ne kadar diyorsa o kadar alabilirsin ondan fazlasını alamazsın müslümansan bunları bilmen gerekiyor müslümansın madem namaz kılıyor musun kapalı mısın fotoğrafa bakınca öyle görünmüyor ortalıkta çıplak mı dolaşıyosun yoksa evleneceğin erkekle önceden seks yaptın mı bu zinadır haramdır günahtır alkolün var mı bu daha uzar gider işine geldiğinde islamı kullanıp işine gelmediğinde islama karşı çıkmak nerede var
06 Yorumla
Soran+1 yılMehirin kapalılıkla açıklıkla ılgısı yok istediğin kadar fazla isteyebilirsin 5000 TL nin altı kabul değil
- +1 yıl
O zmana niye kendi kendine mehir vermeye n müslüman değildir diyorsun işine gelmedi demi islamda mehir varsa yine islamda kapanma vardır ne güzel la işine gelmeyeni at işine geleni al
- +1 yıl
Ona bakmadım bakacam bu dediğinde yanlıştır ama bakacam
Soran+1 yılDinimin her gerekliliğini uygulamıyorum bu benimle nefsim arasında ki mesele
- +1 yıl
Nefis değil Allah ile aranda o zaman kalkıpta islamı kullanıp kendine çevirmeyeceksin işte burada nefis giriyor araya namaz var diyorum kapanak var diyorum yok diyorsun ama para var diyorum açılmak var diyorum evet diyorsun bu olmuyor müslüman olman güzel bir şey yine de tabiki de en azından kafir değilsin ama buyaptığına doğru denemez seni dinden çıkarır işte bu mehir olayı çıkarmaz ama bilmeden yapamdan etmeden Allaha karşı gelmek dinden çıkartır mesela Türkiyedeki insanların en büyük dinsizliği nedir bilir misin laikliği özgürlüğü savunup şeriata karşı gelmeleri yani Allaha karşı gelmeleri şeriat kurandır Allahın kanunlarıdır islam şeriat ile yönetilir ama bizim dinsiz imansız insanlarımız nediyor hayır diyor şeriat yok laiklik özgürlük var diyor bu dinden çıkartır işte bir müslüman bunu yapamaz bu bir örnek çok iyi bir örnek hem de diğer yandan insanız nefsimiz var şeytan var günahkarız eğer günahkar olmasaydık bu hayatı yaşamayacaktık zaten ama ne yapacaz öğrenecez araştıracaz bilecez bilemediğimiz şeylerde de ahkam kesmeyecez islam konusunda tabiki de bu İstanbul nerde dendiğinde Diyarbakırın yanında veya 2+2 kaç diye sorulduğunda cevabına 4 değilde 10 dediğinde islam buna benzemez kuran senin ders kitaplarına roman kitaplarına hikaye masal kitaplarına benzemez bir ingilizceyi italyancayı ispanyolcayı nasıl öğreniyorsan okuyorsan onu öyle öğrenip okuyacaksın anlayacaksın islma hakkında atıp tutulmaz anlamıyorsam anlamıyorum diyeceksin anlamayıp bu yanlıştır böyle bir şey olamaz diyemezsin kapalı olmazsın namaz kılmazsın yapılacak şeylerin bazılarını yapmayabilirsin hiç birini yapmayabilirsin olabilir ama atıp tutamazsın benim dediğim doğru o yanlış diyemezsin
Soran+1 yılKapanmıyor olmanın beni dinden çıkardığını mı söylüyorsun? E o zaman sen stajyer allahsın
+1 yılBen müslüman değilim ama böyle ucuza bulsam 3-5 tane alırım. Müslümanlıkta 4 tane serbest zaten ama müslüman olmadığım için fazlasını da alabilirim. 30 bin TL bilezik ve 6 bin TL set toplam 36 bin TL yapar. O da yaklaşık 2000 dolar yapar. Şimdilik 5 tane yeter mesela.
Müslümanlar ticarette iyidir. Para olsun da ismi mehirmiş zehirmiş farketmez. Dalga geçince de saldırırlar. Dalga geçmeyelim de ne yapalım? O kadar para istedim bu kadar para istedim diyerek aklımızla dalga geçenlere ne demeli peki?
Müslümanlık dahil bütün dinler aynı. Hepsi insanlık dinine aykırı.
10 Yorumla
+1 yılBu devirde, ekonomi bu hâldeyken fazlasını istemek de biraz acımasızlık olur. Bunu bile yapamayacak insanlar da var. Az değil, iyi yapmışsın.
Rabbim mutluluğunuzu dâim etsin ☺🤲🤲21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Evlenirken bir şey isteyen kadın kendini satmış olmuyor mu? Gelenek görenek diyen ahmaklar hangi gelen göreneklere uyuyorsunuzda buna uymaya çalışıyorsunuz işinize geldiği gibi yaşıyorsunuz ayrıca madem kendinize mal ile aynı değeri veriyorsunuz kadın hakkını da reddetmiş oluyorsunuz böylece feministler bayılıyor
23 Yorumla
Soran+1 yılAteistmisiniz
- +1 yıl
@durusu0077 namaz kılıp bqşını örtüyor musun?
Gizli Üye(18-24)+1 yılGönüllerinden almak isterlerse , maddi durumlarıda el verirse alırlar. Siz neden istiyorsunuz ki? Bildiğiniz kendinizi mal yerine koyup parayla satıyorsunuz. Siz mal mısınız? Kendinizi bu ezik duruma düşürmeyin cidden! Gurur falan yok mu sizde? Bu kadar ezik olmayın bee.
45 Yorumla
Soran+1 yılMehiri kadın ister
Cevap sahibi+1 yılMehir'in bir değeri tam olarak belirlenmemiştir. Az bir şey isteseydin o zaman. Mehir, din falan diyerek istediklerini söylüyorsun işte. 30 bin TL bilezik 6 bin TL set istemeyeni cehennememi gönderiyorlar 🤣
Soran+1 yıldeğeri en az 5000 tl
- +1 yıl
Bunlar dinci dini kendilerine göre yorumlayıp rant kazanan sömürgeciler dört dörtlük Müslümanmış gibi hakkı olduğunu iddia ediyor
Ben kocamdan mehir olarak 1tane küçük altın istemiştim. Onu o kadar çok seviyorum ki aşığım ona hiç kıyamadım ozamanlar. Şimdide hiç kıyamıyorum. Maddi durumu kötüydü ozamanlar. Sevdiğim için ona hep destek oldum yanında oldum herşeyinde. Şimdi çok şükür evimizde var arabamızda. O hep çalıştı benim çalışmamı istemedi. Bende ona evden destek oldum bir kadının yapabileceği herşeyi yaptım verdim ona. Onun için canımı bile veririm. Canım kocacım seni çok seviyorum.
20 Yorumla
+1 yılYahu sen iyi misin para karsılıgı kendini verecen degerin 30 bin bilezik 6 binlik set mi düşürmeyin kendinizi ya resmen ben malım fiyatım bu diyorsunuz bana ne istiyorsunuz dediklerinde ne alıyorsunuz evimi ben üzerime alınmıştım pardon diyip odama cekildim 3 kere geldiler sonra
26 Yorumla- +1 yıl
Sayın feminist, kadın evlenirken bir şey isteme hakkına sahiptir bu onun fiyatını belirlemez onu da ifade etmez. İslam dininde kadının kendi zor günleri için kadına berilen bir haktır bu. Ufkunu genişlet olaya bu kadar dar bakma.
- +1 yıl
Arkadaşım dar görüş olan sizsiniz İslam dini haktır diye diye ufkunuzu kısıtlamışsınız bu kadar çok hak hukuk peşindeysen hacca göndersin seni
- +1 yıl
Mehir olarak hacca da gitmeyi isteyebilirsin başka bir şeyi de. Tefsir okumuşluğu yok hatim etmişliği yok gelmiş İslamla ufkunuzu kısıtlıyorsunuz diyor. Senin çapın olsaydı anlardın
- +1 yıl
Ah ahh tamm sen çaplı ol kıt oldugun başından belliydi de işte bakma laf anlatmaya çalıştık
- +1 yıl
İslam dinin burada biraz zayıf kalmış çalışan kadınların pek düşünememiş. Bu gayet kadının satış fiyatıdır kendine fiyat biçen satabilir kendini. Kendi ayakları üstünde durmaya korkan erkeklerin üstünden geçinmeye çalışan varlıklara acıyorum yazık başkasının eline bakan köledir.
- +1 yıl
@Prestige35 İslam dinin başından beri çalışan kadınlar vardı. Bu da senin eksik bilginden kaynaklanıyor. Mehir konusunu araştırın. Anlatamam siz kendinizi geliştirmek için çabalayın
Derdin İslama uygun evlilik yapmaksa hurma çekirdeği iste mehir olarak. En efdali oymuş. Ya da aç gözlü ol, yat kat falan iste mehir sözü al taksit taksit boşayana ya da ölene kdr ödesin. Yoksa kul hakkıyla ölür mazallah. Sen de alacaklı mümine olursun.
22 Yorumla- +1 yıl
Birisi yat kat falan istemiş. Nereli olduğunu da yazmış. Şaşırılacak bir şey değil.
Yorumlara bakıyorum da aşırı dinci ne demek dinin aşırısı olmaz haramı vardır helali vardır bu gençlik nereye gidiyor anlamış değil yok 30 binliralik altına mi sattın ulan sen beleş beleş evlenmeden önce herkesin altına yatanda bişe yok zina ederken bişe yok ama Allah'ın emrini yerine getiren gerici yobaz oluyor aslında öyle değilde işlerinin kokayina öyle geliyor huzuru mahşerde elim yakanizda olacak sizin yaptığınız yalnis bir yoruma az aklı kit insanı günaha sokarsaniz bundan da mesulsunuz
10 Yorumla
+1 yılMehir olarak istemişsin
Erkek kabul ettiyse almak durumunda
Bilmeyenler için açıklayalım
Mehir bir Türk adeti vs değildir
Hurafe de değildir
Kadının kendini garantiye alabilmesi için dinimizin koyduğu bir gerekliliktir.
İmam nikahı esnasında belirlenir
Kadın talep eder erkek onaylarsa kadına bunu sağlamalıdır.
Bu arada bence az değil şu ekonomide az gelebilir gözüne ama
boş ver
Alçak gönüllü olmak iyidir kuzum10 Yorumla
+1 yılMehir olarak istediysen ve eşin de kabul ettiyse sorun yok. Bazı dangalaklar bakıyorum da kudurmuslar. Yok kendini satıyormuş yok 250 Gr o kadar etmezmis. Kadını satın alıyorsanız satma hakkını da kendinizde görüp kendi kendinizi güzel kardeşim yerine koyuyorsunuz. Üstelik evlendiğiniz kadini 250 gramdan ibaret gördüğünüzü de belli ediyorsunuz ne güzel. Mehir olayı sırf bunu anlamak için bile çok iyi birsey.
13 Yorumla- +1 yıl
İslam'da nasıl ki zekat verince karşı tarafı satın almış olmuyorsaniz mehir verince de esinizi satın almıs olmuyorsunuz beyler. Satın alınan mal satılır da. 🤣 Kendi kendinizi pz*vnk yerine koymayın bence komik oluyorsunuz. Allah'ın emri bu, küfür ederseniz siz günaha girerseniz.
- +1 yıl
Millet sapıtmış harbiden
- +1 yıl
@ÖzdemirAsaf61 Saliha bir kadın zaten çok fazla bir mehir istemez , aldığını da yine kocasına sonradan bir şekilde harcar. Erkek aslında mehir vererek yatirim yapmış olur. Burada mehiri saçma bulan kadınlar da emin ol bosaninca adamın malınin yarısını ve nafakayı çatır çatır alır. Mehir isteyen kadına sallayan dangalaklar da kazığı yiyince Allah'ın emrine karşı gelmenin ne olduğunu anlarlar.
Ben kendi adıma konuşacak olursam mehir muhtelen bağışlarım veya alsam bile sonradan iade ederim lazım olursa ama mehir konusunda reddedici düşünen erkekle zaten işim olmaz. Abuk subuk laflar edeni de gayet mantıklı argümanlarla yerin dibine sokmasını bilirim.
+1 yılMehir olarak bana sorduklarında eşime bıraktım eşimde bilezik yapacağım dedi boşanma halinde kadına verilen bir haktır bu ve kadının hakkıdır. ben sadece bişey belirtmeyi uygun görmedim ne boşanalim ne mehir isteyelim huzurumuz daim olsun ama bu dini nikahta sorulan bir soru sünnet mi Allah in emri mi bilmem ama kadına tanınan bir hak.
11 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel hem nafaka hem mehir. Devlet zaten güvenceye almış nafakayla.
+1 yılAllah katında mehir kadının hakkıdır o yüzden hakkını alır Allah böyle olmasını istemiştir ve böyle olmuştur dinini imanını bilen müslüman olan Allah'a inanıp güvenen kadının hakkı neyse onu verir bu böyledir
20 Yorumla
+1 yılOooh iyi yaptın kız aferin! Sjsjs yaşasın islam çatlasın düşman
21 Yorumla
Soran+1 yılBencede 🤪
+1 yılMüslüman değildir falan demeseydin. Araştırıp konuşmak lazım. 36 bin TL fazla değil mi? Para kolay kazanılmıyor karşı tarafi da düşünseniz keşke. Cidden evlilikten soğutuyorsunuz. Az mı istedim diyorsun birde aynen az istemişsin (!) 100 bin TL'lik isteseydin. Mutluluk para olmuş çağa bak.
00 YorumlaEvlat bu sitede böyle sorular sorma çünkü bu sitedekilerin çoğu cuckoldcu yani gvattt kizlar ise evde kalmış kıllı milli kizlar zengin koca avcısı bu site insanların psikolojisini çökerten bir masona hizmet eden sitedir ben sadece ekonomi ile sağlık bölümünü takip ediyorum diğerlerini engelledim
00 YorumlaNafaka da 3,5 ay Allah'ın emri ama ölene kadar alanlar da ateist kadınlar herhalde?
İşinize gelince din, işinize gelince medeni kanun demeyeceksiniz.
30 Yorumlakanka biraz da karşı tarafın yerine koy kendini ha yine de böyle şeylere takılırım diyorsan karşı tarafın durumunu da gözetmek zorundasın evlilik cocuk oyuncağı değil çoğu şey erkek tarafında oluyor ve piyasa Şu an berbat
10 YorumlaMehr olarak istedim diyorsun da mehr neye göre nasıl hesaplanıyor bunu bir araştırıp, öğrenip, düşünmek lazım. Az mı çok mu ona göre kendin karar verirsin. İslama göre hakkın evet ama bu bir farz değil. Yani insaflı olmayı da seçebilirsin.
01 Yorumla- +1 yıl
Düzeltme, evlenirken mehir verilmesi gerekiyor. Nikahla veya nikahtan sonra. Az önce kendimden şüphe edip araştırdım. Ancak şöyle bir şey var, mehiri hediye etmek çok sevaptır. Mehirde kolaylık göstermekte öyle. Mehirde üst sınır yoktur, ancak alt sınır en az 5 gram altındır. Yani hakkın evet ama bunu isterken karşı tarafın durumunu göz önünde bulundurup ona göre hareket etmen daha hayırlıdır. Allaha emanet.
Yav bende bunu anlamıyorum 🤦🏼♀️ damadın içinden gelirse sana bi evlilik hediyesi alır onu anlarımda neden ekstra olarak maddi birşeyler istiyorsun. Eşya mısın sen, seni satın mı alıyor bu adam ne diye altın diye tutturuyorsunuz
00 Yorumla
+1 yılGünümüzde baya uygun ama bunu dini nikâh kiyilirken hoca söylemiyor muydu yani günümüz sartlarinda şu kadar olması lazım gibilerinden diye birde 6bintl ye set var mı 🤔
02 Yorumla
Soran+1 yılHoca yoktu ben söyledim
- +1 yıl
Tamm. iste dini nikâh olurken zaten hoca söylüyordu sanırım bunları gibi gibi ne bilim aslına bakarsan hayat şartları eskisi gibi değil adet yerini bulsun diye de düşünmüş olabilirsin o an
+1 yılİsteyimkizim isteyim sonra o borcu odeyecez diye ugrasin bitakim harcamalarinozdan kisin yetemediginizde ewde hizursuzluk ciksin kavga edin ustune bide bosanin iki tarafta ikinci el ol afferim size
02 Yorumla
Soran+1 yılİkinci el?
- +1 yıl
Bosandiktan sonraki hallerimiz
Madem dine göre vermeli o zaman senin başın kapalıdır umarım. Çünkü bu da Kur'an da geçmekte.
Ayrıca dinde geçiyor diye erkeğin, ailesinin canını çıkarasıya bir masrafa sokmak acaba bu da günaha girmiş olmuyor mu00 Yorumla
+1 yılniye bunuda anlamış değilim flkhlf tek taşlı yüzük aldığında ne oluyor sana değermi vermiş oluyorum ldklgdlk aşk adı altında ne boş şeylerle uğraşıyoz ya çocuk yapın gitsin
11 Yorumla- +1 yıl
buarada bir dünya din var lfdhlfh biri senin aksini düşündüğünde direk ateist olmuyor dlkgkdolg
Az da çok da kasmamak gerek. Ve TL olarak değil gram altın olarak söylensin. 30 gram-40 gram ne tutuyorsa işte, bilezik olur set olur fark etmez gramı belli olursa iyi olur.
00 YorumlaValla tam kararında olmuş efsane bir şey herkese sen gibisi lazım adamlar 200 gram altın istiyor yaklaşık 200 bin tl ye geliyor o altın deli bir şey yani seninki tam kararında muazzam bir istek bence
00 YorumlaMüslümanlığın kendinize göre işe yarayan tarafını almışsınız sanırım 😄 şaka bir yana mehir hakkınız buna kimse itiraz edemez lakin bunu buradaki insanlara değil evleneceğiniz kişiye sormanız daha mantıklı.. Siz az istediğinizi sanarken belki de damat beyin beli büküldü bunları karşılamaya çalışırken..
00 Yorumla30 gram altın. Bari 20 gramdan 2 tane bilezik isteseydin😃
Çok bir şey değil ya ama eşini de zorlamamış, borç yapmamış olacaksın. En makulü bu.
00 Yorumla
+1 yılWay arkadaş nasılda dini eviriyorsun. Adam kuma dese hemen hizaya girecen, medeniyet, ekonomi filan dicen de. Mehir için Adamın gücü var mı sordun mu?
01 Yorumla
Soran+1 yılVar
+1 yılValla şu an benim ailemin daha ortada hiçbişe yokken düğün içim aldığı paralı bileklik ile. Kolye zinciri 30 bine yakın nişan yüzüğü diğer düğünde takışacaklar haric
00 Yorumla
+1 yılEğer damat zenginse gayet normal ama damadın bunları alacak gücü yoksa iyi yapmışsın çünkü evlendiğiniz de borç ödeyecek.
03 Yorumla
Soran+1 yılÖdesin
- +1 yıl
Seni de arkasında sürükleyecek.
Soran+1 yılBen etkilenmem
Aptal türk erkeği işte hakkediyor herşeyi sıç ağzına
13 Yorumla
Soran+1 yılBu benim tercihim
30 bine 2 tane bilezik bile gelmiyor hhahaah şanslı damat
12 Yorumla
Soran+1 yılHer fiyat bilezik var
Gizli Üye(30-35)+1 yılga bide mihir in dışında istenen altinkatda var dimi? bende ucuza gittiniz dicektim 😊 şaka bi yana keşke kızlar altın almak zorunda olsaydı aynı Hindistan'da olduğu gibi bakalım o zamanda bıdı bıdı edermisiniz?
00 YorumlaBana göre az
aylık kazancı azdır normal gelir
başkasına çok gelir durumunu sen biliyorsun00 Yorumla
+1 yılMehirin anlamı bu değil.
İslam dinini kullanmış bide mehir demiş.
Düşmanlığınızda boğulun inşallah!!!00 YorumlaBunun azı çoğu yok ki karşı tarafın durumuna göre biri der ne bu çerez parası biri der 6-7 aylık maaşım
00 Yorumla
+1 yılBen hic istemicem ailem burnunu sokmadgi surece mehir farzsa gonlunden gecen bisey alsin altin sevmiyorum ztn...
01 Yorumlasende akıl yok inan. yahu kimden ne istiyorsun
adam borca girecek onları almak için. sonra yıllarca borç içinde yüzeceksiniz.00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 496 cevap paylaştı.
+1 yıl30 bin liraya bilezik var mı artık? Minicik küçük altın 2 - 3 bin lira.. peki o ne istedi sizden? Rolex saat mi?
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 436 cevap paylaştı. Mehir hakkın diye adamı zorlamanın anlamı yok.
Zengin değilse onu soktuğun sıkıntılar ikinizi de etkileyecek.00 Yorumla
+1 yılMehir belirlesiysen bunu erkek tarafı kabul eder veya etmez ama ideal. fazla aç gözlü değilmissin
00 Yorumla
+1 yılHerhangi bir şey isteyip miktarını belirlemek haksızlık, karşı tarafın bütçesi neye müsaitse gerekeni yapar
00 Yorumla
+1 yılHediye istenmez benim bildiğim kadarıyla ama your choise
01 Yorumla
Soran+1 yılHedıye değil bu
boş ver huzur mutluluk olsun gerisi boş benimde 6 bilezik 22gr birde set hemen hemen aynı
02 Yorumla
Soran+1 yılToplam kaç TL
+1 yıl6 bin tl ye set mi var 🙄 gümüş set demek ki o imkansız çünkü 🙄
06 Yorumla
Soran+1 yılSet dediğim beyaz altın
- +1 yıl
gene de mümkün değil incecik kolyeler artık 6/7 bin kıl gibi
Soran+1 yılYok kız baya kalın 22 ayar
- +1 yıl
22 ayar mı saçmalama imkansız
Soran+1 yılYemın ederim ya
Soran+1 yılVar 22 ayar öyle bilezikler 15 gram 22 ayar bu fiyat ediyor
+1 yılYani hanefilerde bunun alt sınırı iki koyun bedelidir ona bakılırsa az istememişsin ama günümüz şartlarında da 36 bin tl hiçbir şey. Neyse boş ver gitsin güzel bir aile hayatınız olsun inşallah da gerisi önemsiz🙂
01 Yorumla- +1 yıl
Evet eşinin ekonomik durumu da önemli burada. Zaten görüyorsun, biliyorsun ona göre evleniyorsun adam neyi karşılayabilecekse o kadar olmalı.
+1 yılAşık olduğun birinden böyle şeyler mi istiyon cidden komik güldüm dkdjdkkfkf
10 Yorumla30 gr bilezik zaten normal 6 binlik set kaldı mı ya :) maddi duruma göre değişir
10 Yorumla30 bine 1 buçuk bilezik mi ediyor şimdi 😀 6 bine set kaldı mi acaba
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 439 cevap paylaştı. az istemissiniz bile sadece 6 bilezik 100 200 k yapıyor zaten
10 Yorumla
+1 yılAzı çoğu kendine göre değil eşinin gücüne göre belirlersen daha hoş olur..
10 Yorumla
+1 yılNeden istedin bunları? Kendine bir meblağ belirlemen kadar kötü bir durum olamaz. Evlilik iki insanın hayatını birleştirmesi olmalı karşı tarafı tabiri caizse yolmak değil. Siz kendinize hayat arkadaşı değil bir sponsor ediniyorsunuz sanırım 🙄
23 Yorumla- +1 yıl
Ne alakası var? Mehir olarak istemiş ki bu onun hakkı.
- +1 yıl
Hanımefendi mehir olarak istemiş bile olsa az mı istemişim nasıl bir soru? Dini yükümlülükleri yerine getirmekse amaç temsili ufak bir meblağ istenir (ki bence o da çok aşağılayıcı) istenilen tutarın azlığı çokluğu tartışılmaz.
- +1 yıl
Neden konu olmasın? Bunu belirterek kendine değer biçmiş olmuyor. Çocuğun durumuna göre de ele alınır. Konuyu uzatmak istemiyorum. İkimizin düşünceleri farklı.
Gizli Üye(30-35)+1 yılMehir vs ben anlamam ama 36 bin az bir para özellikle bu devire göre yani sana bunu ödese sen ayrılsan bununla yeni düzen kuramazsın
028 Yorumla- +1 yıl
Erkeklerin üzerinden düzen mi kurmak çok aşağılıkça düşünce. Bi kadın kendi ayakları üzerinde duramıyorsa evlenmesin zaten yoksa senin dediğin gibi köle gibi oluyor.
Soran+1 yıl@Prestige35 Evet kendi ayakları üzerinde duran kadınları da görüyoruz
- +1 yıl
Açıkça yaz öyle üstü kapalı söyleme öyle. Kadın düşmanı senin gibiler erkek parası yer erkeği ne derse emredersin kocacım der başka bir vasfınız yok bu hayatta istediğiniz yere izinsiz gidemezsiniz istediğiniz şeyi izinsiz yapamazsınız ama başka şeyleri çok iyi güzel yapar sizin gibiler!
Cevap sahibi+1 yıl@Prestige35 erkek üzerine düzen kurmuyor ki ben baktım mehir kadın kocasından ayrilinca kadın mağdur olmasın diye verilen garantiymiş yani hayat kurmak değil bir işi yoksa ve ortada kalmamak için bu para odenecekse az diyorum ben ev tutsa evi döşeyemez 1 ay bile gecindirmez bu para onu en az bak en az 250 bin ve üzeri istemeliydi. Ayrıca ben köle falan demedim sayın şizofren yoksa birileri evlenir evlenmez vs bana düşmez ilgilendirmez de
- +1 yıl
Niye aynı şey erkek için geçerli değil mi? O zaman kadın versin erkeğe boşanınca ortada kalmamak için nasıl orta çağ kafaları bunlar bi de uyanmadan şizofren falan demiş paralı asker
Soran+1 yıl@Prestige35 Ben iki üniversite okudum ve şu anda çalışmıyorum çünkü beni köle olarak çalıştırmak istiyorlar kendime uygun bir iş alanı bulamadım Bu yüzden evlenmeyi tercih ettim evet farklı bir şey mi tercih etseydim mesela ne tarz etmeliydim bana akıl vermek ister misin bu konuda? Mesela evliliği tercih etmeyip ne iş yapsaydın çünkü asgari ücret hiç kimseye geçindiremiyor biliyorsun tek kişisan asla geçinemezsin evliysen kocanla falan çalışırsan olur Orta çağı değil kapitalizim her Çağ’da kadınları kullanıyor zaten bu sadece farklı bir versiyonu kapitalizmin.. Peki neden bana burada gösterdiğin tepkiye pavyonda çalıştırılan kadınlara Ve beni aşağılamak için soyledigin o escort kadınları göstermiyorsun karşına geçseler çok güçlü bir kadınsın mükemmelsin falan diyeceksin işte insanın iki yüzlü de böyle bir şey dünyada senin kadar 200 olduğu için evlenip kocamdan bu parayı istemeyi tercih ederim ki az para istedim dediği gibi arkadaşımızın Benimle akıl oyun oynama ezerim seni tamam mı hayatın gerçekliğini görmemiş babasından harçlık alan basit zavallının tekisin sen Ben senin geçmeden yollardan geçtim senin görmediğin şeyleri gördüm beni aşağılayanmazsın beni aşağılayan bilmen için benim gittiğim yollar da benim giydiğim ayakkabıyı giyip benim gibi yürümen gerekiyor
- +1 yıl
Türkçesi çalışıp para kazanmak zor geldi koca parası yemek sizinkinin. Garsonluk yaparak evine para götüren kasiyerlik yaparak evine para götürenler vs vs hiçbiri eşinden para istemiyor çünkü sizin gibi köle olmak istemiyorlar. Kendinizi pavyondaki kızlarla escortlarla mı kıyaslıyorsunuz çok ilginç? Evlenirken para istemek kendi değerini parasal olarak biçmektir nokta. Kendi ayakları üstünde duramayan senin gibilerin işten korkan kızların istediği şeydir. Bu dediklerimden yobazca yetişmiş ailenin çocuğu zorla evlendirilen kızlar dahil değil benim dediklerim eli ayağı tutarken çalışmak zor gelip bin bir emekle kazandığı çocuğun belki de 2 yılda 3 yılda biriktirdiği ailesinin belki 10 15 yıldır biriktirdiği para göz koyanlara. Böyle kafayla evlenenler boşanıyor ya da mutsuz evlilikler hayatının sonuna kadar sevmediği insanlarla yaşamak aynı evin içinde yaşamak kadar bi şey yok.
Soran+1 yıl@Prestige35 Ay bana garsonluk yaptıran adamla evlenecek kadar enayi değilim zaten o kadınlar da emin ol vasıfsız ve çirkindir
- +1 yıl
Sen kendini güzel falan sanıyorsun galiba o profil fotoğrafındaki sensen geçmiş olsun garson kızların çoğu senden daha güzel bundan eminim kokoş. Sen onlar yanında vasıfsız değil çulsuz kalıyorsun kendini 100 bin tl'ye çıkarmışsın ucuza gidiyorken inşallah gerçek yüzünü görür ve 100 bin istediğin için ne kadar aç gözlü olduğunu görüp yol yakınken vazgeçer
Soran+1 yıl@Prestige35 Eşimde bir garson kızla evlenip de onunla yaşamak istemezdi emin ol Eşim bana başkalarının masasını silecek bardak götürecek Bir garson olmayı yakıştırmaz beni el üstünde tutmak ister Allaha şükürler olsun ki
- +1 yıl
Garsonlar ya da hizmet sektöründe çalışan herhangi biri hakkında yorum yapma seviyesine sahip değilsin onların çoğu senin karakterine bin basar bundan bir milyon eminim para olan bir milyon değil yanlış anlama karakter olan bir milyon aklın fikrin parada paragöz
Soran+1 yıl@Prestige35 Anladığım kadarıyla sen garson kızla evlenip işi bedavaya getirmeye çalışıyorsun E tabi senin gibi olsa aç köpekler de onlara layık konuş
- +1 yıl
Ya canım harbi canım orada sadece garson saydım sanki gidip garsona takılı kaldı ufak beyninle. Sevgilim mühendis senin gibi para peşinde değil Allah'a şükür öyle aç gözlülere çölde geberseniz su vermem acıyorum sadece sizin gibilere. 400 bin veriyim gel kuma ol ucuza gitme tapu hakların bana geçsin biraz pahalı hizmetçi olacaksan ama ömür boyu kullanma hakkın bende olacak puahdhdjdjd
Soran+1 yıl@Prestige35 Canım benim sevgilimin parası var kimseye kuma olmama gerek yok Ayrıca zengin kadın istiyorsan evde onun lafı geçer senin değil kumayıda kimin alacağı ortada
- +1 yıl
Hahhaha benim mesleğimi nerden biliyorsun değişik 400 bin kesmediyse 500 olur 600 olur sen çıkar mesleğin ne olduğunu. Senin sevgilinin parası var yani o sana kuma alabilir kendi ağzınla utanmadan söylüyorsun hizmetçi köle. Kendi ağzınla kimin lafının geçeceğini de söylemiş bizim orada parası olanın değil yüreği olanın sözü geçer görüyorum ki sende zerresi yok.
Soran+1 yıl@Prestige35 Bir kadının bir erkeğe yani kocasına kölelik yapması senin tabirinle tabi bu bence bu kölelik değil fakat Varsayalım ki kölelik yapması anormal geliyor da bir kadının dışardaki insanlara kölelik yapması yani iş hayatı da bir kölelik çeşididir bu neden anormal gelmiyor?
- +1 yıl
Ya sen kendini böyle mi kandırıyorsun ahahhaha kendi emeğiyle para kazanan insanla senin gibi başkasının kazandığı paraya göz koyan aç gözlüler bir olamaz senden bin kat üstünler senin gtün yememiş çalışmaya başkasının parasına göz koymuşsun. Senin yaptığını başka yoldan yapan var ama evlenmiyorlar birine bağlı olmayı seçmiyorlar kısa yoldan para kazanıyorlar onları tebrik ediyorum huzurunda
Soran+1 yıl@Prestige35 İyi inşallah kızım olursa oda böyle bir yol tercih eder kızına da tebrik edersin
- +1 yıl
Yazmayı öğren varoş
Cevap sahibi+1 yıl@Prestige35 evet aynı şey erkek için geçerli değil. kadın erkeğe boşanınca ortada kalmamak için niye versin ki kadın erkeği almıyor erkek kadını alıyor? orta çağ kafası demeyelim de orta çağ gelenekleri diyelim. uyanmadan dan neyi kasttin daha yazamıyorsun bile evet şizofrensin ve bunun farkındasın demediğim olyana şeyler üzerinden beni suçladın. paralı asker sadece sen o olabilirsin çünkü beynin sadece bu kadarına yeter ayrıca insanları yargılama kim ne isterse yaşar iki taraf da gayet memnun ben bunda sorun görmüyorum ama para çok az kesinlikle daha fazlasını istemeliydi.
Soran+1 yıl@Prestige35 Varoş ne demek biliyor musun? Bak bu tüm söylediklerin bir kelimene yerle bir oldu yani sen değil miydin demin garson kızların Eline su dökemezsin vs vs diye şimdi varoşluğu ezikliyorsun.. Ayrıca sen niye bu kadar sinir oldun ya benim fazla para istiyor olmama sen az isteyen bir kızla evlenirsin olur biter hayal dünyanda ki o mühendis kızla belki evlenirsin tabi varsa öyle biri hahahag
- +1 yıl
Aynen o küçük beyninle gelip burada kendini kaça satacağını soran gelen yorumlardan sonra para arttıracak kadar varoşsun varoş kelimesini de iyi araştır tam senin gibi varoşlara uyuyor. Satılık tabelasını kaldırdın mı?
- +1 yıl
Diğer görüş sahibi nasıl bir şizofrensin sen? Kadın olarak utanmadın mı şu yazdıklarından siz mal mısınız alıp satılıyorsunuz bi de erkekler bizi alıyor yazmış. Sizin ki orta çağdan bile geri taş devrinde sizin gibi örümcek kafalı insanlar yoktur eminim bundan.
Cevap sahibi+1 yılDurusu0077 Sen de vasıfsızsın bu arada ayrıca yazdıklarına bakarak eğitiminin olmadığını düşünüyorum ve yukardaki kişiye ne kadar katılmasam da sana söyledikleri doğru sen kendini kandırıyorsun
Cevap sahibi+1 yıl@Prestige35 ben de sana onu soruyorum nasıl bir şizofrensin sen? Kadın olarak utanmadım yazdıklarımdan utanlıcak bir şey söylemedim çünkü gerçekler bunlar kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez. hakarek niye mal olan sensin? cidden aşırı şizofrensinsin erkekler bizi alıyor yazmadım kafan hastalıklı. orta çağda da ve taş devrinde de senin gibi örümcek kafalı saygısız terbiyesiz insanlar olmadığına ben de eminim.
- +1 yıl
Şizofren kadın erkeği almıyor erkek kadını alıyor yazdın neyin kafasını yaşıyorsun kendi yazdığın şeyi inkar ediyorsun
Cevap sahibi+1 yıl@Prestige35 İnkar etmiyorum ben ' kadın erkeği almıyor erkek kadını alıyor ''yazdım ''erkekler bizi alıyor '' yazmadım aptal, yalancı, ŞİZOFREN.
- +1 yıl
Ya boş muhabbet yapma kafa ütülüyorsun Türkçe dersi ve acilen hafıza teknikleri falan çalış
bir cep telefonu olmuş o paralar istediğin para gayet mütevazi olmuş bence
00 Yorumlaİdeal yA şu zamanda çok önemsemeyin belini bükmeyin kocalarınızın
00 YorumlaZorlamışsın bence, burada imam nikahı göstermelik sadece, anlamsız geliyor o yüzden bu fazla istek
00 Yorumla- Devamını Gör (141)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat