Türkiye'de 2001-2022 yılları arasında araç sayısı 3 kat arttı. Yılda ortalama 1 milyon yeni araç kaydı gerçekleşti. Öte yandan elektrikli ve hibrit araçların toplam araç sayısı içerisindeki payı ise yüzde 10,7'ye yükseldi.

Türkiye'de 2001-2022 yılları arasında araç sayısı 3 kat arttı. Yılda ortalama 1 milyon yeni araç kaydı gerçekleşti. Öte yandan elektrikli ve hibrit araçların toplam araç sayısı içerisindeki payı ise yüzde 10,7'ye yükseldi.

çünkü görmemiş görgüsüz bir millet var bu ülkede almanın binmediği arabaya binip kendini statü sahibi sanıyor... bu kötü bir şey aslında bu ülkedeki paranın yurtdışına gittiğini gösterir... zaten dövizin bu kadar artmasının sebeplerinden birisi de bu.. zaten enerji kaynakları bakımından fakir bir ülkeyiz birde nihai malları ithal edip tüketerek balon büyüme rakamlarıyla 2015 den sonra patladı bu düzen üstüne birde pandemi global emtia enerji krizi gıda krizide de eklenince sonuç ortada... güney kore dünyanın ilk renkli televizyonlarını 70lerin sonunda icat etmiştir ama 95lerde kullanmaya başlamıştır.. çünkü önce ülkesinin refaha ölçek ekonomisine sahip olmasını gerektiğini düşünmüştür.. şimdi Türkiye gibi savaştan çıkmış güney kore o günlerin fedakarlıkların meyvesini yiyor.. bizde deden tarla bile kalsa satıp merdeces alınıyor aradaki fark bu..
Cevap
29Cevap
Evet lüks
pandeminin etkisi cok oldu arac fiyatlarinin yukselmesinin ve para yoks abu insan nasil aldi krediyle yani milyonlarca insna kredi cekti ve veee si 15 bine satilan motorlar 60 bin Şu an yazik vallahi ekonominin icine ettiler dolara dolar diyorlar yakin dolarlari almayin arkadasim almayin 10 yil sonra para birimi dolar olur zaten iyice kolelestiriyorlar insalalh bir dur diyen cikar
Turkiye'de araba sahibi olmak bir sosyal statu haline gelmis. Araba kutsallastirilmis bir meta insanlarda onun kolesi olmus. Avrupa da bu kadar araba goremezsin cunku insanlar onem vermiyorlar, arabaya doymuslar. Herkes bisiklet ve toplu tasima kullaniyor. Bizde herkesin arabasi olmak zorunda...
Artmış doğrudur ama araçların tamamına yakını banka ipotekli olduğu için bunu bir zenginlik olarak değil faiz ekonomisinin çarklari arasında ezilen demek daha iyi olur
Toplu tasimalar daha cok olsun her yere varsin araba almayalim, luks degil ihtiyac istanbulun toplu tasimasi insani 20 yil yaslandiriyor tabi araba alincak
Benim bir büyüğüm her zaman derdi. Türk insanı donsuz Gezer arabasız gezmez diye. Birçok insanın dünya kadar borcu var.
Dünyanın hiçbir gelişmiş veya gelişmekte olan ülkesinde otomobil sayısının artması lüksle ilişkilendirilemez. Otomobil bir ihtiyaçtır.
Araç lüks değil bence ihtiyaç. Ama şöyle olursa ihtiyaç, mesela birinin bir arabası var keyfiye 2. alıyor o zaman lüks.
bu saatten sonra araca mazot koyayım yeter sankim:DDDDD
Fakiriz aynen eve ekmek goturemiyoz masallah RTE<3
Bana göre lüks ama trafiği görünce sanırım ben fasfakirim diyorum 🙄
İlginç ben daha ehliyet için kurs parası bulamıyorum millet bu parayı nerden buluyo
Araç çoğalıyor ama bi yandan da fiyatları yükseliyor
Normal yani yabancilara vatandaslik olmasa bile arac satisi veriyor lar.
Sonra da fakiriz diyolar hersey pahali diye sitem ediyorlar ama lüks d'en de kimse geri kaçinmiyor. Ben burada ikinci el ucuz araba biniyorum vergi çokluğundan, yani avrupa avrupaliktan gitti Türkiye avrupa oldu bana göre.
1 kişinin 40 tane arabası var da, 40 kişinin 1 tane arabası yok
Bende Supra aldım yeni
Kesin artmıştır bugün arabalara söve söve geldim eve çünkü yol var sanki sürmeye herkes araba almış yakıcam hepsini bi gün görecekler
Araba bir lüks değildir temel ihtiyaçtir araban yoksa resmen bi yerden bi yere gidemiyosun ama artık araba almakta çok zorlaştı başımızdaki şahıs sağolsun
Araba lüks değil ihtiyaçtır, herkes maddi imkanına göre lüksüne veya kotusune binebilir, hala bunu lüks müdür diye tartışmak mantıksız
Ankaradan Erzuruma sadece gidiş için bir otobüs bileti 500 küsür lira olmuş, ben kendi aracımla gidince yaklaşık gidiş geliş 700₺ tutuyor. Yani bulunduğumuz dönem içerisinde araba lüks değil ihtiyaç.
ankaradan erzuruma git gel nasıl 700 TL? git gel 1800 km yaklaşık.. 42 krş mu yakıyor aracın?
Ekonomi kötüyse 3 kat nasıl artıyor anlamadım.
Çalışan nüfus sayısı son on yılda ortalama 5 milyon artış göstermiş (tüik)
@tsubasa2607 TÜİK mi 😂 artış olsa nolcak maaş ne araba parası ne
Arz-talep meselesi. Gelir-gider 2. planda
Artık her şey lüks oldu
Galericiler alıp stokladı artsa ne olacak
Aynen ekonomi çok iyi
Araba lüks falan değil artık ihtiyaç
Yakıt fiyat tondan dolayı luks evet
Ben olmadığını düşünüyorum
Bir de fakiriz diyorlar gardaş yoğunluğa bak hele
Trafikte kime sövüyorum diyorum bende
Fiyatından dolayı bana göre lüks artık
Arac artik bir yatirim araci