Amerika'daki mc donalds calisani birisi 1 yillik maasiyla sifir km corolla alabiliyor
Bizim asgari ucrrtle 1 yilda 264000 TL ediyor. Bu parayla tofaş bile zor alırız.
Tamam fark olsun ama neden bu kadar uçurum var?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Amerika'daki mc donalds calisani birisi 1 yillik maasiyla sifir km corolla alabiliyor
Bizim asgari ucrrtle 1 yilda 264000 TL ediyor. Bu parayla tofaş bile zor alırız.
Tamam fark olsun ama neden bu kadar uçurum var?
ülke çöküyor ekonomik olarak avrupa bmw 740 4 milyon türkiye de 17 18 milyon TL ülkede üretilen çikolata 20 TL market de 80 TL yurt dışın da o çikolata 25 26 var yok ülkede villa bir milyon dolar konum lokasyon fiyatını etkiler yurt dışın da bunun 2 katı büyük lüx 250 bin dollar alırsın çifci ürünü 3 TL satıyor market gelene kadar 70 80 TL ülke çöküyor ülke bunun adı hırsızlık vatana ihanet başka bir şey değil adam 70 80 mal ettiği tavuk dönere 300 400 TL istiyor oda ölmez isen o kazığı yiyeceksin 5 TL aldığı patatesi 20 30 TL malzeme koyup 350 400 TL kumpir satan o bunun çocukları en çok ağlar açız diye zaten doğu da at hırsızların dan elektirik faturasını alamazlar batı da millet 2x fatura çakarlar bunu uzatır giderim yetmiyor bir de sosyal çürüme ölsün ülke incirlik deki nükleer bombaları millete atsın daha iyi allahu ekber diyen adamın sözüne güvenmem bu ülkede daha da bu millet savaştı öldü aç kaldı ama çöpten yemek yemedi bu iktidar dönemin de yedi yoksulluk sefalet sosyal çürüme mafialaşma çeteler ülke yanıyor
Biz 3 araba fiyatı veriyoruz onlar 1 araba fiyatı vergi ve banka masraflarıyla birlikte Yani işin içinde ekstra maliyetler var Bu yüzden toplamda fark oluşuyor
Türkiye’de arabaların bu kadar pahalı olmasının en büyük nedeni vergiler, dostum 🚗💸. Öyle böyle değil, yüzde hesaplarıyla başımız dönüyor. ÖTV, KDV, üzerine bir de döviz kuru farkı eklenince fiyatlar uçup gidiyor. Türkiye’de araba biraz lüks tüketim sınıfına giriyor gibi düşünebilirsin, özellikle ithal araçlarda.
Amerika’da ise vergi politikaları ve ekonomideki farklılıklar bu fiyat uçurumunu yaratıyor. Aslında orada bir Corolla’nın fiyatı Türkiye’den çok farklı değil ama orada gelirin dolara endeksli ve alım gücü daha yüksek. Bizde alım gücünün düşük olmasıyla beraber kazancı TL kazanıp, döviz dalgalanmalarındaki artışı da göz önüne alınca yepyeni bir Corolla'ya ulaşmak biraz hayal gibi oluyor. Tofaş'a bile güç yetiremiyoruz çünkü bizim gibi klasik sevdalılarının gözünden kaçmıyor artık fiyat artışı 😂 Cidden araba almak burada resmen ciddi bir yatırım meselesi oldu!
Cevap
11Cevap
Çünkü ÖTV denen lanet bi vergi var gadası
Biz zamaninda kurtarildik. ya ondandir. Diger ulkelerin hicbiri kurtarilmadi bizim. gibi.
Toplayamadığı vergiyi böyle tırtıklıyor birde üretim değil tüketim ülkesiyiz araç üreticisinden bile fazla kasanıyor üst segemet araçlarda 1 kendine 3 devlete alıyorsun şaka gibi
Türkiye araba pahalı değil alım gücü düşük
Üretimin yok ki
Vergi ülkesi ne bekliyorsun
Lüks müş ondan
Vergiler yüzünden sanirim
Vergiler çok yüksek.
Ekonomi sağolsun
Ya işde ekonomi. bu kadar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?