7.707 TL'den 10.032 TL'ye yükselmiş. Bu konuda ne düşünüyorsunuz, bu artışı nasıl buldunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBekçilerin 10-11 bin TL maaş alması problem değil çünkü hayat pahalı ve 10-11 bin TL günümüzde büyük bir para değil ancak diğer mesleklerle kıyaslanırsa adil bir maaş değil.
Çoğu kişinin söylediği gibi etliye sütlüye karışmadan sabaha kadar sohbet muhabbet edip takılıyorlar ve aksi durum olursa polise bildirip köşeye çekiliyorlar ve bunun için de bu rakamların verilmesinin hatta böyle bir iş dalının olması manasız.
Üniversiteyi binbir zorlukla kyk kredileriyle okuyup hayata yüz binlerce TL borçla başlayan ve gerçekten yoğun çalışma, kafa gerektiren işlere sahip kişiler şu maaşı almıyorlar maalesef.
Keşke onlara 20 30 bin TL ler verip bekçilere de 10 bin değilde 15 bin TL verseler ama sen gidipte o kadar emek veren adama daha aşağı maaş verip torpille bekçiler alıp yüksek maaş verirsen göze batar bu durum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu tip paylaşımlar yapmak ve algı oluşturmak çokda doğru değil insanlar birbirinin maaşına bakarak kin ve nefret kusuyor.
Öğretmenler 3 ay yatıyor neden bu kadar maaş alıyor
Polisler ne yapıyor ki bu kadar maaş alıyor
Bir ara doktora takmışlardı herkes bir başkasının maaşına laf dip göz dikiyor eleştir getiriyor.
Komik olan ne biliyor musun burada ya da başka yerlerde bu maaşa laf edenlerin eşi ya da kendisi bu mesleğe geçtiği anda konuşmaların %100 değişmesi işte biz bu kadar samimiyetsiz insanlar olduk. Bak sana kısa bir bilgi atacağım
Bekçiler 2018 ila 2019 Ocak ayları arasında 6 milyon 59 bin 610 kişiye Genel Bilgi Toplama (GBT) uygulaması yaptı.
Mal varlığına karşı suç işleyen 643 kişiye müdahale eden bekçiler yapılan uygulama ve sorgulama sonucu 52 bin 849 aranan kişiyi yakaladı.
Aynı zaman diliminde kişilere karşı işlenen suçlarda 114, millete ve devlete karşı işlenen suçlarda 233, topluma karşı işlenen suçlarda 4 bin 60 takibi gereken olaylarla ilgili ise 265 kişiye müdahale etti.Bu olaylar sırasında yaralan bekçi sayıda da hiç az değil.. Bekçi falan değilim ama insanların yaptığı mesleklere saygı duymak gerektiğini düşünüyorum her meslekte çalışmadan haketmden kazananlar var ama işini doğru yapanları da görmezden gelememek lazım...
10 Yorumla
+1 yılValla bekçiliği ben gereksiz buluyorum. Bu kadar bekçi alınıp boş yere para verileceğine okul yapar öğretmen atarım pırıl pırıl nesillerin yetişmesine vesile olmaya çalışırdım. Bekçilerin hepsine yakın bir kesmi kendilerini Cumhurbaşkanı koruması sanıyor. Havalarından geçilmiyor valla.
02 Yorumla- +1 yıl
Öğretmen misin
- +1 yıl
@Butterflysz Elektrik Teknikeriyim. Yine bir şekilde öğretmende diyebilirsin. Bu zamana kadar 3 tabe çırak yetiştirdim.
+1 yılbizim verdiğimiz aşırı yüksek vergiler hiçbir işe yaramaz torpillilere sokakta gezdikleri için maaş olarak yatıyor. ne işe yararlar o bile belli değil. duvara yaslanıp sigara içiyorlar bütün gün
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
66Cevap
Para & Ekonomi konusunda 755 cevap paylaştı. Sen gel o kadar üniversite oku iş bulma veya bulduysan da karın tokluğuna çalış lise mezunu kadsr maas alma.
Bir tanıdık özel okulda fizik öğretmeni 3500 alıyor. Şimdi bu adalet mi00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılFazla olmuş
00 Yorumla
+1 yılBekçilerin yaptığı iş yok aldıkları maaşa bak. Eski bekçiler gibi her sokakta nöbet tutup güvenliği sağlayan, hırsızlığa, şiddete engel olan bekçi yok şimdi. Boş boş toplaşıp muhabbet ediyorlar. Eskiden mahallede karı koca kavgası olsa biri çıksa imdat diye bağırsa bekçi oracıkta müdahale edebilecek kadar yakında nöbette olurdu. Şimdi öyle bir durumda polise ihbar gitse polis olay yerine gelene kadar olan olur. Bekçiler kendi aleminde. Haketmiyorlar.
316 Yorumla- +1 yıl
Kaç tane tanıyorsun da konuşuyorsun
- +1 yıl
Nasıl yok ben İstanbulun göbeğinde oturuyom adamlar sabaha kadar mahalle mahalle cadde cadde it kopukla sarhos berdus yabancı multecilerle uğraşıyo
- +1 yıl
@zodyaklısamara_ kendilerini hiç göremediğimiz için pek tanışma fırsatı bulamadık ajsjdjfkfkfkfkgkgk
- +1 yıl
Bir düşün bakalım
- +1 yıl
@JapanMakineleri bende Ankara 'nın göbeğinde oturuyorum bugüne kadar 1-2 tane denk gelmişimdir onda da köşe başı sohbet muhabbet sigara keyfi yapıyorlardı.
- +1 yıl
Yerine gore değişiyor demekki ama İstanbul da hiçte rahat değil bekçileri bilgin olsun bu arada şu datlu kedi kimin ne güzel bakıyo öyle bana hediye eder misin 😀😀😀😀
- +1 yıl
@JapanMakineleri insan çocuğunu başka birine hediye edebilir mi hiç teessüf ederim duymamış olayım 😂😂
- +1 yıl
Nasılda tersten bakıyo öyle o kadar datluki içim gitti bakarken 😀şu an yanımda olsa sever koklardım onu ponçuk gözlüm benim öp yerime🤗
- +1 yıl
@JapanMakineleri garfield gibi akşama kadar yatıyor gider öper mıncıklarım Bi rahatsız olur sonra kaldığı yerden devam 😂😂 yerine mıncıklarım hiç kuşkun olmasın :))))
- +1 yıl
Komik kız
- +1 yıl
Yata yata tontis olmuş zaten belli 🤣oyun yapmayı da sever bu tontis öyle tipi var biraz sinirli bakıyo ama kızarsa tırnakta atar😀mincikla ama öpmeyi de unutma
- +1 yıl
@dormansii 😂😂😂😂
- +1 yıl
@dormansii bana laf yetiştirmek için hesap mı açtın çen 😂😂😂
- +1 yıl
@dormansii ağzı da bozuk üfff ayıp ama
Polisler ne iş yapıyor ki bu kadar bekçi aldılar. İşini düzgün yapan polisleri tenzih ediyorum ama çoğunun bence polislikle alakası bile yok. Bazen bizim evin olduğu sokakta kavga çıkıyor, polisler geliyor, olayı benim seyrettiğim gibi izliyorlar uzaktan. Boşa kadro israfı..
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHiç bir emniyet gücünün. Maasini masaya koymam. Ama dedigin gibiyse az o maaş. Bekcilerden tanidigim var. Adamlar her gece olaylarla ugrasiyor, kavga edenlerle uğraşıyor. Resmen can guvenlikleri yok. O maaş cok az. O pis islerle ugrasmaya o para yetmez.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPaşa oldular artık ya sanki sokaklarda büyük bir asaiş sorunu var miş gibi (bekçi kardeşlerim alinmasin) habire bekçi dolduruyorlar yarın birgün iç karışıklık çıkacağını hesap edip alıyorlar herhalde olan zavallı bekçilere olacak sonra tazminat alacak olan ailelerde vatan sağolsun diyecek
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 439 cevap paylaştı. Gururlandım bekçiler çünkü bu ülke için çok kıymetli yiyenim görmüyor musun günde 200 tane hırsıza el ense çekiyor tecüvüzcüleri paket ediyorlar bence bu maaş çok az onlara 45 bin lirayı falan görmesi lazım
10 Yorumla
+1 yılHakettiklerini düşünmüyorum. Diğer şehirlerde durum nasıl bilmiyorum ama bizim mahallede ki bekçiler yiyip, içip, geziyorlar olay yok.
Bir de tanıdıklarımdan şahit olduğum kadarıyla çoğu "torpil" yolu ile yerleşiyor. Yorum yok 🤐10 YorumlaNormal it gibi gece çalışıyorlar gündüz uyuyorlar
Gece uykusu almıyorlar birçoğu o şekilde çalışıyor normal20 Yorumla
+1 yıltorpilli buldum :D ilk okul terkler kulu kölesi olur şimdi preje kafamda şekillendi artık her şey net görünüyor kafası çalışan tabloyu gözünde oluşturur
00 YorumlaGecenin karanlığında sokaktaki it ile uğraşmak kolay şey değil 10.000 liranın fazla olduğunu iddia eden dall*manin g*tü yiyorsa kendisi bekçi olsun bu kadar basit
00 YorumlaDüzgün iş yapsalar bari. Bunlara silah verildiğinden boş boş bi’ havalara giriyorlar. Aşırı sinir oluyorum. Ama mutlaka aralarında işini düzgün yapanlar vardır onlara bir sözüm yok..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen git mühendislik oku, anadilin gibi İngilizce konuş ama günün sonunda asgari ucret teklifi al elin ilk okul mezunu bekçisi 10k maaş alsın oh ne dünya, üstelik çoğu sabaha kadar kelle paçacılarda takılıyor
10 YorumlaBence imamların sendika başkanlarının milletvekillerinin bekçilerin maaşları asgarî ücret olacak şekilde düzenlenmelidir...
12 Yorumla- +1 yıl
Vekiller bedavadan maaş alıyor keşke düşse
+1 yılHak ettiklerini düşünmüyorum bir imamalar birde bekçiler
20 YorumlaOkumaya gerek yok doktor mühendis olmaya falan hiç
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBazen keşke bekçi olsaydım diyorum gece bir ağacın dibinde toplanıp sohbet ediyorlar arada bir tur atıyorlar sokakta dolaşıp arkadaşlarla sosyalleşsin diye resmen para alıyorlar
22 Yorumla- +1 yıl
😃😃
Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Artış normal. Ama bu maaşlar sadece yandaşlar için değil, herkes için en az buralarda olmalı.
00 YorumlaBekçiler hayalet süvariler gibiler. Ortada yoklar. Sabaha kadar çay kahve takılıyorlar galiba.
00 Yorumla
+1 yılMülakatlarında hiçbir şey yok. Özellikle yazılı mülakatta adam 2018 de İstanbul'u fetheden padişahı sormuş 😂
00 YorumlaSokaklardaki kose basimda oturan madde bagimlilarinin hepsi bekci yapıldı... Vatana millete hayirli olsun ne diyelim
00 Yorumla
+1 yılYuh be bekçilerle aynı maaşı alıyormuşum. Bu bize hakarettir.
10 Yorumla10 binde bir bekçi için çok fazla aslında ama yinede iyi olmaya değer
00 Yorumla
+1 yılBekci kadar gereksiz bir meslek var mı polis varken
00 Yorumla
+1 yılCüş fazla geldi bana ne yapıyor çoğu. Polisi geçiyorlar
00 YorumlaNormal aslında İstanbul gibi bir yerde gece dışarıda belayla karşı karşıya kalan insanlar hak ediyor
09 Yorumla- +1 yıl
çokta belayla karşı karşıya değiller ya genelde beladan uzak çorbacılarda takılıyorlar aldıkları parayı hakediyorlarmı tartışılır
- +1 yıl
@Kirmizizevk yaşadığın bölgeye göre değişir bence ve polisten önce olay yerine geliyorlar 112yi aradığın zaman max. 3 dk için de ilk bekçiler geliyor müdahale ediyor peşinden polis ekipleri geliyor. Hırsızlık sayıları düşüşte olduğuna göre faydaları olmuş.
Bende ilk çıktıkları zaman polis var zaten ne gereği var diyordum ama şu an ki şartlarda gerekli olduğunu düşünüyorum. - +1 yıl
Benim oturduğum mahalle teksas gibi, her gece gruplar halinde dolaşan bekçiler sokakta silahlı çatışma olduğunda ortalıkta yoktu :D
- +1 yıl
@Kirmizizevk adı üstünde bekçi merminin üstüne kendini siper edecek hali yoktu sjjs normal insan bunlar ne bekliyorsunuz ekstra.
- +1 yıl
Silahları var, müdahale etme yetkileri var, yoksa niye dışarıdalar derim yani
- +1 yıl
@Kirmizizevk silahlı çatışmaya girecek kadar tecrübeleri yok o tarz durumlarda en fazla polislere bildirirler onlarında görevi zaten bu, anlık olaylara ilk müdahale veya bildirim veya ilk yardım ama çatışma ortamına girmeleri zorunluluk değil. Ya şu ekonomide aldıkları o para pul zaten 10bini çok büyük bi para olarak görmeyin artık veya bunu sorgulamak yerine gidin zabıtaların aldığı parayı sorgulayın en boş onlar mesela.
- +1 yıl
Zabıtalarda harbiden çok boş ya milletin ekmeğiyle oynuyorlar onlara çok laf söylenirde burada söyleyemem. Bu arada 10 bin TL maaş az değil sonuçta asgari ücretin nerdeyse 2 katı gayet iyi bir para rahat yaşarsın çok zorluk çektirmez ama demek istediğim şu kafa patlatıp dirsek çürütenler bu maaşı alamıyor
- +1 yıl
@Kirmizizevk fazla saat çalışıyorlar ve can değerleri olmadıkları için normal buluyorum. Asgari ücret yeni işe başlayan deneyimi hiç olmayan insanlara verilirken bizim ülkemizde insanlar kendileri kabulleniyor o kadar ücreti. Dirsek çürütenler toplu olarak o maaşı kabul etmezse otomatik olarak fiyatları yükseğe çıkar. İnsanlar kendi emeğine değer vermedikce patron sınıfı daha çok asgari ücret fiyatı çeker.
- +1 yıl
Abla sen ne ictin
çoğu torpille girdi tabi yapacaklar o kadarınıda
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBnim ilk okulda kafası hiç basmayan arkadaş bile bekçi şu an liseyi zor bitirdi üniversite zaten sıfır çekti okumadı adam bekçi bnden güzel para aliyor renk koru olmasam bencilliğe girerdim çok basit çünkü sağlıklı ol bekcisin torpille oluyorlar ama işte biz yine olamazdık 😂😂
00 Yorumla
+1 yılBekçileri gören var mı? Ben daha 1kere denk gelmedim
02 Yorumla- +1 yıl
Gece 3harflilere onlardan çok denk geliyoruz galiba😅 şaka yapıyorum haklısın
Güvenlik belge aldım zamanında ama girmedim bir yere
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPolislerin, zabıtalatın, bekçilerin yüksek almasının bi sebebi var ama bunu burada yazmam uygun olmaz, siyasi diyebilirim sadece
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSeçimden önce veya sonra iç karışıklık çıkarsa iktidarın tarafını tutsunlar diye yüksek maaş veriliyor onlara
Gizli Üye(36-45)+1 yıl15 sertifka, 5 yil deneyimle, 5 sayfa cv si olan ben mimara proje sorumlulugu icin 9bin lira teklif ediliyor.
Bekciler benden katbekat ust tabi, rlhamdulillah!!10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBazıları boş yorum yapmış her insanı aynı kefeye koymaktan vazgeçin kaç tane tanıyorsunuzda yok çok vs deniliyor boş
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBekçilik olduğundan beri geceki hırsızlık olaylarında azalmalar oldu. Bence hakediyorlar.
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yılKoyunların sussun diye çobana zam yapıyolar. Halbuki otu arttırsalar mis gibi olacak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılnormal 3600 ek göstergeyle zaten bu zamları alacaklardı ama yıl sonunda 14 bin civarı olacak...
00 YorumlaGayet normal bence hak ediyorlar, herkes uyurken onlar dışarda geziyor çalışıyor çünkü. Yani bu zamanda 10 bin lira çok değil. Ayrıca bekçilik göründüğü gibi öyle çok kolay bi meslek değil.
11 Yorumla- +1 yıl
Zikkimin koku neyi hakketmisler 🤦😡
Gizli Üye(25-29)+1 yılDevlet almis veriyor sizi geren bir sey var galiba 😃
10 Yorumla
+1 yıldoktorlar isyanda lise mezunları bayramda harika gerçekten
00 Yorumla
+1 yılhak değil..
uydurulan bir mesleğin bu kadar para alması normal de değil..00 Yorumla
+1 yıliyiymiş :)
neyse içimden geçen yorumu yapmayacağım bu seferlik :)00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 521 cevap paylaştı. Öğretmen kaç lira, bekçi kaç lira? Eğitim durumumuzun özeti bu.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbi skime yaradıkları yok işin açıkcası, akp kilerden oluşan güç bir nevi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılArkadaş millet oturduğu yerden havadan parayı götürüyo bizde aç sefil dolaşıyoz😀
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYan gelip yatarak kazanıyorlar. Bir tane bekçi görmüyorum yollarda şu an
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 300 cevap paylaştı. keşke buyuklerın lafını dınleyıp bekçi olsaymışım
00 Yorumla
+1 yılUlan o kadar teklif etmişlerdi hallederiz diye keşke kabul edeydim 😂😂
00 YorumlaGörüşler bomboş. Sürekli grev adı altında tatil yapan doktorlardan daha çok hak ediyorlar
11 Yorumla
+1 yılBelçikada bile böyle yuksek alamazsin bekçiliik çok duşuk bi meslek burada şaşirdim açikcasi
03 Yorumla- +1 yıl
Emirdağ ile bir bağlantın var mı xd Belçika deyince emirdağ geldi aklıma.
bekçilik burada da düşük ama işte burada bir şey olamayınca güvenlik güçlerine katılıyor gençler çaresizlikten. - +1 yıl
Yok emirdağli değilim ama çok var burada evet :)
- +1 yıl
Orası emirdağın belçika versiyonu xd
+1 yılSadece bekçiye mi bu kadar zam yapıldı solitaire oynuyan memurda zam aldı aynı orandaa
00 Yorumla
+1 yılLazım olduğunda hiç yoklar.
21 Yorumla- +1 yıl
🤣🤣🤣
Kolluk kuvvetleri hak ediyor
10 Yorumla
+1 yılŞahsen hak ettiklerini düşünmüyorum.
10 Yorumla
+1 yılHelal olsun çalışıyorlar Allah ın aslanları
10 Yorumlabekçiyle evlenmek lazım
10 YorumlaOkumayın gidin bekçi olun
10 YorumlaHaksızlık tamamen
00 Yorumla
+1 yılAKP paralı ordusu zaten bunlar
00 YorumlaHakkını verseler bari
00 Yorumla
+1 yılBekçi olmaya karar verdim
00 Yorumla- Devamını Gör (45)
Devamını Gör(90)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > En düşük bekçi maaşı 10.932 TL oldu. Siz bu artışı nasıl buldunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler