Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçilerine yüzde 45 oranında zam yapıldığını açıkladı. En düşük işçi maaşı 15 bin TL oldu. Siz bu zam oranını nasıl buldunuz, sizce yeterli mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçilerine yüzde 45 oranında zam yapıldığını açıkladı. En düşük işçi maaşı 15 bin TL oldu. Siz bu zam oranını nasıl buldunuz, sizce yeterli mi?

Yani seçim öncesi insanların gözünü boyamak için yapılmış bir şey eğer seçimi bunlar kazanırsa 15.000 lira bir ayda kalmayacak Ben de işim istiyorum Arkadaş öyle 15.000 lira ile 20.000 lira ile Yeter artık yıllardır bunları karnımız doydu değişim olsun
Anlamıyorum ben bu işi para pul oluyor sürekli zam herşeye zam , maaşlara zam , ürünlere zam herkese seneye 100.000 verecekler bu gidişle neden Türk lirasının değerini arttırmaya uğraşmıyorum neden enflasyon ile mücadele etmiyorlar bu hükümet hala kasıtlı bilinçli olarak politika faizi indiriyorlar nereye kadar böyle gidecek paranın değeri olsun artık
Ah maaşlara zam yapıldığı kadar ürünlere satılan herşeye de indirim yapılsa keşke maaşa zam geliyor ama satılan şeyler kaç katı daha yüksek zam bu adaletsizlik Şeref yoksunluğu
Hazinede karşılığı olmayan parayı basıyorlar bu rastgele zamları ödemek için. Yakında maaşımız kuru soğan almaya bile yetmeyecek.
Paradan attıkları sıfırlarla övünenler yüzünden sıfıra da doyduk, sıfırı da tükettik hamdolsun.
Cevap
44Cevap
Az ve yetersiz
Yani taban ücretler 15 bin yapılarak yüzdelik bitirildi %45 refah payı güzel oldu. Devam eden altı aylarda zam + enflasyon farkı olması lazımdı. Ama yine enflasyon farkına sabitlendi. 40 saat çalışma ve 696 khk işçiye tayin gibi haklar muhakkak gelmeli. Akçeli hüküm açısından tatmin edici diyebilirim. Tis yapıldıktan sonra geriye yönelik farkımızı alınca 14 pro max ve yıllık spor salonu üyeliği yaptıracağım teknik personel olduğum için emsali memurun aldığı farkı teknik farkı olarak net alıyorum saldırın memurlar temmuzda bir zamda sizden alayım 😅netice de teknik lise tbmyo fakülte ve yüksek lisans derken yıllarca okuduk 😎 tediye ikramiye şu bu derken güzel yerlere geldi 14 Mayıs sonrası enflasyonu indirecek bir hayata merhaba dersek toplumun baya üstünde kalacağız uğraştık didindik bekledik hakkımızı aldık yeterli zam alamadık diyen memurları sendikalarını değiştirmeye davet ediyorum bizde her ay net bir yevmiye kesiyor sendika mecbur alacak ne yapacak 😎
müdürden il müdüründen defterdardan fazla alan işçi var. en düşük alan memur bizim burada 11000 alıyo. bu da 15 senw okumuş lisedwn sonra öss ye sonra kpss ye girmiş ve buralara gelmiş. orta okul mezunu işçi 15000 alıyo yılda 2 ya da 3 maaş ikramiye bayram harçlığı vs vs eklendiğinde toplayıp yıllık maaşını 12 bölünce en düşük işçi maaşı 18-19000i geçiyor. bu da en düşük işçi maaşı.
ve işçinin bir sorumluluğu yok. ama memur her attığı imzadan sorumlu yeri geliyo soruşturma geçiriyo yeri geliyo zimmet çıkıyo. malıyla özgürlüğüyle sorumlu. çünkü yeri geliyo hatasından dolayı hapse giriyo.
birde işçiler emekli olduğunda maaşı çok az düşüyor fakat memurun %40 civarı düşüyo. emekli ikramiyesi de işçinin çok fazla memura göre.
memur olmak canım gibi bişey oldu. ben uzmanım ama en düşük işçi maaşı beni geçti şu an hayırlı olsun verdiğim emeklere...
Allah herkese daha çok versin ama devlette adil dağıtsın...
Torpil vs olmadan yüksek puan alinip hizmetli olunabilir mi? Öyle ise memur olup kafa dinlemeyi düşünebilirim
Öyle ise büyük oyun var. O kesime nefret besletiyorlar
Memur kesimi hiç sevmem neredeyse çok çok büyük kısmı haksız yere o koltuklarda oturup salla başını al maaşını takılıyor ne bı işini hallederler sanki zorla çalışıyormuş gibi triplenirler şahsi fikrim askerî ücret alam işçi emekçi ile aynı ücreti almaları bir gram üstünü hak etmiyorlar gerçi asgari ücretli bir işte yapmıyorda neyse
@Strexs salla başı al maaşı diyorsun ama milyonluk ihaleler yapıyooruz devlet adına ve inanamayaxağın gelir sağlıyoruz devlete. ve hepsindende sorumluyuz. yeri geliyo küçücük şeyden soruşturma geçiriyoruz. işçi deyince aklınıza karayollarında yol yapanlar gelmesin hemen. büroda evrak kaydı yapan işçide var. sadece dosya getir götürü yapanda arşive bakanda. ve hiçbir şeyden sorumlu değiller. bizim burada gelen vatandaşa çay bile söylüyoruz. işini çözmek için elimizden geleni yapıyoruz.. telefonla arayıp sorana mevzuatı bile anlatıyoruz. bizle alakası olmasa bile işi nerdeyse oraya yönlendiriyoruz. dilekçe yazmasını bile bilmiyor insanlar oturup dilekçe yazdırıyoruz. bi dikekçe veriyo işi o kadar bitti. kalanında dilekçeye istinaden onlarca kurumla yazışıyoruz gerekirse mevzuatta yerine uyarmı uğraşıyoruz. bi vatandaşın dilekçesiyle bakanlıkla yazışıyoruz yeri geliyo mevzuat düzenlemesi bile yapılıyo. siz sadece dikekçe verme kısmını görüyorsunuz ama arka planda iş yoğunluğunu bilmiyorsunuz. bir iş işin tüm dosyayı okuman gerekiyo yeri geliyo. biz kurum olarak vatandaştan takdir görüyoruz ama öyle salla başı almaaşı çalışmıyoruz.
Girdiğim her devlet kurumunda sanki orada zorla tutuluyormus gibi tüm personeller ne işlerini yapma derdinler ne de bir faydam olsun isterler tek dertleri maaş günü gelsin maaşları yatsın personel arkası ile sohbetini etsin çayını içsin tek istediklerini bu 22 senelik yaşamımda bir çok devlet dairesinde bulundum kişisel deneyime hak vericem size mi
sen ne işte çalışıyorsun peki
Peki sen ne işle meşgulsün onu merak ettim
umarım memur olursun asgari birde bu taraftan bakarsın gerçeklere...
bende kamu yönetimi mezunuyum çok vasıflı değilim bi tek ik bölüm falan okumadım. kpssye çalıştım hiçbir torpilimde yoktu puanımla atandım. 1 sene sıktım kendimi o kadar.
@Dark_Triad küfür etmeden cümle kuramayan aciz. ben reelden bahsediyorum senin gibi sosyal medya haberiyle konuşmuyorum. kurumda yeni başlayan memur ve yeni başlayan işçiden bahsediyorum. klavye başında herşeyi de biliyorsunuz maşallah. keşke birazda adap ve edep bilseniz... hizmetlininde yaptığı işi söyleyim sabah 8 de gelir temizlik yapar günün geri kalanında bi iş yapmaz devlete de 1 kuruş kazandırmaz. d3vletin tüm gelirini memur getirir bunuda öğren kısa yoldan bu kadar cahil kalma...
Seçim zammı, merak etmeyin seçimden sonra misli misli alır bir kaza olup kazanırsa
15 bin tl değil , net maaş 11-12 bin tl. Babam sağlık bakanlığında işçi. Tayyip göz boyuyor yaptıklarıyla. Öğretmenleri kandırdı ama işçi sınıfı daha akıllı. Kanmaz bu numaralara
kesintilerle beraber 11-12 bin tl. Brüt 15 bin
net maaşa bakılır esas
Zam yapmanın mantıklı bir şey olduğunu düşünenler var , birde şöyle bakın durdurulamayan enflasyon var ve sürekli artış gösteren fiyatlar , yani buna hiç bir zam karşı koyamaz senin ekonomin enfalsyonun bitmiş halde , değil 15 30 da yapsan kâr etmez önce duzeltilmesi gereken enfalsyon bunu bir türlü idrak edemiyorlar maalesef bis buna cehaletin sevinisi diyoruz.
Su zam oranı netleşmedi bi ya sendikalar farklı yazmış bakan farklı yazmış arkadaş. Eğer sendikaların dediği gibi ise memurlar olarak bizlerin çok düşük kaldı
Yanlış hatırlamıyorsam, KK en düşük kamu çalışanı maaşı 21 bin TL olacak demişti. Erdoğan'da seçim öncesi atağa kalkmış.
Para ile oy satın alma dönemi..
Seçimden önce her şeyi deniyorlar.. Şu zamana kadar akılları neredeydi? Paranın değeri kalmadığı için ne kadar yükseltirlerse yükseltsinler yine bir işe yaramayacaktır.. Sadece insanların gözünü boyamakla kalacaktır..
Gram yeterli olmadı değişen hiçbir şey yok bir ton şey söylüyorlar göze çokmuş gibi görünüyor ama aslında gelen bir şey yok
Okumuş adama neden versin? Oy kaybettirir o.
Cahil feraseti diye bir şey var. Bu adamlar kurtaracak ülkeyi.
Seçim kaybediliyor diye ver yansın yapılıyor yandı kürek helva misali yapılan zam bir gemicik. bile almıyor toplarsan 😂
En çok oy verecek kesime yapmış. Reis bütün tuşlara basıyor. Özelde asgari ucretle çalışmak zorunda olanlar ne olacak eyy reis?
Az ve yetersiz çünkü en küçük şehirde ev kiraları 5 binden başlıyor geri kalan giderleri söylemeye gerek bile yok..
Asgari 2 bin lirayken, memurlar 7-8 alıyordu. Asgarinin 3.5 katıydı. Şu an asgarinin 2 katını bile alamıyorlarsa, sorun vardır yavrum
not tunceli belediye başkanı en düşük maaşı 21 bin yaptı
Memur olacağıma kamu işçisi olsaydım keşke 13.000 lira için bu kadar yıl sınavlara girmek, okumak, çalışmak boşaymış. Memurun sadece adı var artık vasfımız kalmadı
Keşke bende aynı memur olacağıma işçi olaydım
İşçi ile memur arasinda sınavdan dolayı 2 3 k fark var. Ve rütbe farkı da vsr. Bence yeterli. Hepsi yatıyor sonuçta.
Seçim için diyenler aptal mi
Seçim için yapıyor zaten herkes
bahsettiğin çığlak maaaş net ortalama maaş 22 civarı
Bay Kemal 21625 lira yapacak. Bu eskimişlerle zaman kaybetmeyin. Adres belli çözüm de belli
Enflasyon denen canavar durmadıkça hiç bir anlamı yok
Elin çaycısı benden fazla alcaj böyle ülkenin adaletini skeyim
Biz memurlar bu kadar kucuk dusmemistik. Bunu da gorduk egitimin gerekksizlestigi ni de gorduk
zam yapacaklarına enflasyonu indirsinler
hiçbir özelliği yok
alım gücüne çözüm bulsunlar, rakamların önemi yok.
Maaş yükseltmeyle paranın değerini iyice düşürüyorlar bakalım böyle gittikçe sonu nereye varacak
Bir öğretmen maaşından yüksek oluşu ne kadar acınası...
İsterse 100 bin lira versin. Gün sayıyorum kemal dedeme oy atmak için
Özgürlük için mi 😄
Asgari ucretliye yapsın kamu işçisi zaten alacağı kadar parayı alıyor
😀😀maaşa zam bizim ülkemizde enflasyona bindirim demek bence hata yapıyolar göz boyuyolar seçim öncesi bakalım nereye kadar gidicek
Memur maaşlarını geçtiler sanırım. Ama memurun sosyal hakları daha iyi.
Memurun maaşı yerlerde
E hani kolelere zam yok mu
Olması gerekendi ama devamı gelmeli.
Enflasyonun habercisi sanki 🙄🤔🤔🤔
Hayırlısı neyse o olsun
Seçim öncesi son çıkış
Asgari ücretliler napsin peki
yetmez elbette ama seçim yatırımı diye düşünüyorum
O paraya çalışılmaz
öğretmenler de gecerlı mı yenı duydum
Okumuş okumamış dengesi bozuldu.
Seçim için tüm tuşlara basıyor tayyip fskdj