Memur ve memur emeklisine yapılacak zam oranı yüzde 41,69 oldu. Böylelikle en düşük memur maaşı 9 bin TL civarına yaklaştı. Bu zamlarla sizin maaşınız ne kadar oldu veya aldınız mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Para & Ekonomi konusunda 629 cevap paylaştı. yaşadığınız yere göre 9 bin ya pul olur ya da ucu ucuna bi geçim artık hayat dağ başında bile pahalı, çünki önceden benzin ucuzdu mazot ucuzdu bilinen en klasik batırma yolu mazota benzine zamdır, bi sene önce 239 a dolan depo şimdi bikac gün önceki 30 tl lik fiyatıyla 1350 TL ye şimdiki 26.71 tl ye göre de 1200 liraya dolmakta yüzde 400 zam nası iyi olabilir
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılArge çalışanıyım, sorumluluğum yüksek ama maaşım düşük sene başında neredeyse patron bana para verin demeye getirecekti zam istediğim zaman, ama artık ben mesleğimi bırakıyorum daha çok kazandırabilecek ve sorumluluğu düşük çalışma saati düşük mümkünse mesai alabileceğim ve hatta elden para almayacağım bir işe geçeceğim
00 Yorumla
Bu zam kanun ile cok onceden verilen bir hak.. yani enflasyon farki veriliyor... bu bir lütuf olarak verilmiyor.. o nedenle enflasyon düşük görünsün diye hükümet elinden ne gelirse yapıyor... ben ogretmenim, bu zam ile yine kariyer meslekler arasında en düşük ucreti alanlardan olacağım...
00 Yorumla
Aldık da ne oldu, alım gücü yok ki. Dolar bazında alım gücü %60 düşmüş müthiş bir rakam. Aslında zam alıyor gibi görünüyoruz ancak maaşlarımız ha bire düşüyor!
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
62Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23,2b cevap paylaştı.
u +1 yılAlmadım
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı. ben onu zam olarak nitelendirmiyorum. enflasyon farkı o. zam şöyle olur. 100 lira maasın var ise misal enflasyon yüzde 10 ise ve yüzde 5 zam gelmiş ise misal. 100*1,1 110 enflasyon ardından 110*1,05 115,5 tl. burdaki 5.5 zam. 15.5 değil yani.10 tl si enflasyon. aslında olması gereken makul bi enflasyon olması yüzde 2 3. sonrada üzerine ekstra zam yapmak her yıl. verilen paraların hükmü yok yine. ve bence bu paralarda erir bi kaç aya. dün en ucuz pizzacıdan orta pizza söyledim. içeceksiz. sade pizzalardan 80 tl idi.
11 YorumlaZam olmasını asla istemedim ama hükümet yaptı.
Çünkü biliyorum ki bana 1 verecek piyasaya 5 zam gelecek.
Zaten ekmek 4 TL oldu.
Daha 2 gün önce aldığım 1 litre Cappy meyve 13.8 TL idi. Bugün 21 TL olmuş.
İğneden ipliğe zam.
Paranın alım gücü olmadığı sürece maaşa zam olsa ne olur.20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 371 cevap paylaştı. Zamlı maaşımızı henüz alamadık. Elimize geçen bir zam yok. Farkları henüz alamadık. Taze para basınca sıcak sıcak vereceklermiş, elimizi yakmasa bari. Bereketli olsun. 😃 💰
21 Yorumla- +1 yıl
her taraftan yeni basım paralar geziyor zaten ek bütçe esas bütçeden fazlaydı üstüne üstlük abd fed 75 baz puan artırıma gitti, suudi kralı gelip ne yaptıysa artık kur fırlamadı yoksa 20 yi ışık hızında geçip 25-26 takılırdı
+1 yılİsterse 15.000 TL olsun. Türkiye Dün sabah zam üstüne zamla uyandı. Meyve sebze tavan yaptı. Sigaralara 2 TL zam geldi. İnsanlar daha şimdiden isyanın eşiğinde. Evlenmek artık Türkiye de kesinlikle lüks oldu.
- Artık çocukları olan aileler yandı diyebiliriz! Ama neyse ki bu ülke mehter marşı çaldı diye yönetimi desteklemeye devam ediyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİşçiye neden zam yok? Asgari ücrete zam geldi asgariden yüksek alanlar şimdi asgari maaş alıyor neredeyse. Neden işçi kesimi düşünen yok. Ayrıca zam gelse ne ki. Alım gücü yok. Maaşlara %50 zam yapıp her şeye %200 zam yapınca ne anlamı kalıyor … Secımden once ki son çırpınışlar bunlar. Sandıkta hesabını soracağız.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDünyada pandeminin vurdugu ekonomik darbeye, ukrayna, rusya savasinin ekonomiye vurdugu darbeye ragmen aksatmadan maaslar ödeniyor, üstelik zam yapilarak. Bir hatirlatma yapayim,
https://www.youtube.com/embed/j774vMy8Cfk00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 519 cevap paylaştı.
+1 yılözel sektör beyaz yaka çalışanıyım. 2022 yılında asgari ücrete yeni zamla beraber %80 zam gelmiş olacak bize sadece %20 zam yapıldı. beyaz yaka kavramı ortadna kalkmak üzere maalesef.
13 Yorumla- +1 yıl
Yılbaşında %35 aldım (o da arıza çıkartmasam o kadar da alamazdım). Şu anda 0 zam.
Aktif iş arayışındayım. Başlarım böyle işe.
12 Yorumla
+1 yılBu sene sadece 3. Ayda enflasyon zammı aldım başka zam. yok. 9. ay sözleşme var bakalım nasıl olacak.
00 Yorumla
+1 yılNasıl yaparlar bilmiyorum ama artık dengelensin alım gücü normale gelsin. Yakında 100tl ye doldurdugumuz bir poşeti 1000tl ile dolduramayacagiz
00 Yorumla
+1 yılEkonomi iyi olsun 2k para alalım bize alım gücü lazım. Avrupa'nın işci politikası türkiye'ye de uygulanmalı.
00 Yorumla
+1 yılBiz öğrencilere gelen tek zam kyk yurt parasının artması 🤷 adam bize verdiği 850 liralık bursun 800 'ünü tekrar bi yatak parasına geri alıyor bizede iki fincan kahve parası dşında bişey kalmıyor 🥴
010 Yorumla- +1 yıl
O da gelmiyo 😂
- +1 yıl
Gençlik ve spor bakanlığına bağlı ama her ay en ucuzu 300 olmak üzere pardon eski fiyattı o 😂 şu an en ucuzu 600 olmak üzere bir ücret alınıyor maalesfki
- +1 yıl
@akınalp_maalesfki öyle yurtta kalmadığımız halde bu ay o parayı yine yatırmmaız lazım
- +1 yıl
Valla durumu olmayan yine bi şekilde borç harç ediyo ödüyor, ama onu da yapamayanlar bırakmak zorunda kalıyor 🤷
+1 yıl200. TL nin değeri olmuş 20 TL zam olsa neye yarar Enflasyon almış başını gidiyorrr uyanın artık
10 YorumlaNe güzel memura %40 ama normal çalışana gelince elleri anca 30 a kadar gitti zaten memur maaşları asgariden fazlaydı şimdi hepten uçtu.
19 Yorumla- +1 yıl
Sizce de bu durum normal degil mi? Adam oraya hakkiyla emegiyle çalışarak gelip memur oluyor sen lise mezunuyla veya kpssye calismamis yuksek almamis biriyle bir tutabilirmisin
- +1 yıl
işçi yatarak mı maaş alıyor çalışma saati bile kanunlarda 45 e 40 olarak fazla işçi olmasa memleket dönmez , işçi üretici memur giderdir. Bunuda önce işçi şimdide memur olarak çalışan söylüyorum. İşçilikten kaçmak için okuyan insan maharetli insan felan değildir.
- +1 yıl
@kovaburcuzekasi benim okumamla ne alakası var çoğu memurdan daha çok okuduğuma emin olabilirsin hastanelerde sırf asansörde memur taşımak için bile ayrı bir memur olduğunu biliyor musun? Sanki memurların hepsi çalışarak geldi adliyedeki bilmem ne başkanı bile berat albayrağın akrabası. Sonrada vay efendim okumuş bok okumuş. Yeterliliktr ilk 5 bine girdim hani nerdeyşm? Ama sen ülkenin alt tabakasında üstteikilerin ayağını yalamaktan memnunsan sürünmeye devam et
- +1 yıl
Usttekilerin ayagini yalamak istemiyorsanız atanma yollarini deneyebilir veya birikim yapip kendi isinizi kurabilirsiniz. Bu hayatta her şey bir tercih. Gecmiste yaptiginiz geri dönüşü olmayan tercihlerinizin sonuclarini yasiyorsaniz orasini bilemicem. Uzaktan bakip imrenmektense kalkip imrendikleriniz gibi olmayi denebilirsiniz buralarda yakinana kadar. Bu da bir tercih. Fazla soze de gerek yok
- +1 yıl
@hasandldl sende aysun kayacı gibi s ol git o zaman ne halt yemeye duruyorsun
Kamu çalışanıyım enflasyon farkını bekliyordum sabırsızlıkla
12 Yorumla41.69 dese de memur olarak aldığımız %7. Önce bunu anla.7 de zam değil zaten.
00 YorumlaZam falan değil bu güldürmeyin. Memur şu an altın da altında görülüyor maalesef
00 Yorumla
+1 yılOldu işte bir şeyler 😀
Bakalım yatınca daha iyi göreceğiz 😀
00 Yorumla
+1 yılSimdiden hayırlı olsun. Utanmadan yeni zamları bizlere getirecekler...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende diyorum bu maliyeciler neden dolaşıyor. Trafikte acayi polis denetimi vardı nedeni belli oldu. Devlet giderleri çıkarmaya çıkmış bugün 🥴
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılMemur devletin öz evladı, işçi ışıklarda dilendirdikleri
10 Yorumla
+1 yılişverenim..
doğal olarak hep bize yükleniliyor :)21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİsciye ezilene zam yok arkadaslar torlilli memurlara zam zam zam kari koca memursa eve 20 kbpar giriyor bu adaletsiz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞekere %340, çaya %120 zam geldi. %40 zam çok mu? Dünyada en düşük maaşlar Türkiye' de. Avrupanın 28 ülkesindeki maaşları araştırın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞu anda gelir sıfır iş yok güç yok haliyle zamda yok. Bulgura tarhana ya devam
Yakında sokakta yatacam00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZam haberinden bir gün sonra kreşten aradılar fiyatlar revize olacak diye. Bu zamları yapmaları çok saçma. Tam bir rezillik yaşanıyor.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@endmuhh çok sıkıntılı bir durum gerçekten. devlet zamdan önce neden müdahale etmiyor zam artışlarını takibe almıyor ya da bunları yapanlara göz korkutucu ceza uygulamıyor bilmiyorum.
Aldım
Hakkıdır milletvekilleri bi bok yapmıyorda 16 bin tl zam aldı en gereksiz ve haksız meslek haram olsun01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl5.400 maaş alan biri bu zamla kaç alacak? Hesabi iyi olan baksin pls
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBurdan söyle işte devlet sırrı mı knk 😁
- +1 yıl
5400+2251=7651
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim. Nick efsane bu arada 😄
- +1 yıl
Teşekkürler 🙃
Aldım isyeride verdi devlette verdi bu ay maaş değişecek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılFazlasıyla zam yapıldı iş verenleri de düşünseler biraz keşke.
00 Yorumla
+1 yılBenim 8700 Oldu diye hesapladım ama 8sınde gorecegız.. allah herkesın yardımcısı olsun askerı ucrete yapılan zammıda yeterlı bulmuyorum allahım herkesın yardımcısı olsun.
03 Yorumla- +1 yıl
@tyfn41 aynen oyle izmitli toprağım...
Gizli Üye(30-35)+1 yılSonunda memur maaşımız biraz düzeltildi. Benim de 9 bin TL civarında olacak bu zamla beraber.
02 Yorumla- +1 yıl
Ben işsizim bu zamdan sonra bana bi yemek ısmarlarsın artık ya. Yanlış anlama reel de değil sadece sipariş olarak dedim ucuz bi yemek yeter yani 😀😀 zekatını vermek gerekir demi :D
+1 yılÖzel sektörde mühendis olarak çalışıyorum şimdi %40 benim maaşıma zam yaparlar mı? Hiç sanmıyorum, olan bizim gibi özelde çalışanlara oluyor.
10 Yorumla
+1 yılEmekli millet vekiline %105 zam
Memura%40 fazla söze gerek yok. Lanet olsun böyle sisteme11 Yorumla
+1 yılenflasyon bu haldeyken yapılan zammın bir esprisi yok.
10 YorumlaBir araştırmada firmaların % 83 zam yapmayı düşünüyormuş
00 Yorumla
+1 yılDemeyim diyorum da özel sektör asgari ucret ile memur maaşı arasında neden uçurum var acaba
00 Yorumla
+1 yılAlacağız ancak oran belli değil
10 Yorumla
+1 yılHuzursuzlukta zam geliyor bana sadece.
13 Yorumla- +1 yıl
+1 yılablacım 5 kg yağ ne kadar?
12 Yorumla- +1 yıl
memura %40 isicye %30 yazıklar olsun mk
11 Yorumla
+1 yıl%41 9000₺ olmaz. 8400-8500 civari olur
00 Yorumla
+1 yılZam bombardımanı yakındır.
00 Yorumla
+1 yılYetmiyor ki her şey çok pahalı
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yıl18 19 k falan oldu işte bizimki de
00 Yorumla
+1 yılEn az %60 yapılmalıydı bence
00 Yorumla
+1 yılçok yüksek. Polisler hariç Memurlar hak etmiyor.
00 YorumlaAllah bin bereket versin
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 341 cevap paylaştı. İşsizim parasız yaşıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBiziml maaş 15 bin oldu desene😎
11 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 536 cevap paylaştı. Geçen ay 10 yıllık öğretmen maaşı 6700 idi.
00 Yorumla12 bin oldu
11 Yorumla
+1 yılalmadım
11 Yorumla
+1 yılBen öğrenciyim
12 Yorumla- +1 yıl
+1 yılalmadım
11 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılAmelese zam yok
12 Yorumla- +1 yıl
+1 yılderhal seçim.
00 YorumlaKuru soğana talim ne zammı😢
00 Yorumla10 bin oldu
00 Yorumla- Devamını Gör (28)
Devamını Gör(73)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi