Kocaeli'de bir düğünde "ben sana yarım taktım, sen niye çeyrek taktın" kavgası çıktı.
Düğünlerde önceden takılan altını geri takmak bir mı gerekiyor sonuçta bugün ekonominin geldiği yer ortada.
Bu konu hakkında düşünceniz nedir?
#kafamıngüzelligi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kocaeli'de bir düğünde "ben sana yarım taktım, sen niye çeyrek taktın" kavgası çıktı.
Düğünlerde önceden takılan altını geri takmak bir mı gerekiyor sonuçta bugün ekonominin geldiği yer ortada.
Bu konu hakkında düşünceniz nedir?
#kafamıngüzelligi

doğru değil tabi ama öz teyzem annem onun çocuklarının 4ü nede çeyrek takmasına rağmen utanmadan sıkılmadan 100 tl getirdi durumu gayet iyi maaşı var evi var takamıyacak durumda olsa lafını bile yapmam ama bu terbiyesizlik karşındakini hesaba almama Balıkesir de deftere yazılır kim ne taktıysa aynısı takılmak zorundadır yazılı olmayan bir kural bu
Düğünler olmamalı yaaa , gereksiz masraf.. gereksiz samimiyet, riyakar insanlar..
Altın takılır evlenene ya sa hediyeler verilir evinde işine yarayacak ama kimin ne verdiği belli olmadan yapilir..
Yani altın takiliyorsa kimin ne taktığı belli olmamalı, yürekten karşılıksız takmali..
Ben diyorum bu korona aşısı insanoğlunda evrime neden oldu diye. 😃 Kavga etmeye değmez kardeşim. Gerekmez kavgaya herkesin kendi kararı sonuçta. Olsa demek ki takar ama yok.
Cevap
29Cevap
Takı töreninin mantığını saçma buluyorum da bu tartışma mantıklı. Bence tamamen takı töreni olayı kalkmalı biz düğün yaptık borca girdik siz de para altın takın kendi borçlarımızın bir kısmını kapatalım mantığı iyi de kardeşim benmi sana düğün yap borca gir dedim ben yardım kuruluşumuyum nikah yapsaydın sadece altın falan takanların çoğuda ya çocuğu vardır benim çocuğum evlendiğindede onlar çocuğuma taksın ya da ben evlenincede onlar bana aynısını taksın mantığı o kadar tiksindirici bir düşünce ki resmen insan ilişkilerinin tamamen çıkar odaklı olduğunu kanıtlar nitelikte ve bu Türkiyede olan bir gelenek sözde misafirperver yardımsever sıcakkanlı insanların olduğu ülkede bu kadar çıkarcı düşünce yapısı var. Bu olaya gelirsek bu kişiyi haklı buluyorum tabi kavga çıkartıcak kadar büyütmesi saçmada düşüncesi doğru usülen eğer o 2 kişi arasında maddi olarak çok büyük fark yoksa denk düzeyde bir şey takılmalı.
Bu zamanda dügün yapilmaz.
Kiz tarafindan Birinci derece akrabalar Arkadaslar ve en iyi Komsular. Erkek tarafindan da o kadar. Bir restoranda daha az masrafa Mal olur.
Zaten Genclere yardimi Bu Insanlar yapiyor gerisi sadece GÖRÜNTÜ
Takıların geri geleceği beklentisi ile takılmaması gerektiği görüşündeyim. Evlenen çifte gönlünüzden kopanı takarsınız, onlar da ileride size gönlünden kopanı takar. Olay bu kadar olmalı. Oturup liste yapıp yıllarda kafanızda bunun kaydını tutmak çok anlamsız. Vizyonsuzca.
Çok canım bence... Anlamıyorum yaaa brnim durumum iyi idi bilezik taktım. Gönlümden onu hediye etmek geldi. Beklentiye gerek yok ki... O kişi istediğini taksın bana... isterse hiçbir şey takmasın Çok cahilce adetler. Geçen benim teyzede hesaplıyodu şuna taktım çeyrek bizim düğüne gelip takmadı çeyrek...
Bu konunun cevabı değişken... Hediye takmak bizim kültürümüzde var. Bu yüzden size ne hediye edildiyse sizde ona aynı hediyeyi vermeniz gerekir. Fakat veremediyseniz bunun çok lafının edilmemesi gerekir.
Gerçekte çok saçma değil mi? O bize ne takmıştı biz ona o kadar takmamıştık. Ne bu borç mu o zaman çocuğu olmayanların takı takmasina gerek yok bence
Mantıken doğru 😅
Öndüç diyorlar ona birde benim eşime aşık olan bı dönem flört ettiği kızı ve ailesini düğünüme bizim onlarda öndücümüz var diye çağırdılar rezillikti kavga çıkardım vs gerçekten çok büyük rezillik
.
@48382727 yok gülüm Ankaralılar eşimin ailesi
Büyük saygısızlık ya
@çilekkafası 7 senedir evliyim bir kez açıp kınami düğünümü izlemedim o derece
Ah yazık çok üzüldüm gerçekler büyük saygısızlık ya
@çilekkafası üzülme geçti bitti ama o zaman çok üzülmüştüm bende 💐
🤍🤍
Ben biraz radikalim böyle bir olay olsa terk eder giderdim 😂😂
@_CengizHan_ etmeye kalktım ama eşim de benimle geliyordu ve eşimin hiç bir günahı yoktu ailesiyle de atlattık ama bilmeden o zaman baya canımı sıktılar
@48382727 amin gülüm hepimiz inşallah 🙏🥰💐
Yani haklı adam.. Benim ailem bunu yapsa ömür boyu yüzümü göremez
Bence aşırı derecede saçma bir şey ve bunu yatırım aracı olarak görenler var gerçekten anlayamıyorum amaçlarını.
Zengin aileye mümkün olan en değerli şey takılır falan çok saçma 😄
Kanka öyle deme o insanlardan biride ben olabilirim 😂🙈
Gereksiz bir uygulama. Kimse kimseye gösteriş olsun diye ya da borç veriyormuş gibi takı takmamalı. İçinden gelmeli insanın. Bu arada haber biraz eski.
Böyle cıngenelık olmaz senin vardı taktın benim yok diye kavgamı edılırmiş hediyenin kavgasımı olur ya
Babalar bı de bunun defterini tutuo bakio bn düğün yaptgmda kim kime ne kadr takma die
Cidden bunu yapan var mı 😅
Sirf geri alabilmek icin altin hediye ediliyorsa vu cok ayip bir sey adi üstünde hediye sonucta
Vuuu ,😂
Bence evet, geri takmak gerekiyor. Altın takmanın asıl maksadı o zaten. Ben sana, sonra sen bana.
Değer olarak aynı ozaman daha ucuzdu ayrıca takmasaydin zorla mi taktirdilar
Bu ve buna benzer saçmalıklar yüzünden gitmem düğüne
Ohoo altın yükseldi olmaz öyle :) aynı hesaba gelmiş
Haklı ama o sana yarım takmış niye çeyrek taktın jsjsjsj
Düğün yasaklanmalı herşeyi yasaklanmalı sadece tek nikah olacak
Nr saçma. Herkes içinden ne kadar takmak geliyorsa o kadar takar.
Karşılık beklemeden hediye alırım ya da takarım. Asla söyleyemem o seviyeye düşmek kalitesizlik
Gerekir mesela ben sünnet olurken bana az taktılar bende az takarım ilerde
Maalesef evet odunc vermek gibi bisey oldu artik bu
Evet bu yazılı olmayan bi kural bizim ülkede. Geri isteyeceğin şeyi hiç takma
Bu sebeple taki toreni yapmak istemiyorum. Gereksiz seni seven zaten her turlu hediye eder.
Aynen öyle aynısını sen de takacaksın ne eksik ne fazla borç veriyor gibi düşün
Eskiler öndüç olarak takarlar ne attıysa karşılığını ister karşı taraf
Saçma bir uygulama, herkes mevcut durumuna göre takar
Evet haklı ben çeyrek taktiysam o bana geri gelicek yoksa gider isterim vermek zorunda nokta
Saçma saçma konuma ya borç mu o şimdi altın borcu verdi yani bana öylemi
İnsanlar. Menfaatçi çıkarcı para pul için bir birlerini üzüyor hediye karışıklısız verilmeli hiç takma canını alcan
Paranın satın almadı sey gerek dost dur gerçek dost da dar günde iyi günde belli olur
Paranın satın almadı sey gerçek dost dur gerçek dost da dar günde iyi günde belli olur
yani o zamanin yarimi simdinin gram altinina denk.. insanlarda firsatci
maalesef bazı yörelerde bu bir hak mahkemeye bile gidebiliyor olay fjskska ama benim çok umrumda değil
Bu konuda düğün videosu/kaydı izleyen yahut kim ne taktı diye not alan & deftere yazan insanlar biliyorum... O derece ciddiye alanlar var yani :))
E heralde biz şimdiden kime ne taktigimizi yazıyoruz
@seyda028 evet varmış ahahah
Takı Takma Olayı saçma Bence Bu kutular Var Takma yerine Ona koyuyosun Galiba O daha iyi
Onceden 3746363 kat yabanciya bile cdyrek tskilmis bu devirde 200 lira bile getirmrdilrr
@serçe0001 uzaktan kastiniz?
Bahsettigim ceyregin 30 oldugu zamanlar
bu taki olayi nekadar sacma be hatta bu dugunler sacma zkkimin kökü
Bu bir yatırım şekri altını alıp yastık altı yapmak gibi bir şey
İnsanlar boş kalmış kavga sebebi çıkarıyolar bune ya
Durumu iyi olmayabilir öyle hesap soranında tövbe tövbe
Hayır tabiki. Kimin gücü neye yetiyorsa onu takar.
Gaynanaaa olay çıkarıcak
Dünya çıkar dünyası olmuş artık maalesef
Bencilce bir düşünce
Takmak gerekiyor bence
Hahaha ne saçma ya xD
Yani öyle olsa bile istemek ayıp.
Evet arada fark olmasın 😅
Annem haklılar diyor
Usul böyle.
Bence gerekir.
Elbette
Adil olsn o ama imkanının yettiğini takarsin