- +1 yıl
yeter yetmez dıyenler için.
bakın bastan sona uygulanan kamu ve para politikaları yanlıs anlık ve oy devşirmeciliği uzerıne kurulu bu tarıhe dıkkat Kasım ayında o para pul olup dar gelırlı hala takım tutar gıbı partı tutarsa daha cok anıracak.
asgarı ucret yapıldı , reel piyasa cok kotu hammadde gırdı malıyetlerıne yetısılmıyor , sirkülasyon cok zayıf kime sordularda bu rakamı yaptılar. bırde 100 tl destek vermısler , işverenler olarak biz o destek olmasa veremeyecektık.
sirkülasyon olsa hıcbır ısveren ses etmeyecek zaten fakat reel piyasa durma noktasında. verecekler tabı vermeyen kapatsın gıtsın dıyenler işletme amacı sabit maliye ve işçiye calısmak degıldır , yarın bır gun o işletmelerıde bulamayacaksınız , suri , afgan , paki kaynayacak ortalık , ve cıkmalar artacak istihdamda bunu belirtirim.
100 tl destek arkasından ötv artırıp sıgara 2 tl zam ıle acık kapatıyo aklı sıra adamlar. yetersız bakiyeleri koltuga koyarsan bu olur.
sız enflasyonu dusurmedıkce , para polıtıkalarını ekonomıstım dıyen kısılerın kafasına gore degıl ıktısat kuramlarına gore yapmadıkca ( ekonomi sosyal bir bilimdir kuramları degısmez) yangın devam edecektir.
seçim derhal olmalı herkes kendı terazisine koyup bu şekilde seçime gitmelidir.
alınan dolaylı vergiler fahiş ötv zamları hesabıda sorulmalıdır.
senın tabanın ya da senin tü kaka dedıgın urun madde vs. kafana gore ötv kitleyemezsin parti başkanı.
işveren olarak reel piyasa içindeyim derdim o parti bu parti değil. işverenle çalısanı mulk sahıbı ıle kıracıyı karsı karsıya getırdıler. müslümanız ya , emtia fıyatları saçma derecesınde ortam kaosundan beslenmek ısteyenlerce artırıldı. bız bu ulkede aynı gemıde ısek sana ekonomık krız varsa enflasyon varsa kiracıyada aynısı var , 2000 kıran ıse ne dıye adamdan 4000 ıstıyorsun emtia sahipligi tum dunyada para kazanma aylık gecım aracı degıldır.
bu noktada fahiş ötv kdv dolaylı vergilerle dümenin basında olan hükümet ise şahıslarada kızmak yersiz.
Kasım sonrası zamlarla elektrık su dogalgaz ve gıda fıyatları , artacak gostermelık arab swap ile dusen kur , 18 20 bandı olacak. hammadde fıyatı daha da artacak ocak sonrası yıne kaos.
ulusal guvenlık mıllı guvenlık onu bunu yaptık dunya lideri gibi atıflarla algı seçiciliği yine onları kurtarmayacak , cunku ekonomık olarak bi halt yıyemeyeceklerını kendılerıde bılıyor kuzey ırak surıye gırelım natoda vs. basrol show yapalım yunana kafa tutalım kayalık asker cıkartıp ucak ucurtalım tıyatroları ile gün kurtarılamayacak bu sefer.
ben bu yasıma geldım amam boyle derın darbe kriz gormedım. herkesın Allah yardımcısı olsun.
benım sattıgım urunlere covid ile gecen sene baslayan her ay duzenlı olarak bu gune kadar zam yapıldı ( elektrık motoru redüktör vs ) artıs oranı 1 yıl ıcınde % 200 kım neyı anlatıyor , tuik ne la senın malıye bakanın gözleri guzel mi?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Haklı haksız eleştiriler var aslında.
Öncelikle faydası şudur kredi çeken kesimin ödeme kolaylığı artacak.
Kısmi olarak bir süreliğine rahatlatacak alım gücünde. Yanlış anlaşılmasın oo zengin olduk demiyorum ufakta olsa etkisi alım gücünde görülecek.
Tabi kalıcı çözüm lazım sağlam bir ekonomi planlaması yapılmalı. İthalat azaltıp ihracatı arttırmak gerek öncelik.
Fakat tek bu da çözüm değil. Devletin serbest piyasayı böyle salmaması lazım. Bakınız örnek vereyim.
Supplementler sitesine diyelim dolar 8-9 lirayken 18 liralara çıkana kadar her seferinde anlık zamları yapıştırdı. Bizde söylüyoruz fiyatlar yüksek diye bize kuru bahane ediyorlar, bizde diyoruz zaten çoğu önceden beri stoklarınızda olan ürünler bazıları sktsi gelmiş hatta. Kem küm yapıyorlar.
Neyse Erdoğan gece açıklama yapmıştı dolar 13 civarlarında geriledi fiyatlar ne zaman düşecek diyoruz siteye bize verdikleri cevap en az 2 ayı bulur diyor. İşletşnr01 Yorumla- +1 yıl
İşlerine gelmiyor neyse sene oldu indirim yok fakat işin garip tarafı dolar 18 olmadı ama eski fiyatından da yüksek ürünler. Devletin bu tarz fırsatçılık içeren keyfi zamları önlemesi lazım. Kur düşük seviyede alınan ürünler yeni pahalı kurdan alınmış gibi satılıyor. Kur düşünce de sene de geçse fiyatlar düşmüyor bahaneleri biz o seviyeden almadık demeleri ama ucuza aldıklarında da kuru bahane ediyorlar yükseldi diye. Bunun haricinde kur artsın artmasın keyfi yapılan zamlarda var.
İş veren ve firmalar keyfi zam yapabiliyor ama asgari ücret gibi sabit gelirli olanların maaşı hep aynı bu yüzden geçici de olsa zamlar ücretlere rahatlatma sağlar. Devlet ekonomik reformlar ve adam akıllı denetlemeler ve caydırıcı cezalar uygulaması lazım.
- +1 yıl
Herkes yetmez Yetmez yetmez diyor yani Şimdi soruyorum burada 50.000 liralık aldığın araba 250.000 lira oldu sevindim 250.000 liraya aldığınız ev 750.000 Lira 1 milyon oldu havalara uçtunuz Pekala arkadaş çay şeker zeytin peynir yumurta fiyatları çıkınca niye bu kadar çıktı diye isyan edip Kürtleri biliyorsunuz da Peki sen arabana niye 5 katinı satıyorsun Peki sen niye evini beş katına satıyorsun fırsatçılar olmazsa zam yapılmazsa Bence bal gibi yeter bak Görüşürüz Yarından itibaren her şeye zam gelecek bizim milletin orada ahlaksız karaktersiz bir millet daha yoktur
00 Yorumla
- +1 yıl
Ben vah diyorum sadece.
Askerî ücret gelmeden zamlar geldi, yarın bakalım nelere zam gelecek göreceğiz.
Bu milleti avutmak gibi bir şey; bir yerden verirken, birçok yerden alıyorlar. Bizde at gözlükleri ile tek bir yere bakalım 🧐 ASGARİ ÜCRETE!
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
104Cevap
- +1 yıl
Kanayan yaraya bant yapıştırıyolar sadece bize derinden ameliyat lazım ekonomik reformlar lazım üretim lazım yoksa istediğin kadar yükselt asgari ücreti darphanede basılan her türk lirası paramızın değerini daha da düşürecek erken seçim kapıda taraftara oynuyor gibiler
30 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 774 cevap paylaştı. eğer yeni zamlar gelmezse ara zam bikaç ay nefes aldırır
02 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle abi
- +1 yıl
Gelmezse mi?:)))))))
Maaş düzenlemesi yapmayın kardeşim enflasyonu düşürün gerisi kolay al işte yarin herşeye zam ne olacak yine mı zam vereceksiniz nereye kadar...
İnsanlara yazık ediyorsunuz ekmek 5 lira olmuş maaş 8 bin olsa ne yazar kiralar ulaşım almış gitmiş başını10 YorumlaSiz bu asgari ücrete yeterli ve biraz da olsa insanı rahatlatır diyorsanız pes yaniii.
Zamlar geldi gelecek yine.
Artık türkiye de böyle, ne kadar prim o kadar zam.
Hiçbir şey değişmeyecek bundan sonra da değişmeyecek.
Millet vekilin maaşı 40 binden 56 bin oluyor, vatandaşa 1000 liracık zam oluyor.
Millet vekilleri ne yapıyor? Anca birbirlerine uçan tekme atıyor.
Konuşmıyım konuşmıyım diyorum ama artık yeter.01 YorumlaBen iş yeri işletiyorum. Personel maaşı benim için gider kalemidir. Sen giderimi arttırırsan ben naparım?
Verdiğim hizmete zam yaparım.
Şu kısır döngünün bi düt yaramadığını anlayın artık. Gerçekten imdat diye bağıracam artık bu ülkenin cahilliğinden, cehaletinden.
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
GG işçi kesim bitti 1300 tl zam yaılmış bu demektir bunun maliyeti işçi kesime 1950 tl... Her maaşa zam x 1,5 kat genel tüketim ürünlerine gıda ulaşım elektirik su yakıt vs. zam demek... Eskiden 1300 tl olmayan para harcamaları gerekiyorsa şimdi 1950 tl H. Olsun.
00 Yorumla - +1 yıl
insanların kalın kafası şuna bir türlü basmıyor, 4250 TL olduğunda da dedim yine aynısını diyeceğim, isterse 10 bin TL yapsınlar, ekmek 5 liraysa 15 lira olur o zaman, yani kaşıkla verir kepçeyle geri alırlar, alım gücün önemlidir bu durumda, asgari ücrete zam gelmesin ürünlerin fiyatı düzgün seviyelere insin daha makbul olur, bir sıfır araba olmuş şu an 400 bin TL, hadi al bakalım bu asgari ücretle nasıl alıyorsun?
11 Yorumla- +1 yıl
Duygularıma tercüman oldunuz. Zaten bunlar olacak.
Az veya çok yapılması mesele değil. Ben farklı bir noktaya dikkat çekmek istiyorum.
Milletin kendisine %25 zam yapılıyor ama milletin vekili %40.
Bu iş nasıl oluyor, adalet bu işin neresinde anlamadım.
00 YorumlaAsgari ücret zamlandığı an ev sahipleri kiralara %50 zam yaptı. Allah belalarını versin. Asgari ücret alan garibandan o parayı da alacak namussuzlar valla. Ne de olsa paraları var deyip herşeye zam yapar şerefsizler
00 YorumlaKesinlikle hiç bir işe yaramaz.
Satılık Arabaları takip ediyorum bir siteden.
Sabah 8 de 369 bin olan araba, öğlen 420 bine yükseldi.
Farklı kötü bir duruma yok bugün. Ne oldu da yükseldi. Yani bu zam maalesef çok az00 YorumlaEnflasyon oranına denk olmayan hiçbir ücret yeterli değildir. Ve işverenlerin vergi oranı da denk şekilde düşürülmeli. Tabi öyle bi dünya yok maalesef.
10 Yorumla- +1 yıl
Ben söylemiştim 5,500₺ olacak diye. Vatandaşa bu artışı yapmadan önce kendi maaşlarına yaptılar.
10 Yorumla Tabiki de dedirtmez. Asgari ücret ile beraber her şeye de zam geldikten sonra ne değişmiş olacak ki isterse 2 katı olsun gene aynı tas aynı hamam olunca ne anladım ben bu işten?
00 Yorumla- +1 yıl
Onemli olan alim gucudur enflasyondur simdi bu asgari ücret zammina baska zamlarda gelmeyecegini mi düşünüyorsunuz onemli olan maasa zam yapmak degil enflasyonu dusurmektir
00 Yorumla - +1 yıl
Millet yanlış biliyor önemli olan asgari üctetteki artış değil alım gücü asgari ücrete zam geldikçe herşeye yine geliyor alım gücü daha fazla düşüyor
00 Yorumla - +1 yıl
Çok büyük bir haksızlık var. Asgari ücret bekar evli diye değişmeli. Bekara rahat yeter yapılan zam bekara yarar.
Bekar için 4500
Evli için 6000 olmalı
Asgari ücretle çalışan bekarın aldığığı zamla evinin aldığı zam bir olmamalı.
Kamuda bile evli bekar durumuna göre maaş değişiyor evli olan daha fazla alıyor çocuk yardımı vs.00 Yorumla - +1 yıl
Bu zam zaten yapılması gereken bir zamdı.
Elbette ki bir rahatlama getirmeyecek.
Enflasyon canavarı delirmişcesine hortlamışken şu vaziyette pek bir şey beklememek gerekir.
cut.00 Yorumla - +1 yıl
bu yangına bir damla su dökmek gibi ne yangını söndürür nede faydası olur % 120 200 yakın enflasyonu olan bir ülkede bu maaş devede kulak kalıyor
00 Yorumla - +1 yıl
TL değerini düşürecek bir zam, maaş zamı beraberinde enflasyonu hatta stagflasyonu getirecektir. Devlet destekli üretim ve kalkınma hareketi olmadıkça bu böyle devam edecek. 2 aya 250 dolar civarına iner bu zam.
00 Yorumla Açlık sınırının altında bir ücret bu. Yani 1 kişinin hayatını devam ettirmesi için bile yetmeyecek bir para. Gerisini siz düşünün
00 Yorumla- +1 yıl
Asgari ücret geliyor sonra hoba yeni zamlar.. Eğer durdurulmazsa geçmiş olsun. Türkiyemize bir oyun oynanıyor.
00 Yorumla Asgari hayat yaşamayanların asgari ücrete karar verdiği bir ülkede yaşıyoruz! Söyleyeceklerim bu kadar...
00 Yorumla- +1 yıl
Öğrencilerin yurt ücreti de 800 olmuş. Bir yerden verirken diğer taraftan misliyle almışlar yine.
00 Yorumla 2 ay sonra yine aynı olur bu serbest piyasa olduğu sürece denetim yok ekonomik kriz yaşıyoruz olan işçi kesimine oluyor.
00 Yorumla- +1 yıl
Ancak ve ancak cahil bir millet asgari ücret artışını bekler, gündem de sürekli asgari ücret asgari ücret, enflasyon nerede ey ahalii
00 Yorumla - +1 yıl
Ohh mu dedirtir ahh mı dedirtir bilemem ama daha cebe girmeden o parayı senden benden alırlar yine.
00 Yorumla - +1 yıl
İnşallah uzak gelecekte de olsa bir gün halk asgari ücretin enflasyonu aşağıya değil yukarıya doğru çekeceğini anlar.
00 Yorumla - +1 yıl
Mayıs ayında elektriğe %30 zam geldi 1 Temmuz itibariyle yine %30 zam geldi devletin kurumları özelleştirilmiş olduğu sürece hiç bisey olmaz
01 Yorumla- +1 yıl
Elektriğe zam geldimi 1 Temmuz da emin misin
- +1 yıl
Mevcut fiyatlar yerinde kalacak olsa yıl sonuna dek dayanılabilir derdim ama fiyatlar da ekseriyetle artacağından.. Umarım yanılırım da bu son olur.
00 Yorumla - +1 yıl
Bir ülkede insanlar sadece açlık sınırına yani yasal olarak aç olmak için çalışabilir mi ya komedi
00 Yorumla - +1 yıl
Kaşıkla verip kepçe ile alırlar. En az 10.000 olmasi lazım kiralar 4.000 en az
10 Yorumla - +1 yıl
Mevcut fiyatlar yerinde dursa bi nebze nefes alınır
11 Yorumla Bu sadece ara zam yani zaten normalde planda olmayan bir şey yıl sonu da bir zam daha geleceğini düşünürsek hiç fena değil enflasyon normale dönene kadar böyle devam eder artık
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Eskiden asgari ücretle çalışıp yatırım veya ev araba için para biriktirirdik şimdi ay sonunu zar zor getiriyoruz. Bu yüzden gençlerin çoğu çalışmıyor çünkü işi olanla işi olmayanın durumu aynı
00 Yorumla - +1 yıl
İsterse 10 bin olsun, temel gıdalara bile yüzde 100 zamn gelmişken..
00 Yorumla Yeni zamlar kesin yolda hatta geldi bile bazı seylerde kepçeye hazır olun
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 440 cevap paylaştı. bu zamlarda 25 bin bile kurtarmaz zam gelmediği taktirde
00 Yorumla- +1 yıl
Zam gelmez ise biraz nefes alınır ama gelir yani, 4200 TL olunca ne olduysa yine aynısı olur.
00 Yorumla Enflasyon dusmedikce asgari ücretin onemi yok zam yapıldıkça zaten erir
00 Yorumla20 senedir zam üstüne zam. Şimdi mi bir şeyler değişecek?
00 Yorumla- +1 yıl
Asgari ücretin artması hiçbir şeyi değiştirmiyor.
00 Yorumla - +1 yıl
asgari ucret 5500 olsa ne yazar ekmek 4 tl
olduktan sonra02 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
%15000 yeni zamla bi ahhhh derler ay pardon bi ohh derler djjfjdkrjrjkeje
00 Yorumla - +1 yıl
Bugün oh dedirtirler iki aya ah dedirtip zamlardan acı cektirirler
00 Yorumla - +1 yıl
Boş iş. Ürün, hizmetlere en az aynı oranda olmak üzere çoğu zaman daha fazla zam geliyor.
00 Yorumla - +1 yıl
arabam 100 km'de 260 tl yakıyor ve ayda bin km geziyorum sizce demeliyim bir ohh..!
00 Yorumla - +1 yıl
bu mu rahatlatacak olaran hahahahdn 1 nont 2 ayakkabı alsam biter
00 Yorumla - +1 yıl
Açlık sınırında olmamak için 9000 bin ₺ daha lazım. Az kaldı onuda yakında verirler
00 Yorumla - +1 yıl
Eğer zamlar durursa dedirtebilir ama durmazsa sanmam
00 Yorumla - +1 yıl
İki geri bir ileri şeklinde tavır alındığı sürece yapılan hamlelerin karşılığı görülmeyecektir
00 Yorumla - +1 yıl
Asgari ucret artti demek herseye zam gelecek demek oluyor heralde, yani kisir döngü… allah yardimcimiz olsun ne diyim🥹
00 Yorumla - +1 yıl
Göz yaşını silecek bir mendil. Ağlamayı durduramaz o ayrı.
Her zam sonrası asgari ücret üstü çalışan kesim biraz daha yaklaşıyor asgari ücrete.00 Yorumla - +1 yıl
İşinden çıkarılacak insan sayısı artacak diye yorumladım
00 Yorumla Ülkenin hali belli zam gayet normal tüketim toplumuyuz
00 Yorumla- +1 yıl
Ocakta yapılan zam çok daha fazlaydı oh dedirtti mi
00 Yorumla İsterse 15 bin olsun fark eder mi? Etmez neden enflasyon yükseliyor
00 Yorumla- +1 yıl
Kira olmuş 3 bin neye tekecek bi mantıklı düşünsene
00 Yorumla - +1 yıl
Sigaraya para vermesen çok daha iyi bir hayat yaşardın bırak bence. Onsuz da hayattaydin
00 Yorumla - +1 yıl
fiyatlara zam yapılmazsa ki oda imkansız oh dedirtebilir
00 Yorumla - +1 yıl
Önemli olan alım gücüne yansıması, asgari ücrete zam gelsin de alım işine zam gelmesin ya
00 Yorumla - Devamını Gör (111)
Detaylı bilgi