Gizli Üye(30-35)+1 yılenflasyon oranında olmasada genede %40 civarı olacak gibi...5950 tl ya da 6000 Tl arası olacak gibi aralık ayında da da %50 gelmesi yüksek olasılık yani 2023 yılında asgari ücret 9 bin civarı olacak ki zaten bu tür nomimal parafiscal kendi yapısal fiyat istikrarsızlığında yapılması gereken budur başka bir şey yapılamaz dünyada emtia, enerji, logist maliyetleri artmışken maliyet enflasyonu varken piyasa değişim değeri ile emeğin kullanım değeri arasındaki fark olan artı değerin böyle arttırılması gerekir.. dünyada 2025lere kadar sürecek maliyet enflasyonu olacak zaten o yüzden işletme şirketler yerine ücretli kesimi önceleyen devletler ayakta kalacak.. bugün ki kapitalizm 20inci yüzyıldaki gibi değil artık dünyada arz sorunundan kaynaklı enflasyon yok maliyettetn girdilerden kaynaklanan enflasyon var.. ya da dünyadaki devletler kaynaklarını paylaşacak başta enerji gibi ya da kronik enflasyon sürecini yaşacak başka yolu yok.. birde şu alım gücünü bir türlü youtubecusundan twitçisinden okuyan partizanlar alım gücü dediğin konu malin nispi parakende fiyatının talebidir ama mal ve hizmetler sadece parakende fiyatından son tüketiciyle belirlenmez ülkenizde üfe fiyatlarının veya üfe endeksinin ilkokulda resim yapan çocuk resmimimi sanıyorsunuz.. ekonomi dediğiniz konu fiyatın nispi son fiyatıyla belirlenmez alım gücü konusu arz ve talepin dengesidir.. yani buna fayda maksimasyonu denir..1 malın fiyatı 5 birim artıyorsa 5 birim ücret eklentisi yapılır.. girdi maliyeti artıyorsa ne yapılacak başka? maiye politikaları gereği dolaylı vergiler düşürüldü zaten son belkide 50 yılın en düşük dolaylı vergileri var ama çare olmuyor çünkü girdi maliyetleri her hafta artıyor en basitinden brent petrol bir ay önce 100 dolardı şimdi 120 doları zorluyor.. sanki elinizdeki banknotlar veya paraya dönüşebilen kartlardan ibaret ekonomi.. neyse bu ülke sağcısı solcusu aynı kafada neyseki 2018 de kurtuldum bu ülkede singapurda şu an %7 ye yükseldi enflasyon son 50 yılın zirvesi.. ama burada ek olarak mal dışı ithalat ve klasik duzak dogu Japon ekonomi kafasında mal rejimi ile karsilamaya calisiyor ama insanlar burada bu enflasyon surecinin en oldugu cok iyi analiz edebiliyor youtubercısını twitcisinin bos balon hikayelerini okumak yerine wall street Jeornal okuyor.. le monde okuyor.. xi pin li gibi global haber kaynaklarini okuyor o yuzden bilincli bir halk var.. ulan turkiye geen ayni.. kafa da devam.. ezberlemis siyasi slogan onun uzerinden yaziyor iste.. sonra niye dolar artiyor artar tabi bu kafayla.. daha mevduatlari bile dolarla Turkiye de.. singapurda abd dolari mevduati %5 i gecmez mesela.. adamlar finans bildigi icin boyle islere girmiyor... neyse daha cok sey yazarimda Turkiye ayni cakma duzeninde kalsin bu kafayla normal..
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılVayy Altınbaşak gündemde fenomen olmuş. Hayırlı olsun. Eski bir üyeyim. AteistTürk tü eski kullanıcı adım. Kapatmıştım hesabı. 5000 yapacaklar asgari ücreti. Ama değişen hiçbir şey olmayacak. Aslında sabit kalsa da bir şey değişmeyecek. Sebebi ise alım gücümüz. Almanyada asgari ücret hep aynı. Bir şey değişmiyor. Türkiyedeki zavallı halk ekonomiden anlamadığı için asgari ücret artınca her şeyin düzeleceğini zannediyor. Hatta akp ye kızıp, neden 7000 yapmadılar. 8000 yapmadılar kafasında yorumlarda bulunuyorlar. Biraz iktisat çalışmalarını öneriyorum bu insanlara. Asgari ücret keyfiyen belirlenen bir şey değil. Bakın tekrar söylüyorum alım gücümüz bellidir. İthalat, ihracat vs bunların oranlarına, kişi baaşına düşen milli gelir, gsyih vs gibi etmenlere bakar bu iş.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHiç bir anlamı yok. Asgarî ücrete yüzde elliden fazla zam geldi ama suanki durum o zamandan daha kötü çünkü enflasyon daha da arttı. Demekki zam yapmanın zerre kadar mantığı yokmuş. şu an asgari ücret 10 tl olsa bile yarın ekmek 10 lira olur. O yüzden böyle boş şeylerle milletin aklıyla oynamak yerine, çıkıp biz suralarda yanlışlar yaptık ve düzeltmeyi düşünüyoruz deseler ki diyemezler çünkü bunları düşünebilecek seviyede olmaları gerekiyor önce. Hükümette aynı muhalefette. Biri Atatürk'ü kullanır biri dini. Ha yobaz dinci ha sahte Atatürkçü. O yüzden bu ülke 100 yıldır yerinde sayıyor.
10 Yorumla
+1 yılçok büyük bir rakam beklemiyorum netice de sadece talimatla olmuyor iş verende önemli ocak ayında yapılan zamda bir çok firma birkaç ay sonra o ücrete geçmişti yani
5500 en yüksek rakam olursa olabilir daha fazlasını olmalı ancak bunu işverenlerin kabul edeceğini sanmıyorum
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
133Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23,1b cevap paylaştı.
u +1 yılürünlere de aynı şekilde zam gelir
10 Yorumla
+1 yılKac olursa olsun yetmez ki… ekonomi zivanadan cikmis durumda, torunlarimiz dahi bu yillar yapilan hatalarin ceremesini cekecek; oy verecek olan genc arkadaslar, lutfen iyi bilgilenin, cevrenizi ve hayatinizi gozlemleyin, vicdaninizi kimseye teslim etmeyin oy verirken… Lutfen bu insanlarin sizin vergilerinizle bu kararlari aldiklarini, sizin tayin ettiginiz gorevleri yerine getirmeleri gerektigini unutmayin. Hukumet dediginiz sey bir dizi ust duzey memurdan ibarettir ve maaslari tarafimizdan odenmektedir.
30 Yorumla
+1 yılAsgari ücrete zam iyi bişey sanıyor millet yahu asgari ücrete zam demek pahalılık demek bu şekilde düzelmez ekonomi !!
62 Yorumla- +1 yıl
@emo_1907
+1 yılgeldi diyelim hangi firma bunu karşılayabilecek asgari ücret alan adama 1 birim zam yaparken ustaya 2 birim zam yapmak zorundasın kaldıki bu zamlar bizler için değil piyasanın tekrar zamlanması için yapıyorlar isterlerse 20000 tl asgari ücret yapsınlar sonuç yine değişmeyecek
10 Yorumla
+1 yılAga böyle ülke olabilir mi? Zaten milletin batmasının sebebi bu adamın her şeye talimat vermesi. Ülkenin asgari ücretini niye Erdoğan belirliyor? Ekonomi üzerine bir tahsili bir şeyi yok, bakanlar yok mu? Bu ülkenin kurumları yok mu? Erdoğan'ın talimatına niye bakıyor her şey?
Reisin talimatıyla bir faiz takıntısına tutulduk, sonuçlarını görüyoruz.10 Yorumla
+1 yılAsgari ücret 6000 olsa ne olacak yahu Enflasyon durmadıkça.
Bunlar bazı şeylerin üstünü kapama.
- Ülke iflas bayrağını çekti
-İhlas Holding CEO sunun ifşası çıktı
-Fırat Nehrine 20 ton siyanür döküldü
Uyuma, uyutturma
10 Yorumla
+1 yılZam yapmasınlar iki üç katı artıyor her şey. Bu çözüm değil asla kata değil önce türk parasının kaybetirdikleri güvenini sağlasınlar gerisi kendiliğinden hal olur. Karşılıksız para basma gibi bir şey bu.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılasgari ücrete zam demek yapılan zam oranından daha fazla herşeye zamn yapılması ve daha fazla vergi alınması daha pahalı mal ve hizmet almak demek
yani bu saçmalıktan öte bişey değil enflasyonu durduracak çözümlere odaklanılmalı
değişen bişey olmuyor ki böyle kısır döngü
asgari ücrete zam yapılınca işverenler mal ve hizmet satanlar da bunu faturaya yansıtacak
10 YorumlaYandık. Bu demek oluyor ki her şeye yine zam gelecek. Asgari ücret ne kadar olursa olsun bu zamlarla kurtarmaz. Zamlar ne zaman durursa asgari ücret zamları ancak o durumda yüzümüzü güldürür.
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılİsterse 10k olsun, hiç fark etmez. Enflasyon ve ücret artışı başa baş gidiyor. Yine erir gider böyle devam ederse. Reformsal çözümler bulmak gerek.
20 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 614 cevap paylaştı.
+1 yıl10 Yorumla Şu fiyatlarla 7 8 anca karşılar. Hoş o da kira vermeyene. 4 5 bin kira 7 bin maaş olsa bile 2 bine bu adam ne yapsın? Fatura boğaz.
Yok yok ne hesap yapsan yetmiyor. 10 bin olsa keşke ama öyle olsa işçi katliamı yapılır.
10 Yorumla
+1 yılyapılan zamlar için neden talimat vermiyor !!! Zam yapıldıktan sonra asgari ücret 10 bin olsa ne fayda
40 Yorumla
+1 yılZam olsa ne olacak vallahi asgari ücrete zam haberi duyunca moralim bozuluyor çünkü sabahına kalmıyor her şeye zam geliyor gidaya benzine ona buna Allah ne verdiyse yerleştiriyorlar millet de zam aldık diye seviniyor garibanlar zam yerine biraz hava alsalar oksijen sürkulasyonu olurdu. Ufku açılır belki insanların 😂
20 Yorumla
+1 yılKendisine %100 zam yaptıysa bize de tamı tamına %10 zam yapar.
- Yani yüzdüğü okyanusun bir damlası..
20 Yorumla
+1 yılErken seçime gitmesi icin halki memnun etmesi lazim goz doyurucu ama ise yaramayan bir rakam gelicek bakalim
20 Yorumla
+1 yılArkadaşlar maaşa gelecek zamı niye merak ediyorsunuz asgari ücrete zam yapar elektriğe suya da zam yapar her şeye zam gelir maaşa gelecek zammın önemi yok
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 390 cevap paylaştı. Yani bu demektir ki ekonomi yılbaşından beri o kadar fena çöküyor ki yıl başında yapılan zam yetmiyor daha da zam yapmaya çalışıyorlar ekonomiyi dengelesin zam yapmasına gerek yok
10 Yorumla5.700 ile 5.800 arası bir zam yapılır fakat yapılan bu zamlar iki ay sonra eski asgari ücretten daha düşük bir maaşa düşer. Yanı yapılan zamların en az yarısı kadar bi miktarda başka şeylere zam yapıp yapılan zamlar yine lpg motorin gıda elektirik doğalgaz vs gibi zam ve vergilere gidecek. Yine elde avuçta asgari ücretli ay sonunu getirme düşüncesinde olucak. Yemek Masasını gösterip yedirmemek misali olucak.
10 Yorumla
+1 yılYa ne zam dan bahsediyorlar anlamıyorum. Levent Kırça'nın bir * vardı. Senin de zamına koyarım. senin zamanı koyarım. diye aklıma o geldi. Zam çözüm değil.
10 Yorumla
+1 yıl10bin olmalı ki insanlar az da olsa eski satın alım gücüne yaklaşsın. Ama olacak olanı söyleyeyim. En fazla 5,500₺ yapacaklar.
20 YorumlaGelse ne olacak ki ülkede durdurulamayan bi enfilasyon var böyle devam ederse yaptığı zamlar hiç yani
20 Yorumla
+1 yılReisin vardır bir bildiği çok karışmayın siz vardır devletimizin bir bildiği allah devletimize zeval vermesin
10 YorumlaAsgari ücrete zam gelicek bizde bunu maliyete yansıtıp zam yapacağız sonra verilen zamda 5 ay sonra çöp olacak. Bu sadece kısır döngü
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 476 cevap paylaştı.
+1 yılBoş iş. Bu maaş zamlarına inanan kaldı mı hala! Hepsi piyasaya enflasyon olarak geri dönüyor.
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 502 cevap paylaştı.
+1 yılGeçen gün de biri sormuştu bu soruyu. % de 10 gelse 425 tl zam gelir. % de 20 ise, 850 lira yapar işte..
10 Yorumla Yüzde 40 buda ortalama 1200 TL bandında olcak temmuzda benzin 40 TL bir sigara paketi 42 TL olcak sen asgari uvretemi taktın?
10 Yorumla
+1 yılZama ihtiyacımız yok alım gücü artsın. Maaş artıyor ama alın gücü düşünüyor. Ne anlamı var zamın
10 Yorumla
+1 yılZamda degilim artik su enflasyon frenlemedikten sonra ister %100 zam yapilsin ocak ayindaki zamda da sevinmistik ama 6 ayda zam eridi
10 Yorumla
+1 yılboşuna yapiyolar 10 katı zam ekliyolar sonra kimse asgari ücret odemiyo ben çalıştığım zamanda zten asgari ücret altında çalışıyordum hep
10 YorumlaGelen Her Zam İle Beraber İş verende Herşeye Zam Yapcak Yani Bu Demek Oluyor ki Her yeni Zam ile Beraber Gene Alım Gücü Biticek
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılmumkunse artik dursunlar hicbirseye zam yapmasinlar bu enfilasyonla asgari ucret iyilestirme adi altindaki kandirmacanin kimseye faydasi yok.
10 Yorumla Ne kadar zam gelirse gelsin enflasyon artışı durmadıkça sorun çözülmez
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsgari arttıgında ekektrık su gaz akaryakıt gıda hepsi daha da uçacak. Sanıyormusunux asgarılerın yasamı daha ii olcak aksıne onlar ve sözlesmelı ücretli olanlar erıcek
20 Yorumla
+1 yılAsgari ücret 5940 olması bekleniyor ama geri zam vererek alır
20 YorumlaTicaret odalari zammin yarısını devlet karşılasin demis... ya ne güzel insanlar çalışsın, para kazandırsin, her ürüne zam yap.. işçinin ucretine gelince devlet odesin... paşa bunlar paşa
10 YorumlaAğa ne olur ne olmaz 10.000 yapın nasıl olsa gene bindircek
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıleenflasyinu düşür incenucret artsa ne olacak herseyeee zam peki küçük esnaf o ücreti nasıl ödeyecek ödemeyince işçi cikaracak işsizlik artacak peki devlet aldığı vergilerden vezgececekmi
10 YorumlaGönlünden ne koparsa artık..
O kadarcık asgari ücrete zam yapar..10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAkıllı olalım ona zam gelince her şey zam gelecek, bu parayı ödeyemeyen küçük k esnaf işten çıkartmaya başlayacak, e mültecilere gün doğacak çünkü ucuz işgücü
10 Yorumla
+1 yıl250 TL gibi bir rakam bekliyorum qjskdkfkflglglglhlhlglhl
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 372 cevap paylaştı. desenize kaşık ile verip, kepçe ile alacaklar. işssizlik artacak, giderler artacak.
10 Yorumla
+1 yılAsgeri ücrete zam gelmesi temel sorunlari cözmüyor aksine atese benzin dökmek gibi birsey bu.
10 YorumlaTalimat vermek, müthiş karizmatik aşkımla yayına başlıyoruz inşallah
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılKktc de 1 milyar zam olacak
Türkiyedede olur
10 Yorumla Talimat verdim.. Biraz, ufacık zamcık yapın seçim yaklaşıyor bari burdan biraz oy alalım..
10 Yorumla
+1 yılumarım zam gelmez, gelirse öldük artık benzin 50 lira olur
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 740 cevap paylaştı.
+1 yılEn az 7-8 olmalı ki insanlar rahatlasın ama zor.
Bu rakamlara gelse ekmek 10 lira olur.
10 Yorumla
+1 yılTalimat vermezse kuşlar bile ötmeyecek hale geldi memlekette.
10 Yorumla
+1 yılZam gelse ne olacak her seye maasa gelen zamdan daha fazla zam geliyor
10 Yorumla
+1 yılBu şartlarda yüzde yüz zam gelmesi gerekiyor ama yuzde 20 falan gelir
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 327 cevap paylaştı. Paranın alım gücü eridikçe hiç bir faydası olmaz. Cebine girmeden zamlarla zaten çıkıyor
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılFarketmez bu zamlar durmadıkça ve bu zamlar tamamen inmeli
10 Yorumla
+1 yıl1.000 tl gibi gelebilir öyle tahmin ediyorum.
10 Yorumla300 TL filan. Halka emekciye verilen parayı çöpe atılan para olarak görüyorlar
10 YorumlaZam gelse ne olucak sanki zamla beraber herşeye zam geliyor. Asgari ücret maaş alanların çalışma saatleri düzeltilmeli köle gibi çalıştırılıyorlar
10 YorumlaYav asgarî ücret isterse 100 milyar olsun alım gücü yoksa ne anlamı var verdikleri paranın 4250 yaptılar dünya kadar zam geldi her şeye ne saçma bir döngünün içerisindeyiz anlamadım
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılErgodsn benim üvey amcam bana bile demedi deseydi size derdim inanın ki
10 Yorumla
+1 yılFirmalar ;101, BİM, şok mesela nerdeyse bütün çalışanları asgari ücret. Tepedekiler aşırı kazanıyor işçiler çok az. Bence en az 7-8 olması lazım bu güzel kardeşim biraz ders olsun
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZam gelecek tabi secime dogru reis el atacak olaylara
10 Yorumla- Devamını Gör (126)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım