Merhaba bu durumdan çok bunaldim. Ev sahibi 1 sene olmadan sürekli kira artırıyor 1 hafta önce 1030 olan kiramız şu an 1800 tl arttırdığı fiyata bak. Uyanıklar evi kiralarken az vergi verelim diye kiraya 250 mi ne girmişler galiba bu bizim için şikayet edersen sıkıntı olur mu? açıkçası fazla anlamiyorum bu olayları şimdi ne yapmalıyız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılhiçbir hak iddia edemez 1 yıl dolmadan tefe tüfe oranına gore zamda yapamaz.
hukuki anlamında tahlıye davası acamaz .
kira ne ise bankaya yatır günü gününe ( vergide ödesin ibine , havale kısmına kira yaz ayrıca )
1 Temmuz itibari ile yenı yasa ile %25 azami maks kira zammı ve tahliye engeli var.
senın ev sahibin olacak kemirgen ibine 5 yıla kadar zaten snei cıkaramaz.
1 yıl dolduktan sonrada su zam olacakta dıyemez.
tüfe oranına gore zammı yapar bankaya gunu gunune yatır 5 sene boyunca kapına gelemez , ıolur yapar ise haneye saldırı ve tacizden şahitli dava açtırırsın .5 sene sonra tahliye davasıbnda kendı gelecek kzıı oglu gelewcek derse 3 yıl boyjnca baskasınada kiralayamaz.
hakkınızı bilin araç , ev getiri değildir hiçbir dünya ülkesinde . kiracıda ikama mal değildir.
kira gelirinden geçinen var isede etrafınızda bulup en yakın vergı mudurlugune şikayet ediniz , vergilewrini odesınler.
kira kontratında dusuk gostermelerınede müsade etmeyiniz sürünsünler.
ev sahibi ve dükkan kiracısı olarak yazıyorum .
not : 250 tl gostermısse yılın dolması ile kontrat uzerınden 250 tl ustune % 25 ekleyıp zam yapn ve hemde kira zammını tavandan yaptım deyin 5 sene bu rakama oturursunuz.(akıllansın kemirgen )03 Yorumla- +1 yıl
Eeee 1 temmuzdan sonra kira sözleşmesi olanlar yüzde 25 yaptı diyelim 1 yıl sonra ne olacak? Peki şu an kiralama yapacak olanlar kirayı burada mi tutar kiraya verirken? Kira fiyatları yine yukselmeyecek mi? 3 bin istediği yere 4 bin isteyecek bunu kim engelleyecek? Kalıcı çözüm enflasyonu düzgün hesaplarsin enflasyona göre kira artış oranı zaten ortaya çıkıyor düzeni bozdun mu düzensizlik oluşur az biraz beyninizi çalıştırın.
- +1 yıl
@herakliuus eğitim seviyese verıyorum uslubuna
avrupa amerıka ıngılterede ev kıralama sınırı ve kıra artıs sınırı mevcut, tum ev sahıplerı buna uyar.
bu yapılan ılk bir uygulama degıl.
tavan % 25 sen 20 ya da 15 yapabılırsın ortak anlasmaya baglı hukuki yolu yıne acık ama mahkeme red uygulaması mevcut olacak. belirli surelı bir durum . herkes aynı sıkıntıyı yasıyor ve aynı gemıde ekonomık sartlar duzelınceye kadar koruma altına alınmıs sosyal devlet ılkesıne aıt bır polıtıka ki akepe denen partiden beklemezdım sanırım kendı oy tabanı alt gelır kırada olanlardan olustugu ıcın jest yapıp oy devsırmecılıgı kokuyor ama olsun .
bak burada bir evi var dıye o sidikli evinden kar etmeyı onune alma ve kiracıyı ikame mal yerıne koymayıp korumaktır .
burada onemlı olan ahlak ortusudur ahlaktır. bır toplum senın gıbı dusunenlerden olustugu ıcın maalesef burada bız bunu tartısıyoruz. - +1 yıl
Eğitim seviyemi olcebilmen için önce benim seviyeme çıkman gerek senin gibi cok bilirim diyen cahillerle isim olmaz. Amerikada ingilteredeki enflasyonla turkiyedeki enflasyonu bilmeyen senin gibi düşük kalitesiz insanlarla konuşup seviyesizlesmem.
En İyi Cevaplar
+1 yılkira bedelini öderken eft ye kira olrak girin bide %25 orandan fazla artıramaz kovamaz da sizin açınızdan sıkıntı olmaz vergi kaçırdığı için e devletten bildirim gidiyor kira beyanınızı yapın diye
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
21Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 860 cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba
Kanunen yıl dolmadan artıs yapamaz bu sekılde bır uygulama yok artıs ta zaten tüfe oranında olacak fazlası olmaz.
Sizi zorla tahlıye de edemez en az 1.5 sene sürer hal boyle olunca boyun egme kırayı bankadan yatır elden de verme.
Zaten sızınle mahkemelık oldu dıyelım develte beyan ettıgı 250 lıra ile usulsuz ıslem yapmıstır00 Yorumla
+1 yıl2 gün once yasa geldi kiralara %25 zam yapabilirler sadece ve sözlesme gunun gelmeden de yapamaz yani kira bedeline 260 tl yapa bilir bu sekilde soyle ve gerekirse yasal yone basvuru yapacani soyle çık derse de önceden kalan günlerin kira bedelini iste ve tasinma parasini
00 Yorumla
+1 yılAllah bu ev sahiplerini bildiği gibi yapsın hepsi acımasız olmuş geçim derdi yaşayanlar için bir şey diyemiyorum ama zengin olup zenginliklerine zenginlik katmak isteyen insanlara Allah zeval vermesin bildiği gibi yapsın inşallah!!
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 728 cevap paylaştı.
s +1 yıl250 yazmaları daha iyi, şikayetçi olabilirsin. Üfe-tüfe üzerinden hesaplanır, onun üstünde artış yapamaz
10 Yorumla
+1 yılAkılsızlık yapmışsın, 1 sene dolmadan zam falan yapamaz, şu anki zam oranı da %25. Sen git bir avukat bul, hakkını ara en iyisi.
00 Yorumla
+1 yılVergide miktar girilmesi zaten rayiç bedelin altında olamıyor. 1 sene dolmadan kira arttırma hiçbir şekilde yok.
00 Yorumla
+1 yıl%25 den fazla artıramaz devlet kanun çıkardı emsal kararlar var elimde fotoğraf da var o kanun ile ilgili
00 YorumlaYasaya göre %25 arttırabilir yani 1.280 tl yapabilir. Şikayet edin
00 Yorumla
+1 yılZam yapmak zorunda değilsin devlet zama sınır koydu yıllık bazda, srni çıkaramazda
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAçgözlü ev sahipleri var ya onların ben ta...
Bizim ev sahibi şükür insaflı eski dostunuz Allah size yardım etsinMüdahale edilmezse etmezse böyle at koştururlsr işte ne yapacan00 Yorumla
+1 yılBayağı ucuz oturuyormuşsun sınırlama gelmeden bir zamlatayım demiş.
00 Yorumlahayır yeni kanun geldi bunu yapan ev sahibini öpüyorlar artık şikayetini yap sen
00 Yorumla
+1 yılKiralar ev fiyatları çok pahalı o paragözlerde bunu kullanıyor ihtiyaçları var mı 😡
00 Yorumlabaşka bir ev bakın, o zihniyetlerle anlaşılmaz.
03 Yorumla
Soran+1 yılBakıyoruz zaten ama çıkmadan önce o kadar gözyaşımı akıttığı için bir bedel ödesin istiyorum bizden sonrakinede öyle yapicak
- +1 yıl
şahitli haneye gelme ve sistematik tacızden dava aç ibineye 5 yıl kapına ugrayamaz korkusundan.
+1 yılSen nerde oturuyorsun şehir olarak
05 Yorumla
Soran+1 yılEdirne
- +1 yıl
Yakın olsaydin ev sahibinle konuşurdum
Soran+1 yılTeşekkür ederim ama çok aksi bir kadın
- +1 yıl
O önemli değil nasıl oldugu
- +1 yıl
Bende İstanbuldayım
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜlkede enflasyon nekadar? Ev sahibine kizacagina enflasyonu bu hale getirenlere ses çıkart.
032 Yorumla
Soran+1 yılÇıkarmadığımı nerden biliyorsun
Cevap sahibi+1 yılburada ev sahibinin suçu yok diyorum. Yüzde 160 enflasyona karşı kendini korumak için o zammı yapmalı.
Soran+1 yılTamam da en fazla %25 yapmalı bir anda 800 tl eklenmez
Cevap sahibi+1 yılFaizciye kkm hesaplarından 150 milyar TL para akataracagina akp kira desteği versin millete faydalı birsey yapmış olur.
Cevap sahibi+1 yılYüzde 160 enflasyon olacak yüzde 25 zam yapacak komikmisin? Ozaman ben yüzde 25 ten fazla vermem dersin mahkemelik olursunuz. Çıkartmak içinde herseyi yapar.
Soran+1 yılTamam da kardeşim ozaman bizim gibi insanların hali ne olcak sende para var ki konuşuyorsun zaten herşeyin fiyatı uçmuşken ne yapalım haklisin abla sen bence 3000 mi yap diyim
Cevap sahibi+1 yılBen seni veya ev sahibini savunmuyorum durum tespiti yapıyorum. Düşün ki o ev sahibi kira ile geçim sağlıyor ona ne diyeceksin? O kişi nasıl geçim sağlayacak? Yüzde 160 enflasyondan bir miktar kendini korumak için ne yapması lazım sen söyle? burada ne ev sahibi nede kiracı hatalı değil ülkeyi bu duruma getirip insanları karşı karşıya getiren yönetim suçludur. Memura emekliye enflasyon farkı verecekler işçiye niye vermiyor yükseltirsin maaşları ama doğru enflasyon hesaplayıp yaparsin bunu ozaman sende ev sahibi de dengeni korumus olur.
Soran+1 yılEv sahibimin durumu aşırı iyi 8 tane mi ne evi var 2 oğlu var çalışıyor dükkanları var dinlenme tesisatları var paraya para demiyorlar o yüzden bilip bilmeden konuşma evet haklısın bende sistemden memnun değilim yurt dışı kaçmak için her yolu deniyoruz ama bu kadarıda fazla ven düşünmekten uyuyamiyorum ya ne yiyeceğiz acaba bugün diye kafamı patlatiyorum onunda biraz acıması olsun daha yetmezmiş gibi devlet bize değil ona yardim veriyor şaka gibi ya
Cevap sahibi+1 yılBen senin ev sahibinden mi bahsettim nerenden anlıyorsun. Peki sen ev sahibi olsan yüzde 160 enflasyon olan ülkede hadi 200 tl zam yapayım mı diyeceksin. Sende kendi çıkarına bakıyorsun. Memnun değilsen çık ozaman sende başka bir eve 1000 tl lik başka bir evde otur ne bu dır dırın.
Soran+1 yılZaten cikicam sadece edersem ne olur diye sordum sende bir anda atarlandin tamam da her ev sahibi böyle düşünürse insanlar zaten yoksulluktan kıvranıyor ozaman herkes sokakta yatar
Soran+1 yılÜslubun da çok kaba neyse daha fazla uzatma eğer kırdıysam kusura bakma iyi günler
Cevap sahibi+1 yılHala anlamadın mı gerçekten ülkedeki enflasyon yüzde 160. Bu duruma kim getirdiyse ülkeyi sorumlu odur ev sahibi kiracı değildir.
Soran+1 yılTamam
Cevap sahibi+1 yılSen simdi gidip 1.5 milyon 2 milyon TL verip ev alıp 1000 tl ye kiraya verirmisin?
Cevap sahibi+1 yılEdirnedeymissin sınırın dibindesin senin yerinde olsaydım şimdiye çoktan sınırın öbür tarafına geçmiştim.
Soran+1 yılBu nasıl mantıksız soru oturduğum ev 20 -25 yıllık giriş kat 2+1 nem alıyor dolap kapaklarının çoğu yok daha bir sürü sayarım bu ev o kadar etmez
Soran+1 yılÇok kolaydı zaten öbur tarafa geçmek gel edirneye sen geç
Cevap sahibi+1 yılGeleyim yardımcı olursan bir dakika durmam
Soran+1 yılNasıl yardımcı olucam sana
Cevap sahibi+1 yılMisafir edersin bir kaç gün bende yol yönetimine bakarım. Senide cikartirim ☺☺
- +1 yıl
genç dunyanın hıcbır ulkesınde arac ve ev getiri kazanc degıldır.
ulke hukumetın becerıksızlıgı ıle bu hale geldı ise karı taraf zamanında dötünü kaldırıp calısacaktı anam babamdan ev kaldı kira gelirim var alamanyada calıstım ev aldım verecem tabı kiraya diye nida etmeyecek .
tekrar soyluyorum borclar kanununda ve anayasada araç ve ev kar amaclı getiri değildir.
bakanlıkta zaten % 25 olarak sınırlandırdı tahliye red onayı verdi.
diğer hususlarda zorlarsa taciz sistematik diğer konulardan sulh ceza dava acar mülk sahibine ehlileştirirsin. neyse ,
su an ekonomık buhran yasayan bır ulke ve evi kiralayan kiracı ikame mal degıl , artıs oldu ya yapar ya da cıkar dıye mantık olamaz bu gecıcı sure olup ortak noktada anlasılır velev kı benım gelırım tek kira dıyorsa hukuki yollar acık 5 yıla kadar elleyemez kendım oglum gelcek desede 3 tyıola kadar kirayada veremez. kontratta az gosterıp vergıden kacıyorsa akıllı kiracı yazan rakamdan bile yasal zam oranı yapabilir.
müslüman ülke ise tek ev sahıbının aylık kitleyeceği para değil sorun herkes bu cemberın ıcınde . karsılıklı yasıyoruz sorunları.
bunuda ev sahibi ve dukkan kiracısı olarak yazıyorum.
Cevap sahibi+1 yılPeki 2 yıl önce 300 bin tl olan ev fiyati şu an neden nasıl 2 milyon TL oldu bir açıklada bilelim. Yatırım aracı değilmiş alanlar babasının hayrına alıyor sana göre. Yüzde 160 enflasyon karşısında yüzde 25 artış belirlemek mi devletin görevi yoksa enflasyonla mücadele edip yüzde 160 olmasını engellemek mi? Neden sadece ev kiralarına sinir getirdi yasayla oluyor ya hani meyveye sebzeye akaryata elektriğe dogalgaza inşaat malzemelerine araç fiyatlarına arac parçalarına kılık kıyafete neden yasa çıkartıp yüzde 25 den fazla zam yapılamaz demiyor? Haaa oralardan oluk oluk vergi aldığı için mi yoksa? Ev sahibi kendisi oturacagini iddia ederek tebligat gönderip kiraciyi çıkartır bunu da biliyorsundur belki. Kiracı çıkar ev sahibi oturuyor mu takibi yapar. ya da evini satar yeni gelen kişi ben oturacam der kiraciyi çıkartır. Herseyi biz biliriz sanmaniza üzülüyorum.
- +1 yıl
egıtım sevıyene verdim .
ev sahıbı hıcbırsey yapamaz belırsız surelı kontrat ıle gırerseın 5 yıl elleyemez. 10 sene sonrada tüfe oranı ne ıse rakam ıster ya da oturcam der o zaman mahkeme yapılır oda surer sonrassı cıkartır .
satmıs olsa bıle yenı gelen mulk sahıbıde evden cıkartamaz< anlasma yok ise eskı kontrat gecerlıdır. sanırım borclar kanunu ne ne degıldır bılmıyorsun neyse.
- +1 yıl
gelelım dıger konulara ( keske ev sahıbım olsanda senı bı guzel pataklar 3500 tl oder yıne pataklardım bu uslubun ile , neyse )
enflasyon opranı hakkındakı duydugun bılgı evet dogru bu noktaya getıren hukumetın becerıksızlıgı ve ehil olmayan adamları ataması koltuga koyması ve sadece kendi oy tabanına oynayıp kişndarlık ego yapmasıdır hem fıkırız bunda.
devlet kayıt dısı cok yuksek oldugundan vergı kaybı oldugu dogrudur ve kemirgen mülk sahibi az vergı ıcın kontratta az gosterebılır . vergı kacırma ve cezası mevcuttur. senın evını kıralasam sende çakalım dıye gecınen bırısın kontratt az yazıcaksın seneye o kontratta yazan rakama % 25 koyar kırayı banka hesabına ve kira adı altında sana yollardım 5 sene boyuncada bilmiyorsun ama yıne sen dava ac kostur evımın etrafından gecemezdın :)
sımdı ekonomık bır buhran var evet . bunu halk yapmadı buda dogru bu nokta getırılmesı hukumetın iradesiz yanlıs polıtıkaları ama bu gecıcı bır durum müslüman dıye anılıp muslumanın muslumana ezıyet yaptıgı baska ulke yoktur bu durumu gevura anlatsan gevur hak verır ama musluman dıye gecınıp yok egonemı boyle % 160 enflasyon var bende zam yapacam dıye cıkar kiracıyı ikame mal gorursen senı hukuki olarakta fızıksel olarakta ehlileştirirler. bak bende ev sahıbıyım ve dukkanda kiracıyım bunları yazıyorum. bu gemide ısek herkes tasın altına elını sokacak destek olacak , gecıcı sure cunku .
gelelım kıra sınırına , evet sen gıbı dusunen müslümanım diyen mahlükatlar kiracıları darlayıp dava acmaya bvaslayınca sidikli evlerıne fahiş kira istyeyince devlet sosyal devlet ilkesi adına olaya el attı. dogrusuda budur ve kiracı haklarını mahkeme yolu acık olsa bile garantı altına attı. bunuda bellı sure ıcın yaptı. gerci akepe denen partiden beklemezdım bu kararı ama , alt gelır grubundan oy aldıgı ıcın onlara jest ıle oy devsırmecılıgı yaptı.
- +1 yıl
burada onemlı olan kanun ya da hukuk degıl ahlaktır . bir toplumda ahlak örtüsü zayıf ise biz bunu konusuruz tartısırız. herkes aynı gemıde , biri miras bilmemne ıle bır ev sahıbı oldu dıye , orada yasayan aıleyı tarumar edemez, karsılıgını hukuki fiziki öder .
Cevap sahibi+1 yılYuzde 160 enflasyona ses cikartamayan senin gibi ahlak yoksunundan mi ahlak öğrenicem. Senin gibi karaktersizlere evim olsa yanından gecemezsin. Sen ve senin gibiler kendi çıkarını düşünen ülkeyi bu duruma getiren akıldan yoksun insanlar yüzünden ülke bu halde zaten. Evet ben bekarım evim olsa evimde kiracı olsan evlenince seni kopek gibi kapının önüne atarım. Sadece kapımın önünde urersin ben uğraşmam bile avukatım herseyi halleder cikmazsanda avukatlık masraflarını da kopek gibi ödersin.
Cevap sahibi+1 yılSende ahlak olsa yüzde 160 enflasyon varken yüzde 25 sınırı getirenlere yaptığınız ahlaksızlık diyebilirsin. Bir kesimi koruyayim diye bir kesimi mağdur edenlerdeki ahlaksızlığı görürsün
- +1 yıl
senı dovmek 3500 tl. senı her hafta doverdım kanunı rakamınıda devlete oder devletın ıyı bır musterısı olurdum
sen müslüman oldugunu dusunmuyorum .
egıtım sevıyen asagıda aılen kokan haftada bir yıkanan eril aileden gelen etçil camışlarsınız.
aılende ve sende ahlak oldugunuda asla dusunmuyorum .
benım gıbı kısıler senın gıbı alt sevıye karakterlerın evı kıralamaz aracını almaz , benım gıbı kısıler ıle sen gıbı kısılerın gezdıogı oturdugu mekanlarda farklıdır karsı karsıya gelmeyız merak etme .
o avukat demıssın o avukatını sana tutar şirketimin avukatlıgınıda yap derdim .
ne anayasa ne hukuk ne borclar hukuku bılmeyen ben habeş maymununa ben ne anlatıyorum ki.
Cevap sahibi+1 yılKendini herseyi ben bilirim diyen cahil kopek üruyor. Senin gibi ahlak yoksunları kişiler sadece tasma takıp gezdirdigim kopegim olursunuz ve arada böyle urersiniz.
Cevap sahibi+1 yılBak iyi okuda cahilligin bir gıdım azalsin.
Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, ev sahibi, kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa kiracısını çıkarabiliyor.- +1 yıl
ev sahibi ‘Oğlum oturacak’ demesi durumunda da daireyi bir başkasına 3 yıl boyunca kiraya veremiyor. Aksi halde kiracıya tazminat ödemek zorunda. Ev satılsa dahi kiracıya 6 ay süre verilmesi şart.
ayrıca;
, Türk Borçlar Kanunu’nun, kira hukukunda açık hükümler , Kiracı tahliyesinin ancak haklı sebebe dayanabileceğine bu nedenler: “Kiracının borcunu ödememesi, haklı ihtarla cezalandırılması. Kira sözleşmesine aykırılık. Mesela, kuaför olarak kiralanın bir yerin restorana çevrilmesi. Kişinin taşınmazı satması ve satın alanın ihtarname çekerek, ‘burada ben oturacağım’ demesi. Bunun için de kiracıya 6 ay süre verilmek zorunda. İhtiyaç sebebi. Yani ‘Oğlum, kızım ya da kendim oturacağım’ demesi. Bu türden tahliyede ise 3 yıl kiraya veremezsiniz. Bu maddelerden herhangi oluşmamışsa kira sözleşmesinin süresi dolsa da kiracı tahliye edilemez.”
EV SAHİBİ TAZMİNAT ÖDER
Mal sahiplerinin ihtiyaç kozunu kullandığı ve bunun da tespit edilmesi durumunda yaptırımı olduğuna, “Yeni bir kiracıya verildiyse, bir yıllık kira ve taşınma bedeli tazminat olarak ödenir” dedi Yeni Borçlar Kanunu’nda 5 yıl olan oturma süresinin 10 yılla sınırladığına da işaret eden Kiraz, “Mal sahipleri 11 yıllık kiracıları varsa tahliye davaları açıyor. Ancak 3 ay öncesinden ihtirname göndermek zorunda. Tüm bu nedenlerle tahliye isteyenler 2-2,5 yıllık yargı süreciyle karşılaşacağını bilmeli”
Cevap sahibi+1 yılEv sahibiyim evimde oturucam senin gibileride kopek gibi kapının önüne koyucam ürmene devam et.
+1 yılsözleşmeniz yok mu itiraz edin
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılKontrat yok mu kira sözleşmesi?
00 Yorumla Tüketici hakem heyetie başvur
00 YorumlaEt tabii o kadar çok hakkın var ki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYapamaz mahkemeye ver
00 Yorumla
+1 yılcimere drek yaz
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 514 cevap paylaştı.
+1 yılSözleşme var mı?
00 Yorumla Dava açın
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 801 cevap paylaştı.
+1 yılCimere şikayet et
00 Yorumla
+1 yılMuhtara danis
00 Yorumla
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?