8 Haziran 2022 sabahından herkese merhaba ekonomi öyle bir hale geldi ki her gün katlanarak artıyor fiyatlar. Asıl merak ettiğim neden kimse dur demiyor bu duruma şu an cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşıyoruz farkında mısınız? Ne yapmalıyız ülkece dolar düşsün diye salavat zincirine mi katılalım 😣 #kafamıngüzelligi
Gram altın 1000₺, mazot 28₺, dolar 17₺ oldu. Kimse dur demeyecek mi bu duruma, ne zamana kadar devam edecek böyle 😣?
Allah Teâlâ, ilmi kullardan soymak suretiyle çekip almaz. Ancak ilmi, âlimleri almak suretiyle ortadan kaldırır. Allah hiçbir âlim bırakmayınca da insanlar birtakım cahil başlar edinirler ve onlara sorular sorarlar, onlar da ilimsiz fetva verirler. Bu yüzden de hem kendileri saparlar hem de başkalarını saptırırlar." (Buhari, İlim, 34; Müslim, İlim, 13, 14; Müsned, 2/162)
"Ahir zamanda bir kavim ortaya çıkar. Cahiller başa geçerek insanlara fetvâ verirler. Böylece hem kendileri sapar hem de başkalarını saptırırlar." (Buhari, İlim, 34; Müslim, İlim, 13Tirmizi, İlim, 5)
"Kötü âlimler kıyamet günü getirilir, cehennem ateşine atılır. Her biri, cehennemde bir kamış ile değirmen döndüren merkeb gibi dolaşır durur. Ona: 'Vay sana, biz seninle doğru yolu bulmuştuk, bu halin de ne?' diye sorarlar. O da der ki: 'Ben, sizi nehyettiğim şeyleri tutmaz aksini yapardım.'" (el- Hindi, Kenzu’l-ummal, 10/29097)
"Dinin felaketine yol açan üç sebeb vardır: Günahkâr fıkıh alimi, zalim devlet başkanı ve cahil müctehiddir." (Feyzü’l-kadir, 1/52)
"Ümmetimin aleyhine korktuğumuz şeylerin en korkuncu, her dili bilen münafıktır." (Müsned, 1/22, 44)
“Kıyamet gününde insanların en şiddetli azab çekeni, Allah'ın ilmiyle kendisine bir menfaat vermediği âlimdir." (Kenzu’l-ummal, 10/29099)
"Her kim Allah'tan başkası için ilim elde ederse, cehennemdeki yerine hazırlansın." (Tirmizi, İlim, 6 )
"İlim amelden hayırlıdır, dinin kuvvetlenmesi ise, takva iledir. Âlim, az da olsa ilmiyle amel edendir." (Kenzu’l-ummal, 10/28657)
"Size mükemmel bir fıkıh alimini haber vereyim mi? Allah'ın rahmetinden insanların ümidini kesmeyen ve merhametinden onları ümitsizliğe götürmeyen, Allah'ın tuzağından onları emin kılmayan ve dünyaya rağbet için Kur'ân'ı bırakmayan kimsedir. Haberiniz olsun anlaşılmayan bir ibadette, üzerinde düşünülmeyen ilimde hayır yoktur." (Kenzu’l-ummal, 10/28943; Darimi, Mukaddime, 29
Bu bir günde olmadı ki. Mİllet bile isteye bu hale getirdi ülkeyi. Hadi 2000'ler iyiydi diyelim/ki değildi, en az 20 yıldır ülkenin mabadında ayı bağırıyor. Böyle ekonomi olmaz, böyle plansızlık olmaz diye. Çok değil 2018 yılında da ekonomi rezaletti ama ipleyen yoktu mesela oradan buradan ucuz kredi buluyoruz falan diye halk kendini zengin sanıyordu
Dur diyebilsek zaten dicez. Ama sen güçlendikçe onlar seni güçsüz kılmak adına herşeyi yapıyor. Yapmaya da devam edecekler. O yüzden ölsek te kalsak da sonuna kadar reis sonuna kadar tam bağımsız Türkiye
Prof olmak zor değil ki bir makale çalıyorsun AKP'li bir hocaya yanaşıyorsun (ya da dayın oluyor) işte bu kadar basit 😃 Twitter hesabına da baktım troll hesap gibi duruyor paylaşımları hiç mantıklı değil tamamen provokasyon amaçlı.
Bazı ekonomistleri takip ediyorum 2023'e kadar altın 1500₺ görebilir diyorlar ki olmaz da diyemiyorum çünkü şu an döviz ve altın baskılandığı halde bu halde ise önümüz yaz düğün sezonu yazın altın hep daha fazla değer kazanır, bilemiyorum Altan bindik bi alamete gidiyok kıyamete. Sonumuz hayır değil. Bakalım neler görücez. Seçimden umudumuz var ama orada da bir katakulli dönecek gibi daha fazlasını konuşmak istemiyorum zaten herkes herşeyin farkında. 🐑 lara Allah'tan akıl fikir diliyorum ve hepsi bi anda sadece beyinsizlere etki eden bi hastalığa yakalansa da kurtulsak topluca 🤲🌸
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sen, İsvec'i ve Finlandiya'yı NATO'ya almazsan, onların desteklediği örgüte, Suriye de askeri operasyon cekmeye kalkışırsan, onların oturup seni izlemesini mi bekleyeceksin?
Onların oyununun bir aktörü olmaktan çıkıp, oyun kurmaya çalışıyorsun. Karşı gelmemelerini bekleyemezsin ki.
Ben doların 30 tl'yi bile bulabileceğini düşünüyorum.
Bu hükümetin hataları var elbette, lakin oynanan oyunlar da artık âşikâr. Bizim sınırımızın dibinde binlerce tır silah verecekler, hesap sorunca da DAEŞ le mücadele için diyecekler. Oysa o kadar silahla devlet yok edebilecek güce sahip olabilirler.
Açıkcası ben dolarla maaş alıyorum. Bu durum beni etkilemiyor. Okuduğum bölüm sâyesinde maddi sıkıntım yok. Kazancımla da yatırım yapıp memleketimde market açtım ve zam yapmadan, ucuz lâkin kaliteli ürün satarak, en azından mahallemde ki insanları az da olsa desteklemeye çalışıyorum.
Dostum kendince mantıklı sebeplerin olabilir ama bana şunu açıkla maden Türkiye tüm uyarılara rağmen Fırat'ın doğusuna operasyon yapacaktı Amerika girme oraya dedikçe girdi ne zaman ki bir gece ABD savunma bakanı gizli bildiri yayınlayana kadar, içinde "Fırat'ın doğusuna girerseniz yurt dışında ki tüm mal varlığına el konulacak dedi" ve bı anda saçma bir bahane uydurulup operasyon yarıda kesildi. Neden çünkü parayi çok seviyorlar
yani bir noktada artik insanlar isyana baslar bence... simdi evim degerlendi diye sevinenler ordan evini 1 bucuk tirilyona satip baska yerden 1 bucuk tirilyona ev alanlar suanda anlayamiyor.. ama benim mesela arabam bozuldu, gecen aylarda bozulan bir ufak parcanin fiyati 20bin tl ye karisik geliyordu simdi 45 bin olmus... Alabilir miyim? hayir.. cunku artik dolar cok yuksek.. maaslar ayni... ya da ufak artislar... ben suanda arabam sokakta dururken ne yaoacagim diye kara kara dusunuyorum... insanlarda bu degistokus alimlarinin heyecani bittikten sonra gercekle yuzlesecekler
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bunlar 90larda kaldı... hala bu tür mütedeyyin kesime böyle propaganlarla saldırmak 20inci yüzyılın komik statükocu zihniyeti... en son İzmir depreminde de iki tane sözde başörtülü kız beddua tarzı bir şey tweet atmıştı erkek çıkmıştı.. ayriyetten islam dininde zaten dua ile ekonomi düzelir diye ne ayet var ne de başka bir ibadet şekli.. neyse bu trol hesaplar gene bulunur... evet ekonomi kötü ama bir kesimi de hedef göstermekte doğru değil.. dilediğiniz partiyi destekeleyin savunun ama bu milletin kutsallarından ne dinci kisvesi altında ne de seküler sözde modern tipleme altında yapmayın kesin... ekonominin düzelmesi için gereken disiliplinler bellidir... cumhuriyet tarihi sürekli kronik olarak ekonomik krizlere girmiştir ya iç yapısal sorunlarından ya da küresel kaynaklı.. bu ekonomik şokları atlatanın yolları maliye ve para politikalarıdır reel sektördür kamu konsilide oranlarıdır.. makro ekonomik teorilerdir... ne marş okunarak düzelir ne de dua ederek..
tüm dünyada var diyenler görüyorum et alamayıp beyninizi mi yediniz ? Tüm dünyada varmışş mışşş. Nerde var bizim gibi sürekli zam yiyen s4l4k mısınız nesiniz oy hakkınız elinizden alınmalı sizin. Erken seçim olmalı 2023 kadar daha rezil bir durumda olcaz.
Dur deseler kime dur diyecekler ki enflasyona dur demeleri lazım. Enflasyon da üretimle düşük kalır, gelişmiş ülkelerin enflasyon verileri son 40 yılın en yüksek seviyelerine gelmiş durumda ama üretimleri olduğu için enflasyondan fazla etkilenmiyorlar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu ülkede Ak Parti ve şürekası %1 oy dahi alıyorsa fakirlikten çocuğunu çocuğunu kessin. Silksin birbirini ete para vermesin. RTE, Ak Parti sempatizanı olmazsak kime oy verecez diyorlar bir de? Laan mantıklı bunca kötü duruma rağmen siyasi parti sempatizanı olman? Kendin çık biz sana oy verelim yeterki Ak Parti ve onun genel başkanı RTE' ye oy vermeyelim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Zamaninda bir araba fiyatina satanlardan hesap sorsak? Petrol fiyatlarini, zamlarini Türkiye belirlemiyor, satin aliyorsun, kolaysa buyrun dur deyin!!
2023 yılına kadar durmaz turkiyeyi bitirmeye çalışıyorlar. lozon anlatmasını 2023 yılında. turkiye o güne kadar dayanabilir ise ondan sonra her şey düzelecek goreceksiniZ
çat diye kontak kapatıp araçları olduğu yere bırakcaz. kimse işe gitmiyecek sokağa dökülüp protesto edecez bakın o zaman ne oluyor. ama yermi yemez bizim halk eskiden sadece koyunlardı şu an baya omurgasız canlı oldular.
Ya dostum bak iş oldukça mazot istersen 200 lira olsun. Para Kazanamayan zaten binmeyi bıraktı arabaya. Pencerenden dışarı bir bak her yer tıklım tıklım araba kaynıyor. O para kazanılıyor ki giderler de karşılanıyor. Pahalı mı pahalı. Ama dünya piyasasında da öyle. Biz senelerden beri enflasyona krize alışkınız ülkecek. Geçecek elbet sabır
Ekonomik kriz tüm dünyada var. Kendi içimizde bile bu kadar düşman trol insanlar varken yine iyi ayakta kalıyor bu ülke , Lozan antlaşmasını hiç duydunuz mu?
Kimse. dur demez seçimlerde yine gelecek RTE bu halk bunu istiyor şükredin fakirlesin şükredin şükredin asgari ücretle enflasyon ile bogusun vergileriniz ile zenginler rahat etsin.
Düşük faiz yüksek kur ve fahiş enflasyon sayesinde ülkemiz yabancılar için cennet konumunda Hükümet ise döviz girişini yüksek kürdan TL yapıp düşük faiz ile insanları gayrimenkul e yönlendiriyor. Kur korumalı mevduata ise ödeyeceği faizi enflasyon sayesinde küçültüyor. Ekonomik sistemin kendi dengesi vardır bu bir şekilde şişti dengeler lakin vatandaş olarak bizi neler bekliyor asıl önemli olan bu?
Bu kadar kötüysek niye bu kadar iyiyiz o zaman ekonomi kötü hersey pahalı peki neden hic bir seyden geri kalmiyoruz hic bir seyden eksik kalmiyoruz yine de
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Gelirim iyi, bunları düşünmüyorum. Ama esas dünyada olup bize ulaşmayan kıtlık gelince ne yapacaksınız onu düşünün. Herşeyde devlete suç buluyorsunuz. Ha bu arada devlette çalışmıyorum, devlet ile uzaktan yakından alakam da yok.
Kur korumali cikmadan 17 lere geldiginde panik ortami vardi. Ne oldu yani simdi 17 yi sindirdikmi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
ekonomik kriz tüm dünyada var. ama biz daha fazla olarak etkileniyoruz. bunun yanında avrupa ülkeleri gibi çok şükür gıda yokluğu çekmiyoruz. onlar onuda bulamıyorlar. bu günleri de arayacaz.
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Gram altın 1000₺, mazot 28₺, dolar 17₺ oldu. Kimse dur demeyecek mi bu duruma, ne zamana kadar devam edecek böyle 😣?