Bildiğiniz üzere kyk kredisi 850tl dolmuş parası bile 6tl git gel 12tl yapıyor, aylık 300tlsi sadece dolmuşa gidiyor, ev kirasına 400tl veriyorum karnımı doyurmak için aylık 150tl param kalıyor.
Bundan dolayı bi pastanede okuldan sonra 4-5 saat pastanede günlük 40tlye çalışıyorum. Sadece 1 adet döner bile 34tl oldu dün! 4-5 saat çalışıyorum ve 1 adet döner ayran alamıyorum. Döner ayran 42tl! Gerçekten kâbus gibi günler yaşıyoruz.
Acaba afrikada yaşasak bu kadar kötü durumda olur muyduk? Tarım ülkesinde insanlar aç kalmamak için köle oluyor resmen...
Oy verenler yüzünden evet. Herkesin hayalini ve emeğini hadi ordan. Acısını en çok çekende sanırım öğrenciler. Sonra birde başvurdukları yolları yargılıyprlar. Bazen şu amsalakları tokatlayarak parayı vuran kızların ve kız rolü yapanların alnından öpesim geliyor. Tosuncuk bile sonuna kadar hakediyor. O değilde kaç kişi kalıyosunuz evde?
40 TL için çalışmazsin ben de öğrenciyim sadece borsadan günde 40 lira civarında kazandığım oluyor ayrıca çalıştıgim günler de de tam gün için 300 yemek bence düzgün bir iş bul
Ulan pastaneci ne Allahsız adammış. Bir çaya 10 lira alır, 4-5 saat çalışan birisine sadece 40 lira mı veriyor. Çalışma ya ciddi diyorum yorulduğuna değmez.
Hicbir yerde öğrenciye iş yok! Gerçekten bu işe seviniyorum ben. Burada hicbir esnaf çalışanına şaatlik 10tlnin üzerinde para vermez! Asgari ücretten haberleri yok. Canı isteyen calissin diyorlar. Karnımızın doyması için mecbur çalışıcaz...
Ak troller şimdi yemek yapın dışarda yemeyin sizde der. Bugün iş yerinde bende isyan ettim ömür boyu çalışıp bir ev bile alamayacaksam anlamı var bu hayatın diye adamın biri atladı alma kardeşim sende kirada otur demesin mi bu nasıl bir zihniyet ben çözemedim kötüye kötü demek bu kadar mı zor
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Boşa yaşıyoruz! Daha doğrusu yaşıyorsunuz. Ben isvicreye gittim kurtuldum. Sigorta şirketinde çalışıyorum dolgun bir maaşım var. Turkiyede aynı işte çalışsam 3000tl anca kazanırdım. Sana tavsiyem kaç yurt dışına bir daha dönme! Yabancı dili dert etme ben sıfırdan 3 ay almanca kursuna gittim, sonra isvicreye geldim 2 ayda söktüm 😊 suriyeliler türkçeyi öğrendi ben almancayı mı ogrenemiyecem dedim öğrendim 😂
O kadar haklısın ki... O paranın hiçbir işe yaradığı yok. Görünürde 850 ama ederi 50 lira gibi bir şey. Ay ortası gelmeden elde avuçta bir şey kalmıyor. Gerçekten gıdadan, ulaşımdan ilgi alanlarıma yönelik şeylere yönelemez oldum. Gerçi yönelsek ne fayda, her şey almış başını gidiyor. Bir kitap bile 50 lira olmuş, roman yani. Daha ne diyeyim.
Sizin zamanınızda kötü. Ben üniversitede o kadar şehir gezdim, yedim içtim. Bir aylık maaşla 2 ay kredisiz geçinebiliyordun. Kira artışlarının en büyük sebebi araplar. Gerçi her şeyin başı rete ee.
Yapcak bir şey yok kanka din vatan millet diye diye ülkenin içinden geçtiler buna göz yumanlara az bile seni tenzih ederim. Benim ailem yurt disinda ben rahatim k. b ajdkdkkf
Aynı durumdayız hepimiz yurt dışına kaçıp kurtulma hayali yapıyoruz yol parası yurt parası yemek yenmiyo fiyatlar belli 2 öğün ile hayatta kalmaya çalışıyoruz
Ingilterede tanıdığım var yazın para biriktirmeye yanına gidicem. Temizlik işi yapıyor bende yanında çalışacağım. Saatlik 14.75 sterlin. 2 günlük 236 sterlin toplam 4800 küsur biseyler ediyor. Dediğin gibi adamların 2 günlüğü bizim asgari ücreti aşıyor...
Ev kirasına bayağı az öduyorsun yine ona ragmen yetmiyor ben burs da alamadım ihtiyacım olduğu halde bi de benim gibileri var..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Birsürü köle var, onları kullanın sizde para alın kölelerinizden niye gidip çalışıyorsunuz ki oralarda. Size hizmet etmek isteyen bakma zorunda olan insanlar var. Erkekler çalışsın, sizlik bir şey değil böyle yaşamak
Allah akıl fikir versin. 10 yıl önce fakir yemeği olarak lanse edilen bir yemek bile lüks ise türkiye düşük seviye afrika ülkesi olmuş demektir. Bu liyakatsiz cahiller 1 donem daha iktidarı ışgal etsin bu halk kuru ekmek bile yiyemez!
Vatanını sömürmüşler çalmışlar, rant yapmaktan başka bir işleri yok halk acıdan ölüyor umurlarında değil zengine itina ile hizmet ediyorlar fakirin yüzüne bile bakmıyorlar senin mülteci kadar hakkın yok hâlâ vatan diyorsun? Vatan mı kalmış 3. Sınıf vatandaş olmuşsun hâlâ vatan diyorsun...
canımsın misin? Ne chp fanatikligi? Ben gerçekleri söylüyorum gerçekleri! Bu ülkede 1. Sınıf vatandaşlar özel en iyi hastanelerde ücretsiz muayene oluyor. 2. Sınıf yani mülteciler sıra beklemeden devlette muayene oluyor. 3. Sınıflar ise mhrs'de aylarca muayene sırası bekliyor. Hala chp diyorsun. Banane chpden akpden. Bu ülke bitmiş ölmüş hala akp chp diyorsunuz. İkiside ülkeyi sömürmüş bitirmiş siz hala olayın parti meselesi olduğunu mu sanıyorsunuz. Gerçekten sefareti ve rezilliği hak ediyorsunuz.