Ben duyunca inanmamıştım o kadar da olmaz diyordum ama doğruymuş alım gücü azaldığı için dilim karpuz, yarım ekmek ve yarım simitler satışa çıkmış.
Ülkemiz nereye doğru gidiyor ülkemizde asıl sorun ekonomi olduğu halde televizyona çıkan kuklalar neden bu sorunu görmezden geliyorlar? #kafamıngüzelligi
Marketlerde dilim karpuz, fırınlarda yarım ekmek satma dönemi başladı. Güzel ülkemiz nereye gidiyor böyle?
Ülkemizde inanılmaz bir enflasyon var. Her an yükselmeye devam ediyor maalesef. Gün geçtikçe bir önceki günü aramaya devam edeceğiz. Hayat pahalılığı, alım gücünün düşmesi, her gün gelen zamlar, açlık, ekonomik buhran, akın akın devam eden göç dalgası ve bunları olmamış gibi davranan yönetim, doları tutmak için çabaladıkça dışa bağımlılık (her anlamda) daha da çok artmakta. Vatanımızın ne kadar değerli olduğunun farkına varıp her ortamda yönetim güzellemesi yapan insanlarla mücadele etmemiz gerekmekte. Gözleri bu durumu görmeyen cahil insanımızı “kim başa gelecek? Yine de en iyisi bunlar” gibi cümleleri kullanmasına karşın bilinçlenmemiz, öğrenmemiz, takip edip insanları uyarmamız lazım. İşimiz zor. Allah yardımcımız olsun.
Seçime şu an 1 sene var. Ne kadar insan bilinçlendirirsek bu sadece seçimde değil seçimden sonra da faydamıza olacaktır. Bu vatani bir görevdir. Herkesin üstüne düşeni yapması gerek.
Ben zaten parti üyesiyim yapıyorum bunu görev olarak... Ki zevkli bir görevde ama fark ettiğim durum var.. Bunlar halkın cebine elini sokana kadar hiç kaale alınmazdı denilenler başına gelince anlamak zeka kıtlığı gösterir.. Umarım sonrasınıda düzeltiriz
Kimsenin herhangi bir partiye üye olmasına gerek yok. Bu partilerden ve siyasetten üst bir konu. İnsanlarımızı zorla siyasetin içine çekiyorlar, sahte gündem yaratarak bir önceki kendi aleyhlerine olan olayın üstünü örtmeye çalışıyorlar. 31 mayısta yaşanan olayları gezicilere “sürtük” diyerek yaptığı gibi.
maalesef sayın @ıı_Friedrich. Çok yanlış bir politika izlendi ve avrupadaki refah seviyesinin bozulmaması için Türk gençlerinin en az 10 yılını çaldırlar.
Toplum hak ettiği şekilde yönetiliyor. Fazla diyebilecek bir şeyim yok. Umarım çok daha kötü durumlara geliriz de biraz da olsun sorgulamalarına vesile olur bu durum.
Tarım yok herkes şehre tıkanırsa böyle olur duvar dişlerler artık herkes doktor mühendis olmak istiyor kimse meslek edinmek istemiyor asıl önemli olan sorunları görmüyor.
Ak Parti + MHP yarım hükumet olduğu için yarım karpuz normal. Düzgün yönetmiyorlar. Ak Parti Venezuela' daki Maduro' yu örnek alıyor. Yakında enflasyonun %1.000.000 (milyon) çıkartacak. 2015 - 2017 arası Venezuela' da Maduro yönetiminde halk açlıktan 11 ko verdi. Ak Partinin hedefi halkı aç bırakmak. Ak Parti demek Venezuela Açlığı demektir. Ak Parti yönetiminde bu ülke bolluk içinde açlık yaşar. Ak Parti demek savaştaki Ukrayna ve Rusya' dan daha yüksek enflasyon demektir.
Onlar pahalı olduğu için mi tek satış yapıyor yoksa 1 kişi yaşadıkları için mi? Türkiye' de karpuz kilosu 8 olduğunda 10 kilosu 80 TL olacağı için yani almakta zorluklar çeken bazı insanlar olacağı için dilimle satılıyor. Çünkü dilimle satınca tadını özleyenler alabildiği için en azından sirkülasyonla mal satılabiliyor. Markette, manavdan ürün çürümüyor. Pazarda da dilimle karpuz var. Tek kişi yaşayanlar tek gün olan veya 2 gün olan izin günlerini pazara gidip 1 saat harcayarak mı geçirecek? Yani bu uygulama sadece tek yaşayanlar için değil Türkiye' de. Daha çok İnsanlar alamadığı için var. Norveç, İngiltere farklı mevzu, onlar güneşli gün sayısı az olduğu için yetistiremedikleri ürünü yemesin zaten. Sen fashion fruit meyvesini yiyor musun? Yemiyorsun onlar da yüksek bedeller ödeyemiyorsa karpuz yemesin.
@coffeyyJohn Ne konuşuyosun sen arkadaşım ya benim nerede yaşadığımı finansal düzeyimi ve donanımı bilmeden havanda su dövmüşsün kendin sorup kendin cevaplamışsın sen önce ekonomist misin bana onu söyle sonra cevap vereceğim
@coffeyyJohn bana makale ve ekonomiye dair tezlerinizi gönderir misiniz çok merak ediyorum. ben ortaçağ felsefecisiyim benimle üstenci konuşmayın herkesin tecrübesi kendi argümanı ve yaşadığı jeopolitik konuma göre değişir bunu hesaba katarak konuşmuyosun ki sen? Sen direkt bilirkişi gibi söze giriyosun tecrübe edinip o coğrafyanın insanımı bilecek araştırma yapan biri mi?
"Norveç, ispanya, ingiltere, abd ve bazı kuzey avrupa ülkeleri midium satış hâlâ yapmakta Tr de olsa ne var" diyerek başlayıp "Ne konuşuyosun sen arkadaşım ya benim nerede yaşadığımı finansal düzeyimi ve donanımı bilmeden havanda su dövmüşsün kendin sorup kendin cevaplamışsın sen önce ekonomist misin bana onu söyle sonra cevap vereceğim" diyerek devam etmek üstlenci nakış açısı değil mi?
Ülkelerin çalışma koşulları, çalışanların ödediği vergiler, asgari ücretli yaşantısı, dünyada asgari ücretliler, geçmişten bugüne dünyada asgari ücretle ilgili pek çok yazım var.
@coffeyyJohn hayir değil yorumum şahsidir soruya yöneliktir siz nereden üstünüze alınıp yorumuma dahil oldunuz? had bildirmek gibi misyonunuz mu vardi? konuyu şahsîleştirip gelirseniz cevabınızı alacaksinizdir. laflari cımbızla seçmeyin araştırma yaparken hangi kaynaklar hangi okumalardan faydalaniyosunuz ve makaleler tezler hâlâ gelmedi buna yönelik ifadenizde yok yorumunuzda. şayet göndermeyecekseniz demagoji oluşturmayin bekliyorum.
Türkiye 114 ülke arasında Çalışanların Yaptığı En Yüksek Sosyal Güvenlik Ödemesi oranında 17'inci. Türkiye 20 Gelişmekte Olan Ülke arasında işçiye en yüksek orandan ödeme yaptıran 5'inci ülke. G. O. Ü. 15 ülke de çalışanlarına - işçisine daha az Sosyal Güvenlik Ödemesi yaptırıyor.
Türkiye' de İstihdamla İlgili Vergi Oranları * Çalışanların Yaptığı Sosyal Güvenlik Ödemesi: %15 * İşverenin Yaptığı Sosyal Güvenlik Ödemesi: %22,5
Ülkelere Çalışanların Ödediği - İşverenin Ödediği Sosyal Güvenlik Sigorta Primleri Oranları
Ülke: Çalışanın Ödediği Sigorta Primi - İşverenin Ödediği Sigorta Primi
@coffeyyJohn beyefendi siz 2li atismalara alışkınsiniz sanirim copy paste yaparak el üstünden konuyu geçiştiriyosunuz fakat ben dün ki çaylak değilim bana şahsınıza ait blog, work adresinizi gönderir misiniz hiçbir şekilde net değilsiniz bir daha değerli vaktimi harcamayacağım realist iletişim sunun.
195 ulke arasinda en yüksek 6' ıncı enflasyonun altında ezilen bir ülkede "Norveç, ispanya, ingiltere, abd ve bazı kuzey avrupa ülkeleri midium satış hâlâ yapmakta Tr de olsa ne var" şeklinde yorum yaparsan bilen birisi de olayın nedenlerini, niçinlerini döker ortaya.
Ben gönderdim. Blogger geçirirsem veya Word' e geçirirsem de olur ama geçirmedim. Sonuç olarak ben bu araştırmayı ortaya koydum. Tek bir tane de değil. Bir sürü araştırmam var.
@coffeyyJohn size ayırdığım sürenin sonuna geldiniz hayal dünyanızda başarılar realist yaşam copy pasteden ibaret değil argüman bu olamaz. Siz hâlâ avrupada yaşayan birisinin tecrübesini gözardi ederek hayit bilirkişi benim imajina inanmışsiniz buyurun o şekilde yaşayin iyi günler.
Tatli ciksin diye kocaman karpuz almak gerekiyor o da yenmiyor. Bende senin gibi olumlu yönünden bakıp en azından artık görerek alabilicem dolapta bozulmayacak diyordum :) ta ki haberleri izleyene kadar