Arkadaşınıza 2-3 bin TL borç verir misiniz?

Çok yakın arkadaşımsa sorgusuz sualsiz veririm ama normal tanıdık arkadaşa vermem. Bak kendimden örnek vereyim 3 yıl önce birine 1100 lira vermiştim para hayla bana geri dönmedi, sıkışık değildim ama başka dilden anlamayacak diye sıkışık olduğumu söyledim ödeyebilicen mi filan bende sıkışığım ay sonunu zor getiricem filan yaptı. Neyse o akşamı da meyhaneye gitmişler arkamdan konuşmuş dilenci gibi para istiyor benden demiş. Duyunca bende sinir oldum küfür ettim para filan istemiyorum haram olsun kat kat fazlasını zarar edersin umarım dedim hatta yüzüne karşı.
6 ay mı geçen sene önce mi ne birine 5000 lira verdim bakıyorum bununda ödeyecek gibi bir şeyi yok. Hadi ödese çok geç dönüş olacak şöyle düşün 2021 de ki 5000 lira ile 2022 o da verirse eğer 2022 de ki 5000 liranın değeri kesinlikle aynı değil. Enflasyon o parayı eritiyor çünkü. Örnek bu kişi atıyorum bana 2025 te geri ödesin diyelim hadi 2021 de ki 5000 lira ile 2025 te ki 5000 liranın değeri aynı olmaz. Değerinde almak istesem bu sefer faizci faizle borç veriyor vs. laf çıkacak.
Borç vermek konusunda hatalar yaptığımın farkına vardım şimdi ne mi yapıyorum nakitim yok diyorum, zaten yatırım yapmayı seven biriyim hisse vs. alıyorum çok az miktar bırakıyorum kendime yetecek kadar. Soran olursa bu kadar param var ben napcam 1 ay boyunca diyorum ısrar edemiyorlar tabi sonra.
Kısacası çok yakın samimi güvendiğin bir arkadaşın değilse sakın borç verme istersen 20 yıllık arkadaşın olsun bu saydığım özellikler yoksa verme sakın.
Ya şu anda nöbetçi kulübesinde oturuyorum güvenlik olarak çalışıyorum cebimde 1 lira dahi yok Sabahtan beri arkadaşım sandığım 3 kişiyi aradım 20-25 lira yollar mısınız diye üçü de yollamadı parasız pulsuz oturuyorum birisi benden 3.000 TL istese velev ki cebimde o kadar para varken hem de verir miyim vermem herhalde ya ne için istediğine göre değişir tabii ama şu anki fikrim vermem
Verdiklerim var. Geri gelenler az. Üstelik bazen dibi görüp çaresiz kalınca büyük çoğunluk sormuyor bile.
O nedenle borç vermemeye ve elimden geldiğince acımamaya çalışacağım.
Gerçi yufka yüreklilik de var ama enayi gibi hissetmek de rahatsız edici..
Bence kendileri düşmesinler o duruma..
Vermek istemiyorsan verme. Sanırım sen maaşını falan onun yanında konusmussun ki bilerek yanında konuşuyor. ben veririm dedirtmeye çalışıyor. Vermek istemiyorsan da taksitlerim var ya da aileme yardım ediyorum dersin. Benden sana tavsiye maaşını ne kadar yakın da olsan kimsenin yanında konuşma.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Yakın arkadaşımsaa borç verirdim,
vermezsede canı sağolsun..
2 milyar benden gitti diye ne ben fakir olurum nede iki milyarı var diye o zengin olur..
Kişiliğini öğrenmiş olursun bi sonrakine
ona göre davranırsın..
yaani ne için lazım olduğu ve sürekli bir şey mi olduğu önemli çünkü o kadar borcu oluşmuşsa ileride de gene BoRçLanabilirxd bir kereye mahsus verir ve ne olacak görürdüm (:
borcu olan borcunu ödemez bu arada o parayı geri gelcek diye beklemezdim hibe ederdim. d
arkadaşıma asla vermem , bi kız kardeşime veririm
en son kız kardeşime 1,700₺ verdim borçtu sözde 😂😂 ama geri dönüş olmadı 😂😂 canı sağolsun tabii ki hatırlatmıyorum bile
Şöyle ki kimseden borç para almam kendi ailem dahildir buna. Başkasını da vermeyi sevmiyorum cünkü ipin ucu ciddi anlamda kaçıyor. Allah muhtaç etmesin kimseyi
Bu arakadasinla olan iliskine bagli ben 70 binde verdim sorun olmadi ama 200 tl verip geri alamadigim baskalarida var tabi
Vermem bu devirde verdiğini istemek sorun oluyor ne kendimin ne bir başkasının borç isteyecek duruma gelmesini istemem
maasinin 10 da 1 i kadar verebilirsin bence. veya geri almadiginda seni zor durumda birakmayacak bi mebla verebilirsin.
Bunu yapabileceğim 3 kişi var. 2. si kardeş, 1i kuzenleri olan ve 1. sınıftan beri arkadaşım olan insanlar. Başka arkadaşlara vermem.
Vermem prensip olarak kimseye borç vermediğimi söylerim.
O hatayı bir kere yaptım daha da yapmam… ama adam var adam varr👌🏻
Vermem. Kimseden borç almam kimseye de borç vermem. Para insanların arasını açıyor
Direkt senden isteyemiyor demek ki alışık değil ben olsam verirdim.
Ben olsam vermem ne bileyim hani az para da değil az önce vi arkadaşım istedi yok bahane edip vermedim ya üstüne yatarsa paranın? Yakın arkadaşım olur belki derim ama o da fazla 2 bin tl çok gebe kolay kolay veremem ben
Sevdiğim kişiyse veririm verdim de geri de almadım asla
Ne kadar isterse veririm. Yeter ki güvendiğim biri olsun...
Sakın o hataya düşme sana zarf atıyor. Annen baban kardeşin hariç kimseye borç verme yoksa borcunun dilencisi olursun
Borç verdiğim hiç kimse edebiyle parasını ödemedi..
o kadar dogru ki. o yuzden iade alamazsan kafana takmayacagin bir rakami verebilirsin dedim :)
gerçekten yakın arkadaşımsa aramızda paranın lafı olmaz zaten, veririm
2500 lirayoiı öylesine ver, yakın arkadaşın ise. 2500 artık paramı ya, birde soruyorsun
cimri yapmaz tabii ki. kimse kimseye borç vermek zorunda değil
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş