Bir iş fikrim var, kişi başı yatırım tutarı 5.000$ ve yıllık getirisi 16.000₺ ve ek miktarı var. Amortisman süresi 5 yıl. yatırım ömrü 25-30 yıl. 5 yıl dolup sistem amorti edildikten sonra hiçbir şey yapmadan para kazanmaya devam edeceksiniz (yıllık gelir şu an 16.000₺ her yıl bu miktar artıyor)
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bu oranda bir kazanç için hiç kimse yatırım yapmaz. Yatırım büyüme potansiyeli olan işlere yapılır.
İşin ne olduğunu biliyor musun ki büyüme potansiyeli yok diyerek yapılmaz diyorsun? Önümüzdeki 10 yılın ilk 10 sektörü içerisinde olmasını beklediğim yeni yeni kabul gören bir alan ile geleneksel farklı bir iş modelini birleştirdirdim
5 yıl içinde kendini amorti edeceğini falan daha fikir olan bir şey için söylemek çok saçma proje bile olmamış fikir aşamasında olan bir şey için hepsini geçtim yıllık gelir 16 bin tl diyorsun asgari ücretle çalışan bile 3 ayda alıyor o parayı kim niye yatırım yapsın anca o dediğin işi kendin kurarsın
Bu işi daha önce yaptım, firmada. 5 yılda amorti ediyor net bir şekilde. İşi hisse hisse satıyorum. 1 hissenin maliyeti 5bin dolar ve yıllık getirisi şu an 16bin₺.10 hisse alırsan 160bin₺ çalışmadan nakit akışı sağlasın. Bu işin 1. Kısmı. 2. Kısmı yapacak gücün varsa 1 hisse başına yıllık kazancın 160bin₺. hiçbit şey yapmadan yıllık 160bin₺
Kardeşim 5 bin dolar 80 bin tl yıllık kazancın 16 bin tl diyorsun 80bin tl vadeli hesapta bile yılda daha fazla kazandırıyor. Ortak falan arasan neyse hisse ile yatırımcı da farklı şeyler zaten
Evet, gidip kur korumalı mevduata yatırabilirsin paranı :) 80bin₺ yi mevduata TL olarak koyarsan bir sene sonra %20kazanırsın ama paranda enflasyon oranında erir. Bahsettiğim gelir sabit değil, artıyor ve sektörü söylemek için bahsetmiyorum gelir kaynağından. Aralık ayında böyle bir işin getirisi yıllık 6bin TL idi en iyi durumda şu an 16bin ve önümüzdeki süreçte de artacak. Ödeme yıldan yıla değil aylık alınıyor, gelirin temel kaynağı döviz olduğu için döviz artışı geliri artıyor. Yani burada detayına girmiyorum ama şuana kadar fikirlerini almak için detayları ile anlattığım 4 arkadaşımda ben varım dedi.
Umarım yatırımcı bulursunuz ne diyim ki şahsi fikrim yıllık 6000tl kazanmak için hiç kimse 5 bin dolar vermez
Yıllık 16bin TL bugün şartlarında 16 bin TL gelir. Buna pasif gelir diyoruz. Amorti süresi 5 yıl ve bu modelin ömrü minimum 25 yıl. Yani bugünün hesabı ile 16 bin hesapladım ama seneye kur ne olur enflasyon ne olur bilmiyorum belki seneye 16 dediğim 26 olacak bu belirsiz ama zarar etme imkanın yok. Aralık ayında 6bindi şu an 16.. Tüm argümanlat ve yol haritamla birlikte sunduğumda ikna edebileceğime inanıyorum
Yeni tosuncuk hayırlı olsun
Alakası yok, her şey resmi :) hatta para kişinin hesabına yatıyor aradaki protokol gereği yatan kişi kar paylaşımı yapıyor
Kardeşim sana takılıyorum ama kimse 5000 dolar vermez zor bjr projen var hayırlısı olsun
Bende düşünüyorum, Türkiye değil abd de aynı projeyi yürütsem çok hızlı yatırımcı bulurdum hatta yatırımcıya bile gerek yok, faizler çok düşük olduğu için sistem kendi kendini öderdi ama Türkiyede negatif faiz var, banka faizleri de yüksek insanlar aç gözlü davranıyor ve hırs çok fazla o yüzden başarısız oluyorlar. Şirketimde yaptığımız işe talep çok fazlaydı ve Bi eksiklik fark ettim, yatırımcı para yatırmak istiyor ama mevzuat engelliyor. Ben bunun açığını buldum kapanana kadar kullanmayı planlıyorum, bu süreçte bunu kullanan kazanacak diye düşünüyorum (:
İnşallah gerçek olur kanka
İnşallah, teşekkür ederim 🙏
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!