https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-caykur-dan-caya-yuzde-43-7-zam-yeni-zam-da-14945850/

Bir de zamların tek sorumlusu halk, esnaf diyorlar. İşte zamları devlete bağlı kuruluşlar yapıyor. Zarar eden Çaykur, Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri üstüne bir de zam yapıyor. Bu zamlara rağmen yöneticiler yüksek maaş aldığı için ve israf yüzünden zarar ediyorlar. Bu zarar da Hazine Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Hazinenin içindeki para da tamamen halka aittir. Yarın siz, çoluğunuz çocuğunuz ödeyecek bu zararları kapatmak için alınan borçları. Zannetme ki devletin bir yerde sınırsız parası var! Devlet bastığı para da senin devletin borçlandığı para da senin devletin sağa-sola bağış yaptığı para da senin. Seçtiğiniz partiler, hükumete taşıdıklarınız gelip geçici, sonuç olarak bu yüklerin altına hükumetler değil halk girecek. Onlar kaçar gider, borçlar size kalır. Bunu da aklınıza yazın.
Öncelikle; Gelen zam çaya değil, Çaykur ürünlerine...
Benim çayla aram pek yok, günde bir kupa o da kahvaltıdan kahvaltıya..
Onun haricinde akşam sohbet de veya misafir varsa da içerim lakin öyle aman aman aradığım bir şey asla olmadı..
0 ama çaykolik bir aileye sahibim o nedenle bu sabah 3 saatlik uykumdan uyandırıldım zam gelecek git çay al dendi o nedenle bugün alfığım 6 paket çayın hiç yoktan bir paketi benim ve içicem
Çay tiryakisi değilim..
Çayı evde değil dışarı da içmeyi severim. Genellikle
Güzel bir manzara eşliğinde çayı mı yudumlamayı severim..
Boğaz manzarası olur, deniz manzarası olur, sahil de bir Ccafe de olur.. O zaman iki bardak çay içerim..
Türk milletinin en sevdiği geleneksel içecekleri arasında yer alan siyah çaya da en sonun da göz dikip zam yaptılar demek.. o zaman ben yeşil çay içerim artık.. yeşil çay'a da zam yapmazlarsa şayet..😊
Güzel fotoğrafınız eşliğinde güzel cevabınız için teşekkürler :) 🌸
Günaydın 🖑
Rica ederim 😊
Cevap
12Cevap
Hafta içi işyerinde sabahları iki bardak açık çay içiyordum bi de haftasonları sadece kahvaltı da ama artık komple kaldıracağız gibi bu gidişle...
Çok fazla çay tüketmiyorum ama kahve tüketiyorum gelen zamlar her türlü beni zora sokuyor. Beni ve hane halkını
abi milleti öyle bir sindirmişler ki halkın şey edilmedik bir kulak arkası kaldı
gezen tavuk gibi kim çay demlemiş kapı kapı gezerler artık
Bu kadar da olmaz artık diyorum her gün bir yeni zam önüne geçilmez bir hal aldı ortalık.
Sabah kahvaltıda içiyorum onun dışında pek sarmıyor çay içmek 🤣
valla benim için sıkıntı yok ben reisin otobüsten fırlattığı ikram çayları toplayıp içiyorum
Çay tiryakisi sayılırım
Sabah 3 - 4 bardak içiyorum
Bizde çayın kilosu 170 tl oldu alıyoruz yine de
Ben tas, toprak biriktirmeye basladim bile
Ben cayciyim😂 saymadimki
Artık yarım bardak çay satışı başlar 😂
Markete de 1 kiloluk çay 55 tl
sabah 1 bardak belki
İçmem pek
Çay sevmiyorum ama o da lüks oldu
2 bardak içerim
Fazla içmem