Gizli Üye(30-35)+1 yılNedeni çok açık çevrende sana sürekli bunu ima edip sinirlerini bozmaya çalışan insanlar var bence... Sende bu çocukluğundan itibaren böyle bir duygusal manipülasyona takıldığın için bundan UTANIYORSUN... Seni çok iyi anlıyorum. Bende böyleydim. Çevreni s. ktr et ve değiştir. Kendine güven ve hayatını ve paranı istediklerinle harca babe. :D
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBen de zenginim, ama nazar değer diye korkuyorum. Mesela evliyim 10 yaşında bir oğlum var; çok güzel bir eşim var. Kirada yaşıyorum tek maaş geçiniyorum. Kredi borçları im var. Site site dolaşıp para dilenmiyorum, tiktok vb. benzeri uyhulamalarla işim olmaz. Kripto param yok altınım yok arabam yok evim yok. Yanız çooooooooooooooooook mutluyum ve kendimle gurur duyuyorum. İyiki zenginim, bu zenginliğin tarifi olmaz... 😌🎈
00 Yorumla
+1 yılZengin olmak utanılacak bir şey değil kardeşim.
Hatta fakir olmak da utanılacak bir şey değil.
Hatta zengin olmak her zaman daha avantajlı.
İstediğin her şeyi alabilirsin.
Günümüz Türkiye sinde her şeyin pahalı olduğunu fakirin de çok fazla olduğunu düşündüğümüzde zengin olmak Türkiyede cenneti yaşamak demek.00 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 542 cevap paylaştı.
+1 yılUtanma ne demiş yaradan ben istedğime veririm sevdiğine de sevmediğine de verir ama imanı sevdiğine verirmiş. İmanın tamsa malında zekatını veriyorsan haram karışmıyorsa utanmana gerek yok
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılKızlar Bir Adım Önecanım benim dedem para içinde yüzüyor önemli önemli başkanlar geliyor. Kuzenim Baro başkanı diğeri belediye başkanı olur böyle şeyler ama ben hiç bir bok değilim napcaz birşeyde yiyip içemiyorum onlardan ama millet mesela dedemi tanıyor tüm şehir neredeyse ben söyleyemiyorum kimlerdensin dediklerinde. Sanki 7 sülalerini asıp kesmişiz gibi. Milletvekili olan kendine milletvekili belediye başkanı olan kendine başkan. Birde millet sürünüyor istiyorlar ki herkes öyle olsun. Bir insan zenginse muhakkak çalıp çırpmıştır mantığı var bu ülkede ben gözümle görmediğim şeyi söylemem kabir insanın günahı kadar dar olacak. Benim dedem parayı siyasetten kazanmadı parasının nereden geldiği belli mesela hee içine haram girmişmidir bilemem adamın 7/24 yanında değilim günahını alamam Allah bilir . Bununla beraber kendimi suçlamak banane kimse kimsenin günahını çekmez.
02 Yorumla- +1 yıl
Genelde böyle dün Allah kitap diyenlerde para oluyo
- +1 yıl
Din*
Cok haklisin senin kadar zengin olamasam dahi ülke bu haldeyken paranın oldugunu gostericek hareketler sergilemek bazen mahcupluk hissi yaratıyor ben mesela kullandıgım telefonu arkası dönük nir şekilde tutamıyorum elimde marka model gostermeye calısıuorum sanarlae diye gibi örnekler verebilriim cok haklısın sana katılıyorum
60 Yorumla
+1 yılNe kadar gereksiz ve bayaca yorum yapanlar olmuş gösteriş yapmayı sevmiyorsun ben öyle anladım ve insancıl birisin bu sebepten de sen rahat için yaşarken birilerinin hesabi yaşaması üzücü geliyor bunlar mütevazi bir yapın olmasından kaynaklıdır muhtemelen ama güzel kaybetme bunu utanılıcak bir şey de yok her kesin yaşam tarzı ve standartları farklı önemli olan insan olmak ve elindekilerle kimseyi ezmemek 🙏✌🏻
20 Yorumla
+1 yılBu sizin Alçakgönüllüğünüzden kaynaklanıyor maşallah diyelim bu devirde parayı bulup da kendini bozmayan çok az sayıda insan kaldı benim öz akrabalarım bile örnek gösterilecek kişiler sizin gibi insanların sayısı artsın her zaman
22 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Saolun sizdende rica ederim
Zengin olmak utanılacak bir şey değil. Ama eğer utanıyorsan da zengin gibi takılma. Yani giyiğin kıyafetleri marka almak yerine bilinmeyen markalardan al. Baban sana "Al oğlum benim merso ile git" diyorsa sende sağol baba arkadaşlarlar yürüyerek gidicez de. Diğer insanlar gibi toplu taşımayı kullan. İnsanlar seni dıştan gördüğünde lan bu p@st kesin zengindir diyebilecekleri aksesuarları takma. (son model telefon, saat, gözlük vs vs)
20 Yorumla
+1 yılUtanılcak bir şey yok fakat misal olmayanın yanında senin olanı övmek pek iyi bir şey sayılmaz, kısaca o yüzden herşeyin farkında olman güzel bir şey , ben de zenginliğin yolunu arıyorum yer değiselim 😄😄
12 Yorumla
Soran+1 yılUmarım sen de zengin olursun ama ben tecrübe ettim ki manevi zenginlik maddi zenginlikten çok daha değerli. Hayırlı günler.
- +1 yıl
Umarım , hayırlı akşamlar
+1 yılKardeşim bu senin tercihin değil, sen elinden geldiğince iyi insan ol, namazını kıl fakirlere yardım et dünyaya bel bağlama zekâtını ver, ondan sonra emin ol ki kendini çok iyi çok güzel hissedeceksin. ☺️
Fakirin hakkını verdikten sonra ki belli ki vicdanlı içinde Allah korkusu olan birisi olduğunu düşünüyorum. Önemli olan bunun farkında olmak ne şükür etmeyen kendini beğenen kimseyi beğenmeyen insanlar var. Maşallah sende yine vicdan var.10 Yorumla
+1 yılPara olduğu için utanılmaz, o parayla istihdam yaratamiyorsan, sosyal yardımlar yapamiyorsan utanabilirsin.
Herkes bütçesine göre yapmalı birseyler.
Allah nasip edersede bir kız çocuğu okutacagim.
Birinide olursa savaş mağduru Ukraynadan olacak.10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 626 cevap paylaştı. parayla olmaz zenginlik asıl zenginlik gönül zenginliğidir, çoğu insan senin gibi olmak yaşamak istiyor, sen paran var diye nie utanasin? paradan utanılmaz, bi insan yüz kizartacak bu suç hata işlediğinde utanır, benim bilmem kaç trilyonum var diye neden utanim? para alım gücüdür, parayla çoğu şeyi satın alamaz insan mesela vafayi dostluğu mutluluğu aşkı yani etiketi olmayan hiçbi şeyi satın alamazsınız sadece maddi durumunuzun iyi olması sizi biraz daha hassas yapmış o kadar
10 YorumlaBazı insanlar böyle hassas işte , ne mutlu sana paylaşmaktan yorulma sen de. Çözümü bu bizzat test edildi. Her ne varsa sahip olduğumuz emin ol paylaşmakla çoğalıyor. Bir de nasip olması gerekiyor paylaşmayı, her kula nasip olmaz. Olursa da kıymetini bilmek. Ben bilmem mercedesi , akp yi , dayıyı , amcayı sen iyi bir insan olmakla övün çünkü sadece yaptıkların baki kalır... sağlıcakla kal.
10 Yorumla
+1 yılNe yazık ki bu dünyada kimse eşit şartlarda olamıyor kimi zenginken kimi fakir olabiliyor. Fakirlikte zenginlikte utanılacak bir şey değil, tabi paranla birilerini ezmediğin ve hava atmadığın sürece... Zaten bunuda yapmıyorsun bir sorun kalmamış oluyor
Muhakkak ki birilerine yardım ediyorsundur o yuzden ihtiyacı olanlara yardımda bulum demeyeceğim.10 Yorumla
+1 yılMaşallah Allah sayılarınızı arttırsın diyeceğim ama zengin olmakta nasip meselesidir. Cenab-ı Hakk dünyayı bir denge üzerinde yaratmıştır. İçinde zenginde var yoksulda var. Önemli olan, olan olmayana verecek mi mücadelesi zaten. Robin Hood hikayesi giderek çoğalır da sizde vesile olanlardan biri olursunuz inşallah. Sosyal sorumluluk projelerinde görev aldığım bazı yerler var paylaşım istediğinizde yardımcı oluruz. Saygılar...
10 Yorumla
+1 yılGayet normal ben eski model arabamı bile arabası olmayanın birinin yanındayken dile getiremiyorum, işimi vs de öyle, insanlar içten içe üzülüyor diye düşünüyorum, aslında yanlış ama karakterim böyle benim de, çok zengin olsam heralde herkesten saklardım.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZengin olmak bir yandan üzücü bir durum bence. Etrafındaki insanların seni sevdiği için mi yoksa zengin olduğun için mi yanında olduklarını bilemezsin. Zengin olman utanılacak bir durum değil. Bunu etrafındaki insanlara övmemen çok güzel bence. Hep böyle kal.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni çok iyi anlıyorum. Platinium kartımla ödeme yaparken suç işlemişim gibi hissediyorum. Belki başkasının olsa masanın ortasına koyar. Bu da senin mütevazi oldugunu gösterir. Yani tabiki hava atma ama utanma da. Senin imkanlarına sahip olmak isteyen bir sürü insan var.
25 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvinde yardımcı var mı? Ve sen ne iş yapıyorsun öğrenci misin?
- +1 yıl
Platinium kart ne oluyo ki? Galiba sende zenginsin doğru mu anladım?
Cevap sahibi+1 yılAh evet maalesef. Yüksek limitli kredi kartı
- +1 yıl
Vayy be ne güzel valla, sana bisey dicem. Çok zor durumdayım da 40 50 liraya bile ihtiyacım var bana 40 lira da olsa yardım etme şansın var mı :( yemin ederim ki yalan söylemiyorum sana hani bana 5 dk yazabilirsen durumumu da anlatırım. Sadece 5 10 dk yazmanı çok isterim :(
Cevap sahibi+1 yılMesaj attım sana.
+1 yılBende şunu düşündüm oruç tutarken açın halinden anlıyoruz ya zengin acaba açlık nedir bilir mi çünkü parasını verip geçiyor ama kabul olmaz o sen utanma paran varsa havalı olma esprili biri ol arkadaş ortamın çok olur rahat takıl araban varsa asla insanları ayırma bindir gezin yardım yap falan emin ol Allah sana daha çok verir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir keresinde 2000 ton Afrika’dan altın getirecektim. Afrika’yla ncnd sözleşmelerimi yaptım Türkiye’de 2000 ton altını alacak adamla sözleşmemi yaptım. Türkiye’nin 20 gün önceki bir çıkardığı yasadan dolayı bütün uğraşlar buharlaştı.
150 kilosu bana kalacaktı hayali bile beni fazlasıyla utandırıyordu.10 Yorumla
+1 yılUtanmana gerek yok. Elinden geldiğince maddi durumu kötü olanlara yardım et. Zaten elinden başka ne gelebilir ki? Hem yardım edersen, vicdanın da daha çok rahat eder.
40 YorumlaZengin olmak suç değil. Zengin olduğu için insanlara tepeden bakan, kibirli ve şımarık biri olmak suç. O tiplerin hiçbirinde beyin olduğunu düşünmüyorum.
30 YorumlaEvet şu an cebinde parası olması insanları kötü hissettirir durumda. Yardım edeyim desen hangi birine edeceksin, markete vs girince fiystları vs düşünüp görüp millet nasıl haytta kalıyo, ne yiyo ne giyiyo falan diyosun
10 Yorumla
+1 yılBence kendimle gururlanmalısın bunlar için utanma kendini daha fazla geliştirebilirsin daha fazla şey görüp bilgilenebilirsin herkesin yaşam tarzı farklıdır sen şanslı olanlardansin bunun değerlendir
20 YorumlaUtanmana gerek yok şartlar eşit isteyen her insan zengin olabilir grur duymalısın bununla biriktiren gereksiz harcamayan güzel yatırım yapar zengin olur eline 10 bin lira gecse koşa koşa gidip iphone alanda fakir zengin insanlar akıllı insanlardır grur duy ailenle
10 Yorumla
+1 yılYani olabilir karakterli birisin o yüzden böyle. Çoğu zengin hava atmayı seviyor malıyla övünüyor sen yolundan sapma hep iyi ol🙏🏻
20 Yorumla
+1 yılParam var diye değil de şöyle akpli tanıdığım var diye utanırdım ben de açıkçası çok haklısın
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılne var bunda utanacak asıl utanması gereken biri varsa o da benim galiba sözde milletvekili dayımız vardı çankaya kaymakamı kuzenimiz acun gibi yedi sekiz tane para babası ama hiçbirinin bir hayrını göremedik :D manyakmısın evladım ne utanması gez toz hayatını yaşa kafayı peynir ekmekle mi yedin allahısen :D
00 Yorumla
+1 yılCanım burada gerçekten çoğunlukla fakirler takılıyor evet 😃
sen ne yap biliyomusun Ramazan ayındayız zaten zekatını ver yolda gördüğün muhtaç insanlara iyiliğini yap için rahat olsun Rabbim herkesi bi şekilde sınıyor dünya burası10 Yorumla
+1 yılTurkiye gibi gelir adaletsizliginin had safhada oldugu bir ulkede boyle dusunebilirsin. Yanlis veya psikolojik bir sorun degil bence.
10 YorumlaBir kyk kredi borçlusu aynı zamanda KPSS öğrencisi olarak diyorum ki bence utanma aksine için rahatlayacaksa bence öğrencilere yardım et vallahi ne zorlukla okuduğum ne kadar gecelerce aç kaldiğimi ben ve rabbim bilir lütfen öğrencilere yardım et.
10 Yorumla
+1 yılUtanma duygusu güzeldir. boş ver sen takılma insanlara zenginliğinizin hakkını verebiliyorsanız ne alâ.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 599 cevap paylaştı.
+1 yılSenin gibi zenginliğinden, mal varlığından rahatsız olanlar, utananlar çoğunlukta olsa ülke zaten bu halde olmazdı.
10 Yorumla Ağam sen manyak mısın neyse kendine bu şekilde yüklenme elinden geldiğince ihtiyaç sahiplerine yardım et mesela ben sürekli köy okullarına gidiyorum çocuklara yardım götürüyoruz sende bunun gibi şeyler yapabilirsin ihtiyaç sahibi çocuklara ailelere bı çocuğun eğitimde katkıda bulunabilirsin bu şekilde iyilikler yapabilirsin elinde olan variyetin ve zenginliğin için de Allah'a şükür etmelisin yapacağın bu yani başka ne diyelim ama kendini böyle utanma ya da suçluluk psikolojisi içine sokma asla
22 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru söyledin ya, madem zenginsin, git hayır yap dimi. Zenginlikten utaniyorsan, parani bana ver fakir ol kurtul, birazda biz utanalim zenginlikten 😄😄
Hicte utanilcak bişey degil. Arada ihtiyac sahiplerine veriyorsan asla utanmazsin aksine iyi ki senginim ve yardim ediyorum dersin. Para bu zamanda çok yanlış kişilerin elinde onlar bile o parayi kötü niyetle kulaniyorsa, sen iyiye kulaniyor diye aksine kendinle gurur duyarsin. Bn mesela universite ogrencisiyim burdaki cogu insan gibi zor sartlarda kazaniyorum parayi. Eger bukadar zenginsen ilk ihtiyac sahibine yardim etmek ile baslayabilirsin☺️
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılZengin olmadan utanılmaz da bence gösterişi sevmiyorsun..
10 Yorumla
+1 yılAşırı duyarlı olabilirsin , bende insanların içinde bir şey yiyemiyorum böyle bir huyum var
10 Yorumla
+1 yılYetiştirilme tarzın olabilir utaniyosun çünkü egolu deilsin o yüzden
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBurada her tipten insan vardır zengin-fakir, müslüman-gayrimüslim, iyi-kötü, güzel-çirkin, yakışıklı-tipsiz... o yüzden boş ver trol diyenleri ama iyi bir kalbin varmış tebrik ederim seni
10 Yorumla
+1 yılAllah daha çok versin. Mümkün olduğunca insan sevindir yardım et. Ne verirsen elinle o gelir seninle
10 Yorumla
+1 yılİhtiyaç sahiplerine yardım ederek zenginliğini faydalı bir şekilde yönlendirebilirsin..
Sen de boşuna zengin değilsin. Zira zenginlik de bir sınavdır..00 YorumlaKazandığın parayı doğru yollardan kazanıp güzel harcamalar yapıyorsan neden utanıyorsun? Utanmak kötü hissettiriyorsa çok para kazanma utanmana da gerek kalmaz
00 Yorumla
+1 yılBirilerine yardım yap hem sen mutlu olursun hem biri öğrenci olursa daha iyi olur😘☺️
30 Yorumla
+1 yılO senin güzel ahlakından knk keşke her zengin senin gibi olsa
12 Yorumla
Soran+1 yılEstağfurullah tşekkür ederim kardeşim.
- +1 yıl
Rica ederim ne demek reis
Tedde okumanın zenginlik göstergesi olduğunu sanmıyorum ne alaka orta şeker ailelerin çocukları olarak bizde okuduk o okullarda utanacak bir şey yok
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğer aşırı gereksiz harcamalara kaçmıyorsan ve malının zekatını veriyorsan utanacağın değil sevineceğin bir şey.
Bu arada aşırı gereksizden kastım kaliteli diye değil de yoktan yere pahalı olan şeyler. Gucci falan hani.10 YorumlaTED mezunu olmayo gizlemeye gerek duyan TED mezunu yok.. çünkü bunda garip bir şey yok. Aşırı zengin olmaya gerek yok orada okumak için... ulkede binlerce ozel okul ve üniversite var, kimse de gizlemiyor..
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBende de aynı sıkıntı var bende utanıyorum değişik bakıyorlar söylemesem bile zaten dış görünüşten giyimden takılardan anlıyorlar ve ne iş yaptığımızı soranlarda
21 Yorumla- +1 yıl
Ben baya kötü durumdayım 50 liraya bile ihtiyacım var. Bana bu kdr da. olsa yardım etme şansın var mı peki :(
+1 yılParan çoksa bana bir 200 lira ateşler misin? Yeni pantolon almam lazım :)
20 Yorumla
+1 yılSeni anlıyorum ben arkadaşlarımı evime cagiramiyordum bana karşı gard alırlar diye çünkü zengin züppe gibi gözükmek istemedim hiç
00 Yorumla
+1 yılÇok üzüldüm.. istersen paranın bi miktarını bana ver orta halli birisi ol utancın geçer. Sırf seni düşündüğüm için söylüyorum🥺
00 Yorumla
+1 yılBir siyasi parti ile ilişiğim olduğu için zengin olsam ben de utanırdım. Ailem çalışıp kazandığı için zenginsem utanmazdım.
00 YorumlaHerkese herşeyi söylemene gerek yok. Zenginsen oturduğun yerdekiler çevren de o statüdedir niye çekineceksin ki
00 Yorumla
+1 yılBendede para var ama utanmiyorum çünkü cunkusuyok herkes kendi hayatı
11 Yorumla
+1 yılKendi sosyoekonomik cevrenden olan insanlarla takıl.
10 Yorumla
+1 yılBol bol hayir yap bence çok utanıyorsan vicdanın rahatlar
10 Yorumla
+1 yılBu çok normal ülke bu haldeyken ortaya para saçmaktan aklı başında herkes utanır
40 Yorumla🤣🤣🤣 bu soru trol falan mı yaklaşık 6.5 milyon dolarlık arsalarımız var ben niye utançla yaşamıyorum acaba
06 Yorumla- +1 yıl
Çünkü sen ulti zengin değilsin
- +1 yıl
Ulti zengin ne alaka 😂 ozaman ben utlimiyim 🤣
- +1 yıl
Ağa be yak yak
- +1 yıl
Beni evlatlık ya da uşak olarak al yarın çıkarım yola
Soran+1 yılHerkesin karakteri farklıdır ben rahatsızlık duyuyorum zengin olduğumun bilinmesinden. Zengin olmanın nimetlerinden yararlanıyorum tabi ki ancak başka insanlar zengin olduğumu bilsin istemiyorum.
Bu aslında vicdanlı ve düşünceli biri olduğunu gösteriyor. Karakter önemli bir şey zengin yoksul farketmiyor
20 YorumlaHaklisin boyle hissetmekte. Cunku masallah ailen en az 2 ailenin hakkina giriyor. Sen onlarin yolunu birakarak dogru yaparsin. Yani unide torpil kullanmazsan kendi emeginle bir yerlere gelirsen o zaman vicdan azabi cekmene gerek yok
20 Yorumla
+1 yılKanka benimde 23 adet bitcoinim var daha alt coinleri saymadim bile hic utanmam soylerken😂
00 Yorumla
+1 yılKeşke bende o kadar zengin olsam da tek derdim bundan utanmam olsa😅
00 Yorumla
+1 yılUtanacak bişey yok hocam. İmkanın varsa bana iş verebilirmisin? Çalışmak istiyorum.
00 Yorumla- Devamını Gör (107)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar