Selam. Kredi karti hesap kesimi olduktan sonra borc durumunuz iki sekilde ifade edilir: Normal borc ve asgari borc. Normal borc, o ay icinde yaptiginiz harcamalarin toplam tutari olup, odemeniz beklenir. Asgari borc ise, yasal bir isleme maruz kalmamak icin minimum odemeniz gereken tutardir. Fakat soyle bir durum var: Asgari borcu odediginizde kalan borc uzerinden bir sonraki hesap kasim tarihine kadar faiz isletilir ve bir sonraki ay borcunuza eklenir.
Maalesef... Kredi karti guzel bi aliskanlik degil. Cok uzun suredir kullanmiyorum. Su an cesitli durumlardan dolayi mecbur kalmis olsaniz da cok alismayin. En kisa zamanda da kurtulun derim ;)
Her kredi karti icin faiz orani degisiyor. 300 TL bile yok kalan borcunuz. Cok yuksek bi meblag binmez uzerine. Hatta ogrenci karti falansa 20 TL'yi bile gecmez diye tahmin ediyorum :)
Aynisi benim basımda bir Ay geciktirdim Zırt pirt mesaj atıyorlar. İlk Gelen ay ekstryi odemediginde bir dahaki ayin hesap kesim tarihinden de gelecek Olan taksitler hesaplanıp öyle toplaniyor. Ödediğinde sıkıntı kalmaz